Pokemon640 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 1, 2012 έτυχε να έχω στα χέρια μου μια παλιά Soundblaster CT4810 έχει τρεις πυκνωτές χτυπημένους κάτω από το AUX_IN port(από τον προηγούμενο κάτοχο, του είχε πέσει κάτω) και είπα να πειραματιστώ λίγο με τη κάρτα αλλάζοντας τους περισσότερους πυκνωτές πάνω. Δεν έχω κάτι να χάσω, για πλάκα το κάνω και ότι γίνει. Σκέφτηκα, επειδή είναι μικροί σε μέγεθος ίσως θα ήταν καλή ιδέα να βρω κάποιον αυτοματοποιημένο τρόπο να το κάνω γιατί με το χέρι δύσκολο να βγει αποτέλεσμα τόσο μικροί που είναι: τα parts που θα αγοράσω είναι: κάρτας ήχου stock πυκνωτές, (νέοι πυκνωτές) 50v 4,7uf x5+2, (20PCS ELNA 50V 4.7uF SILMIC II QTY 20) 8.99 50v 1uf x2, (δεν θα το αλλάξω) 16v 10uf x5, (Sanyo SS 16V 10UF OS-CON QTY 10) 4.99 16v 47uf x4, (ELNA For Audio 16V 47UF STARGET QTY 20) 4.99 16v 100uf x2, (ELNA 25V 100UF RE2 QTY 20) 3.99 16v 470uf x2, (Nichicon BT Series Capacitors 470uf 16V QTY 10) 2.99 Σύνολο 25.95$ (περίπου 21 και κάτι ευρώ) πολύμετρο mastech My-64 (θα το αγοράσω γιατί το θέλω και για μελλοντική χρήση) ψάχνοντας βρήκα : [ame=http://www.youtube.com/watch?v=wXCQ_EHG7kU]Motherboard repair: Replacement of bad electrolytic capacitors on PC motherboard - YouTube[/ame] είναι εύκολο να βρω κάτι τέτοιο; υπάρχει στην Ελληνική αγορά η έστω ebay/amazon; κάνει για τη δουλειά που θέλω; η καλύτερα να προσπαθήσω με το κολλητήρι τόσο λεπτή δουλειά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΛΑΜΠΡΟΣ Ιούλιος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 δεν ξερω..τα θεωρω πεταμετα λεφτα να δωδεις για μια τοσο παλια καρτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Ιούλιος 9, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Παιζει να εχω 1-2 τετοιες στην αποθηκη.Πετα την.Το realtek της mobo ειναι πολυ πολυ πολυ καλυτερο απο αυτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riben1 Ιούλιος 9, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Αν κατάλαβα καλά, ο Pokemon640 απλώς θέλει να πειραματιστεί... Άρα, ποιον τρόπο προτείνετε για να αφαιρέσει τους πυκνωτές;Με ενδιαφέρει και μένα το θέμα και ψάχνωντας στο youtube βρήκα [ame=http://www.youtube.com/watch?v=GHeZyQ1e8i4&feature=related]αυτό. [/ame]Δεν ξέρω όμως πόσο κοστίζει και από που μπορώ να το προμηθευτώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούλιος 9, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 9, 2012 Για αυτή την δουλειά ένα απλό 25άρι κολλητήρι και τα χεράκια σου είναι παραπάνω από αρκετά.Πανεύκολα, και γρήγορα.[MENTION=13963]riben1[/MENTION]Πιστόλι θερμού αέρος έχει ο τυπάς, και έχει κάνει πατέντα με παλιά ψύκτρα και bracket για να ζεσταίνει την στρογγυλή επιφάνεια με το hot air gun και ακουμπόντας τα πράγματα εκεί, ζεσταίνει και τα 2 ποδαράκια του πυκνωτή γρήγορα, και τον βγάζει εύκολα τραβόντας τον μετά από 1-2s.Φάση η πατέντα του, αλλά το ίδιο γρήγορα και εύκολα γίνεται με σκέτο το hot air gun ή και άλλα διαφορετικού τύπου tools. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Ιούλιος 15, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2012 έκανα ένα λάθος όταν άλλαξα τους πυκνωτές, και από ότι κατάλαβα μάλλον τράβηξε την ενδιάμεση κόλληση του pcb προς τα έξω (εκεί που καθόταν ο πυκνωτής), θέρμαινα δηλ τις επαφές και έβαζα τον καινούριο, αλλά δεν είχα κόψει τα ποδάρια και έπαιρνε την κόλληση έξω. Στην line in δεν είχα ήχο, και τέρμα που έβαζα το mp3 για δοκιμή άκουγα ελάχιστα.Πάλι καλά που το έκανα με αυτή τη κάρτα ήχου και όχι με νεότερη. Άλλη φορά θα ξέρω.Btw θα αγοράσω ένα solder pot για να κάνω τέτοια δουλειά ποιο γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.