Jump to content

Καμμένο τροφοδοτικό, από τι...;;;

Wizard!

Recommended Posts

Ξεστήνω την υδρόψυξη για συντήρηση. Κατά το στήσιμο είχα κάποιες διαρροές και παιδεύτηκα αρκετά. Επειδή έχανε το δοχείο, με ενσωματομένη αντλία, το έβγαλα τελείως και δούλεψα την αντλία μόνη της. Λίγο αργότερα τη βρίσκω σταματημένη. Κοιτάω το τροφοδοτικό και είναι κλειστό. Τα βγάζω όλα, τα βάζω πάλι, δίνω ρεύμα και τίποτα. Μετά από πολλές δοκιμές ενώ παίρνει ρεύμα, δεν ανοίγει...

Δε βρήκα την απόδειξη, γιατί έχει 5 χρόνια εγγύηση, αλλά το πήγα Multirama, όπου ήταν αγορασμένο και ελπίζω να γίνει κάτι.

Το πρόβλημά μου είναι, πως βάζω ένα ίδιο απάνω, απλά αυτό είναι modular, και αρχίζει να κάνει τα ίδια, δηλαδή δουλεύει με την αντλία απάνω για 3-4' και μετά σβήνει. Το έκανα 3-4 φορές και κάνει πάντα το ίδιο. Δε θέλω να το προσπαθήσω πάλι μην κάψω κι αυτό και είναι και δανεικό...

Καμιά ιδέα...; Το τροφοδοτικό είναι Coolermaster 1000W, αγορασμένο πριν 4-5 χρόνια, οριακά στην εγγύηση...

Μηπως η αντλια μουλαρωνει και κατα καποιο τροπο ενεργοποιει το κυκλωμα ασφαλειας

του τροφοδοτικου? Υφισταται κατι τετοιο κυριε [MENTION=403]crmaris[/MENTION]? :)

Δοκιμασες το τροφοδοτικο μονο του?

Τζαμπερωσε το να ανοιξει (εαν καταλαβα καλα τα εχεις ολα χυμα)και αστο να δουλεψει

να δεις εαν σβησει.

Το δικό μου το δοκίμασα με tester, το πήγα στον [MENTION=166]Κοπρίτης[/MENTION] και το έλεγξαν στο Multirama. Φαίνεται off, αλλά εγώ πιστεύω ότι κάτι άλλο θα είναι, ούτε μύρισε, ούτε έκανε "τσαφ", ούτε τίποτα. Απλά δεν το άνοιξα, επειδή πρέπει να είναι στην εγγύηση, για να μην τη χάσω.

Το δανεικό όμως, έχει την ίδια συμπεριφορά. Η αντλία, δουλεύει κανονικά για 3-4' πριν σβήσει μόνο του

Χαζοερωτηση

Η αντλια δουλευει κενη? Δηλ. την βαζεις να κινει νερο η οχι?

Δες αν δουλευει μονο του χωρις κανενα φορτιο αφησε το για οση ωρα σε σβηνει με αντλια ωστε να

δεις εαν την διακοπη την προκαλει η αντλια.Πιστευω οτι κατι τρεχει με την αντλια σου.Περιεργο μεν αλλα δοκιμαζεις.

Χαζοερωτηση

Η αντλια δουλευει κενη? Δηλ. την βαζεις να κινει νερο η οχι?

Δες αν δουλευει μονο του χωρις κανενα φορτιο αφησε το για οση ωρα σε σβηνει με αντλια ωστε να

δεις εαν την διακοπη την προκαλει η αντλια.Πιστευω οτι κατι τρεχει με την αντλια σου.Περιεργο μεν αλλα δοκιμαζεις.

Σε αυτό ακριβώς το σενάριο σβήνει... Έχω το τροφοδοτικό στο χέρι και απάνω του μόνο την αντλία. Η αντλία είναι ενσωματωμένη σε δοχείο και με ένα σωληνάκι κάνει λούπα το νερό.

Σβηνει στο σεναριο αντλια-τροφοδοτικο εαν καταλαβα καλα?

Εαν ναι δοκιμασε σκετο το τροφοδοτικο οπως αναφερω.

Οσα τροφοδοτικα με σβηνανε με ενα εξαρτημα πανω τους οπως πχ εσενα με την

αντλια 99% εφταιγε το εξαρτημα.

Όχι απαραίτητα. Αν τα έχει παίξει η αντλία και τραβάει τα άντερά της, είναι πολύ εύκολο να ρίχνει κάποια προστασία του PSU. Μιλάς βέβαια για 1000άρι, αλλά και πάλι...

Τζαμπέρωμα το PSU (πράσινο καλώδιο με οποιοδήποτε μαύρο, έτσι; ) να λειτουργεί μόνο του για λίγο κι από μένα και μετά βλέπεις πως συνεχίζεις.

δεν γνωριζω σχεδον τπτ απο υδροψυξη,αλλα φανταζομαι οτι η αντλια θα μπορει να λυθει σωστα?αν ναι δοκιμασε να την λυσεις να δεις την κατασταση της πλακετας της

Τα ίδια και από μένα - δοκίμασε σκέτο το δανεικό τροφοδοτικό. Παρατήρησες να ζεσταίνεται υπερβολικά η αντλία κατά την λειτουργία της ή κανένα περίεργο ήχο;

Δεκτό, αλλά μιλάμε για ένα πολύ απλό μηχάνημα, όχι κάτι πολύπλοκο... Δεν είναι περίεργο να δουλεύει 3-4' και μετά απλά να σταματάει...; :X:

Ίσος να ήταν η ώρα του τροφοδοτικού !!

Επειδή δε θέλω να την πειράξω εγώ την αντλία, θα πάει σήμερα για αυτοψία... Το θέμα είναι τι γίνεται με το "καμμένο"...

Ακόμα κι αν είναι στην εγγύηση, αξίζει να το ανοίξω (ή κάποιος ηλεκτρονικός) και να το επισκευάσω, ή να το στείλω CM ;

Ίσος να ήταν η ώρα του τροφοδοτικού !!

Του δικού μου, ναι, μπορεί. Το άλλο που κάνει τα ίδια...;

Το καμένο αφού είναι μέσα στην εγγύηση, θα στο αλλάξουν στα Multirama.

Χωρίς απόδειξη τρώς πόρτα σε αυτόυς?? με το σειριακό ή την αναζήτηση του πελάτη στο συστημα τους και με μια ταυτότητα δικιά σου δεν μπορούν να σε βρούν ??

Το καμένο αφού είναι μέσα στην εγγύηση, θα στο αλλάξουν στα Multirama.

Χωρίς απόδειξη τρώς πόρτα σε αυτόυς?? με το σειριακό ή την αναζήτηση του πελάτη στο συστημα τους και με μια ταυτότητα δικιά σου δεν μπορούν να σε βρούν ??

Αγορασμένο από Multirama XTreme, το 2007-08.

To XTreme ήταν θυγατρική του Multriama που έχει κλείσει.

Η καρτέλα μου δεν υπάρχει στα Μ, αφού δεν αγόρασα ποτέ από εκεί.

Θα πρέπει να ψάξουν στα κεντρικά, Αγ. Στέφανο, να τη βρουν και μετά ανά χρήση (έτος) να βρουν την απόδειξη.

Φυσικά δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν και μάλιστα στο χαρτί παραλαβής του service ο πρώτος όρος που έχει είναι αυτό ακριβώς, ότι αν δεν έχετε την απόδειξη, δεν υφίσταται εγγύηση.

η αντλία για κάποιο λόγο κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα μετά από λίγη χρήση και ενεργοποιεί το σύστημα προστασίας του PSU (SCP) και γιαυτό κλείνει.

Το παλιό σου πιθανόν να μην άντεξε το βραχυκύκλωμα και τα έπαιξε.

Βέβαια όλα τα παραπάνω υποθετικά μιας και διευρεύνιση βλάβης από απόσταση δε γίνεται.

Το παλιό σου πιθανόν να μην άντεξε το βραχυκύκλωμα και τα έπαιξε.

Πιστεύεις ότι είναι κάτι που επισκευάζεται;

Εννοώ, ποιά βλάβη το καθιστά για πέταμα, ενώ ποιά είναι επισκευάσιμη

Πιστεύω ότι σε PSU 5 χρονών δεν αξίζει να ασχοληθείς να το πας σε μάστορα μιας και για να το ανοίξει μόνο θα σου πάρει κανά 20αρικο. Επίσης καλό είναι να μην βάζεις μόνος σου χέρι σε PSU γιατί έχουν τάσεις που μπορούν να κάνουν γερή ζημιά (δεν μου αρέσει ο όρος σκοτώνουν).

Πιστεύω ότι σε PSU 5 χρονών δεν αξίζει να ασχοληθείς να το πας σε μάστορα μιας και για να το ανοίξει μόνο θα σου πάρει κανά 20αρικο. Επίσης καλό είναι να μην βάζεις μόνος σου χέρι σε PSU γιατί έχουν τάσεις που μπορούν να κάνουν γερή ζημιά (δεν μου αρέσει ο όρος σκοτώνουν).

Καλά, εγώ χέρι δε βάζω. Αν είναι απλά θα κοίταγα για κάτι προφανές (καμμένο πυκνωτή, αντίσταση, κλπ).

Το να δώσω ένα 20άρι για 1000άρι τροφοδοτικό, τη στιγμή που χρειάζομαι €150+ για καινούριο, θα το έλεγα μάλλον συμφέρουσα λύση, πόσο μάλλον αν πρέπει να δώσω και άλλα €80+ για αντλία... :hm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.