Jump to content

Loop restart σε μητρική νέου συστήματος

Stratoz

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Μου ήρθαν από το eshop τα parts του νέου συστήματός μου τα οποία και είναι τα εξής:

INTEL CORE I5-3550 3.30GHZ LGA1155 - BOX

Gigabyte GA-P67A-D3-B3

SAPPHIRE RADEON HD6770 1GB FULL HD PCI-E RETAIL

TEAM ELITE TED38192M1333HC9DC 8GB (2X4GB) DDR3 1333MHZ PC3-10600 DUAL CHANNEL KIT

OCZ AGT3-25SAT3-120G 120GB AGILITY3 SATA3 2.5" SSD

SEAGATE ST2000DM001 2TB BARRACUDA 7200.12 SATA3

Σε αυτά προσέθεσα από το παλιό pc μου ένα Heroichi Cougar 600W και ένα SATA DVD-ROM.

Το πρόβλημα είναι ότι από την πρώτη φορά που το έβαλα μπρος, προτού "πάρει" η οθόνη και πριν μπει σε bios ή οτιδήποτε, ενώ ξεκινάει το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή κανονικά και παίρνει ρεύμα κανονικά η μητρική, καίει για 7-8 seconds και μετά σβήνει. Και μετά πάλι τα ίδια. Και μετά πάλι. Μέχρι να κλείσω το PSU από τον διακόπτη του. Έβγαλα τα πάντα, οι σκληροί και η κάρτα γραφικών τρέχουν κανονικά στο τωρινό (παλιό) pc μου, άλλαξα κανάλια τις μνήμες, τις έβγαλα μία μία, έλεγξα επαφές καλωδίων, έβγαλα τη μητρική και τη μπούταρα αποκλειστικά και από την αρχή με βραχυκύκλωμα των pins τροφοδοσίας (δεν συνέδεσα ποτέ το power του tower) και κρατώντας την στα χέρια μου ώστε να μην πατάει πουθενά, και πάλι τα ίδια. Οπότε έχουμε να κάνουμε με μητρική ή επεξεργαστή? Τι πιθανότητες δίνετε στο καθένα? Επίσης προφανώς έχω DOA εγγύηση ακόμα, λέτε αύριο που θα τους τα πάω να με ζορίσουν?

Πήγαινε πίσω μητρική και επεξεργαστή για έλεγχο.

Κανονικά πρέπει να σου τα αλλάξουν επί τόπου σαν DOA.

Όταν παραδώσεις την μητρική στο χαρτί που θα παραλάβεις και στο αντίγραφο που θα κρατήσουν οι ίδιοι ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΤΣΕΚΑΡΕΙ, γιατί μπορεί να στραβώσουν τα πινς και να σου πούνε είσαι εκτός εγγύησης, πλήρωσε καινουρια.

Έχει γίνει άπειρες φορές. Μην το ξεχάσεις.

Όταν παραδώσεις την μητρική στο χαρτί που θα παραλάβεις και στο αντίγραφο που θα κρατήσουν οι ίδιοι ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΤΣΕΚΑΡΕΙ, γιατί μπορεί να στραβώσουν τα πινς και να σου πούνε είσαι εκτός εγγύησης, πλήρωσε καινουρια.

Έχει γίνει άπειρες φορές. Μην το ξεχάσεις.

Ευχαριστώ για την απόκριση, αυτό όμως δεν το κατάλαβα, πιθανόν επειδή δεν έχω μπλεχτεί ποτέ σε τέτοιες διαδικασίες. Εννοείς να υπογράψει χαρτί ΠΡΙΝ την πάρει μέσα στο lab του να την τσεκάρει? Αν όχι τι ακριβώς? Και αν όντως είναι στραβωμένο pin που προϋπήρχε? (Εγώ μία φορά έβαλα τον επεξεργαστή, απαλά με φροντίδα και προδέρμ και δεν άνοιξα τον σύρτη από τότε, αδύνατον να έκανα ******* ακόμα και να το 'θελα, ομολογώ όμως ότι δεν έκατσα να δω και τα πινς πιο πριν).

Στο χαρτί που θα σου δώσουν πως παρέλαβαν την μητρική για έλεγχο, στο οποίο κρατάνε και οι ίδιοι φωτοτυπία αν δεν κάνω λάθος, να βάλεις σε αυτόν που θα παραλάβει την μητρική να υπογράψει πως δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα οπτικά.

Δεν λέω πως δημιούργησες εσύ κάποιο πρόβλημα στην μητρική απλά κάποιες εταιρείες το είχαν σύστημα να παραλαμβάνουν μητρικές που είχαν όντως πρόβλημα και να στραβώνουν τα pins του επεξεργαστή ώστε να βγάλουν τον πελάτη εκτός εγγύησης.

Κατάλαβα. Επίσης συμπεραίνω ότι αν έχει όντως στραβωμένα πινς από τη μαμά θα έχουμε ιστορίες?

Μήπως θέλει BIOS update για να δει τον επεξεργαστή;

Και BIOS update να θέλει, για να ανοίξει χρειάζεται παλαιότερο επεξεργαστή.

Να σημειώσω πάντως παιδιά ότι την πρώτη φορά bootαρε και μόλις πάτησα F2 και άλλαξα το boot sequence ώστε να στήσω 7άρια, ριμπούταρε και από τότε ξεκίνησε. Δεν ξέρω αν σας λέει κάτι παραπάνω αυτό. Το drive είναι στημένο και σε αυτό το παλιό σύστημα που σας μιλάω και λειτουργεί κανονικά, το dvd των 7 επίσης έστησε τα windows που τρέχω τώρα (όλα καλά προφανώς).

Συγνώμμη για την καθυστερημένη απάντηση. Όχι, ίσα ίσα, το πρόβλημα ΔΗΙΜΟΥΡΓΗΘΗΚΕ μόλις ο υπολογιστής προσπάθησε για πρώτη φορά να bootάρει από το DVD. By the way, έγινε η διαδικασία όπως περιμέναμε, τα παραλάβανε και περιμένω να μου φέρουν καινούργια. Υπέγραψε και στο χαρτί ότι το σύστημα σε οπτικό έλεγχο ευρέθη καλώς. Πάντως δε μπορώ να καταλάβω τι σόι DOA εγγύηση είναι αυτή που λέει και στο site για ΕΠΙΤΟΠΟΥ αλλαγή, που πρέπει να τα παραγγείλουν εξ αρχής με αποτέλεσμα να μου αργούν μία εβδομάδα..

Σε παρομοιο προβλημα που ειχα, ηταν με τη μητρικη. Και ναι ηταν μητρικη απο e-shop. Και ναι μολις την πηγα εκει μου ειπαν οτι ειχα στραβωσει ενα Pin :hehe::hehe:

Μητρικη πηρα αλλη αλλα περασε ενα τριμηνο :/ Το νου σου!!!

Αυτοί πάντως σαν διαθεσιμότητα τη συγκεκριμένη την λένε 2-3 εργάσιμες και βασικά το πιστεύω γιατί έτσι έγινε και με τα πρώτα υλικά, τόσο γράφαν, τόσο κάναν να έρθουν. Ελπίζω να μη με ταλαιπωρήσουν τόσο. Ξέρω ότι πάνε κατά διαόλου αλλά αν μη τι άλλο φάνηκαν εξυπηρετικοί.

• 2 weeks later...

Ήμουν τυχερός, στην περίπτωσή μου ήταν εξυπηρετικότατοι από e-shop. Το λέω λοιπόν και εδώ μήπως και τυχόν τύχει και σε άλλον χρήστη. Η μητρική μου, όπως και φαντάζομαι και άλλες ψιλοφτηνές ήθελε update το bios της σε τελευταία έκδοση (f7?) για να σηκώσει ivybridge επεξεργαστές. Αυτό δημιούργησε το θέμα μου.

Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.