Jump to content

Τα καταφερα!

Samael

Recommended Posts

αντε επιτελους :D

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 17:47]

(να δω πως θα παει στο oc η γιαγια μου 9700pro :hehe: )

[off topic] η πλαισιο γυρω απο την πυρηνα βγαινει; στην 9500 που εχω, δεν υπαρχε περιπτωση να βγει, και ετσι το αφησα επανω [/off topic]

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από .38-.45

θα αρχισουμε να ψαχνουμε χημικες συστασεις (ηδη αρχισαμε) και αρχιζει και μου αρεσει η ιστορια. επιμενεις στο οτι "κυανοακριλική είναι άλλο πράγμα. Είναι η γνωστή κόλλα στιγμής"; η απλη κολλα που βρισκει κανεις οπουδηποτε, δεν κανει την ιδια δουλεια με την κυανοακριλική, ασε που δε στεγνωνει κατευθειαν.

Μάλλον δεν κατάλαβες τι εννοούσα. Δεν εννοώ τις βενζινόκολλες (όπως η γνωστή UHU στο κίτρινο σωληνάριο που χρησιμοποιούσαμε από παιδιά) αλλά αυτές σαν την "Logo στιγμής" (που επειδή ήταν η πρώτη που διαφημίστηκε, μας έχει μείνει το όνομα)... :)

-κυανοακρυλικες ειναι οι κολλες τυπου Logo Στιγμης....(περιεχουν κυανιο αραγε:devil:? )

σε gel, ρευστες, αργες και στιγμιαιες ειναι ολες κυανοακρυλικες(παει αυτο τελειωσε)

κολλανε τα παντα με τα παντα και αφηνουν συνηθως μια ασπριλα σε διαφανες επιφανειες (πχ Πλεξυ, γυαλι) γυρω απο το σημειο της μεγαλυτερης συσσωρευσης.

για μεταλλα και πορωδεις επιφανειες συνισταται σε gel μορφη....

για μαλακα πλαστικα οπως πολυστερινη η PVC χρησιμοποιουνται αλλες κολλες...

κολλες πολυστερινης και αλλες παρεμφερεις με βαση ασετον η καποιον αλλο διαλυτη που επιτυγχανει λιωσιμο του σημειου της κολλησης και κατ'επεκταση πολυ καλο αποτελεσμα αλλα μονο για αυτα τα μαλακα πλαστικα για τα οποια προοριζεται (οχι για Plexy)

για το Plexy τα ειπαμε...

χλωροφορμιο... κανει την ιδια δουλεια με τις κολλες πολυστερινης

(λιωνει δλδ ενα λεπτο στρωμα του υλικου στο σημειο επαφης της κολλησης)

αλλα λογω της αντοχης του Plexy και του χρονου εξατμισης του χλωρ.

δεν προκαλει εντονη εμφανη φθορα (λιωσιμο) οπως στα μαλακα πλαστικα

αλλα αντιθετα επιτυγχανει τελειως αορατη κολληση

(αν το παρακανεις βεβαια θα σου κανει το πλεξιγκλας ζελε!!!)

για κολλησεις μεταξυ διαφορετικων υλικων,

σημειων που δεν κανουν καλη επαφη και χρειαζονται στοκαρισμα-κολληση,

για αντικειμενα που θα δεχτουν εντονη πιεση (blocks?)

για αντοχη σε υψηλες διακυμανσεις θερμοκρασιας

και φυσικα για στεγανοποιηση

χρησιμοποιουνται εποξικες κολλες δυο συστατικων

(βγαζει και η Logo τετοια- υπαρχει και αυτη σε ορισμενα υποψιασμενα περιπτερα)

Υπαρχουν σε διαφορες μορφες αναλογα με τη βαση τους

εως και σε ρητινουχα μορφη με καλυτερο παραδειγμα την αγαπημενη μου Araldit

αλλα και σε μορφη παστας που πλαθεται και κλεινει τρυπες πολλων εκατοστων!!!

οσο πιο ρευστη τοσο καλυτερα κολλαει, οσο πιο πηχτη τοσο καλυτερα κλεινει κενα και ρωγμες

(βενζινοκολλες-ξυλοκολλες-αλευροκολλες και ψαροκολλες δεν εχουν καμια εφαρμογη στο hobby μας και γιαυτο παραλειπονται)

Αψογος Γιωργο ;)

Αρχική απάντηση από .38-.45

αντε επιτελους :D

[off topic] η πλαισιο γυρω απο την πυρηνα βγαινει; στην 9500 που εχω, δεν υπαρχε περιπτωση να βγει, και ετσι το αφησα επανω [/off topic]

Κ γω πανω το αφησα τελικα γιατι ηταν κολημενο με κατι πολυ καλα κ δεν εβγενε με τπτ(Gigabyte εχω)

K η γρια φαινετε να παει καλααααα....!

Βγαζω 3dmark01 με 400mhz core κ ελαχιστα artifacts.Θα ποσταρω στα αναλογα θεματα μολις βρω τη χρυση τομη :)

Πηρα κ μια Βison Epoxy οπως προτιναν οι georgeks78 κ Zarras,ετσι για να βρησκετε(καπου στα 5ε ειχε) :T:

:T: :T: @ Κοπρίτης

Πολυ καλη απαντηση και ευχαριστω γι αυτη :D

@ Samael

εισαι σιγουρος οτι παταει καλα; γιατι για τη δικη μου δεν ειμαι. στα 360 σταματα το atitool, οπως και με τον αερα.

Δε ξερω κ ποιο μπλοκ εχεις αλλα το δικο μου(Asetek Dyo) το εφιξα συμετρικα κ απο τις 2 ροδελες κ με τα 2 χερια κ δεν κουνιθηκε ρουπη...

Οπως κ να εχει παντως gpu ειναι απο κατω κ μαλιστα με δαχτυλιδι "προστασιας" οποτε δε πιστευω να παθει κ τπτ απο το σφηξιμο....

Δωστου ;)

που θα τα βαλεις 11 μπλοκ; :p

απο αποδοση δεν ξερω τι λεει σε σχεση με αλλα, αλλα το βρισκεις ευκολα και φτηνα, εχει πολυ πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, ομορφες οδηγιες, ασε που μπορεις να το φωτογραφιζεις απειρες ωρες.

Αρχική απάντηση από .38-.45 [Χθες, στις 22:56]

που θα τα βαλεις 11 μπλοκ; :p

απο αποδοση δεν ξερω τι λεει σε σχεση με αλλα, αλλα το βρισκεις ευκολα και φτηνα, εχει πολυ πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, ομορφες οδηγιες, ασε που μπορεις να το φωτογραφιζεις απειρες ωρες.

Εχω το asetec dyo (ξερεις αυτο στην φοτο) ετοιμο να μπει στην asus 9800 XT και περιμενω τα ψυκτρακια για τις μνημες, αλλα επισης εχω και vga μπλοκ 11 & cpu block 11 με ρακορ 1/2 και ειμαι στην φαση τωρα να ξηλωσω ολο το asetec που εχω και να το βαλω στου γιου μου και να στησω αλλο με τα του 11 στο δικο μου αλλα ειμαι ακομα στη σκεψη γιατι περασα μια εβδομαδα με πηγαινε-ελα απο νοσοκομειο και δεν εχω κουραγιο, τσπα θα το αποφασισω συντομα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.