Jump to content

Gps σε κινητό τηλέφωνο Nokia C5-03 White Alumin..

onty1416003331

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα . Θέλω να αγοράσω το Nokia C5-03 White Alumin - Κινητά τηλέφωνα - plaisio.gr το οποίο λέει οτι έχει A-GPS . Απο τι είδα για να το έχω σαν GPS θα πρέπει να χρησιμοποιώ μια εφαρμογή που έχει αλλά είναι με χρέωση. Υπάρχει κάποιος τρόπος να βάλω επάνω χάρτες για να το δουλεύω χωρίς να χρεώνομαι ;; :hi:

Δουλευει μονο μεσω του δικτυου κινητης τηλεφωνιας, δηλαδη το στιγμα που παιρνει ειναι κατα προσεγγιση με βαση τις κυψελες του δικτυου και οχι μεσω GPS.

Νομιζω ομως πως υπαρχουν και GPS συσκευες που επικοινωνουν μεσω Bluetooth με την συσκευη αλλα δεν ξερω κατι παραπανω πανω σε αυτο.

Δεν εχει να κανει με τους χαρτες ομως, δηλαδη δεν σε χρεωνουν οι χαρτες για την χρηση τους αλλα τα δεδομενα που μεταφερονται οποτε οτι και να βαλεις το ιδιο ειναι (βεβαια δεν ξερω αν δεχεται κατι περισσοτερο απο τους built-in maps της Nokia ή της Google που ισως εχει).

Δουλευει μονο μεσω του δικτυου κινητης τηλεφωνιας, δηλαδη το στιγμα που παιρνει ειναι κατα προσεγγιση με βαση τις κυψελες του δικτυου και οχι μεσω GPS.

αυτό είναι λάθος το agps απλά μειώνει το χρόνο μέχρι να κλειδώσει τους δορυφόρους χρησιμοποιώντας τις κυψέλες του δικτύου το κινητό έχει κανονικό gps δέκτη

Εχεις δικιο δεν ειδα τα χαρακτηριστικα του κινητου, εμεινα απλα στα λεγομενα του onty και νομιζα πως δεν εχει GPS.

Ναι σε αυτη τη περιπτωση ειναι οπως τα λες, το A-GPS ειναι απλα βοηθητικο για πιο γρηγορο/ακριβες στιγμα σε "πυκνες" περιοχες και δεν ειναι αναγκαιο να ειναι ενεργο.

Σε ένα 5230 (δεν είμαι σίγουρος ποια έκδοση symbian έτρεχε) είχα βρει το nDrive, μετριότατο. Δεν νομίζω ότι θα βρεις κάτι αξιόπιστο/αξιόλογο* για symbian πλέον (σε αντίθεση με ios/android/wp).

edit: *Λάθος τελικά...

Επειδή την έχω αυτή τη συσκευή μπορεί να δουλέψει τόσο με A-GPS όσο και με GPS. Όσο αφορά τα data η κίνηση δεν είναι πολύ μεγάλη και μιλάμε συνήθως για μερικά ΚΒs. Εννοείται ότι με την nokia suite έχεις ήδη προεγκαταστήσει τους χάρτες για την Ελλάδα. Αν μιλάμε για αριθμό με σύνδεση που έχει το μικρότερο πακέτο με data δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αν το δουλέψεις σε σκέτο GPS δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα. Έχει μια επιλογή που σου εμφανίζει το σήμα που πιάνει από το δορυφόρο. Κάποια στιγμή που αποφάσισα να πειραματιστώ έκανε 10-15 λεπτά να βρει τη θέση. Κάποιες πάλι φορές η θέση ήταν εντελώς άκυρη και ενώ ήμουν κοντά στο Σύνταγμα μου έβγαλε στο χάρτη ότι ήμουν Γερμανία. Άλλες φορές άνοιξα το GPS και εν κινήσει μέσα σε 20-25 λεπτά δεν μπόρεσε να βρει ποτέ τη θέση ή την βρήκε σε μια χρονική στιγμή και μετά δεν μπορούσε να ακολουθήσει την κίνηση μου πάνω στο χάρτη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.