Jump to content

Ποιότητα στο Καλώδιο ήχου (?)

HellhammeR

Recommended Posts

Χθές τσίμπησα αυτά [ame=http://www.amazon.co.uk/Logitech-2-1-Speaker-System-Z623/dp/B00413BI7Q/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1341037996&sr=8-4]Logitech 2.1 Speaker System Z623: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει άμα ακούσω κάποια διαφορά αγοράζοντας κάποιο ακριβό ποιοητικό καλώδιο τέτοιου στυλ CLICKTRONIC HC95 3.5MM STEREO PLUG 1.5M CASUAL - - - E-SHOP.GR ή τσάμπα θα το πάρω. Δεν έχω κάρτα ήχου ξεχωριστή, της μητρικής έχω. Σε σχέση με ένα τέτοιο καλώδιο και με μια φθηνή xonar ASUS XONAR DG - - E-SHOP.GR θα δώ διαφορές στον ήχο προς το καλύτερο που θα μπορώ να τις αντιληφθώ σαν κανονικός χρήστης ?? :hmm:

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

προσοχη αν αγορασεις ποιτικοτερο καλωδιο προσεχε σε περιπτωση που παρεις την Xonar το παχους τους jack να ειναι τετοιο που να μπορεις να κουμπωσεις ολα τα jacks και να χωρανε..καλυτερα επενδυσε σε ποιοηκοτερη καρτα ηχου

υπάρχει ένα κολημένος τύπος που περνάει απο το μαγαζί και μου λέει ότι χωρίς καλό καλώδιο ήχου δεν μπορείς να ακούσεις το 100% των ηχείων σου σε ότι κάρτα ήχου και να τα συνδέσεις και όσο καλα ηχεία αν είναι αυτά. Με μούφα καλώδιο ακούς τα μισα απο όσα θα άκουγες :boxed:

Κατ' αρχάς το clicktronic ( :D ) μόνο ποιοτικό καλώδιο ήχου δεν είναι.

Δεύτερον με τα ηχεία αυτά είτε πάρεις καλώδιο των 3 ευρώ είτε πάρεις καλώδιο των 10€ ανά μέτρο διαφορά ουδεμία δεν θα ακούσεις.

Ούτε η κάρτα ήχου θα σου κάνει κάποια διαφορά.

υπάρχει ένα κολημένος τύπος που περνάει απο το μαγαζί και μου λέει ότι χωρίς καλό καλώδιο ήχου δεν μπορείς να ακούσεις το 100% των ηχείων σου σε ότι κάρτα ήχου και να τα συνδέσεις και όσο καλα ηχεία αν είναι αυτά. Με μούφα καλώδιο ακούς τα μισα απο όσα θα άκουγες :boxed:

Νομίζω οτι υπερβάλει λίγο (το γράφω όσο πιο κόσμια μπορώ)...

Πες του τύπου,στα ηχεία των 4000 ευρώ που θα πρεπει να έχει για έχει άποψη για διαφορά από καλωδιο σε καλωδιο,ναι,εκεί οντως έχει τρομερή σημασία ένα ποιοτικό καλωδιο (το οποίο μπορεί να κοστίζει πολύ παραπάνω από τα ηχειακια σου,παρα πολύ όμως),στα ηχειακια του pc πρεπει να είσαι μεγάλος ηλίθιος ώστε να συμβουλευεις κάποιον να αλλάξει καλωδιο γιατι ακούει τα μισα...απλα ειναι άσχετος ο τύπος...

sent from my Atrix

Πρώτα παίρνουμε καλά ηχεία, ένα καλό DAC/AMP και μετά τα καλώδια.

Υπάρχει διαφορά ποιότητας στα καλώδια, αλλά για να την καταλάβεις θα πρέπει να έχεις πολύ καλό εξοπλισμό και η μουσική σου να έρχεται από καλή πηγή (Βινύλιο/CD/Lossless), αν ακούς Λάμψη στο Ίντερνετ και mp3, δεν αξίζει τον κόπο.

Και επιτέλους, σταματήστε να δίνετε λεφτά στη δολοφόνο του ήχου, τη Logitech. (με το συμπάθειο κιόλας.)

γιαυτό ρωτάω εδώ να μου πεί κανενας λογικός άνθρωπος τι παίζει, γιατί δεν έχω ασχοληθεί και πολύ με τον ήχο και απόψεις ακούω κάθε μερα. Ο ίδιος τύπος να φανταστείτε μου έχει πει πως πάιζει ρόλο και πόσο ποιοτικοί είναι οι πυκνωτές πάνω στην πλακέτα, σε gold plated ας πούμε ακούγετε χωρίς παράσιτα ο ήχος σε κάποιες συχνότητες και άλλα τέτοια κουλά με λέει. Μην τα πολυλογό με έχει βγάλει ότι με κοινά θνητά ηχεία μούφα καλώδιο και χωρίς κάρτα ήχου καλή είναι σαν μου λέει ακούς απο γραμμόφωνο... για υπολογιστές όλα αυτά...:dots:

Φίλε μου,αν είσαι μουσικοφιλος,και οι λαμπες σου θυμίζουν κάτι διαφορετικο από το φως,και όταν λες ηχεία σκέφτεσαι από τι ξύλο να φτιάχτηκαν...ναι...τότε όλα αυτά έχουν σημασία...

Όταν μου λες για Logitech,αυτά που λέει ο τρίχας είναι μη σου πω τι...

Εσύ εμπιστευσου το αυτι σου...

Αν αυτό που ακούς σου αρκεί είσαι κομπλέ...

Αν δε σου αρκούσε ήδη θα είχες ψαχτει...

Μην τρελαίνεσαι με τους επιδειξιομανεις ημιμαθείς ελληναρες.

sent from my Atrix

ε ναι πχ αν ακους μεταλ-ροκ θα ακους μονο φωνη και μπασο :p

κοιτα εαν γενικα δεν εχεις το τελειο ηχοσυστημα και δεν εισαι ψυχακιας σε αυτα με ενα απλο καλωδιο θα εισαι μια χαρα ακομα και με την καρτα ηχου της μητρικης σου(εκτος εαν ειναι 10ετιας+ :p )

Για να μην πολυλογούμε η σειρά πάει ως εξής: καλά ηχεία -> καλός τεχνικός εξοπλισμός -> καλά καλώδια.

Το τι είναι καλό για τον καθένα είναι πολύ σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πχ. το γούστο, τις μουσικές προτιμήσεις, το budget, το χώρο που θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός, κλπ.

Ακόμα και τότε όμως θέλει προσοχή γιατί Audiophile Deathmatch: Monster Cables vs. a Coat Hanger και να ξέρεις τι κάνεις χωρίς να αποφασίζουν τα μάτια ή τα λεφτά για σένα (Matrix HiFi --> Blind testing high end full equipments).

Από τη στιγμή που δε ψάχνεσαι (για τον οποιοδήποτε λόγο), η ενσωματωμένη κάρτα είναι αρκετή, με την προυπόθεση ότι δεν επηρεάζεται από το υπόλοιπο hardware (πχ. δεν ακούς φύσημα, στατικό ηλεκτρισμό, κλπ).

Όλα παίζουν ρόλο και τα καλώδια αλλά δεν νομίζω πως ο φίλος μας πάει να σπάσει κανένα ρεκόρ για να έχει 100% μια απώλεια θα την έχεις και ακόμα αν πάρεις το "καλύτερο" καλώδιο και το μπλέξεις με άλλα καλώδια θα έχει πρόβλημα λόγο παρασίτων .

Απλά να πάρεις ένα εργοστασιακό καλώδιο αυτό να κοιτάξεις μόνο !

Αν θέλεις πάντως σιγά σιγά να δώσεις έμφαση στην ποιότητα ήχου, και δεν σε ενοχλεί η ιδέα των ακουστικών, καλύτερα να στραφείς σε ένα ζευγάρι ακουστικών.

Ένα π.χ. Sennheiser HD528 έχει χαλαρά καλύτερο ήχο ( προφανώς δεν έχει το μπάσο που θα πάρεις από ένα set με subwoofer ) από οτιδήποτε PC related speaker-set μέχρι και 800-1000€ κυκλοφορεί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.