Jump to content

Αναβάθμιση μνήμης RAM.

Doombringer

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά! Τελευταία σκέφτομαι να αναβαθμίσω έναν παλιό υπολογιστή που έχω και συγκεκριμένα να του αναβαθμίσω την μνήμη RAM. Η motherboard που διαθέτω είναι αυτή MSI K9N SLI και οι μνήμες που διαθέτω μέχρι στιγμής είναι 2x 512MB Kingston PC2-5300 (333MHz), με σύνολο μνήμης RAM στο 1GB. Σκεφτόμουν να αγοράσω 2 πανομοιότυπες μνήμες των 2GB και μετά από μια πρόχειρη αναζήτηση έπεσα πάνω σε μερικές όπως αυτές:

Transcend 2GB DDR2-800 Ram Dimm

APACER DDR2 2GB PC6400 800MHZ

APACER DDR2 2GB PC5300 667MHZ

Elixir 2GB DDR2 Non ECC CL5 800MHz

Axega 2GB DDR2 Non ECC CL5 800MHz

Έχετε να μου προτείνετε κάποια από τις παραπάνω ή κάποια άλλη που δεν ανέφερα (λινκ σε κατάστημα θα με διευκόλυνε); Επίσης, η μητρική από ότι είδα αναφέρει ότι υποστηρίζει μέχρι 8GB RAM και ότι διαθέτει 4 Slots. Αργότερα αν ήθελα να αγοράσω άλλες 2 διαφορετικές μνήμες από αυτές που θα αγοράσω τώρα πάλι των 2GB θα συνεργάζονταν με το ζευγάρι που θα διέθετα ή θα έπρεπε πάλι να αγοράσω το ίδιο ζευγάρι μνημών; Τέλος, όσον αφορά τη συχνότητα, έχουν αισθητή διαφορά στην απόδοση ίδιες μνήμες αλλά διαφορετικής συχνότητας;

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Edit: Προσθήκη 2 νέων επιλογών:

Crucial 2GB DDR2 Non ECC CL5 667MHz (CT25664AA667)

TRANSCEND JM667QLU-2G DDR2 2GB PC5300 667MHZ

Διαφορα στην αποδοση μεταξυ των 667 και των 800MHz δεν θα καταλαβεις. Τις πιο φτηνες παρε. Επισης κοιταξε και στις αγγελιες, μπορει να τις βρεις πιο φτηνες. Ετσι και αλλιως οι μνημες εχουν lifetime warranty...:)

Διαφορα στην αποδοση μεταξυ των 667 και των 800MHz δεν θα καταλαβεις. Τις πιο φτηνες παρε. Επισης κοιταξε και στις αγγελιες, μπορει να τις βρεις πιο φτηνες. Ετσι και αλλιως οι μνημες εχουν lifetime warranty...:)

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Ναι όντως έχεις δίκιο, απλά ρωτάω από άποψη ποιότητας κλ.π. και το εάν ταιριάζουν με την MB. Επίσης αν κάποιος γνωρίζει για κάποια προσφορά είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενος να την αναφέρει!

Παιδια εχω τις corsair xms 1600 2gb. Ειχα 2 σε dual channel , δλδ 4 gb . Αγορασα προσφατα αλλο ενα σετακι απο τις ιδιες γτ τις βρηκα 15 ευρω αλλα ενω το συστημα μου τις αναγνωρισε και λεει 8.00 gb ram σε παρενθεση εχει 3.99 usable.Tι φτεει ? :shout:

Y.Γ: checkara στο ms config το maximum memory και τωρα μου λεει 8.00 ( 6.99 usable ) ...

Παιδια εχω τις corsair xms 1600 2gb. Ειχα 2 σε dual channel , δλδ 4 gb . Αγορασα προσφατα αλλο ενα σετακι απο τις ιδιες γτ τις βρηκα 15 ευρω αλλα ενω το συστημα μου τις αναγνωρισε και λεει 8.00 gb ram σε παρενθεση εχει 3.99 usable.Tι φτεει ? :shout:

Y.Γ: checkara στο ms config το maximum memory και τωρα μου λεει 8.00 ( 6.99 usable ) ...

το λειτουργικό σου που μάλλον είναι 32-bit;;;;

Κάποιος άλλος να διατυπώσει τη γνώμη του; Επίσης, για να δουλέψουν 2 μνήμες σε Dual Channel, εκτός από το ότι το καλύτερο είναι να είναι πανομοιότυπες θα πρέπει να το γράφουν ρητά ότι υποστηρίζουν Dual Channel;

Edit:

Ερώτηση: Γίνεται εάν αγοράσω 2 πανομοιότυπες μνήμες RAM συνολικής μνήμης 4GB να κρατήσω και τις προηγούμενες που ήδη διαθέτω (2x 512MB), μιας και η MB διαθέτει 4 slots; Έτσι ουσιαστικά θα έχω σύνολο 5GB. Μήπως ενδέχεται να παρουσιαστούν προβλήματα, ή δεν γίνεται καθόλου;

Ευχαριστώ και πάλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.