Zarko1 Ιούνιος 29, 2012 Author #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2012 Οσα mhz και να ειναι ή αλλιως οποιο μοντελο και να παρεις τον περισσοτερο καιρο τον περνανε @ 1600mhz για αυτο και δεν διαφερουν πολυ (εως καθολου οι καταναλωσεις)Ουσιαστικα το tdp σε ενδιαφερει αν εχεις το μηχανημα να κανει καποια δουλεια ενω λειπεις.(seeding/ταινιες και λοιπα δεν θεωρουνται δουλεια ..κατι που να στρεσσαρει τον επεξεργαστη εννοω). εδιτ εχουμε χρηστη "1600"...ο μυθος του 1600?? Ουάου! :-O Ο δικός σου είναι αυτός;! 38 βαθμούς θερμοκρασία και 7 βατάκια κατανάλωση, σε κατάσταση fanless;! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 29, 2012 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2012 οποιον και να παρεις καπου εκει θα παιζει..πx απλα για συγκριση με αλλα cpu Intel Core i3-2120 3.3GHz Sandy Bridge Processor Review - Power Consumption - Legit ReviewsΔοκιμασε -αφου ψαχτεις μιας και δεν εχω ψαχτει- στους νεους ivy σαν και αυτο που εβαλες στην προηγουμενη σελιδα..αν σε καλυπτει σε αυτο που ζητας.Λογικα θα ζητανε λιγοτερο ρευμα (το οποιο θα κατεβασεις)..υ.Γδεν ειναι fanless το cpu..Την μαμα ψυκτρα εχω που απλα σβουριζει σε καμποσες (λιγες ..δεν ξερω ποσες) στροφες.Fanless ειναι το τροφοδοτικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούνιος 29, 2012 Author #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2012 Δοκιμασε -αφου ψαχτεις μιας και δεν εχω ψαχτει- στους νεους ivy σαν και αυτο που εβαλες στην προηγουμενη σελιδα..αν σε καλυπτει σε αυτο που ζητας.Λογικα θα ζητανε λιγοτερο ρευμα (το οποιο θα κατεβασεις).. υ.Γ δεν ειναι fanless το cpu..Την μαμα ψυκτρα εχω που απλα σβουριζει σε καμποσες (λιγες ..δεν ξερω ποσες) στροφες. Fanless ειναι το τροφοδοτικο. Σωστά, σε αυτήν ακριβώς τη λογική κινήθηκα. Μου χρειάζεται μόνο αναπαραγωγή Blu-ray και λίγο σερφάρισμα, οπότε όπως λες, ο επεξεργαστής θα... ψιλοκοιμάται μόνιμα. Αυτό τώρα για το ρεύμα που θα κατεβάσω, εμμμ, δεν έχω ιδέα τι ακριβώς εννοείς, το underclocking μήπως; :whistle2: Οπότε ένας συνδυασμός i3 2100T/2120T με την γαϊδούρα ψύκτρα της Noctua επάνω του, (τι διάβολο, δεν μπορεί να μην παρέχει έστω λίγο καλύτερη ψύξη από την μαμίσια της Intel), με χρήση της καλύτερης πάστας που θα μπορούσα να πάρω, ίσως και να έχω κάποιες πιθανότητες να παίζω εντελώς fanless. Α, και επέμενα για τον 2100Τ, βασιζόμενος κυρίως σε αυτό το review, όπου ο τύπος καταγράφει συνολική κατανάλωση 22 watt idle και 48 watt full load (χωρίς χρήση ξεχωριστής κάρτας γραφικών βεβαίως), νούμερα που είναι πολύ πιο κάτω από το link που μου έβαλες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούνιος 29, 2012 Author #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2012 Intel SB Core i3-2100T Review (Mini Edition) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 29, 2012 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 29, 2012 Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 με Zotac H67 ITX-C-E (B3) οι μητρικες δλδ απο τα 2 λινκς...εχουν διαφορά σε καταναλωση.Απο κει και περα εννοουσα οχι τον Τ...αλλα τον 3225 που εβαλες..στο τελος.Τεσπα..οποιον και να παρεις ..δεν θα εχεις προβλημα ουτε για αυτο που θες να κανεις ουτε και με την ψυξη του.Αν δε σκοπευεις να γεμισεις σκληρους και σε νοιαζει η καταναλωση ..παρε μια itx μητρικη.Tα πρωτεια τα εχει η ιντελ..και μετα h msi με ελαχιστα watt πιο πανω.Η ζοτακ καιει περισσοτερα απο τις itx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Ιούνιος 30, 2012 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2012 Είμαι όντως ψυχάκιας, μου το έχουν πει κι άλλοι! Αλλά θα με τρελλάνεις όμως. Οι i3 2100/2120 έχουν 65 watt TDP, ενώ οι 2100Τ/2120Τ έχουν μόλις 35 watt TDP, σύμφωνα με αυτό το site, δηλαδή σχεδόν το μισό θερμικό φορτίο, και μου λες ότι δεν θα κάνει καμία απολύτως διαφορά σε ένα τόσο μικρό κουτί όπως το MonCaso 301, ειδικά όταν προσπαθείς να παίξεις εντελώς passive, δηλαδή κανένας ανεμιστήρας στο κουτί;! πασπαλιε(!) πρωτα κοιτα λιγο τί ειναι το tdp γιατι απο ο,τι καταλαβαινω αυτο σε μπερδευει. Επισης, αν τα μονα που κανεις ειναι ταινιες,browsing,seeding τοτε δεν θα το ζορισεις ποτε οποτε δε θα πλησιασεις κανενα tdp.. (που ουτως η αλλως ειναι δυσκολο να το πλησιασεις σε στοκ καταστασεις) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούνιος 30, 2012 Author #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2012 Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 με Zotac H67 ITX-C-E (B3) οι μητρικες δλδ απο τα 2 λινκς...εχουν διαφορά σε καταναλωση.Απο κει και περα εννοουσα οχι τον Τ...αλλα τον 3225 που εβαλες..στο τελος.Τεσπα..οποιον και να παρεις ..δεν θα εχεις προβλημα ουτε για αυτο που θες να κανεις ουτε και με την ψυξη του.Αν δε σκοπευεις να γεμισεις σκληρους και σε νοιαζει η καταναλωση ..παρε μια itx μητρικη.Tα πρωτεια τα εχει η ιντελ..και μετα h msi με ελαχιστα watt πιο πανω.Η ζοτακ καιει περισσοτερα απο τις itx.Ωραία, τώρα ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ίσως κι εγώ να μην έγινα απόλυτα κατανοητός τι ακριβώς ζητάω από τη CPU που ψάχνω. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό για μένα, είναι η CPU να έχει το λιγότερο δυνατό θερμικό φορτίο για την ψύκτρα σε κατάσταση idle, άντε και με χρήση CPU έως 10-15% το πολύ, έτσι ώστε να υπάρχουν πιθανότητες να παίξει passive η CPU. Πίστευα λοιπόν ότι πρέπει να στραφώ αυστηρά στη CPU με το λιγότερο δυνατό TDP που μπορώ να βρω στην αγορά, για να έχει το μίνιμουμ θερμικό φορτίο σε όλες τις πιθανές καταστάσεις, αλλά από ότι μου λέτε εδώ, στην κατάσταση idle που θα είναι την περισσότερη ώρα η CPU, όλοι οι νέοι διπύρηνοι i3 έχουν ουσιαστικά το ίδιο θερμικό φορτίο για την ψύκτρα, σωστά;Για αυτό σας έβαλα τις καταναλώσεις στα δύο μοναδικά προγράμματα που χρησιμοποιώ στο συγκεκριμένο HTPC, δηλαδή το Powerdvd 11 και το Total Media Theater 5. Το Powerdvd 11 κάνει σαφέστατα λιγότερη χρήση της CPU εκμεταλλευόμενο το hardware acceleration της HD5450. Αντίθετα το Total Media Theater 5 φαίνεται ότι δεν χρησιμοποιεί στον ίδιο βαθμό (ή και καθόλου) το hardware acceleration της κάρτας γραφικών και βασίζεται κυρίως στην ισχύ του επεξεργαστή για την αναπαραγωγή Blu-ray. Με το δεδομένο λοιπόν ότι όλοι ανεξαιρέτως οι i3 είναι αρκετά ισχυρότεροι από τον AMD 7750 που χρησιμοποιώ τώρα, καταλήγω στο συπέρασμα ότι θα έχω μάξιμουμ χρήση της CPU περίπου στο 10-15% με το TMT5 για να παίζω Blu-ray, μια και τώρα φτάνει το 20-25%.Για την συνολική κατανάλωση του ρεύματος τώρα, με ενδιαφέρει να κατέβει στο μίνιμουμ, αποκλειστικά για να ζεσταίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο το Silvestone, μια και ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι, με την τωρινή συνολική κατανάλωση που χτυπάει peak ακόμα και 150 watt, ζεσταίνεται αρκετά, επιβαρύνοντας με θερμοκρασίες το εσωτερικό του MonCaso 301. Σκέφτομαι λοιπόν το ενδεχόμενο, ότι μπορεί η CPU μόλις ανοίγει το HTPC για κάποιο διάστημα να αντέχει να παίζει passive με κάποια καλή ψύκτρα όπως η Noctua, αλλά σταδιακά μόλις ανέβει η θερμοκρασία στο εσωτερικό του κουτιού από την θερμότητα που θα εκπέμπει το Silvestone που θα ζεσταίνεται, να μην τα βγάζει πλέον πέρα, και να χρειάζεται την ψύξη ενός ανεμιστήρα. Για αυτό ψάχνω την μίνιμουμ συνολική κατανάλωση του ρεύματος, έχοντας κατά νου να ελαφρώσω όσο γίνεται το φορτίο στο Silverstone, για κανέναν άλλο λόγο...Τέλος, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μπουν έξτρα σκληροί δίσκοι στο MonCaso, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Άλλωστε έχει μόνο δύο θέσεις συνολικά για δίσκους, αλλά για τι 0db θόρυβο θα συζητάμε τότε; Θα υπάρχει πάντα μόνο ο ssd για το λειτουργικό, τίποτε άλλο. Το MonCaso συνδέεται μέσω δικτύου με το διπλανό δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το Shinobi που δουλεύω και κάνει τα πάντα, το οποίο φοράει τρεις Seagate των 3ΤΒ (σύνολο 9ΤΒ), στους οποίους βρίσκονται εκατοντάδες Blu-ray ISO. Η χρήση λοιπόν είναι 80% Blu-ray μέσω δικτύου και 20% δισκάκια Blu-ray με το drive της LG. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Ιούνιος 30, 2012 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2012 Εγώ θεωρώ πως είναι λίγο παρακινδυνευμένο το 0db που παλεύεις χωρίς ανεμιστήρες.Καλώς ή κακώς δεν μένουμε Γερμανία ή Σουηδία, με τα 35άρια+++ που φτάνει η θερμοκρασία περιβάλοντως το να έχεις το μηχάνημα να παίζει εντελώς fanless δεν είναι και ότι καλύτερο.Γιατί δεν κοιτά να «ντύσεις» το κουτί με ηχοαπορροφητικά και να έχεις τους όποιους ανεμιστήρες να λειτουργούν σε κάποιες χαμηλές στροφές (με fan controller) ίσα ίσα για να ανανεώνουν τον αέρα μέσα στο case και να μην ζορίζονται τα parts ;;;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούνιος 30, 2012 Author #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2012 Εγώ θεωρώ πως είναι λίγο παρακινδυνευμένο το 0db που παλεύεις χωρίς ανεμιστήρες.Καλώς ή κακώς δεν μένουμε Γερμανία ή Σουηδία, με τα 35άρια+++ που φτάνει η θερμοκρασία περιβάλοντως το να έχεις το μηχάνημα να παίζει εντελώς fanless δεν είναι και ότι καλύτερο.Γιατί δεν κοιτά να «ντύσεις» το κουτί με ηχοαπορροφητικά και να έχεις τους όποιους ανεμιστήρες να λειτουργούν σε κάποιες χαμηλές στροφές (με fan controller) ίσα ίσα για να ανανεώνουν τον αέρα μέσα στο case και να μην ζορίζονται τα parts ;;;;;;Είπες τη σωστή λέξη, το «παλεύω», δεν το θεωρώ δεδομένο ότι μπορεί να γίνει, ούτε θα σκάσω κιόλας εάν δεν τα καταφέρω τελικά. Απλά, από τότε που είχα αγοράσει το 2009 το MonCaso 301, μου είχε «σφηνωθεί» η ιδέα στο μυαλό το να κάνω το συγκεκριμένο κουτί ένα HTPC με 0db θόρυβο. Φίλοι και γνωστοί, καλοί γνώστες των HTPC τότε, με είχαν διαβεβαιώσει ότι έπρεπε να το ξεχάσω, δεν υπήρχε ούτε κατά διάνοια τότε, αρχές 2009, κάποια CPU που θα μπορούσε να παίξει fanless με ψύκτρα ύψους 7 εκατοστών.Από τότε όμως τα πράγματα άλλαξαν, εξελίχτηκαν, και με τους νέους πολύ «κρύους» Intel i3 διαφαίνονται κάποιες ελπίδες στον ορίζοντα. Εξάλλου θεωρώ ότι δεν διακινδυνεύω κάτι επί της ουσίας. Από ότι μου έχουν πει γνωστοί, όλες οι νέες CPU εάν υπεθερμανθούν πέρα από τα όριά τους, απλά ρίχνουν αρχικά τη συχνότητα λειτουργίας, και εάν η υπερθέρμανση συνεχιστεί, απλά κλείνουν, πάντως δεν καίγονται.Επίσης το σενάριο που μου φαίνεται ως επικρατέστερο είναι το εξής: ένας Intel i3 2100T/2120T με την Noctua NH-L12 και εγκατεστημένο μόνο τον κάτω ανεμιστήρα της, δηλαδή τον 92άρη. Εάν τα τεστ μας δείξουν ότι η CPU αντέχει σε fanless λειτουργία καλώς, εάν δεν αντέχει, τότε θα παίζει ο 92άρης ανεμιστήρας στις μίνιμουμ δυνατές στροφές, ίσα ίσα για να τα φέρνει βόλτα η CPU... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Ιούλιος 1, 2012 #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2012 πασπαλιε στο ξαναλεω... Δε θα εχεις προβλημα!εχω την NH-L12 μονο με τον 9αρη ανεμιστηρα, σε SG05 και με τον i2600K! Στο ιδιο δωματιο που κοιμαμαι. Χρηση ως server, με μικρο φορτιο και ενιοτε desktop χρηση. Κανενα θεμα με θερμοκρασιες. Θορυβο ελαχιστο (μονο αμα πας κοντα του, απο το κρεβατι δεν ακουγεται κανενας ηχος)Στη θεση σου, αν επαιρνα τον 2120 τοτε θα του εβαζα την silverstone nt06 για τελειως passive setup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούλιος 1, 2012 Author #31 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2012 πασπαλιε στο ξαναλεω... Δε θα εχεις προβλημα!εχω την NH-L12 μονο με τον 9αρη ανεμιστηρα, σε SG05 και με τον i2600K! Στο ιδιο δωματιο που κοιμαμαι. Χρηση ως server, με μικρο φορτιο και ενιοτε desktop χρηση. Κανενα θεμα με θερμοκρασιες. Θορυβο ελαχιστο (μονο αμα πας κοντα του, απο το κρεβατι δεν ακουγεται κανενας ηχος)Στη θεση σου, αν επαιρνα τον 2120 τοτε θα του εβαζα την silverstone nt06 για τελειως passive setupΚαταρχήν, τι είναι το SG05, δεν έχω ιδέα! Δεύτερον, έχεις δοκιμάσει μήπως ποτέ, εάν αντέχει η Noctua τον i2600Κ σε idle mode, χωρίς τον 92άρη ανεμιστήρα της, έστω και για λίγο;Τρίτον, η Silverstone NT06 φαίνεται φοβερή ψύκτρα, αλλά δεν χωράει στο Moncaso φίλε μου, ακόμα και χωρίς καθόλου ανεμιστήρα, σύμφωνα με το επίσιμο site, έχει ύψος 8,2 εκατοστά, όταν εγώ έχω μέγιστο ύψος ψύκτρας τα 7 εκατοστά που μπορώ να βάλω στο MonCaso... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούλιος 1, 2012 Author #32 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2012 πασπαλιε στο ξαναλεω... Δε θα εχεις προβλημα!εχω την NH-L12 Και κάτι ακόμα που θέλω να σε ρωτήσω φίλε μου, αλλά και όποιος άλλος νομίζει ότι μπορεί να συνεισφέρει, κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη παιδιά. Ακούστε τι σκέφτηκε το άρρωστο μυαλό μου, αλλά ίσως και να σκέφτομαι απλώς... μπούρδες! Εδώ βλέπετε το πάνω μέρος του MonCaso 301, ένα ενιαίο κομμάτι μέταλλο σε σχήμα Π. Το καθαρό ωφέλιμο ύψος εσωτερικά του κουτιού είναι 9 εκατοστά, μείον ποδαράκια στήριξης μητρικής, μητρική κτλ., καταλήγουμε σε μέγιστο ύψος ψύκτρας περίπου 7 εκατοστά. Δεν έχω κάνει ποτέ ουσιαστικά μέτρηση ακριβείας, αλλά το σίγουρο είναι ότι η Noctua ΝΗ-L12 με τα 6,6 εκατοστά της σε ύψος, θα είναι εντελώς οριακή σε ύψος μεσα στο MonCaso, με δύο πιθανά σενάρια: α. να αφήνει όντως 3-4 χιλιοστά απόσταση από το πάνω κάλυμμα του MonCaso. β. να ακουμπάει στο επάνω κάλυμμα του MonCaso. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Scythe SCSK-1000 Shuriken που φοράει τώρα με τα 6,4 εκατοστά ύψος, δεν ακουμπάει στο κάλυμμα όταν αυτό κλείνει, μπαίνοντας στη θέση του. Η «τρελλή ιδέα» μου λοιπόν, έχει ως εξής: εδώ βλέπετε την πλαϊνή όψη της Noctua, χωρίς τον επάνω ανεμιστήρα φυσικά. Σκέφτηκα λοιπόν, εάν θα μπορούσα να στερεώσω στο επάνω μέρος της Noctua και ανάμεσα στις φέτες της, κάποια κομμάτια θερμοαγώγιμου μετάλλου, που θα εξείχαν πολύ ελαφρά, μόνο τόσα χιλιοστά όσο θα χρειάζονταν, έτσι ώστε να ακουμπούν στο πάνω κάλυμμα του MonCaso όταν αυτό θα μπαίνει στη θέση του. Ο σκοπός νομίζω ότι είναι προφανής, έτσι δεν είναι;! Ένας μέρος της θερμότητας της Noctua να μεταδίδεται στο κουτί, μετατρέποντάς το έτσι σε δεύτερη βοηθητική ψύκτρα! Και το λέω αυτό, μια και έχω διαπιστώσει ήδη ότι το μέταλλο από το κουτί του MonCaso είναι καλό θερμοαγώγιμο σαν υλικό. Το fanless τροφοδοτικό της Silverstone που έχω βάλει, ήδη σας έχω πει ότι ζεσταίνεται αρκετά τώρα το καλοκαίρι, με τα τωρινά φορτία που παίζουν από 95 watt idle έως και 150 watt full load. Μετά από από 1-2 ώρες αναπαραγωγή Blu-ray λοιπόν, όλο το τμήμα του κουτιού που βρίσκεται γύρω από το Silverstone έχει ζεσταθεί αρκετά, απορροφώντας ένα μέρος της θερμοκρασίας του τροφοδοτικού. Αντίθετα το τμήμα του κουτιού στην αντίθετη πλευρά, δεν έχει χαμπαριάσει σχεδόν τίποτα από θερμοκρασία. Τι λέτε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Ιούλιος 2, 2012 #33 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2012 Καταρχήν, τι είναι το SG05, δεν έχω ιδέα! Δεύτερον, έχεις δοκιμάσει μήπως ποτέ, εάν αντέχει η Noctua τον i2600Κ σε idle mode, χωρίς τον 92άρη ανεμιστήρα της, έστω και για λίγο;Τρίτον, η Silverstone NT06 φαίνεται φοβερή ψύκτρα, αλλά δεν χωράει στο Moncaso φίλε μου, ακόμα και χωρίς καθόλου ανεμιστήρα, σύμφωνα με το επίσιμο site, έχει ύψος 8,2 εκατοστά, όταν εγώ έχω μέγιστο ύψος ψύκτρας τα 7 εκατοστά που μπορώ να βάλω στο MonCaso...το sg05 ειναι το silverstone sugo05. Καθαρα htpcαδικο κουτακι!Οχι, σιγα μην εβαζα τον 2600Κ χωρις φαν. Αλλα τον 2105 θα τον εβαζα ανετα με την nt06!Το αλλο που ρωτας δε γινεται. Δε φτανει απλα να "ακουμπαει" ενα μερος της ψυκτρας στο κουτι. Μονο αν υπαρχουν ραβδοι χαλκου απο το heat spreader στο σασι εχεις ελπιδες! Και αυτο ειναι πολυ δυσκολο να το φτιαξεις (δεν αξιζει).Γενικως απο αυτα που λες, βλεπω δυο πραγματα:- μαλλον δεν εχεις ψαξει οσο θα πρεπει τα ανεμιστηρια. Υπαρχουν φαν που δεν ακουγονται με τπτ σε αποσταση μισου μετρου και κανουν τη δουλεια τους.- το htpc που εχεις τωρα σε μπερδευει.. Γιατι ειναι δεινοσαυρος! Σε καταλαβαινω σε αυτο γιατι πριν το δεις με τα ματια σου, δεν μπορεις να πιστεψεις πως μπορεις να φτιαξεις ενα htpc για την ιδια χρηση, πολυ πιο δυνατο και γρηγορο, και να καταλανωνει το 1/4 της ισχυς αυτου που εχεις τωρα! Και αυτο ειναι που σου λυνει τα προβληματα σου. Διοτι θα αποβαλλει πολυ λιγοτερη θερμοτητα στο περιβαλλον, αλλα πολυ μικροτερες αναγκες ψυξης! Επαναλαμβανω.. 1/4 της καταναλωσης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.