Jump to content

Μήπως βρήκαμε νέα πατέντα για αντλία ?

antonisk7

Recommended Posts

Εδώ και ένα μήνα που είμαι στην Ελλάδα δεν έχω υπολογιστή, λόγω προβληματικής αντλίας. Η τρίτη Hydor L30 από RMA άρχισε τις βλακείες μετά από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας. Το να αγοράσω και άλλη 50Ε ούτε συζήτηση . Ο πατέρας μου πέταξε μια ιδέα να βάλω μια αντλία πλυντηρίου. Ακολούθησε σχετική συζήτηση, λέγοντάς του οτι μαλλον δεν κάνει κτλ.

Τελικά βρήκε μία σε ένα μαγαζί μία καινούρια και σχετικά μικρή αντλία με 9 ευρώ. Οπότε λέω δεν χάνω τίποτα να τη δοκιμάσω. Τα αποτελεσματα είναι απίστευτα. Η αντλία μόνη της έχει ροή 900 λίτρα/ώρα πραγματικά και με τα τρία μπλοκ και ψυγείο τρανζιτ επάνω πέφτει στα 280 λίτρα/ώρα, επιδόσεις ελαφρώς καλύτερες από μία Eheim 1250. Από θόρυβο σχεδόν τίποτα (όσο περίπου μιά Λ20) και ζεστένεται λίγο στο πηνίο, χωρίς όμως να ζεστένεται στην προπέλα. Η σχεδίασή της είναι τέτοια που το νερό δεν έρχεται σε επαφή με το μαγνήτη.

post-53-1416071127,4521_thumb.jpg

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Από προβλήματα, το μόνο είναι ότι δεν ειναι βυθιζόμενη (δεν με ενδιέφερε άλλωστε) και ότι η είσοδος και έξοδος έιναι τυχαίες διατομές και αναγκάστηκα να βάλω λάστιχα με συστωλές από χαλκό (πατέντα του father). Μία μέρα λειτουργίας και η αντλία παει άψογα.όποιος θέλει λοιπον μια φτηνή και καλή αντλία ας κάνει καμια βόλτα από ανταλλακτικά πλυντηρίων.

Προσοχή να ζητήσετε τη μικρότερη δυνατή γιατι έχει και κάτι άλλες 100W που δεν κάνουν..

post-53-1416071127,5113_thumb.jpg

κόψε!!!!! Και μαμώ τις πατέντες!!!!! :clap: :clap: Μπράβο Αντώνη (και father φυσικά), σίγουρα η επόμενη μου αντλία :D (θα είναι και ανθεκτική στα άλατα, άσε που δείχνει πολύ μικρή πανάθεμα την.)

σε εχω δει να το κανεις ξανα και ξανα, με αποκορυφωμα το κουτι σου. ετσι και ξαναποσταρεις ομορφες φωτο, κερδισες ban. αυτα ειναι αποκλειστικα δικαωματα των admin :p

καλη ιδεα (και ομορφη η συνεργασια με τον πατερα). πρεπει να το ψαξουμε κι αλλου, γιατι εχω την εντυπωση πως τους κυκλοφορητες απο τα ενυδρεια, τους χρησιμοποιουμε λογω διαμετρων στα λαστιχα και μονο. να βρουμε και αντλιες υψηλης πιεσης, που δε χαμπαριαζουν απο τα μπλοκ, για να ησυχασουν μερικοι - μερικοι.

Δεν είναι τυχαία η διατομή της.

Για να έχεις την ροή που υπόσχεται πρέπει να το τροφοδοτήσεις με τις σωλήνες που του αναλογούν.

Ακόμα και με ανταπτορες, αν αύξησης το μήκος τους αυξάνετε και η ροή.

Το μεγάλο ελάττωμα αυτών των κατασκευών είναι η αξιοπιστία.

Είναι φτιαγμένα για να εργάζονται λίγο, και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχουν σύστημα αποβολής θερμοκρασίας.

Θεωρητικά θα αυξάνετε η θερμοκρασία της περιέλιξης μέχρι να καεί.

Ναι ρε 38-45! Ξέρεις πόσο καιρό ψάχνω μικρή και αθόρυβη αντλία για ψεκασμό?? Καιρός είναι να εξελίξουμε το wc.

Μπράβο Αντώνη! Και οι συστολές, φοβερές! Με τόρνο τις φτιάξατε? Νομίζω ότι τέτοιου είδους αντλία χρησιμοποιεί η swiftech.

Που ρε γαμωτο κ πεταξαμε ενα πλθντηριο προχθες...δεν πειραζει...εχουμε στην γειτονια ενα μαγαζι που φτιαχνει πλυντηρια....παω να ρωτησω...!

Ρε παιδια,τον τελευταιο καιρο εχω πορωθει αγρια με ολα αυτα που κανουνε οι ελληνες(στο thelab εννοω)....εχουμε ανεβασει παρα πολυ το επιπεδο μας μου φαινεται....σε λιγο θα μας ζητανε οι ξενοι ιδεες.....

Πρέπει να είναι και εξαιρετικά αποτελεσματική για συστήματα τύπου Bong λόγω αυξημένης ροής...Θέλει ψάξιμο πάντως!Στο τέλος θα λέμε "ψυγείο απο Transit, αντλία απο Miele..." και πάει λέγοντας!!!!

Αυτες των πλυντηριων ειναι δυο τυπων,αυτη η μικρη ειναι για να βγαζει τα νερα δηληδη 5 λεπτα δουλεια,για 24/7 καπως δυσκολα,ρωτησα σε ενα μαγαζακι κ μου εδειξε μια καπως μεγαλητερη, απο πλυντηριακι πιατων λεει, που λειτουργουν καπως διαφορετικα,περισσοτερες λεπτομεριες δε ξερω.

τωρα περιμενουμε τον αντωνη να μας πει πως παει το w/c κ αν αντεχει η αντλια σε συνεχη λειτουργεια.

ελπιζω να ακουσουμε καλα λογια!!!

Σιγά ρε παιδια μην πάρει και φωτιά... η αντλία ζεστένεται τόσο που μπορείς να την κρατάς... στη χειρότερη να καει η ίδια και θα δω την αυξηση της θερμοκρασίας και θα το κλείσω.

’λλωστε και η Hydor L30 και η Εheim 1250 ζεστενονται ... το πολύ πολύ θα βάλω ενα ανεμιστηρακι επανω και τελειωνει το θεμα.

Aν τιναξουν οι περιελξεις,οπως λενε τα παιδια,τπτ δεν ειναι απιθανο...

Δε ξερω βεβαια κ την εσωτερικη της κατασκευη αλλα σε μοτερ(απο αυτα που χρησιμοποιουντε για ποτισμα στα χωραφια) εχει συμβει

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.