AlienHack Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 καλημέρα. στην εταιρία που καλύπτω θελουμε να προβούμε στην αγορα ενος σερβερ για να: 1. στήσουμε πανω το ERP μας με κανονικό SQL server (οχι τον δωρεαν με οριο 1GB) το οποιο θα σερβιρει και σε eshop2. Στήσουμε πανω exchange για εμαιλ3. Κάνουμε virtualisation VDI κάποια desktop PC αντι για physical να τρεχουν σε Virtual.καταρχάς το μηχάνημα σερβερ θα ειναι αυτής της δυναμικής:G5-Dual-Quad-Core-Xeon-2-33Ghz-16GB-RAM-146GB-SAS-SATAΗ ερώτηση είναι να πάμε σε WiNDOWS server R2 ή SBS 2011? Ευχαριστώ
swatoner Ιούνιος 28, 2012 #2 Ιούνιος 28, 2012 Πόσοι χρήστες; Αν είναι πάνω απο 10, ένας server που να κάνει DC,Exchange, SQL, VDI δε σου φτάνει.Βασικά για VDI δεν ξέρω αν μπορούν να σου δώσουν άδειες στο SBS. Νομίζω μόνο Enterprise σε καλύπτει.Μίλα με έναν MS Product Manager καλύτερα, είτε μίλα με τον πωλητή του προμηθευτή σας είτε με Infoquest-Oktabit-Logicom (βέβαια δεν ξέρω αν θα σου απαντήσουν ως πελάτης λιανικής)
YDinopoulos Ιούνιος 28, 2012 #3 Ιούνιος 28, 2012 Συμφωνω. Θα ελεγα 2 τετοιους, ο ενας DC και SQL , κ ο αλλος Exchange.SBS θα εισαι οκ, απλα εκ πειρας μακρια απο την HP. εχουν κακο after sales. Εμεις παρατησαμε την HP και πλεον πουλαμε αποκλειστικα Dell !
Wizard! Ιούνιος 28, 2012 #4 Ιούνιος 28, 2012 ...οχι τον δωρεαν με οριο 1GB...Αρχικά νομίζω δεν υπήρξε όριο 1GB. Ήταν 4GB, αρκετά μεγάλο για πολλές χρήσεις.Πέραν αυτού, στον 2008, δεν αναφέρει πλέον αυτό το όριο, οι περιορισμοί είναι άλλοι.Features Supported by the Editions of SQL Server 2008
swatoner Ιούνιος 28, 2012 #5 Ιούνιος 28, 2012 Συμφωνω. Θα ελεγα 2 τετοιους, ο ενας DC και SQL , κ ο αλλος Exchange.SBS θα εισαι οκ, απλα εκ πειρας μακρια απο την HP. εχουν κακο after sales. Εμεις παρατησαμε την HP και πλεον πουλαμε αποκλειστικα Dell ! Ναι αλλά όσο κάνει ένας Dell παίρνεις 2 HP με λίγο υποδιέστερα χαρακτηριστικά Μήπως είναι άλλος λόγος που πουλάτε μόνο Dell? (δεν το λέω ειρωνικά απλά είναι λίγο κουλή η ελληνική αγορά) Το όριο για SQL 2008 R2 πια είναι τα 10GB
YDinopoulos Ιούνιος 28, 2012 #6 Ιούνιος 28, 2012 Οχι. Ειναι 20-40% πιο φτηνοι οι HP, αν ομως συνυπολογισουμε οτι δινουμε ΚΑΙ το πακετο 5 χρονια on site. Εχει τυχει 2 φορες σε ναυτιλιακες να χαλασει στην μια το backplate των sas σε εναν rack gl350 g5 και σε εναν ML150 G6 η μητρικη. Εκαναν 2 μερες στο πρωτο και 4 στο δευτερο! Το τι ακουσαμε δεν το φανταζεσαι... Οποτε 1000 φορες να προτεινω κατι πιο ακριβο και να μην ειμαι ο πιο φτηνος στην αγορα, παρα να παρω κατι υποδιαιστερο...imho παντα
swatoner Ιούνιος 28, 2012 #7 Ιούνιος 28, 2012 Οχι. Ειναι 20-40% πιο φτηνοι οι HP, αν ομως συνυπολογισουμε οτι δινουμε ΚΑΙ το πακετο 5 χρονια on site. Εχει τυχει 2 φορες σε ναυτιλιακες να χαλασει στην μια το backplate των sas σε εναν rack gl350 g5 και σε εναν ML150 G6 η μητρικη. Εκαναν 2 μερες στο πρωτο και 4 στο δευτερο! Το τι ακουσαμε δεν το φανταζεσαι... Οποτε 1000 φορες να προτεινω κατι πιο ακριβο και να μην ειμαι ο πιο φτηνος στην αγορα, παρα να παρω κατι υποδιαιστερο...imho παντα Κοίτα το service της Dell δεν παίζεται, ειδικά σε servers. Hp δεν μου έχει κάτσει βέβαια κάτι για να ξέρω. Αλλά λόγο after sales support DELL FTW
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.