Jump to content

Εξαφανιζεται το dvd-rw

steant

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μολις αλλαξα dvd-rw στο pc μου επειδη το προηγούμενο χαλασε και αφου το συνδεσα μία εμφανιζεται και μια εξαφανιζεται και απο το υπολογιστης μου και απο το bios. To dvd-rw ειναι καινουργιο. Να πω οτι ειναι sata και εχω δοκιμασει και αλλα καλωδιο σατα και αλλο καλωδιο ρευματος.

Δοκίμασες σε άλλη sata θύρα;

Το γεγονός ότι είναι καινούριο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι και προβληματικό. ;)

Αν έχεις άλλο cd/dvd drive πρόχειρο δοκίμασε να το συνδέσεις να δεις αν σου κάνει τα ίδια. Εάν δουλεύει τότε το drive σου είναι προβληματικό.

Ρυθμίσεις BIOS θα έλεγα να κοιτάξεις, αλλά συνήθως δεν υπάρχει και κάτι ιδιαίτερο.

το θεμα ειναι οτι δεν εχω αλλα sata, μονο ide εχω. Απο το bios υπαρχει καποια ρύθμιση?

Κάθε BIOS είναι διαφορετικό, αρχικά δοκίμασε με ένα load bios defaults και μετά δοκίμασε να κάνεις εναλλαγή των καλωδίων τροφοδοσίας με ένα δίσκο. (αν δε το έχεις κάνει ήδη)

Αλλιώς το πιθανότερο είναι η συσκευή να είναι προβληματική.

Ουσιαστικά δηλαδή, ποια είναι τα συμπτώματα; Μπορεί να δουλέψει καμιά ώρα και ξαφνικά να εξαφανιστεί;

Εάν ναι, στείλε και τα event logs των Windows.

τα συμπτωματα ειναι οτι αν το βγαλω τα καλώδια τα ξανα βαλω και το ανοιξω το αναγνωριζει, αν το ανοιξω το πορτακι για βαλω ενα αλλα dvd και κανω επανακινηση εξαφανιζεται

Ποιά μητρική έχεις. Φαντάζομαι δίνει 4 τουλάχιστον sata θύρες. Άν έχεις κάποια ελεύθερη, δοκίμασ να το συνδέσεις εκεί. Π.Χ άν έχει sata2_1, sata2_2,sata2_3 και sata2_4 και έχεις στο 1 τον σκληρό και στο 3 το dvd, βάλτον στο 2...κ τσέκαρε αποτελέσματα.

Επίσης δοκίμασε όσο δουλεύει, να το καταργήσεις το drive από διαχείρηση συσκευών και αφού κάνει πάλι εγκατάσταση, βάλε δικό σου γράμμα. Άν παίρνει γράμμα D βάλε κάποιο άλλο. Πολλά γίνονται...

Τέλος άν και καινούργιο θα μπορούσε να είναι προβληματικό όπως είπε ο Δημήτρης πάνω. Ένα firmware update (άν υπάρχει πιό νέο) δέν θα το χαλούσε το drive.

- Μητρική

- Drive

Ανέφερε μοντέλα.

MS-7528 ver 1.1

ειναι ενα sony 18 ευρο το πηρα

Αλλαξα παλι τροφοδοσια, εβαλα το σκληρου, σκληρος σε θεση 1, dvd σε θεση 2.

Αλλαξα γραμα

Και παλι τα ιδια. Μετα απο την επανακινηση δε φαινεται τπτ

MS-7528 ver 1.1

ειναι ενα sony 18 ευρο το πηρα

Αλλαξα παλι τροφοδοσια, εβαλα το σκληρου, σκληρος σε θεση 1, dvd σε θεση 2.

Αλλαξα γραμα

Και παλι τα ιδια. Μετα απο την επανακινηση δε φαινεται τπτ

Τσέκαρε άν μπορείς να περάσεις νέο firmware στο drive μήπως νιώσει στο τέλος.

Εφόσον δέν έχεις άλλο drive να δοκιμάσεις όπως πρότεινε ο Δημήτρης, στην θέση σου θα κατέβαζα το τελευταίο BIOS και θα το παιρνούσα. Για να αποφύγω και λάθη θα κατέβαζα το Liveupdate 5. Ίσως μετά από αυτό και με ένα πέρασμα νέων chipset drivers να νιώσει ( Δέν χάνεις τπτ με το να περάσεις τελευταίες εκδόσεις).

Δέν μου έρχεται κάτι άλλο τώρα στο μικρό αυτό μυαλουδάκι μου.

Κάνε ένα bios reset. Αν μπορείς δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό ή δοκίμασε το οπτικό σε άλλον υπολογιστή.

Επίσης θα μπορούσες να δοκιμάσεις το drive σε άλλο υπολογιστή πχ κάποιου φίλου

παιδια το δοκιμασα σε αλλο pc και δουλευει ρολοι, οπωτε το προβλημα θα ειναι σε καμια μητρική, λεω να δοκιμασω να κανω update to bios

Ειχα εναν μετατροπεα απο ide to sata και το αντιθετο.

IDE to SATA / SATA to IDE Adapter Converter Supports Serial ATA 100/133 2 in 1 R | eBay

Εβαλα αυτο τωρα δουλευει μια χαρα. Το προβλημα μαλλον ηταν στη μητρικη. Απο το να κανω bios update και να πεδευομαι τζαμπα, εβαλα αυτο και ολα οκ. Ευχαριστω για τη βοηθεια και το χρονο σας!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.