Jump to content

Netgear DGN2200 και πρόβλημα;

wesker

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Έχω το άνωθεν ρούτερ, και τις τελευταίες μερες βλέπω καθε μέρα να πεφτει ο συγχρονισμός και το att να ανεβαίνει. Φανταστικα οτι εινα κατάλληπο απο καλωδιακή βλάβη της περιοχής και το άφησα, μέχρι σήμερα που ο συγχρονισμος έφτασε τα 4ΜΒ από τα 7 που ήταν. Πήρα στον ΟΤΕ οπου μου είπαν οτι δεν φαινεται πρόβλημα στην γραμμή, και σιγουρα δεν φταινε αυτοι αλλα το ρουτερ μου. Δοκιμασα με το ρουτερ του ΟΤΕ, και ο συγχρονισμος κοντα στα 7. Μπα λεω ειναι του ΟΤΕ οπότε ειναι σιγουρα συμβατο. Δοκίμασα με ενα αρχαιο Thomson, πάλι συγχρόνιζε κοντα στα 7. Δοκιμασα με ενα Linksys, πάλι συγχρονισμος στα 7 και το att στο 38. Δοκιμαζω με το Netgear, συγχρονιζει παλι στα 4800 με att 42. Δοκιμαζω το Linksys πάλι συγχρονισμος στα 7ΜΒ και att στα 38. Τι κανουμε ρε παιδιά; Μηπως το Netgear εχει θεμα με το DSLAM? Μηπως εχει θέμα και πρεπει να φυγει RMA? Μου φανηκε περιεργο που στην αρχη συγχρόνιζε υψηλα ενω τωρα πεφτει η ταχυτητα σιγα σιγα....

Δοκιμασε να κανεις καποιο reset ή firmware update.

Γενικα τα μοντεμ συγχρονίζουν αναλογα τα στατιστικα/ποιότητα της γραμμης σου τρεχωντας καποια τεστ, γιατι άρχισε η πτωση δε γνωριζω να σου απαντησω.rma λιγο δυσκολο σεναριο Imo.

Δοκιμασε να κανεις καποιο reset ή firmware update.

Γενικα τα μοντεμ συγχρονίζουν αναλογα τα στατιστικα/ποιότητα της γραμμης σου τρεχωντας καποια τεστ, γιατι άρχισε η πτωση δε γνωριζω να σου απαντησω.rma λιγο δυσκολο σεναριο Imo.

Έκανα firmware update φίλε μου! Πως εξηγείται όμως διαφορά 3ΜΒ μεταξύ του Netgear και άλλων 3 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ μαρκών router (Sagem, Thomson, Linksys)?

Με τις βασικες γνωσεις που εχω υποψιαζομαι οτι η γραμμη "χαλαγε" με το καιρο και ετσι το μοντεμ χαμήλωσε ταχύτητα για να ειναι σταθερη η συνδεση.

Οπως σου ειπα και πριν δυστυχώς δε γνωρίζω ακομα πως ακριβως δουλευουν. :)

Με τις βασικες γνωσεις που εχω υποψιαζομαι οτι η γραμμη "χαλαγε" με το καιρο και ετσι το μοντεμ χαμήλωσε ταχύτητα για να ειναι σταθερη η συνδεση.

Οπως σου ειπα και πριν δυστυχώς δε γνωρίζω ακομα πως ακριβως δουλευουν. :)

Kαι ανέβασε κατά 4 βαθμούς το Attenuation μονο του; Περίεργο μου ακούγεται.

Μπορει να ειναι και αστοχια του υλικου λογο θερμοκρασιων

Γι'αυτο ειπα για RMA... Kαι είναι το δευτερο Netgear που θα αλλάξω με πρόβλημα αν όντως έχει πρόβλημα.

Μα ειναι λειτουργικο ομως. ;)

rma με τη καμια νομιζω, το 1ο σου τι ειχε ?

Πανω στον ενα χρόνο που το είχα εκανε συνεχεις αποσυνδέσεις. Καθε 5-10 λεπτα με πεταγε έξω απο το ιντερνετ. Και αυτο το Netgear την Κυριακή κλείνει χρόνο. :/

Πανω στον ενα χρόνο που το είχα εκανε συνεχεις αποσυνδέσεις. Καθε 5-10 λεπτα με πεταγε έξω απο το ιντερνετ. Και αυτο το Netgear την Κυριακή κλείνει χρόνο. :/

Τα DGN2000 είχαν πρόβλημα με τους πυκνωτές. Δεν ξέρω αν έχει κληρονομηθεί το πρόβλημα. Στο δικό μου (2000) πάντως που το είχα για πέταμα, άλλαξα τους πυκνωτές και δουλεύει σαν καινούργιο.

Τα DGN2000 είχαν πρόβλημα με τους πυκνωτές. Δεν ξέρω αν έχει κληρονομηθεί το πρόβλημα. Στο δικό μου (2000) πάντως που το είχα για πέταμα, άλλαξα τους πυκνωτές και δουλεύει σαν καινούργιο.
Λες λόγω ζέστης να αρχισε να παραδίδει το πνεύμα; Γιατι +4 μοναδες στο attenuation και -3ΜΒ κοντα στον συγχρονισμο σε σχεση με 3 διαφορετικα router δεν λες οτι δεν υπαρχει πρόβλημα....

Το δικό μου πρόβληαμ λύθηκε έτσι και μάλιστα δωρεάν. Δοκίμασε σε κάποιο συνοικιακό μαγαζί που επιδιορθώνει τηλεοράσεις κλπ. και στην χειρότερη να σε χρεώσει 2-3 ευρώ. Εκτός αν είσαι εντός εγγύησης και μπορούν να στο αλλάξουν (αν το θεωρήσουν προβληματικό).

Το δικό μου πρόβληαμ λύθηκε έτσι και μάλιστα δωρεάν. Δοκίμασε σε κάποιο συνοικιακό μαγαζί που επιδιορθώνει τηλεοράσεις κλπ. και στην χειρότερη να σε χρεώσει 2-3 ευρώ. Εκτός αν είσαι εντός εγγύησης και μπορούν να στο αλλάξουν (αν το θεωρήσουν προβληματικό).

Ναι το είχα πάρει απο το Πλαισιο όταν έιχε ακόμα το lifetime warranty στα Netgear. Αν ειναι θα το παω πίσω σήμερα. Για να ειμαι ειλικρινης δεν θα ήθελα να παρω καποιο άλλο ρουτερ, μιας και το Netgear διαχειρίζεται άψογα τις συνδέσεις χωρίς να μπουκώνει, σε σχεση με τα Linksys. Δεν ξέρω το μεγαλύτερο αδερφάκι του, το DGN3500 τι κανει σαν μοντέλο αν ειναι να το αλλάξουμε με αυτό.

[EDIT]: Πήγε στο Πλαίσιο, όπου και αλλάχτηκε με ενα καινούριο DGN2200 v3. Δεν έχω πάει να το παραλάβω ακόμα, περιμένω να πέσει λίγο η ζέστη. Προς το παρόν είμαι με ενα Linksys WAG54GS, το οποίο έχει κλειδώσει στα 7100 από το μεσημέρι. Λες να το κανω αλλαγή με κάποιο Belkin;

• 2 weeks later...
και εγω εχω ενα DGN2200 (νομιζω v1) και μου κανει περιεργα. Θελει restart 2 φορες την μερα. Ειδικα το wireless δεν δινει ιντερνετ που και που.

To v3 που με έδωσαν στο Πλαίσιο ως αντικατάσταση φαίνεται να ειναι ΟΚ προς στιγμήν. Για να δούμε...

ολα τα dgn2x00 στην αρχη δουλευουν..Μετα κανουν νουμερα :p

ενω ειναι πολυ βολικα ρουτερ γμτ στο interface του , σου παρουσιαζουν λειτουργικα προβληματα...

εχω αλλαξει 2-3 φορες το Dgn2000

ολα τα dgn2x00 στην αρχη δουλευουν..Μετα κανουν νουμερα :p

ενω ειναι πολυ βολικα ρουτερ γμτ στο interface του , σου παρουσιαζουν λειτουργικα προβληματα...

εχω αλλαξει 2-3 φορες το Dgn2000

Όχι μονο στο interface. Κρατανε πολυ καλα προβληματικές γραμμές οπως η δική μου και πολλά connections. Όταν πρωτοπήρα το 2000 το δοκιμασα με WoW και torrent μαζι και δεν μπουκωσε όπως το Linksys.

Ερώτηση: Ενα πολυμηχανημα με fax θελει φιλτράκι;

Όχι μονο στο interface. Κρατανε πολυ καλα προβληματικές γραμμές οπως η δική μου και πολλά connections. Όταν πρωτοπήρα το 2000 το δοκιμασα με WoW και torrent μαζι και δεν μπουκωσε όπως το Linksys.

Ερώτηση: Ενα πολυμηχανημα με fax θελει φιλτράκι;

Η απάντηση είναι ναι γιατί το σήμα που στέλνει το fax πολύ απλά μεταδίδεται απο την καθιερωμένη τηλεφωνική γραμμή. Για αποφυγή προβλημάτων βάζεις φίλτρο.

Μεχ, τελικά το μάτιασα. Σήμερα αδυνατεί να ξεπεράσει τα 4800ΜΒ συγχρονισμο, ενω το Linksys και το Thomson κλειδωνουν κοντά στα 7+. Μου φαινεται το Netgear θα μπει μια για παντα στο ντουλάπι....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.