Jump to content

Επιλογη μικρου οικονομικου αυτοκινητου

AGGANIS13

Recommended Posts

Θελω να παρω ενα μικρο κ οικονομικο αμαξι μεχρι 1000 Κυβικα.

Ειμαι αναμεσα στα:

smart diesel μοντ 2002-03

peugeot 107 μοντ 2006-07

citroen c1 μοντ 2006-07

ολα τα παραπανω τα βρισκω περιπου στα 4500-4700 ευρω

Θελω απο κατοχους των παραπανω αυτοκινήτων να μου πουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ καταναλωση τους

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

παρε το δικο μου :p

οντοπικ τωρα,φανταζομαι πως το σμαρτακι που θα ειναι και ντιζελ θα ειναι το πιο οικονομικο

τωρα για να δεις καταναλωση,ειναι ενα site(δεν θυμαμαι το ονομα) γερμανικο,που ειναι σαν βαση για καταναλωσεις και σου βγαζει απο τους κατοχους καταναλωσεις και σου κανει και μεσο ορο κτλ.απο εκει μπορεις να παρεις μια καλη ιδεα

....ειναι ενα site(δεν θυμαμαι το ονομα) γερμανικο,που ειναι σαν βαση για καταναλωσεις και σου βγαζει απο τους κατοχους καταναλωσεις και σου κανει και μεσο ορο κτλ.απο εκει μπορεις να παρεις μια καλη ιδεα

MPG and Cost Calculator and Tracker - Spritmonitor.de

Το οικονομικο δεν ειναι μονο το κοστος κτησης οσο και το κοστος συντηρησης, αυτο εμπεριεχει την καταναλωση, τα σηματα/ασφαλιστρα καθως και το κοστος των service. Αν εχεις καλο κ οικονομικο σερβις για smart, GO for it! Ειναι βολικο αμαξακι, αρκει να μην το παρεις για την ποζερια... για μενα βεβαια παντα σε αυτη την κατηγορια και λιγο μεγαλυτερη, η επιλογη μου ειναι panda κ yaris, αλλα παντα με τα δικα μου κριτηρια (που εμπεριεχουν κ ενα τυχον ταξιδι μεσα).

συμφωνω κ εγω με το ανωτερω, το ειχαμε παρει στην κοπελα ενος φιλου μου, ειναι πολυ καλο κ χωραει κ 4 ατομα για μεσα στην πολη κ παταει τα 180 ακομα και το χιλιαρι το αυτοματο. Ειναι παντως ακριβο, καλο ειναι να φτιαξεις ενα ROI για καθε αυτοκινητο, αν κριτηριο σου ειναι η οικονομια. Αν μου δωσεις τα assumptions σου για καταναλωση, χιλιομετρα/ετος μπορω να σου βγαλω καποιο χοντρικο πορισμα.

>παιρνεις κ μεταχειρισμενο η μονο καινουριο?

εχω κανει αρκετα χιλιομετρα με μπιτσο-C1 και ενας συγγενης μου εχει για καθημερινο ενα aygo.

Η καταναλωση ειναι ελαχιστη, δεν θυμαμαι νουμερα αλλα γενικα ειναι πολυ λιγη.

Το C1 μου φανηκε θορυβωδες, δεν ξερω αν ειναι ιδιον των αυτοκινητων της κατηγοριας αλλα τουλαχιστον σε σχεση με το γνωστο τσακωναμαξο ακουγεται πιο πολυ (προφανως οχι στις 6.402 σαλ). Σε πολλα μερη στο εσωτερικο εχει μεταλλο απευθειας, πιθανως να σκας το καλοκαιρι.

Αν δεν εχεις οδηγησει σμαρτακι, βγαλτο απο την λιστα. Ειναι το πιο μ@λακισμενο απ'ολα τα μικρα ! ΟΚ, σιγουρα μικρο κ παρκαρει παντου, αλλα στην οδηγηση ειναι μαπα. Πολυ σκληρο τιμονι, αναρτησεις για τον πουτς.

Μιλαω εκ πειρας μιας κ οδηγουσα ενα του '11 για καποιο διαστημα....

Αν το σμαρτ του 11 ειναι για τον πτσ σε αναρτησεις κ τιμονι, μην οδηγησεις καν το προηγουμενο μοντελο χωρις υδραυλικο τιμονι κ τις μουφοαναρτησεις. Τα καινουρια σμαρτ ειναι πολυ πιο καλα. Δεν ξερω για παλιο χιλιαρι, παντως εφτακοσαρι του 05 που πηρε η αδερφη μου ειναι κουραστικο.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

αν δεν κάνω λάθος aygo,c1,107 φοράνε ολα τον ίδιο κινητήρα..

μακραν πιο φτηνο ηταν το C1,ειχε καλύτερο εξοπλισμό(το aygo δεν ειχε καν ηλεκτρικά παράθυρα στις βασικές εκδοσεις) ,αλλα μιας και μιλαμε για μεταχειρισμένο ισως βρεις φορτωμένη εκδοση σε καλη τιμη..

c1 ειχε φίλος καινούριο απόλυτα ικανοποιημένος και εκανε καλαματα-κορινθο καθε 2ο σ/κ..

τα service τους ειναι αστεία τα κανεις σε οποιοδήποτε συνοικιακό συνεργείο.

το σμαρτ ακομα κ για κοντινά ταξιδακια 80-100km ειναι κουραστικό όσο δεν παει... βαρκάκι κ φύλο στον ανεμο.. εμπειρία απο το σμαρτ της κοπέλας μου 2007..

ετσι οπως τα λες μαλλον για aygo θα πηγαινα...το καλο με τους ιαπωνες ειναι οτι ολα τα parts ειναι σε ευκολα μερη να ξεβιδωθουν, αυτο ουσιαστικα μειωνει τις εργατοωρες που χρειαζονται για οποια επισκευη, αυτο μου το εχουν πει ταριφες. Βεβαια, νομιζω οτι ολα αυτα c1/aygo/etc ειναι ακριβως τα ιδια οποτε ισως κ να μην ισχυει εδω αυτο που σου λεω.

Japan though is the answer to your problems.

κατα το [ame=http://www.youtube.com/watch?v=F8_ZZquMDNk]01 Danny Tenaglia feat Celeda - Music is the answer - YouTube[/ame]

Έχουν δίκιο οι προγράφοντες(!) για το Smart. Tην πρώτη φορά που το οδήγησα, όταν έφτασα και κατέβηκα, ήθελα να φιλήσω το χώμα σαν τον Πάπα. Πραγματικά. Ίσως και να το έκανα αν δε με έβλεπαν. Πολύ μικρό, πολύ ευέλικτο, αλλά τα βλέπεις όλα μέχρι να το μάθεις. Και πάλι δε νομίζω ότι αξίζει.

Το C1 που έχω οδηγήσει αρκετά είναι καλύτερο και πολύ οικονομικό.

Θελω να παρω ενα μικρο κ οικονομικο αμαξι μεχρι 1000 Κυβικα.

Ειμαι αναμεσα στα:

smart diesel μοντ 2002-03

peugeot 107 μοντ 2006-07

citroen c1 μοντ 2006-07

ολα τα παραπανω τα βρισκω περιπου στα 4500-4700 ευρω

Θελω απο κατοχους των παραπανω αυτοκινήτων να μου πουν την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ καταναλωση τους

To c1 και το 107 φοράνε το ίδιο γρήγορο για τα κυβικά του μοτέρ που φοράει το aygo και το quore. To τελευταίο έχει αρκετά καλούς χώρους για την κατηγορία του. Μία εναλλακτική είναι και το micra 1.2 με χαμηλή κατανάλωση και πολύ καλές επιδόσεις. Για το smart χαμένα λεφτά και χρόνος. Αναξιόπιστο και πολύ μικρό. Προτιμώ το αντίστοιχο της toyota που είναι και πιο γρήγορο και αξιόπιστο αλλά ακριβό.

εγώ έχω το fiat panda 1.3 diesel.

Αλλα στα λεφτά που κοιτάς,δε νομίζω να το βρεις.

ΑΑΑΑΝ το βρεις, πάρτο.

Καίει λιγότερο από τα απο πάνω, βάζεις όσο φορτίο θες και συνεχίζει να έχει επειδόσεις.

Αποδίδει μια χαρά φορτωμένο και με AC πάνω.

Είναι ψηλό και πάει και εκτός.

Πες μου για τι χρηση είναι να σου πω τι κατανάλωση θα έχεις

βρήκα αυτό... http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2580251/

οπότε αν μπορείς να πας στο άνω όριο των χρημάτων σου πάρτο.

καλα το panda ειναι και παει αλλου, αλλα δεν ειναι για αυτους που δεν ξερουν...ειναι μονο γιαυτους που το αμαξι το βλεπουν ως οντοτητα, οχι στα χαρτια, στο σπιναριμα κ στο ψευτοπατημα...αλλα στην συνυπαρξη με τον οδηγο.

καλα το panda ειναι και παει αλλου, αλλα δεν ειναι για αυτους που δεν ξερουν...ειναι μονο γιαυτους που το αμαξι το βλεπουν ως οντοτητα, οχι στα χαρτια, στο σπιναριμα κ στο ψευτοπατημα...αλλα στην συνυπαρξη με τον οδηγο.

Δεν σε πιάνω. Τι εννοείς?

Εγώ λέω για το panda 4x2 μοντέλο 2005 κ μετά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.