Jump to content

Αναβαθμηση ή ΟΧΙ.... ακομα τουλαχιστον ???

stratos1978

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βρε παιδες θα ηθελα και εγω την παρεα σας μπας και με διαφωτισει να μην κανω καμια μαμακια....... Εδω και χρονια ψαχνω και κανω συνεχεια αναβαθμηση στο PC μου για να ειμαι παντα στα ΤΟΠ..... βασικα δεν υπαρχει καποια βαρια εφαρμογη ή καποιο απαιτητικο game που να με προβληματιζει....... Ειναι το "μικροβιο" της υπερκαταναλωσης που λιγο πολυ το εχουμε αρκετοι εδω μεσα.... ( αναφερομαι στου παλιους θαμωνες...χαχαχαχα )

Υπαρχει το PC οπου αποτελειται με τα "πραγματακια" που υπαρχουν στην υπογραφη μου....

Ψαχνω λοιπον τον "λογο" ή εστω το κατι τις παραπανω σε αναβαθμηση ( αν αυτο λεγετε αναβαθμηση μιας και εχω χασει λιγο το ολο θεματακι .... ειδικα με τους CPU ) σε 1155socket or 2011 socket....

Υπαρχει λογος να δωσω την 6990 μου και να παρω μια 7970 ή μια 680GTX ????

Υπαρχει λογος να δωσω το πακετο i7 970 + Mobo ktl ktl και να παω σε 1155socket??? ή 2011socket???

Παιδες μην με "πατησετε" απλα εχω αναγκη την κουβεντουλα μας....

Σας ευχαριστω :nerd:

Βλεποντας το συστημα σου,πραγματικα δεν υπαρχει λογος για αναβαθμιση..

Περα απο αυτο ομως,εαν εχεις χρηματα για πεταμα και εχεις το ''μικροβιο'',οπως λες,θα μπορουσες να μεταβεις σε μια καινουργια πλατφορμα χωρις ομως να δεις καμια σημαντικη διαφορα.Εαν τρεχεις benches και κυνηγας scores,τοτε ναι,θα δεις εαν πχ παρεις εναν 3930K.Επισης περισσοτερη ram θα μπορουσες να προσθεσεις,τωρα που ειναι χαμηλες οι τιμες.Οσο για την καρτα,ο μονος λογος που ισως να σε βολεψει μια τοπ μονοπυρηνη ειναι για να αποφυγεις τα ελαττωματα των διπυρηνων(θερμοκρασιες ισως,microstuttering κτλ)

Αυτα απο εμενα,αλλα οπως ειιπαμε,δεν χρειαζεται:sorry:

• 2 weeks later...

Ο μονος καλος λογος για τις αναβαθμισεις που ζητας, ειναι οτι ενα νεο συστημα με 7970/680 & 1155 θα ειναι οικονομικοτερο σε καταναλωση ρευματος με αντιστοιχες αποδοσεις.

Το μικροβιο δεν φευγει, σε νιωθω, κι επειδη του χρονου δεν ξερουμε που/πως θα'μαστε, εγω λεω "Κάντηνα".

Κατα τα αλλα ειμαι με τον tavlamari :)

Να σου πω οτι σκεφτομουν να ανοιξω ιδιο θεμα και γω? :p

Εχω το συστημα της υπογραφης μου και ψαχνομαι για 3930Κ για να αλλαξω socket! Αυτο που ειδα με μια προχειρη ερευνα ειναι οτι σε σχεση με 980Χ αλλα και με τον 970 που εχεις εσυ οι διαφορες δεν ειναι αξιες δαπανης χρηματων, ασε που εμεις προσωπικα με την χρηση που κανουμε ( γιατι και γω ειμαι στο ιδιο τρυπακι με σενα [MENTION=981]stratos1978[/MENTION] ) δεν θα δουμε τιποτα!

Ο μονος λογος που θα το σκεφτομουν σοβαρα ειναι μονο οι πολυ πιο αξιολογες μητρικες που θα υποστηριξουν σωστα ενα SataIII για να κανω ενα Raid της προκοπης, που θα το θελα πολυ και δεν θεωρω οτι θα ειχε τοσο καλο αποτελεσμα σε Χ58 που ειμαι τωρα!

Οσο για την καρτα θα σου πω το εξης. Αυτη τη στιγμη εχω κλεισει 1,5 χρονο με την 580 και δεν εχω παιξει παιχνιδι κατω απο 100 fps. Επιπροσθετα το συχνοτερο ειναι να βαζεις vsync για να μην κανει "νερα" το παιχνιδι που κατευθειαν στο ριχνει στα 60fps.

Ενα παιχνιδι του 2009 που παιζω για να καταλαβεις χωρις vsync παει απο 50 μεχρι 300 fps και η καρτα μου με υδροψηξη παει 68-70 βαθμους! Οταν βαλω vsync πολυ απλα αντι να ζεματιεται η καρτα στο 100% ολη μα ΟΛΗ την ωρα χρησιμοποιει οσο ποσοστο της καρτας χρειαζεται για να φτασει στα επιθυμητα 60fps και η θερμοκρασια πεφτει στους 50 περιπου βαθμους. Αρα πες μου ποιο το νοημα?

Το λεω γιατι ψαχνομουν για 680 ή sli με δευτερη 580 και κατεληξα εκει και οχι τιποτα αλλο δεν ειναι εποχες που μας τρεχουν και απο τα μπατζακια και οι εταιριες μας βαζουν σε τρυπακια με το ρημαδι το marketing!

Γι αυτο ο μισος γυναικιος πληθυσμος ειναι με ενα iphone στο χερι χωρις καν να ξερει ουτε το 5% των δυνατοτητων του! :tomato:

Εντελει θα συμφωνησω μαζι σου P70 ..... οπου και αν εχω ρωτησει απο σχεση αποδοσης ..... οι μισοι μουγκωνουν και οι αλλοι μισοι τολμουν να μου λενε πως ειναι ανωριμο το X79 προς τις επιδοσεις του Χ58 . Ιιιιισως να κοιταξω καλυτερα για μνημη στο PC μου και για το μεταγενεστερο chipset της Intel που θα εχει πραγματικα "λογο" αλλαγης εναντι της "γριας" Χ58 :D

Εγω το σκεφτομαι ετσι, οτι εχουμε καλα εργαλεια, τα χτισαμε μια εποχη που προφανως ειχαμε την οικονομικη ανεση και δεν αξιζει τωρα για λεπτομερειες και marketing να αναβαθμιζουμε τσαμπα! :T:

Τι οθόνη ή οθόνες έχεις;

Ηχεία, κάρτα ήχου θα προσθέσω εγώ αν είσαι λάτρης της μουσικής.(όχι τι έχεις, μιας και τα είδα στην υπογραφή, να τα αναβαθμίσεις εννοώ)

22" 1920x1080

καλα ΕΙΔΙΚΑ γι αυτη την αναλυση δεν το συζηταμε καν! γνωμη μου παντα... :T:

22" 1920x1080

Θα έριχνα βάρος σε μια καλή 27ρα ή σε ήχο όπως είπαν παραπάνω. Διαφορά που θα βλέπεις και θα ακούς συνέχεια, τώρα από τα 120 fps στα 140 fps σιγά τα αυγά.

Θα έριχνα βάρος σε μια καλή 27ρα ή σε ήχο όπως είπαν παραπάνω. Διαφορά που θα βλέπεις και θα ακούς συνέχεια, τώρα από τα 120 fps στα 140 fps σιγά τα αυγά.

Θα σου πρότεινα κι εγώ οθόνη. Κάποτε χτύπαγα 2Χ 48070Χ2 και ακριβους επεξεργαστές τα οποία όλα τα έφαγε η μαρμάγκα. Αυτό που δεν πήγε χαμένο και απολλαμβάνω καθημερινά ακόμα και στο Internet είναι η 30" οθόνη που έχω. Δεν σου λέω να πας σε 30" γιατί είναι δύσκολες εποχές αλλά μια καλή 27" είναι ότι πρέπει.

Επίσης χρήσιμα είναι ακόμα τα ένας σκασμός εξαρτήματα (αντλίες, ψυγεία, ρακόρ) υδρόψυξης που έχω μιας και δεν ξεπερνιούνται τόσο γρήγορα.

Πάρε πράγματα που μένουν και κάνουν ουσιαστική διαφορά με σκοπό τη μεγιστοποίηση της επένδυσής σου.

Χμμμ μια απλη υδροψυξη για τον i7 μου ....ναι μπορω να πω πως χρειαζομαι . Για οθονη δεν με βλεπω απο πλευρας χωρου.....

Η υδροψυξη αν εχεις σκοπο να κρατησεις το συστημα σου ανεπαφο, αξιζει με τα 1000. πολυ ησυχια, καλυτερο o/c και 30 βαθμους κατω σε ολες τις temps! απο μενα go 4 it! :)

Η υδροψυξη αν εχεις σκοπο να κρατησεις το συστημα σου ανεπαφο, αξιζει με τα 1000. πολυ ησυχια, καλυτερο o/c και 30 βαθμους κατω σε ολες τις temps! απο μενα go 4 it! :)

Εχεις να προτεινεις κατι???? Αν ναι βοηθας ..... :) Οχι σε τιποτα Xtreme .... αλλα σε κατι χαλαρο φυσικα. Για να βγαλω την Noctua απο πανω και να ειναι πιο "κρυος" στα 4,2GHz .

Όταν λες χαλαρό τι budget εννοείς? Γιατί το θέμα δεν είναι απλά να ξοδέψεις για να ξοδέψεις. Στην υδρόψυξη ή πας σε κάτι ποιοτικό ή αλλιώς περίμενε. Εκτός π.χ. περιπτώσεως που βολεύεο η υδρόψυξη λόγω χώρου όπως ένα κιτ Corsair σε HTPC που δεν χωράει μεγάλυ ψύκτρα και μπορείς να μοντάρεις το ψυγείο από πίσω.

Υδροψυξη δεν θα "χτισω" στο PC μου.... οχι δεν θελω να μπω στο "παιχνιδι" των water-parts .... βασικα θα προτιμουσα κατι απλο στην τοποθετηση και ασφαλη ( αυτο οσο τον δυνατον ) ..... κατι ωστε να αξιζει να "πεταξω" την αεροψυκτρα και να "νιωθω πιο cool".

Τότε κοιτάς κάτι έτοιμο από Corsair ή και Swiftech αλλιώς το παιχνιδι των Waterparts ανεβαινει σε κόστος.

Τότε κοιτάς κάτι έτοιμο από Corsair ή και Swiftech αλλιώς το παιχνιδι των Waterparts ανεβαινει σε κόστος.

Αστο φιλε σε βρισκω "αδιαβαστο"...... ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ υδροψυξη που κανεις ΠΑΤΑΤΕΣ......:banging::banging::banging:

Αυτη ειναι και θα την παρω οσο και να εχει..... Θα ρωτησω κοστος αυριο στο ΑΒ Βασιλοπουλος και του PC το λαδι!!!!!! χαχαχαχαχα

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=e4jaY8LT5wA&feature=related]RaggaMuffin OIL PC - YouTube[/ame]

Αν το ψάξεις υπάρχει σχετικό θέμα για pc στην λαδόκολα (χωρίς την κόλα) και εδω.

Στο video έβαλε μαγειρικό λάδι?Ξέχασε τις πατάτες ο "noobas" :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.