ChaniaMania Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26, 2012 Καλησπέρα παλικάρια! μακάρι να λιώνετε στις παραλίες και ας μη πάρω απαντήσεις ! αλλά αν δεν λιώνετε θα ήμουν πολύ υπόχρεος για μερικές γνώμες στα παρακάτω! Χρειάζομαι αναβάθμιση σε σημεία ενώ έχω και κάποια θέματα με "βλάβες" οπότε δεν μπορώ με τίποτα να αποφασίσω φοβούμενος μη κάνω καμιά βλακεία πως έχουν τα πράγματα Το σύστημα μου είναι το εξής: -Yorkfield Quad 9450 (2.66 ghz) -Μainboard Γigabyte EP35-DS3P -Ram 2x2 Crucial Ballistix -PSU Coolermaster silent line 500w -VGA Ατι HD 5450. -Κουτί Coolermaster ένα απλό με usb2 panel και το τροφ. πάνω. Τα θέματα που έχω τώρα είναι είναι: -Το ένα stick ram παρέδωσε πνεύμα με αποτέλεσμα να έχω μείνει με 2G ενώ χρειάζομαι 8G minimum (ήμουν έτσι και αλλιώς έτοιμος να πάρω άλλο ένα κιτ 2χ2) -Θέλω οπωσδήποτε έναν SSD γιατί τρώω σημαντικό χρόνο από το άνοιγμα μεγάλων project. Μπορεί και να χάνω και μια ώρα κάθε μέρα. -Θέλω γρηγορότερο εξωτερικό Backup ... άρα esata3/usb3 κτλ -Ο main δίσκος που έχω τώρα κάνει αρκετά χρουτσχρουτσ και μου βγάζει ανασφάλεια Οι επιλογές μου είναι η να κάνω μια μικρή αναβάθμιση με 8G DDR2, κάποιο PCI to usb3-esata3, σκληρό και SSD. η να πάω σε μεγαλύτερη αναβάθμιση και να περάσω σε νέα εποχή με i5-ivy/sata3/ddr3/usb3 κτλκτλ Γενικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου OC / Gaming. Χρήση 12-15 ώρες την μέρα Audio production με internet και λίγο γραφείο ερωτήσεις... 1. Αξίζει να τα σκάσω για παλιές DDR2 μνήμες? Το DDR3 αποδοτικά δικαιολογεί την αναβάθμιση οικονομικά? 2. Από τον επεξεργαστή μου Quad 9450 (2.66 ghz) σε έναν πχ INTEL CORE I5-3550 3.30GHZ LGA1155 (που σκέφτομαι αν..) θα υπάρξει τεράστια διαφορά (προς το καλύτερο) σε επιδώσεις και θερμοκρασίες? (φυσικά πάντα for the money!) 3. Αν πάρω μια κάρτα PCI -> USB3/eSata3 θα έχω τις ίδιες ταχύτητες και σταθερότητα με τις εργοστασιακές θύρες μιας καινούργιας μητρικής? 4. Αν κάνω την απλή αναβάθμιση μπορώ να πάρω SSD και σκληρό με sata3 και να τον κουμπώσω σε sata2 (από compatibility και μόνο)? 5. Στην περίπτωση της μεγάλης αναβάθμισης (να κρατήσω μόνο κουτί/τροφοδοτικό/dvd) κλείνω σε αυτά εδώ ASROCK P67 PRO3 B3 94.45 € INTEL CORE I5-3550 3.30GHZ LGA1155 - BOX 204.20 € G.SKILL F3-10666CL9D-16GBXL 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-10666 1333MHZ 114.90 € SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.12 SATA3 91.00 € CORSAIR CSSD-F120GB3-BK SSD 2.5'' SATA 3 120GB FORCE SERIES 3 134.90 € SCYTHE SCBSK-2100 BIG SHURIKEN 2 REV.B CPU COOLER 48.80 € Σύνολο [B]688[/B] +- πως σας φαίνεται? θα αλλάζατε κάτι? Μπορεί να πέσει καθόλου το 688 χωρίς τραγικές απώλειες στην απόδοση? 6. Σε περίπτωση μεγάλης αναβάθμισης τα ενσωματωμένα γραφικά του i5 θα είναι καλύτερα από την Ατι HD 5450? Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 26, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 1. Αξίζει να τα σκάσω για παλιές DDR2 μνήμες? Το DDR3 αποδοτικά δικαιολογεί την αναβάθμιση οικονομικά?Τις DDR3 θα τις βρεις ίσως και φθηνότερες αυτή την εποχή από τις DDR2, οπότε αξίζει η αλλαγή. Η χαλασμένη σου όμως, έχει εγγύηση εφόρου ζωής, οπότε μπορείς να την αντικαταστήσεις απευθείας από την Crucial, και να τη δώσεις αλλού αν δε σου χρειάζεται.2. Από τον επεξεργαστή μου Quad 9450 (2.66 ghz) σε έναν πχ INTEL CORE I5-3550 3.30GHZ LGA1155 (που σκέφτομαι αν..) θα υπάρξει τεράστια διαφορά (προς το καλύτερο) σε επιδώσεις και θερμοκρασίες? (φυσικά πάντα for the money!)Ναι, διαφορά θα δεις αρκετά μεγάλη. Μην ξεχνάς ότι είσαι 2 γενεές πίσω.3. Αν πάρω μια κάρτα PCI -> USB3/eSata3 θα έχω τις ίδιες ταχύτητες και σταθερότητα με τις εργοστασιακές θύρες μιας καινούργιας μητρικής?Προς το παρόν δεν υπάρχουν εργοστασιακές θύρες. Όλες οι μητρικές έχουν απλά ενσωματωμένη μια τέτοια κάρτα με μόνο πλεονέκτημα το να μη σου καταλαμβάνουν slots. Ειδικά οι μητρικές με το 1155, έχουν και περιορισμούς, όπως πχ δε μπορείς να δουλέψεις όλες τις θύρες USB3.0, ή ρίχνουν την ταχύτητα στο PCIE, κλπ. 4. Αν κάνω την απλή αναβάθμιση μπορώ να πάρω SSD και σκληρό με sata3 και να τον κουμπώσω σε sata2 (από compatibility και μόνο)? Ναι, όλοι οι SATA3 είναι συμβατοί με το SATA2 και δε θα έχεις πρόβλημα. Όμως, για τη χρήση που τον θέλεις, δε νομίζω να σε καλύπτει ο SSD. Αν επεξεργάζεσαι μεγάλα αρχεία ήχου, θα τον γεμίζεις εύκολα και θα τον φθείρεις σύντομα. Οι SSD έχουν περιορισμένο αριθμό εγγραφών, που δεν είναι μικρός μεν, αλλά δεν είναι και για συνεχείς εγγραφές.5. Στην περίπτωση της μεγάλης αναβάθμισης (να κρατήσω μόνο κουτί/τροφοδοτικό/dvd) κλείνω σε αυτά εδώASROCK P67 PRO3 B3 94.45 € INTEL CORE I5-3550 3.30GHZ LGA1155 - BOX 204.20 € G.SKILL F3-10666CL9D-16GBXL 16GB (2X8GB) DDR3 PC3-10666 1333MHZ 114.90 € SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.12 SATA3 91.00 € CORSAIR CSSD-F120GB3-BK SSD 2.5'' SATA 3 120GB FORCE SERIES 3 134.90 € SCYTHE SCBSK-2100 BIG SHURIKEN 2 REV.B CPU COOLER 48.80 € Σύνολο [B]688[/B] +-πως σας φαίνεται? θα αλλάζατε κάτι?Μπορεί να πέσει καθόλου το 688 χωρίς τραγικές απώλειες στην απόδοση? Νομίζω ότι θα μπορούσες να πάρεις 2 δίσκους του 1ΤΒ και να τους βάλεις σε RAID0. Έτσι διπλασιάζεις την ταχύτητά τους, για τη χρήση που το θέλεις. Φυσικά έχεις διπλασιάσει το ρίσκο της απώλειας δεδομένων, αφού στο RAID0, αν χαλάσει ο ένας, χάνεις τα δεδομένα και των δύο. Σε αυτή την περίπτωση, τους χρησιμοποιείς για δουλειά μόνο και όχι αποθήκευση, ή κάνεις τακτικά backup σε κάποιον εξωτερικό τον οποίον έχεις σβηστό όταν δεν τον χρησιμοποιείς.6. Σε περίπτωση μεγάλης αναβάθμισης τα ενσωματωμένα γραφικά του i5 θα είναι καλύτερα από την Ατι HD 5450?Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα, αλλά γιατί να μη χρησιμοποιήσεις αυτήν την κάρτα αφού την έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChaniaMania Ιούνιος 26, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 Ευχαριστώ πολύ Wizard! αναλυτικότατος! SSD θέλω για OS / προγράμματα / Μικρές βιβλιοθήκες με ήχους.Τα project και γενικά όλα τα αρχεία θα τα κάνω write στον μηχανικό έτσι και αλλιώς.Για βαθύ αρχείο και διπλό backup έχω εξωτερικούς, αλλά φαντάσου ότι όλη η data περιουσία μου είναι 200G και συνέχεια σβήνω/ανεβάζω cloud οπότε δεν με αγχώνει το θέμα χώρου! Όπως ξεκαθαρίζει το τοπίο με βλέπω για το full update! Εξάλλου 4 χρονάκια για Audio PC χωρίς αναβάθμιση είναι και λίγο άθλος (Ψήνω τον εαυτό μου τώρα!)Αυτό που είπες για το socket 1155έχουν και περιορισμούς, όπως πχ δε μπορείς να δουλέψεις όλες τις θύρες USB3.0,υπάρχει εναλλακτική socket για Ivy? και γενικά τι chipset είναι καλύτερο στα πλαίσια του λογικού (τιμή)?Αν για 1155 το "P67" της ASROCK είναι οκ?αυτό με το usb3 με κόλλησε λίγο! 2 θύρες δίνουν όλες και όλες και θα δουλεύει η μία?Edit: να προσθέσω σχετικά με την κάρτα γραφικών ... η HD-5450 που έχω τώρα είναι λίγο αρχαία και του 30άρικου που λένε..Αν τα ενσωματωμένα γραφικά του Ivy είναι καλύτερα θα το εκμεταλλευτώ που να κερδίσω και σε airflow/ενέργεια. Μόνο που δεν ξέρω αν ρίχνουν την απόδοση του επεξεργαστή η αν είναι 100% αυτόνομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 26, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 Προτιμησε καποια z77.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 26, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 υπάρχει εναλλακτική socket για Ivy? και γενικά τι chipset είναι καλύτερο στα πλαίσια του λογικού (τιμή)?Αν για 1155 το "P67" της ASROCK είναι οκ?αυτό με το usb3 με κόλλησε λίγο! 2 θύρες δίνουν όλες και όλες και θα δουλεύει η μία?Ανάλογα με τη μητρική. Εγώ είχα μια Asus P8P67 Pro που είχε 4 USB3. Δύο πάνω στη μητρική και δύο με καλώδιο στο κουτί ή με λάμα στην πλάτη. Αν ενεργοποιούσα το 4-8Χ στο 2ο PCIE (για SLI πχ), μου έκλεινε τελείως τις 2 USB3, αλλά επειδή ήταν οι μπροστινές, δεν καθόμουν να σκύψω πίσω από το κουτί να βάλω ένα stick, κι έτσι το δούλευα σαν USB2.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αφού επιλέξεις μητρική βάσει του πόσα διαθέτεις, κατέβασε το manual της και διάβασε για τέτοια θέματα. Αυτή τη στιγμή, καλό θα ήταν να πας σε Ζ68/Ζ77 chipset, αφού είναι τα νεότερα, οπότε εκεί οι περιορισμοί μπορεί να διαφέρουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούνιος 26, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 Η δική μου άποψη είναι να πας κατευθείαν για νέα πλατφόρμα (φαίνεται άλλωστε ότι έχεις ψηθεί και καλά κάνεις). Motherboard και CPU Προτείνω να κοιτάξεις σε socket 1155. Τα chipset που ¨παίζουν¨ πολύ είναι το Z77 και το H77. Η διαφορά τους είναι ότι το H77 δεν υποστηρίζει overclocking features, ούτε προσφέρεται για συστήματα με περισσότερες από μια κάρτες γραφικών. Αυτές οι ελλείψεις όμως δε σε απασχολούν, μιας και αναφέρεις ότι δεν παίζεις παιχνίδια και δε θέλεις να overclockάρεις. Κατά τα άλλα είναι ίδια. Και τα δύο chipsets δίνουν 2 x USB 3.0 πάνω στη μητρική και 2 x USB 3.0 μέσω header για να τις έχεις στο μπροστά μέρος του case (με την προϋπόθεση ότι το case διαθέτει USB 3.0 θύρες). Δε νομίζω ότι οι 2 πίσω θύρες (τουλάχιστον) δε θα μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα (αυτό θα το δεις στο manual της μητρικής που θα αποφασίσεις να αγοράσεις, όπως σου λέει και ο Wizard!). Η AsRock P67 που κοιτάς είναι πιο παλιό μοντέλο και θα ήταν κρίμα να πάρεις καινούρια πράγματα και να αγοράσεις motherboard με παλιό chipset. Σχετικά με το CPU, ο 3550 είναι πολύ δυνατός επεξεργαστής. Με λίγα παραπάνω χρήματα υπάρχει και ο 3570Κ, ο οποίος προσφέρεται για overclocking. Γνώμη μου είναι να δεις λίγο και το θέμα του συνδυασμού 3570Κ/Ζ77 για δύο λόγους: 1. Μπορείς να αυξήσεις τις επιδόσεις του συστήματος σου με ένα απλό click στο BIOS (μελλοντικά και εφόσον χρειαστεί). 2. Τα extra χρήματα που θα δαπανήσεις, σε σχέση με την αγορά του συνδυασμού 3550/Η77 ή 3550/Z77 είναι πραγματικά λίγα. (Aργότερα μπορεί να στη ¨βαρέσει¨ να clockaρεις ρε παιδί μου ) Σου παραθέτω μερικά παραδείγματα μητρικών (πάτα στο skroutz Η77 και Z77 και θα στις εμφανίσει όλες): AsRock H77M AsRock H77M Pro4/MVP Asus P8H77-M LE Asus P8H77-M Asus P8H77-V Asus P8H77-M Pro AsRock Z77 Pro4-M AsRock Z77 Pro3 Asus P8Z77-M AsRock Z77 Pro4 Asus P8Z77-V LX AsRock Z77 Extreme4-M AsRock Z77 Extreme4 SSD Ο SSD που αναφέρεις στο αρχικό post είναι πιο παλιό μοντέλο και η τιμή που δίνεις είναι ¨κακή¨. Προτείνω να κοιτάξεις τον Samsung 830 128GB. Αν τον παραγγείλεις από Amazon UK μάλιστα, βγαίνει αρκετά πιο οικονομικός. Κάρτα γραφικών Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών των Sandy/Ivy δεν ¨ρίχνει¨ την απόδοση των επεξεργαστών. Αφού δε θα παίζεις παιχνίδια, μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις αυτήν. Θεωρώ πως θα είναι καλύτερα από το να χρησιμοποιήσεις την HD5450 (η οποία είναι παλιά). Φυσικά μπορείς να κάνεις τις δοκιμές σου, μόλις αγοράσεις τα εξαρτήματα και να αποφασίσεις μόνος σου. Τροφοδοτικό Να προσέξεις λίγο το τροφοδοτικό σου, Φαντάζομαι ότι θα το έχεις αρκετά χρόνια. Είχες ποτέ κάποιο θέμα με αυτό; Δε το λέω από την άποψη της ισχύος, αλλά από την άποψη της ποιότητας. Στη θέση σου, λόγω του ότι θα μπεί ¨φρέσκο πράγμα¨ στο PC, θα κοιτούσα κάποια στιγμή να το αναβαθμίσω κι αυτό. Στο θέμα ψύξης, από τότε που έβαλα μια Corsair H80, δε γνωρίζω καλά τι παίζει στην αγορά των ψυκτρών. Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα. Για το θέμα των HDD δεν αναφέρω κάτι, μιας και λες οτι δεν έχεις θέμα. Ομοίως και για το θέμα της RAM, μιας και ξέρεις καλύτερα από εμάς πόση RAM χρειάζεσαι. Πάντως μην πας σε κάτι πάνω απο DDR3 1600MHz. Γνώμη μου είναι οτι δεν αξίζει (εφόσον δεν ασχολείσαι με overclocking, benchmarking κλπ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChaniaMania Ιούνιος 26, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 Ευχαριστώ πολύ παλικάρια! πολύ χρήσιμες απαντήσεις!! οπότε τα standard.. INTEL CORE I5-3570K 3.40GHZ LGA1155 - BOX 217.86 € ASROCK Z77 PRO4-M 117.89 € ΜΝΗΜΗ RAM G.SKILL F3-10666CL9D-16GBXL 16GB (2X8GB) DDR3 1333MHZ 114.90 € Και Α. μένει ένας μηχανηκός για μέσα SEAGATE ST1000DM003 1TB BARRACUDA 7200.12 SATA3 91.00 € vs WESTERN DIGITAL WD10EZRX CAVIAR GREEN 1TB SATA3 91.40 € από ότι βλέπω δεν αξίζει κάτω από 1Τ και ας μου πέφτει πολύ. B. SSD [MENTION=6900]AnimaTronic[/MENTION]: Την φοβάμαι λίγο την Samsung... έχει κάποια σημαντική νέα τεχνολογία απέναντι στον corsair? C. ψύξη επεξεργαστή! Βασικά αφού θα είμαι χωρίς OC ίσως να την αφήσω για μελλοντικά? η η stock είναι εντελώς για τα πανηγύρια? * Με το τροφοδοτικό είμαι πολύ ευχαριστημένος (ιδικά στο θέμα θορύβου)! βασικά και να το άλλαζα πάλι το ίδιο θα έβαζα απλά το νέο μοντέλο! Αλλά μετά αν είναι να βάλω και τροφοδοτικό να μην βάλω και το Silencio που του έχω καψούρα από τότε που βγήκε να κλείσει και ο πύργος? πάει μετά καταστράφηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούνιος 26, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 Τα standar που επέλεξες είναι μια χαρά κατά την άποψη μου. Τη motherboard μπορείς να τη βρεις και πιο φτηνά (η τιμή που δίνεις πρέπει να είναι από e-shop). Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το κατάστημα. Είναι στην πόλη σου. Για το συγκεκριμένο κατάστημα ακούγονται πολύ καλά λόγια εδώ στο forum. 1. Για σκληρό κι εγώ θα πρότεινα 1ΤΒ. Έτσι όπως είναι οι τιμές, δεν αξίζει για μικρότερο. Μεγάλη διαφορά στη χωρητικότητα και μικρή διαφορά στην τιμή. Προσωπικά εμπιστεύομαι τη Western Digital, αλλά οι απόψεις διίστανται σε αυτό το θέμα. 2. Ο Samsung 830 είναι αρκετά καλύτερος και ποιοτικότερος από τον Corsair Force 3. Βέβαια δε θα δεις ιδιαίτερες διαφορές στην καθημερινή χρήση, αλλά η τιμή που δίνεις στο αρχικό post για τον Corsair είναι τσιμπημένη. Τι ακριβώς σε φοβίζει στη Samsung; Αν θέλεις Corsair, μπορείς, σε αυτά τα χρήματα, να δεις τον Corsair Force GT 120GB. 3. Από τη στιγμή που δε θα clockάρεις (αρχικά ), μπορείς άνετα να μείνεις με το stock cooler. Το μόνο ανησυχητικό είναι ότι ίσως κάνει θόρυβο. Αν σε ενοχλεί, μπορείς να κοιτάξεις για after market ψήκτρα. Αν όχι, μένεις με αυτό και ξεμπερδεύεις. 4. Με το τροφοδοτικό πάω πάσο. Εσύ ξέρεις καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 26, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 Καλησπέρα. Συμφωνώ και γω γενικά με τα παιδιά. Εφόσον δεν κλοκάρεις πήγαινε στον 3450 και σε H77 μητρική. Η διαφορά είναι αρκετή (~60 ευρώ) και αν προσθέσεις και την ψύκτρα πάει στα 100. Έτσι κι αλλιως και να τον κλοκάρεις δεν θα δεις ουσιαστικές διαφορές, ενώ γλυτώνεις αρκετά χρήματα. Αν σκοπεύεις να τα δώσεις έτσι κι αλλιώς, αντί να μπλέκεις με overclocking και χαμπέρια, πήγαινε στον i7 3770 (με Η77 μητρική). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChaniaMania Ιούνιος 27, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 Όλα super παιδιά! ευχαριστώ πάρα πολύ! [MENTION=6900]AnimaTronic[/MENTION]: πλάκα πλάκα κάτσε να πάμε σε καμιά δραχμή να δεις μετά αν θα clockάρω η οχι! Μετά θα πρέπει να βγάλει 10ετία το μηχάνημα! [MENTION=23268]Trexx[/MENTION]: νομίζω βγαίνει λιγότερα! Ψήκτρα καλύτερα να βάλω έτσι και αλλιώς γιατί με τον θόρυβο έχω θέμα Ξεκινάω χωρίς σκληρό προς το παρόν .. CORE I5-3570K 3.40GHZ LGA1155 | Eshop| 217.86 € ASROCK Z77 PRO4-M | Vision Studio | 105 G.SKILL F3 16GB (2X8GB) DDR3 1333MHZ | Eshop | 114 Samsung 830 Series 128 GΒ | AmazonUK | 112 550 περίπου + μια αθόρυβη και αποτελεσματική ψήκτρα που δεν έχω ιδέα ποια θα είναι! τώρα έχω μια COOLERMASTER HYPER TX2 η οποία για τα λεφτά της έκανε καλή δουλειά οπότε ίσως ξαναπάω σε coolermaster αλλά με 12άρι ανεμιστήρα! Μετά επιστρέφω της DDR2 του παλιού στο eshop για πιστωτικό / πουλάω και παλιά CPU/MAIN/Ψύξη και παίρνω WESTERN DIGITAL 1TB CAVIAR GREEN SATA3 από eshop +1 esata case από κάνα ebay! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Ιούνιος 27, 2012 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 Για μενα ασε το ΟC κτλπ! Η δουλεια σου δεν ειναι να εχεις ενα μηχανημα για να κοιτας θερμοκρασιες και ρευματα και να τρεχεις ολη μερα stability τεστ για να μη σου πεταξει καμια μπλε οθονη λογω OC και χασεις τσακ μπαμ το project σου Οποιοσδηποτε νεος CPU 3450,3550, ακομα και 2400-2500 της Ιντελ θα αποδωσει τα μεγιστα! Αμφιβαλω αν θα ζοριστουν και οι 4 πυρηνες οποτε μια χαρα θα κανεις τη δουλεια σου και χωρις OC με τη βοηθεια του turbo θα εισαι στα 3.8Ghz αναλογα με τον cpu που διαλεγεις. Θα επρεπε να πας σε Mac πλευρα αλλα ειναι δυσκολη και ακριβη μεταβαση! Οτι και να παρεις παντως θα σε βοηθησει αρκετα! Ο ssd περισσοτερο θα σπρωξει το συστημα σου παντως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChaniaMania Ιούνιος 27, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 συμφωνώ Evan, δεν μίλησα για OC καθόλου. εκτός την πλάκα για την δραχμή! Άμα πάρω τον φθηνότερο Ivy = 189 (3450) και την φθηνότερη H77 = 93-94 η διαφορά με 3570K+Ζ77 είναι ούτε 35 ευρώ. Δεδομένου ότι θα το κρατήσω minimum 4/5ετία αξίζουν τα 35. Mac για μένα μόνο laptop/tablet (Ableton στο ένα/Controller το άλλο) ... pro/imac/mini αγαπάω design αλλά μακρυά από μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 27, 2012 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 Το πακέτο με τον K βγαίνει 322 (δεν ξέρω αν υπολόγισες τα μεταφορικά από το vs). Tο πακέτο με τον 3450 βγαίνει 262. Διαφορά 60 ευρώ.Intel Core i5-3450 | Skroutz.grGigabyte GA-H77M-D3H | Skroutz.grΕννοείται ότι συμφέρει ο συνδυασμός ακόμα και σε βάθος 5ετιας. Δεν θα μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω ο 3570 σε 5 χρόνια που δεν θα μπορεί ο 3450.Η λύση με τον 3770 βγαίνει 374 ευρώ και εκεί μπορείς να πεις ότι αξίζει να δώσεις το 50αρικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούνιος 27, 2012 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 Η λύση με τον 3770 βγαίνει 374 ευρώ και εκεί μπορείς να πεις ότι αξίζει να δώσεις το 50αρικο.Αν θέλεις, μου το εξηγείς αυτό λίγο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trexx Ιούνιος 27, 2012 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 Εννοώ ότι η διαφορά μεταξύ 3770 και 3570Κ αξίζει το 50αρικο σε αντίθεση με την διαφορά 3570Κ με 3450. Άποψή μου, βέβαια, αυτή.Το σκεπτικό μου είναι: Ή παρε τα φτηνότερα (αφού δεν θα έχεις ουσιαστικά και διαφορές σε επιδόσεις) ή άμα είναι να κάνεις την υπέρβαση, καντην για κάτι που αξίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChaniaMania Ιούνιος 28, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2012 Παιδιά αγόρασα λίγο χρόνο! περιμένω αύριο 4GB ddr2 από έναν φίλο! καπάκι θα στείλω τις δικές μου για αντικατάσταση και μετά μάλλον θα πουλήσω το παλιό σύστημα κομπλέ όπως είναι και θα πάω για full. Φυσικά η σύνθεση μένει ως έχει +τροφοδοτικό CM Silent +Κουτι+Ψήκτρα. Αν ακόμα με πάρει για ι7 (δύσκολο) γιατί όχι! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!! * δεν πιστεύω σε κάνα μήνα να βγει τίποτα καινούριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.