Jump to content

Fresh installed windows 7 64bit - BSOD

FANISTELROOY

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Το ξερω πως υπαρχουν πολλα θεματα με BSOD αλλα δεν εβγαλα καποια ακρη και γενικα οι μπλε οθονες οταν δεν ειναι απο overclock ειναι το αδυνατο σημειο μου και τις αντιμετοπιζω μονο με φορματ.

Η ιστορια του προβληματος.

Περσυ το καλοκαιρι αρχισα να παιρνω bsod τυχαια και το προβλημα που μου εβγαζε ηταν λεει απο το ntoskrnl.exe. Εψαξα διαφορα αλλα δεν εβγαλα ακρη. Οποτε εκανα φορματ.

Με το φορματ απο το Σεπτεμβρη εως μεχρι πριν 10μερες δεν ειχα θεμα ξανα. Εντομεταξυ εκανα και ενα ελαφρύ overclock που ειχε περασει πολλα stress tests κλπ χωρις προβληματα. Και αλλαξα και μνημες ταυτοχρονα με το OC. Aρα υποθετω δεν ηταν θεμα hardware αλλα καποιος kwlo-driver.

Φτανουμε λοιπον στο τωρα και στην εγκατασταση ενος samsung 830 ssd, οποτε οπως ηταν λογικο περασα φρεσκα windows για να περαστουν σωστα απο την αρχη. Περναω λοιπον τα βασικα μου προγραμματα και τους drivers απο το site της asus συν καποιους της intel για τον ssd. Οι δισκοι ειναι σε ahci. Kανω και τις ρυθμισεις συστηματος απο το samsung magician οπως μου προτινε. Το oc το αφησα οπως ηταν αφου ηταν σταθερο.

Aρχισουν παλι τα τυχαια bsod με το ιδιο προβλημα βαση του blue screen viewer, ntoskrnl.exe. Μου το κανει σε τυχαιες στιγμες, μπορει δλδ 1 bsod ανα 3ημερο ή και 2 τη μερα. Τυχαιες στιγμες, οταν ειμαι πχ στο ιντερνετ.

Να σημειωσω οτι ειναι η δευτερη φορα που τα περασα τα windows στον ssd γιατι ειχα κανει καποια βλακεια με το boot την πρωτη φορα, μου εκανε και εκει καποια bsod, και ειπα να τα ξαναπερασω για να ειμαι σιγουρος.

Ξαναρχισα το ψαξιμο στο ιντερνετ αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη, οπως ειπα οι bsod ειναι αδυναμια μου.

ntoskrnl.exe+7f1c0, ntoskrnl, bsod, windows 7 64 bit, 0x000000f4

Παρακαλω βοηθειστε γιατι και φορματ να ξανακανω μπορει να μου ξαναβγει το προβλημα.

Η βλακεια ειναι οτι δεν κρατησα τη χειμερινη εγκατασταση που δεν ειχε προβλημα να την εβαζα και να ξεμπερδευα.

post-7649-1416076364,1873_thumb.jpg

post-7649-1416076364,4608_thumb.jpg

062612-6661-01.rar

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

1)εχεις κανενα αλλο SSD με sandforce απανω?

2)Βαλλε στον sammy@latest firm.

3)δοκιμασε αλλους AHCI drivers.ξεκινα απο τους Μ$..και μετα intel.

1. οχι ο μονος ssd ειναι

2. το τελευταιο νομιζω εχει

3. να κανω απεγκατασταση δλδ τους ιντελ και να αφησω τους ms?

Προς το παρον εκανα απεγκατάσταση το προγραμμα της intel storage kati, εκανα επανεκκίνηση, περασε τους drivers MS, ξαναεκανε επανεκκινηση και τωρα το αφηνω ετσι να δω.

Αν ξανακανει τα ιδια θα δοκιμασω αυτους τους 2 που λες.

Το θεμα ειναι οτι μπορει να το κανει μετα απο μερες.

Αλλα αν υπαρχει καποια αλλη ιδεα ας τη ριξετε να εχουμε καβατζα.

Αυτά είναι τα screenshots του device manager από το δικό μου σύστημα με samsung 830 ssd.Δεν εγκατέστησα κανένα driver από το site της Αsus αλλά μονο απο το site της intel.

Με microsoft drivers

50221d1337513215-samsung-830-ssd-microsoft-drivers.jpg

Με intel

50225d1337522835-samsung-830-ssd-manager.jpg

50226d1337522841-samsung-830-ssd-intelrapidstorage.jpg

Πλεον ειναι ετσι και περιμενουμε.

Το θεμαι ειναι οτι περσυ το καλοκαιρι που μου εβγαζε το ιδιο προβλημα δεν ειχα ssd. Δεν θυμαμαι ομως τι driver ειχα περασει τοτε για το achi και τι το χειμωνα που δεν ειχα προβλημα.

Mακαρι να ειναι αυτο να ξεμπερδευω.

post-7649-1416076364,6666_thumb.jpg

Διαβασα το dump σου και πιθανοτατα φταει το WININIT.EXE που αν ψαξεις λιγο ειναι κατα 90% προβλημα των SSD λογω firmware,AHCI και σφαλμα στο trim. Οποτε καλα εκανες και εβαλες MS drivers.Κανε και ενα update το firmware σου εαν υπαρχει διαθεσιμο και κοιτα τυχον ram με καποιο memtest για να εισαι ησυχος απο κει. Μη στεναχωριεσαι μιας και τα 60% bsod ειναι απο drivers και firmware. Καλου κακου βαλε τα πιο προσφατα driver για τις συσκευες σου και καλο καλοκαιρι!

[MENTION=10016]Evan[/MENTION] με ποιο τροπο το διαβασες;

Να προσθεσω οτι το πρωτο bsod το ειχα οταν ειχα παει να τρεξω AsSsd Benchmark αμεσως μετα το περασμα του intel driver. Aμεσως μετα το περασε κανονικα, οπως αι τωρα που το θυμηθηκα και το δοκιμασα, με MS driver βεβαια τωρα.

η συμπεριφορα ειναι παρομοια με τις F4 BSOD που πετουσαν οι sandforce based ssd πριν το firmware update.

ιδιο θεμα εχω κ εγω με sandforce ssd που λυνεται μονο με αλλαγη driver σε m$.

παραξενευτικα που το κανει κ ο sammy..κ δεν ξερω αν ειναι θεμα Driver - P67/z68 γιατι πιστεψε με εχω δοκιμασει πολλα..

οποτε δες αν ειναι αυτο..κ βλεπουμε :D

x58 ειμαι εγω... Ελπιζω να ειναι αυτο! Δεν αντεχω να κανω 3ο φορματ σε 10μερες.

Αν κρατησει καλα με τον MS driver, θα δοκιμασω αυτους που μου εδωσες πιο πανω και αν ξανακανει κολπα ξαναγυριζω στον MS. Ετσι κι αλλιως δεν με ενδιαφερουν τα benches, εχω και sata2 αλλωστε.

Θελει λιγο ψαξιμο για να διαβαζεις τα dump αλλα με λιγο google ειναι ευκολο!

Ψαξε στο google για winnit.exe f4 bsod και θα δεις τι μπορει να φταιει και απο αλλους χρηστες!

post-10016-1416076366,1751_thumb.jpg

Ναι το ξερω αυτο που λες, αλλα πως ανοιγεις το dmp file για να το διαβασεις; Με ποιο προγραμμα;

Σημερα το πρωι εφαγα παγωμα και εκανα ρεσταρτ απο το κουμπι. Νομιζα οτι δεν θα εχει κρατησει αρχειο, αλλα τελικα κρατησε και βγηκε bsod 124 που ισως ειναι overclock, οποτε και τα γυρισα ολα default.

Bεβαια το blue screen view παλι το ntoskrnl.exe εδειξε.

post-7649-1416076368,0938_thumb.jpg

post-7649-1416076368,2852_thumb.jpg

062712-7098-01.rar

Τωρα τρεχω stress test να δουμε με ολα default. Εχω μια εκδοση windows 7 debbuging tools απ το msdnaa. Ειναι ετοιμο αυτο που δινεις;

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Kατι ακομα, μεσα στο bios εχει μια επιλογη στο onboard devices νομιζω για το jmicron controller esata/pata και ειναι ρυθμισμενο στο achi. Mηπως να το κανω disable αυτο;

Οι μνήμες σου σίγουρα δεν έχουν θέμα?

Memtest έχεις τρέξει για ώρες να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίνε οι μνήμες.

edit: ναι κάντα disable αυτά δεν τα χρειάζεσαι εκτός αν χρησημοποιείς την e-sata port σου.

Ναι μπορεις να τον κανεις disable εκτος και αν χρησιμοποιεις το esata.

Να υποθεσω οτι εισαι up to date σε bios?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.