Jump to content

Κολλήματα και άλλα "όμορφα" με GTX680

Death

Recommended Posts

attachment.php?attachmentid=51007&stc=1&d=1340698218

Δεν είναι θέμα της nVIDIA, αλλά της Intel ( το πρόβλημα εμφανίζεται και με AMD Radeon HD7XXX ).

Το περίεργο είναι ότι κάποια συστήματα το εμφανίζουνε, ενώ άλλα όχι ( δηλαδή από κομμάτι σε κομμάτι αλλάζει η φάση ).

Μηπως ρε παιδια όταν βγουν οι Ivy-E που υποστηριζουν pcie 3.0 native(όπως και στο 1155) τοτε θα μπορει να δουλεψει με την επιλογη στο bios pcie gen.3???

Δεν μπορω να φανταστω κατι άλλο. Σε άλλη περιπτωση είναι μεγαλο fail

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Δεν είναι θέμα της nVIDIA, αλλά της Intel ( το πρόβλημα εμφανίζεται και με AMD Radeon HD7XXX ).

Το περίεργο είναι ότι κάποια συστήματα το εμφανίζουνε, ενώ άλλα όχι ( δηλαδή από κομμάτι σε κομμάτι αλλάζει η φάση ).

Πλάκα με κάνεις; Αφού ολόκληρη συζήτηση είχαμε κάνει τότε με το pcie3 σε SBe. Η ιντέλα αναφέρει επίσημα pcie3 support στους SBe. Αν θυμάσαι έβγαλε και νέα σειρά firmware στις μητρικές της για αυτό το σκοπό. Θέμα driver nVidia είναι καθαρά.

Όχι τπτ άλλο αλλά έχω δοκιμάσει 5 AMD 7000 πάνω σε X79 και δεν είχα θέμα ποτέ με το pcie εκτός του throttling που κάνει.

Πλάκα με κάνεις; Αφού ολόκληρη συζήτηση είχαμε κάνει τότε με το pcie3 σε SBe. Η ιντέλα αναφέρει επίσημα pcie3 support στους SBe. Αν θυμάσαι έβγαλε και νέα σειρά firmware στις μητρικές της για αυτό το σκοπό. Θέμα driver nVidia είναι καθαρά.

Όχι τπτ άλλο αλλά έχω δοκιμάσει 5 AMD 7000 πάνω σε X79 και δεν είχα θέμα ποτέ με το pcie εκτός του throttling που κάνει.

Με τον ίδιο driver, ίδια κάρτα, ίδιο CPU, σε μια mobo R4E παίζει σωστά, σε άλλη R4E δεν παίζει σωστά.

Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι θέμα της nVIDIA ?

By the way, κάνε τον κόπο και μίλα με κανά reviewer από έξω ( Raja @ Asus/Anandtech, Rob @ HWcanucks, Kyle @ Hocp ) κλπ να δείς ότι έχουνε αντιμετοπίσει το ίδιο ακριβώς θέμα με Radeon 7xxx πάνω στο σύστημα X79.

Θέμα με individual motherboards είναι, πράγμα που σημαίνει μάλλον ότι δεν έγινε το καλύτερο trace routing στο PCB όσον αφορά το PCI-Express BUS.

By the way δεν αναφέρει κάπου PCI-e 3.0 η Intelα ( χαζή την πέρασες ? )

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?281662-Geforce-600-Series-Gen3-Support-On-X79

Αν ο Haswell δεν ποσταρει σε X79/2011 τοτε θα μιλαμε για παρελθον και οχι για μελλον.

Μην φερνεις την καταστροφη ρε Γιαννη ! ! ! και περιμενουμε με τον φιλο μου τον [MENTION=10015]csaris[/MENTION] να αναβαθμισουμε :suicide2: ειναι σαν το παλιο καλο κρασι θελει τον χρονο του το τσιπακι ( οχι-οχι δεν παιζει η μαμα intel με τα € μας, δοκιμαζοντας εμεις και οχι οι μηχανικοι της το καθε νεο που βγαζει )

Τεσπα οταν θα βγει το τουμπανο Rampage V Extreme θα ειμαι ετοιμος.

Μην φερνεις την καταστροφη ρε Γιαννη ! ! ! και περιμενουμε με τον φιλο μου τον [MENTION=10015]csaris[/MENTION] να αναβαθμισουμε :suicide2: ειναι σαν το παλιο καλο κρασι θελει τον χρονο του το τσιπακι ( οχι-οχι δεν παιζει η μαμα intel με τα € μας, δοκιμαζοντας εμεις και οχι οι μηχανικοι της το καθε νεο που βγαζει )

Τεσπα οταν θα βγει το τουμπανο Rampage V Extreme θα ειμαι ετοιμος.

Συγνωμη για το off topic.

Κανονισε μονο να την παρεις και σε κανα 3μηνο να σκατζαρω σε 1150/Haswell και να με κυνηγας παλι στο '06. :p

Intel’s Haswell chip will use a new socket - The Inquirer

Με τον ίδιο driver, ίδια κάρτα, ίδιο CPU, σε μια mobo R4E παίζει σωστά, σε άλλη R4E δεν παίζει σωστά.

Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι είναι θέμα της nVIDIA ?

By the way, κάνε τον κόπο και μίλα με κανά reviewer από έξω ( Raja @ Asus/Anandtech, Rob @ HWcanucks, Kyle @ Hocp ) κλπ να δείς ότι έχουνε αντιμετοπίσει το ίδιο ακριβώς θέμα με Radeon 7xxx πάνω στο σύστημα X79.

Θέμα με individual motherboards είναι, πράγμα που σημαίνει μάλλον ότι δεν έγινε το καλύτερο trace routing στο PCB όσον αφορά το PCI-Express BUS.

By the way δεν αναφέρει κάπου PCI-e 3.0 η Intelα ( χαζή την πέρασες ? )

Geforce 600 Series Gen3 Support On X79

Από το quote στο xs καταλαβαίνω ότι είναι χαζομάρα στα traces των μητρικών και όχι του pcie controller των SBe. Οπότε πάμε άλλη μία για την intela?

Επίσης είναι τραγικό να παίζει με pcie2 η 600series επειδή ορισμένοι κατασκευαστές μητρικών είναι gtpk. Και καλά maintane stability? my αρσ...

Αν κατάλαβα λάθος μου λές.

Edit: Εκτός και αν παίζει η απίθανη περίπτωση να έχουν κάνει OC, κατα κάποιο τρόπο, με τα νέα bios στον PCIe controller των SBe για να παίζουν και καλά σε pcie3.

non reference design στις mobos, με μη δοκιμασμένα switches & layouts, τα οποία αν δεν έχουνε τεσταριστεί και optimizαριστεί σωστά έχουμε τα signal timing issues που βλέπουμε σε μερικά κομμάτια.

Θα μπορούσε η Intel να θέσει πιο strict προϋποθέσεις, κλπ ώστε να μην κάνουνε οι mobo makers ότι γουστάρουνε, ούτε να βγάζουνε τις προχειράτζες τους στην κυκλοφορία φτού και ότι κάτσει έκατσε.

Αυτά που είχες με το CF στην δικιά σου δεν αποκλείεται να ήταν από αυτό ( εκτός και αν τα είχες σε PCI Gen 2 mode ).

Η nVIDIA ισχυρίζεται πως σε δικά τους test στο ίδιο mobo με διαφορετικούς 3930K με κάποιους είχανε θέμα με κάποιους όχι, το πράγμα άλλαζε βάζοντας τους ίδιους CPU σε άλλη mobo όπου άλλαζαν τα αποτελέσματα πάλι.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως είναι θέμα των CPU ( όχι επειδή είναι Intel, λάθη κάνουνε όλοι, αλλά επειδή σε "καλή" mobo οι περισσότεροι CPU παίζουνε σωστά ).

Η nVIDIA ισχυρίζεται πως σε δικά τους test στο ίδιο mobo με διαφορετικούς 3930K με κάποιους είχανε θέμα με κάποιους όχι, το πράγμα άλλαζε βάζοντας τους ίδιους CPU σε άλλη mobo όπου άλλαζαν τα αποτελέσματα πάλι.

Μου γεννησε μια off topic απορια αυτο...

Τι σημαινει κατ' επεκταση στον απλο χρηστη που αγοραζει τα κομματια του απο ενα καταστημα για να στησει ενα συστημα?

Λοττο ειναι ?

Πως θα μπορει να βρει ακρη μετα με το καταστημα ?

Αν στα χαρακτηριστικά η μητρική δεν λέει ότι υποστηρίζει PCI-Express 3.0 δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα.

Ούτε στο μαγαζί ( που δεν φταίει, εκτός και αν σου τάζει αυτό ότι θα δουλεύει ολόσωστα κλπ ) ούτε στην κατασκευάστρια εταιρία της μητρικής.

Αυτά που είχες με το CF στην δικιά σου δεν αποκλείεται να ήταν από αυτό ( εκτός και αν τα είχες σε PCI Gen 2 mode )

Αυτα που είχα στο X79 ηταν απο θέμα catalyst. Με τις ίδιες κάρτες αλλαγή σε 12.4 έπαιξαν ως δια μαγείας. Περίεργη απόδοση είχα στο Z68 με τον 2600k που και εκεί εξαφανίστηκαν οταν τον πήγα στα 4GHz. Είναι διαφορετικές περιπτώσεις.

Οπότε το ρεζουμε είναι πως οι pcie controllers των cpu είναι pcie3.0 capable αλλά οι μητρικές και η σχεδίαση ορισμένων δημιουργεί πρόβλημα. Εγώ πιστευω οτι προβληματικές AMD θα ηταν Non reference. Πραγματικά έχω δοκιμάσει 5 AMD διαφορετικές και δεν έχω δεί πρόβλημα, τουλάχιστον στον 3930K που είναι C2 και στην R4F

Στην δικιά σου πιθανότατα τότες θα δουλεύουνε άψογα σε PCI-e 3.0 και οι nVIDIA.

Είσαι από τους τυχερούς ( βασικά οι περισσότεροι τυχεροί είναι, πρός το παρών τουλάχιστον το δείγμα δείχνει ότι στους περισσότερους δουλεύει ok )

Η κάρτα είναι αυτή εδώ GIGABYTE - Graphics Card - NVIDIA - PCI Express Solution - GeForce 600 Series - GV-N680OC-2GD και η motherboard αυτή ASUS - Motherboards- ASUS P8Z77-V DELUXE

[MENTION=9179]atiman[/MENTION]: Από την στιγμή που δεν έχει πειραχτεί τίποτα από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στους χρονισμούς σε κανένα κομμάτι του PC, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πειράξω κάποια τάση. Θα έπρεπε να λειτουργεί άπταιστα.

Το γεγονός ότι έπρεπε να γυρίσω σε PCI Express 2 αντί για 3 σε μια κάρτα που υποτίθεται ότι δουλεύει με το τελευταίο μου δείχνει ότι κάτι δεν κάνουν σωστά, είτε από την Asus είτε από την Gigabyte είτε δεν ξέρω (ούτε με ενδιαφέρει) κι εγώ ποιος.

Μέχρι στιγμής πάντως, από την στιγμή που το γύρισα δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Ούτε error ούτε κόλλημα.

Ας του δώσουμε μερικές μέρες μήπως και εμφανίσει κάτι.

Εγώ είμαι της άποψης να την γυρίσεις πίσω να τους πείς ότι δεν μου δουλευει σε PCIe 3.0 να την δοκιμάσουνε αυτοί σε καμία άλλη μητρική να δούμε πως πάει. Εκτός και άν την έχεις δοκιμάσει εσύ σε άλλη μητρική που υποστηρίζει 3.0 και εκεί δεν παρουσίασε πρόβλημα. Εγώ αυτό θα έκανα πάντως, δεν θα την κρατούσα έτσι χωρίς να πάιζει σε 3.0 για το γαμότο και μόνο. Άμα βγεί ότι δεν φταίει η κάρτα τότε την μητρική RMA ότι έχει πρόβλημα με 3.0 κάρτες! :ph34r:

[MENTION=9179]atiman[/MENTION]: Από την στιγμή που δεν έχει πειραχτεί τίποτα από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις στους χρονισμούς σε κανένα κομμάτι του PC, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πειράξω κάποια τάση. Θα έπρεπε να λειτουργεί άπταιστα.

Το γεγονός ότι έπρεπε να γυρίσω σε PCI Express 2 αντί για 3 σε μια κάρτα που υποτίθεται ότι δουλεύει με το τελευταίο μου δείχνει ότι κάτι δεν κάνουν σωστά, είτε από την Asus είτε από την Gigabyte είτε δεν ξέρω (ούτε με ενδιαφέρει) κι εγώ ποιος.

Δεχομαι την αποψη σου, ειναι σεβαστη.

Η δικη μου ομως λεει οτι, σχεδον τιποτα δεν αποδιδει οπως πρεπει εαν δεν ρυθμιστει βελτιστα.

Δεν ειναι απαραιτητο να εχεις πειραξει κατι στους χρονισμους της καρτας, ωστε να απαιτειται μια καταλληλη ρυθμιση στην μητρικη για να δουλεψει σωστα. Η ταση που σου προτεινα να ανεβασεις ειναι μια ρυθμιση που απορεει απο το μηνυμα που ελαβες (116). Παρε σαν παραδειγμα την ταση των μνημων ενος συστηματος, μην μου πεις οτι δεν θα την ρυθμισεις... Καθε πραγμα θελει την ρυθμισουλα του. - Δεν μιλαω για το PCIe.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.