Kostas_Sky Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 24, 2012 Καλημέρα σε όλους.Άρχισε να γεμίζει ο εσωτερικός μου σκληρός οπότε είπα να μεταφέρω αρχεία και στον εξωτερικό μου.Αρχίζει η μεταφορά στα 110mb/s και σιγά σιγά (το μέγεθος του αρχείου ήταν 14gb) αρχίζει κατεβαίνει η ταχύτητα απο 110 σε 95-80 κτλ κτλ και κατέληξε να μεταφέρεται με 30mb/s Θέλω λοιπόν να ρωτήσω αν ξέρετε για συμβαίνει αυτό και αν μπορεί να αλλάξει.Ο εξωτερικός είναι ένας σχετικά παλιός σκληρός 250gb mybook της wd.Η σύνδεση έγινε με usb και η motherboard είναι η gigabyte ga-990fxa-ud3 και έχει και usb3 οπότε δεν νομίζω να είναι δικό της θέμα.Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούνιος 24, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 1ον σε κόβει η πραγματική ταχύτητα του σκληρού δίσκου2ον σε κόβει η ταχύτητα της USB 2.0. Ναι μπορεί η μητρική να έχει USB 3.0 αλλά αν δεν υποστηρίζει και ο δίσκος το πρωτόκολλο 3.0 τότε η μεταφορά γίνεται σε 2.0.Πρακτικά σε εξωτερικό δίσκο και μάλιστα συνδεδεμένο μέσω USB δεν μπορούμε να περιμένουμε ταχύτητες ίδιες με τον εσωτερικό. Μεταφορά γύρω στα 30MB/sec που φαίνεται ρεαλιστική. Όσο αναφορά η πτώση που σου δείχνουν τα windows 7 από μια μεγάλη τιμή σε μια μικρότερη έχει να κάνει πιθανώς με caching που κάνει αρχικά το λειτουργικό καθώς και τον τρόπο που υπολογίζει την ταχύτητα.Όλα νορμαλ είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Ιούνιος 24, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Ναι ναι εννοείται οτι ξέρω για το usb3 και ξέρω πως ο σκληρός δεν υποστηρίζει.Απλα ήθελα να δω αν όλα είναι οκ με αυτή την ταχύτητα.Και επίσης πριν από κανένα 2μηνο που τον χρησιμοποιήσα είχε φτάσει ταχύτητα 800kb/s και δν μπορούσα να καταλάβω το γιατί.Τέλος πάντων αφου τώρα λειτούργησε καλά οκ.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 24, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Πρεπει να παιζει ρολο κ το ειδος των αρχειων κ το μεγεθος τους.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούνιος 24, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Πρεπει να παιζει ρολο κ το ειδος των αρχειων κ το μεγεθος τους.Sent from my HTC HD2 using TapatalkΣαφώς και παίζει ρόλο. Αν αντιγράφει πολλά αρχεία πολύ μικρού μεγέθους τότε έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ταχύτητα όπως και σε κάθε σκληρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Ιούνιος 24, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Σε συνδεση USB 2.0 και πολλα βλεπεις! Νορμαλ ειναι η ταχυτητα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas_Sky Ιούνιος 25, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Οκ αφού για usb ειναι εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα.Απλά όπως είπα 2-3 φορές ακόμα μου μετέφερε με 800kb/s οπότε εκεί δεν ξέρω τι είχε γίνει και επίσης μερικές φορές δεν μου τον εντοπίζει..Τελος πάντων αφου η ταχύτητα αυτή είναι οκ και αφου δεν παρουσιάστηκε ξανά μικρή ταχύτητα όπως εκεινη με τα kbps πιστεύω είναι οκΣας ευχαριστώ πολύ όλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.F. Ιούνιος 25, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Οκ αφού για usb ειναι εντάξει δεν υπάρχει πρόβλημα.Απλά όπως είπα 2-3 φορές ακόμα μου μετέφερε με 800kb/s οπότε εκεί δεν ξέρω τι είχε γίνει και επίσης μερικές φορές δεν μου τον εντοπίζει..Τελος πάντων αφου η ταχύτητα αυτή είναι οκ και αφου δεν παρουσιάστηκε ξανά μικρή ταχύτητα όπως εκεινη με τα kbps πιστεύω είναι οκΣας ευχαριστώ πολύ όλους.Το ότι δεν τον εντοπίζει πιθανόν να ήταν κάποιο σποραδικό πρόβλημα. Επίσης το ότι κάποια στιγμή έπεφτε η ταχύτητα τόσο χαμηλά μπορεί να ήταν επειδή κάτι άλλο χρησιμοποιούσε το USB bus, το οποίο στο σύνολό του μπορεί να πιάσει 30-33MB/s μέγιστο. Ειδικά αν έβαλες 2 αντιγραφές να συμβούν ταυτόχρονα, το "σκότωσες".Στην αρχή βλέπεις 100+MB/s γιατί καθυστερεί το σύστημα να πάρει μέτρηση και δείχνει μία εικονική ταχύτητα. Επ ουδενή λόγο δεν μπορεί το USB 2.0 να την φτάσει, ούτε στιγμιαία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούνιος 25, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 800 ΚΒ/sec είναι κανονική ταχύτητα για random write στο δίσκο.AnandTech - Western Digital Caviar Green 3TB and My Book Essential 3TB Drives ReviewedΡίξε μια ματιά εδώ. Αν παρατηρήσεις το random write είναι περίπου στην ταχύτητα που αναφέρεις. Αν δοκίμασες να αντιγράψεις πολλά αρχεία πολύ μικρού μεγέθους στον δίσκο όπως π.χ. πολλές φωτογραφίες με μικρά μεγέθη (πολύ κάτω από 1MB) είναι απολύτως φυσιολογική αυτή η ταχύτητα.ΕDIT: Το παραπάνω άρθρο το κοίταγα γιατί τον ζαχαρώνω αυτόν τον εξωτερικό και πιθανώς να προβώ σε αγορά. Ο δικός σου σαν παλιότερος θα είναι στα ίδια ή χειρότερα σε άποψη ταχύτητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.