vagsk Ιούνιος 24, 2012 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Γενικά τα τελευταία χρόνια οι stock ψύχτρες πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οπότε με μια φθηνή aftermarket θα μπορέσει να έχει και πιο δροσερό επεξεργαστή και πιο λίγο θόρυβο, αφού δεν θα ασχοληθεί με overclocking. Τώρα η κάρτα γραφικών δεν φαίνεται δυνατή. Ας μας πει ο thread starter γενικότερα με τι είδους παιχνίδια ασχολείται και ονομαστικά αν θέλει 2-3 τίτλους για να δούμε και πόσο επαρκής - ανεπαρκής είναι τελικά η κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούνιος 24, 2012 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 ε για σοβαρη μητρική δεν πας σε Asrock πας σε gigabyte/asus, 10 χρόνια κάνω αυτή την δουλειά asrock δεν θα έβαζα ποτέ, είναι όπως και να το κάνουμε χαμηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους μάρκα.Απο ολες τις μητρικές που εχουνε περάσει απο τα χερια μου μονο οι asrock βγήκανε σκυλιά (η οποια ειναι θυγατρική της asus) :flower:SirGeorge, αν και Sir, θα διαφωνησω μαζι σου! αν εξαιρεσω τις 2 μεγαλες εταιριες του χωρου, πες μου ποια αλλη σου προσφερει το VFM που προσφερει η ASRock? συν του οτι, η ASRock δεν ειναι καμια τυχαια εταιρια του χωρου, αλλα -οπως αναφερει και ο αλλος Sir- ειναι θυγατρικη της ASUS, που ιδρυθηκε το 2002, ακριβως για να προσφερει VFM μητρικες! βεβαιως στην αρχη, μεχρι να στρωσει το πραμα, υπηρχαν και κακοφτιαγμενα μοντελα, αλλα την τελευταια 3-4αετια, ειναι αστερια μητρικες. οσο για αστοχιες, υπαρχουν ακομα και στις καλυτερες μητρικες των ASUS/Gigabyte. Π.Χ. οπως εδω pcw.gr • Προβολή θέματος - Ανάκληση μητρικών (LGA2011) από την Gigabyte. ή εδω Aνακοίνωση της ASUS για την ανάκληση των Intel 6-series chipsets | GHz.grαυτο δεν σημαινει ομως οτι οι ASUS - Gigabyte ειναι κακες εταιριες!! απλα, αυτα συμβαινουν σε ολους!!για αυτο σαν επαγγελματιας, οπως λες οτι εισαι, δεν θα πρεπει να εισαι απολυτος για τιποτα, ειδικα οσον αφορα τα ηλεκτρονικα-υπολογιστες..!!ΥΓ σορρυ για το off-topic..! ON topic, συμφωνω οτι η καρτα γραφικων δεν ειναι και η καλυτερη για Gaming! την εχω και την δουλευω. σε αναλυση 1600χ900 που εχω στο μονιτορ στην 6670 παιζει αρκετα καλα ολα τα παιχνιδια, αλλα οχι Full Detail φυσικα! αν θελει gaming topic starter, καλο ειναι να παει σε μεγαλυτερη καρτα!! και αν θελει καλυτερη ψυξη στον 8120, αλλαγη ψυκτρας, οπωσδηποτε...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιούνιος 24, 2012 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 SirGeorge, αν και Sir, θα διαφωνησω μαζι σου! αν εξαιρεσω τις 2 μεγαλες εταιριες του χωρου, πες μου ποια αλλη σου προσφερει το VFM που προσφερει η ASRock? συν του οτι, η ASRock δεν ειναι καμια τυχαια εταιρια του χωρου, αλλα -οπως αναφερει και ο αλλος Sir- ειναι θυγατρικη της ASUS, που ιδρυθηκε το 2002, ακριβως για να προσφερει VFM μητρικες! βεβαιως στην αρχη, μεχρι να στρωσει το πραμα, υπηρχαν και κακοφτιαγμενα μοντελα, αλλα την τελευταια 3-4αετια, ειναι αστερια μητρικες. οσο για αστοχιες, υπαρχουν ακομα και στις καλυτερες μητρικες των ASUS/Gigabyte. Π.Χ. οπως εδω pcw.gr • Προβολή θέματος - Ανάκληση μητρικών (LGA2011) από την Gigabyte. ή εδω Aνακοίνωση της ASUS για την ανάκληση των Intel 6-series chipsets | GHz.grαυτο δεν σημαινει ομως οτι οι ASUS - Gigabyte ειναι κακες εταιριες!! απλα, αυτα συμβαινουν σε ολους!!για αυτο σαν επαγγελματιας, οπως λες οτι εισαι, δεν θα πρεπει να εισαι απολυτος για τιποτα, ειδικα οσον αφορα τα ηλεκτρονικα-υπολογιστες..!!'Κοίταξε σε επαγγελματικό/εταιρικό επίπεδο έχω στήσει και έχω επισκευάσει γύρω στους 2.000 υπολογιστές εδώ και 10χρόνια και αυτό που σου λέω πηγάζει από το rma rate των μητρικών που έχω στήσει ή υποστηρίξει. Εάν έχεις καλύτερη και πιο τεκμηριωμένη άποψη δεκτή, δεν είμαι απόλυτος σε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιούνιος 24, 2012 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Μην ξεχνάμε ότι όσοι έχουμε δουλεψει as rock μέχρι τώρα έχουμε βάλει τις πολύ φτηνές τηςSent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 24, 2012 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 [MENTION=1401]SirGeorge[/MENTION] ποιές είναι η λιγότερο προβληματικές απο την εμπειρία σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιούνιος 24, 2012 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Τα λιγότερα προβλήματα με διαφορά τα είχανε οι Gigabyte με RMA rate κάτω από 1%. Να σημειώσω ότι η πλειοψηφία των μητρικών που υλοποιώ δεν είναι ακριβά μοντέλα με πολλά πιχλιμπίδια κτλ. αλλά κυρίως entry level μοντέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReMaLiOuS Ιούνιος 24, 2012 Author #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2012 Κατ' αρχας ευχαριστω για τον χρονο σας κ ζηταω συγνωμη για την μεγαλη εκθεση που ακολουθει Το θεμα το δημιουργησα επειδη δεν εχω καλη γνωση πανω στους Η/Υ παρα μονο να παιζω κανα game ή απλη περιηγηση στο ιντερνετ. Οπως ειπα για την διαλογη των hardware του Η/Υ ζητησα την βοηθεια ενος φιλου που ασχολειται λιγο παραπανω με το θεμα. Ετσι μου επελεξε τα προιοντα κ εγω εκανα την παραγγελια. Δεν ειχα τρελο ποσο για ξοδεμα κ ετσι ηθελα εναν Η/Υ για το σπιτι μετριου επιπεδου, να μπορει να ανταπεξελθει σε games οχι τοσο βαρια κατα την γνωμη μου οπως League of Legends - Heroes of Newerth - Football manager - Lineage κ το πολυ πολυ World of warcraft. Με την προοπτικη οτι εχοντας καποια χρηματα αργοτερα να τον βελτιωσω. Φιλε SirGeorge ο δισκος που εχω ειναι ο εξης: SAMSUNG HD502HJ SPINPOINT F3 500GB SATA2 - - E-SHOP.GR οπως παραβλεψα να πω κ για οθονη LG E2242C 21.5'' LED FULL HD BLACK - - E-SHOP.GR μηπως παιζει κ αυτη ρολο σε κατι, δεν γνωριζω. Η συναρμολογηση του Η/Υ εγινε απο τεχνικους της εταιριας κ εγω παρελαβα το κουτι ετοιμο για χρηση καθως κ με μια πιστοποιηση λειτουργιας κ ενος τεστ που ειχαν κανει εκει. Συμφωνω με τον Kaynd πως τωρα θα λουστω την επιλογη μου, απλα αφου δουλεψα καμια 10αρια μερες τον Η/Υ ειχα κατι <<ανησυχιες>> για τον αν λειτουργει σωστα, κ ψαχνωντας στο Google για να μαθω πραγματα πανω στις αποριες μου βρεθηκα στο lab.gr οπου διαβασα αρκετα topics κ ειδα οτι οι περισσοτεροι εχετε παθος πανω στο θεμα. Ετσι αποφασισα να γινω μελος κ να διαβασω καποια πραγματα κ ειπα να κανω το post μου αφου ειδα οτι ασχολειστε. Δεχομαι κ σεβομαι την γνωμη ολων σας, καθως κ την κριτικη αν εχω κανει καποιο λαθος στις επιλογες πανω στον Η/Υ. Οι <<ανησυχιες>> μου ειναι η θερμοκρασια του Η/Υ(οπως ανεφερα κ στην αρχη) καθως δοκιμασα σημερα καποια games σαν το NBA K12 και το Call of Duty και ειδα συμφωνα με το προγραμμα SpeedFan oτι ο CPU ανεβαζει θερμοκρασια κοντα 60-62C (με θερμοκρασια δωματιου κοντα στους 30). Το κακο ειναι οτι δεν εχω ιντερνετ ακομη σπιτι να δοκιμασω κ στα αλλα παιχνιδια, αλλα στο Football manager ειναι το μονο που λειτουργει σχετικα ομαλα κ δεν <<απογειωνεται>>. Ή μηπως δεν ειναι συμβατα αυτα που εχω πανω στον Η/Υ κ υπαρχει υπολειτουργια του. Αλλα επειδη εδω που μενω οι περισσοτεροι Επαγγελματιες ειναι αρπακολατζηδες οπως αναφερει ενας φιλος κ δεν εχω 50eura για πεταμα, ειπα να δοκιμασω την γνωμη σας πρωτα κ τις προτασεις σας για να τον βελτιωσω, γιατι φοβαμαι κ να τον στειλω στους τεχνικους απο οπου εκανα την παραγγελια θα μου τον επιστρεψουν λεγοντας μου οτι ολα ειναι καλα. ΥΓ: Ξεχασα να αναφερω οτι τα πλαινα του κουτιου τα εχω βγαλει ωστε να αεριζεται οσο περισσοτερο γινεται λογο του κουτιου που ειναι αυτο που ειναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 25, 2012 #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Φυσιολογικές είναι αυτές οι θερμοκρασίες για games, είναι και καλοκαίρι, βάλε και το κουτί σου που δεν έχει και καλό airflow, μια χαρά είσαι.Το πλαινό, κατ'εμέ, πρέπει να είναι κλειστό για να υπάρχει σωστή ροή αέρα μέσα στο κουτί. Καλύτερα να τα κλείσεις και να ελέγξεις αν το συγκεκριμένο κουτι έχει τουλάχιστον 1 ανεμιστήρα πίσω και έναν μπροστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούνιος 25, 2012 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Γενικά για να σου φύγει η ιδέα από το μυαλό, το pc που πήρες μπορεί να ανταπεξέλθει στα πάντα, με εξαίρεση τα "βαριά" games (τα οποία θα τα παίζει μεν, αλλα με πολύ χαμηλά frames). Φαντάζομαι οτι στα παιχνίδια που αναφέρεις δεν έχεις πρόβλημα. Σχετικά με τις θερμοκρασίες που αναφέρεις, με θερμοκρασία δωματίου 30, οι 62 βαθμοί είναι φυσιολογικοί (καλοκαίρι/stock ψύκτρα). Επειδή βλέπω οτι μάλλον εχει αρχίσει και σου αρέσει η ενασχόληση με τα pc, θα σου πρότεινα, οταν έχεις χρόνο, να διαβάζεις διάφορα θέματα από αυτό το site. Θα δεις οτι σιγά σιγά θα αρχίσεις να μαθαίνεις πολλά πράγματα σχετικά με τα pc. Τωρά, σχετικά με το pc σου, οι κινήσεις που θα μπορούσαν να είχαν γίνει για να έχεις καλύτερη απόδοση θα ήταν οι εξής: 1. Αγορά μιας οικονομικής after market ψύκτρας για τον επεξεργαστή σου. Στις θερμοκρασίες δε θα είχες τρελή διαφορά, αλλά το pc θα ήταν πιο ήσυχο. 2. Μια πιο καλή κάρτα γραφικών (οχι ακραίο χρηματικό ποσό), σε περίπτωση που ασχοληθείς με πιο "βαριά" παιχνίδια. 3. Ένας ssd για να φορτώσεις το λειτουργικό σου σύστημα και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς καθημερινά. Το σύστημα θα είχε πολύ καλύτερη απόκριση σε σχέση με την απόκριση που βλέπεις με το μηχανικό σκληρό δίσκο. 4. Ένα λίγο πιο ποιοτικό case για καλύτερο airflow. Το μηχάνημα που έφτιαξες είναι δυνατό και οικονομικό, όπως σου είπα σε προηγούμενο post μου. Διάβαζε διάφορα θέματα έδω στο site και θα δεις οτι θα αρχίσεις σιγά σιγά να καταλαβαίνεις τι χρειάζεται και τι δε χρειάζεται να βάλεις στο pc σου, τι αξίζει και τι δεν αξίζει, πότε αξίζει να προβείς σε κάποια αγορά και πότε οχι κλπ. Οτι χρειαστείς, εδώ είμαστε να σου δώσουμε τις γνώμες μας. Φιλικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιούνιος 25, 2012 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Τα λιγότερα προβλήματα με διαφορά τα είχανε οι Gigabyte με RMA rate κάτω από 1%. Να σημειώσω ότι η πλειοψηφία των μητρικών που υλοποιώ δεν είναι ακριβά μοντέλα με πολλά πιχλιμπίδια κτλ. αλλά κυρίως entry level μοντέλα.εγώ δεν έχω επισκευάσει 2000 υπολογιστές μέχρι στιγμής, αλλά όταν έχω θέμα με μητρική, αυτή είναι Gigabyte... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούνιος 25, 2012 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 εγώ δεν έχω επισκευάσει 2000 υπολογιστές μέχρι στιγμής, αλλά όταν έχω θέμα με μητρική, αυτή είναι Gigabyte... Ε είσαι στο 1% τότε ΟΚ ρε παιδιά δεν είναι ξεφτίλα οι ASROCK μια χαρά μητρικές είναι.. απλά εμείς είμαστε προκατελειμένοι με Asus κτλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούνιος 25, 2012 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Σίγουρα η Asus, η Gigabyte και η MSI είναι εταιρείες με πολλά χρόνια στην "πλάτη" τους στην κατασκευή μητρικών.Και η AsRock όμως δεν πάει πίσω. Παλιότερα κατασκεύαζε σχετικά απλές και οικονομικές μητρικές, αλλά αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι μητρικές της για το socket 1155. Περιλαμβάνει ευρεία γκάμα από οικονομικά, mainstream και high-end μοντέλα.Χαρακτηριστικά παραδείγματα:Οικονομική: Asrock Z77 Pro4-MMainstream: Asrock Z77 Extreme4-MHigh-end: Asrock Z77 Extreme6Πιο high-end: Asrock Fatal1ty Z77 ProfessionalΑκόμα πιο high-end: Asrock Z77 Extreme9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιούνιος 25, 2012 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Δεν θα έδινα πάνω από 40-50 ευρώ για Asrock ούτε με το πιστόλι στο κρόταφο....πόσο μάλλον 350 ευρώ για να πάρεις high end Asrock, καλύτερα να τα έκαιγα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούνιος 25, 2012 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Δεν θα έδινα πάνω από 40-50 ευρώ για Asrock ούτε με το πιστόλι στο κρόταφο....πόσο μάλλον 350 ευρώ για να πάρεις high end Asrock, καλύτερα να τα έκαιγα....Νομίζω πως είσαι λίγο απόλυτος... Βέβαια γούστα είναι αυτά. Εγώ πάλι έπαιρνα άνετα μια Extreme4-M ή μια Extreme6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούνιος 25, 2012 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Γούστα είναι αυτά. Εγώ πάλι έπαιρνα άνετα μια Extreme4-M ή μια Extreme6.Εσένα η γνώμη σου δε μετράει... Εδώ παίζεις BF3 χωρίς mousepad... :nono: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Ιούνιος 25, 2012 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Εσένα η γνώμη σου δε μετράει... Εδώ παίζεις BF3 χωρίς mousepad... :nono:Εντάξει ρε μπαρμπα-Γιώργη, με πείσατε. Παρήγγειλα κι εγώ ένα σαν του Oldτέτοιου_GR :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Ιούνιος 25, 2012 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Οι AM3+ asrock είναι διαμαντάκια από την σειρά με τα 780g/790x/790fx και μετά !Οι τελευταίες 870 extreme 3 , 970 extreme 3 , 970 extreme 4 είναι πραγματικά κορυφαίες !Εχω χρησιμοποιήσει πάρα πολλές από αυτές χωρίς κανένα θέμα ! Είναι καλύτερες από ASUS και πληρέστερες σε πολλές περιπτώσεις από GIGA στα ίδια χρήματα !Αυτή την στιγμή σε υπολογιστές μου έχω 990FX UD7 και 990FX UD3 οι οποίες ναι μεν είναι ελαφρώς καλύτερες αλλά μπορώ να σας πω πως με μια ASROCK 970 EXTREME 4 δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από τις παραπάνω ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Ιούνιος 25, 2012 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Επισης μην ξεχνάμε και το ρόλο του marketing εδώ,και επίσης οτι τώρα πια οι περισσότερες μητρικές κατασκευάζονται Κίνα όπως και άλλα πολλά... δηλαδή χειρότερα υλικά κατασκευής(καλα'ι'),που όσο τανε παίζει και αυτό ενα ρολό στην αξιοπιστία,και το σημαντικότερο,το Lifetime... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούνιος 27, 2012 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 Δεν θα έδινα πάνω από 40-50 ευρώ για Asrock ούτε με το πιστόλι στο κρόταφο....πόσο μάλλον 350 ευρώ για να πάρεις high end Asrock, καλύτερα να τα έκαιγα.... οπως ειπα και πριν, δεν μου αρεσει να ειμαι απολυτος για τιποτα! ουτε καν για τη μερκελ....!!!!:hehe: ο καθενας εχει τις εμπειριες του. εσυ εχεις καλο ποσοστο με τις gigabyte, και γι αυτο τις εμπιστευεσαι, και καλα κανεις! εγω δεν εχω φτιαξει 2000 pc, ουτε ισχυριζομαι οτι ειμαι παντογνωστης. αλλα μιλωντας ΜΟΝΟ για τα δικα μου πισι, που τα δουλευω εγω και μονο εγω, στις 3 gigabyte που περασαν απο τα χερια μου, οι 2 εβγαλαν προβλημα..!!!! και παρ ολα αυτα, επειδη δεν ειμαι απολυτος, ξαναπηρα Gigabyte...! την βλεπεις στο Main PC της υπογραφης μου! απο τις 3 ASROCK που περασαν απο τα πισια μου, καμια δεν εβγαλε προβλημα! αν ειχα την δικη σου αποψη, δεν θα επρεπε να ακουω για Gigabyte..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιούνιος 27, 2012 #40 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 Δεν οικειοποιούμαι την παντογνωσία προς αποφυγή παρεξηγήσεων, απλά παρέθεσα την επαγγελματική του εμπειρία αυτό είναι όλο. Τα νούμερα που παρέθεσα είναι πραγματικά.Δεν διαφωνώ μια καμία διαφορετική άποψη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.