dimitrisOS Ιούλιος 25, 2012 Author #61 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Την πήγα και μητρική και όταν του είπα ότι αυτά που μου έλεγε χτες ήταν χαζομάρες με κοίταζε κάπως Για την socket τις cpu μου είπε έτσι είναι οι AMD θέλει λίγο στρίψιμο η ψήκτρα για να βγει σωστά και δεν υπάρχει πρόβλημα εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Ιούλιος 27, 2012 #62 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Αυτό με τον επεξεργαστή που βγαίνει μαζί με την ψύκτρα το είχα πάθει κ εγώ στον Ρhenοm 965 ενός φίλου. Προσφέρθηκα να του αλλάξω πάστα γιατί ανέβαζε θερμοκρασίες. Ξεβιδώνω τη μαμα ψύκτρα, πάω να τη βγάλω,τίποτα. Τραβάω, γυρίζω, τραβάω, βρίζω, τραβάω και τσουπ! Να σου η ψύκτρα με τον επεξεργαστή κολλημένο, και 5-6 pins στραβωμένα, αφού φυσικά ο επεξεργαστης είχε βγεί με κλειστό το sοcket.:X: Και μετά πάλευα κάνα τέταρτο με κατσαβίδι- κοπίδι να διαχωρίσω το cpu από τη ψύκτρα του. Τέλος καλό όλα καλά, αλλά εκεί στην ΑΜD πρέπει να βάζουν αντί για θερμοαγώγιμη θερμόκολλα δεν εξηγείται αλλιώς:wall: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 27, 2012 Author #63 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Και σε μένα παράτησα πως τελικά είχα στραβώσει μερικά αλλά τα ίσιωσα και νομίζω αν ξανά συμβεί αυτό μετά πάει ο επεξεργαστής Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Ιούλιος 27, 2012 #64 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Αυτό με τον επεξεργαστή που βγαίνει μαζί με την ψύκτρα το είχα πάθει κ εγώ στον Ρhenοm 965 ενός φίλου. Προσφέρθηκα να του αλλάξω πάστα γιατί ανέβαζε θερμοκρασίες. Ξεβιδώνω τη μαμα ψύκτρα, πάω να τη βγάλω,τίποτα. Τραβάω, γυρίζω, τραβάω, βρίζω, τραβάω και τσουπ! Να σου η ψύκτρα με τον επεξεργαστή κολλημένο, και 5-6 pins στραβωμένα, αφού φυσικά ο επεξεργαστης είχε βγεί με κλειστό το sοcket.:X: Και μετά πάλευα κάνα τέταρτο με κατσαβίδι- κοπίδι να διαχωρίσω το cpu από τη ψύκτρα του. Τέλος καλό όλα καλά, αλλά εκεί στην ΑΜD πρέπει να βάζουν αντί για θερμοαγώγιμη θερμόκολλα δεν εξηγείται αλλιώς:wall: Βάζεις πρώτα το μηχάνημα να κάνει 1-2 benches ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία η cpu και μετά το κλείνεις και βγάζεις τη cpu. Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Όλες οι πάστες έχουν μεγαλύτερο ιξώδες άρα και καλύτερες κολλητικές ιδιότητες όταν είναι κρύες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
virus777 Ιούλιος 27, 2012 #65 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Βάζεις πρώτα το μηχάνημα να κάνει 1-2 benches ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία η cpu και μετά το κλείνεις και βγάζεις τη cpu. Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Όλες οι πάστες έχουν μεγαλύτερο ιξώδες άρα και καλύτερες κολλητικές ιδιότητες όταν είναι κρύες...Kαλό δεν το είχα σκεφτεί.Αλλά την διαδικασία την έχω κάνει πάρα πολλές φορές με τον ίδιο τρόπο (ως επί το πλείστον σε intel) και δεν είχα ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο.Για αυτό είπα για τη θερμοαγώγιμη της AMD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellhammeR Ιούλιος 27, 2012 #66 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 σε αυτό που λέει ο cna έχει δίκιο και είναι λογικό, το έχω δει και εγώ όταν είναι ζεστός ο επεξεργαστής βγαίνει πανεύκολα η ψήκτρα από οποιοδήποτε cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 27, 2012 Author #67 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Ωραίο κόλπο :yes2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 27, 2012 Author #68 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Μόλις πήρα την μητρική και μου είπαν πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα .Άνοιγε κανονικά και στα 4 dimm τις ram και δοκίμασε μέχρι 4 μνήμες .Για τα beep μου είπε πως πρέπει να έχει πρόβλημα η καρ.γραφικών του είπα πως την έλεγξα με το 3dmark11 και δεν είχε κάποιο πρόβλημα και μάλλον μου είπε πως τότε μπορεί να έχει πρόβλημα ο επεξεργαστής μου.Τι κάνω τώρα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Ιούλιος 27, 2012 #69 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Τι κάνω τώρα ; Πριν ένα μήνα και βάλε, σου είχα προτείνει να μου δώσεις τα minidump να τα ελέγξω, αλλά μ' έγραψες. Mάλλον σου είναι ευκολότερο να τραβολογάς ολόκληρο το κουτί στο πλαίσιο και να σου βγαίνουν τα χέρια, παρά να κάνεις upload 1 αρχείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 27, 2012 #70 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2012 Πριν ένα μήνα και βάλε, σου είχα προτείνει να μου δώσεις τα minidump να τα ελέγξω, αλλά μ' έγραψες. Mάλλον σου είναι ευκολότερο να τραβολογάς ολόκληρο το κουτί στο πλαίσιο και να σου βγαίνουν τα χέρια, παρά να κάνεις upload 1 αρχείο... Για δες κ τα δικα μου μηπως βγαλεις ακρη. Λειπω βεβαια τωρα, αλλα αν βρεις καποιο προφανες προβλημα θα με σωσεις. http://www.thelab.gr/showthread.php?p=1063293004 Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 28, 2012 Author #71 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Πριν ένα μήνα και βάλε, σου είχα προτείνει να μου δώσεις τα minidump να τα ελέγξω, αλλά μ' έγραψες. Mάλλον σου είναι ευκολότερο να τραβολογάς ολόκληρο το κουτί στο πλαίσιο και να σου βγαίνουν τα χέρια, παρά να κάνεις upload 1 αρχείο... To είχα ξεχάσει :toomuchne Των συναρμολόγησα και τώρα κάνει συνέχεια τα beep 3 long & 1 short Αν βγάλω την κάρτα γραφικών κάνει 4 long beep Οπότε στέλνω κάρτα γραφικών κρήτη ...... από digital-master είναι αγορασμένη Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 28, 2012 Author #72 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 Πριν ένα μήνα και βάλε, σου είχα προτείνει να μου δώσεις τα minidump να τα ελέγξω, αλλά μ' έγραψες. Mάλλον σου είναι ευκολότερο να τραβολογάς ολόκληρο το κουτί στο πλαίσιο και να σου βγαίνουν τα χέρια, παρά να κάνεις upload 1 αρχείο... επειδή δεν ανοίγει καθόλου τώρα αν των συνδέσω σε ένα laptop και σου τα δώσω έτσι πειράζει ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris_s Ιούλιος 28, 2012 #73 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2012 επειδή δεν ανοίγει καθόλου τώρα αν των συνδέσω σε ένα laptop και σου τα δώσω έτσι πειράζει ; Όχι τι να πειράξει, αρχεία είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 29, 2012 Author #74 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2012 Όχι τι να πειράξει, αρχεία είναι. σου το έστειλα σε πμ Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 30, 2012 Author #75 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 Παρατήρησα πως αν βγάλω τις από την μητρική τους ανεμιστήρες τις cpu πάλι τα ίδια κάνει 3 long & 1 short beep μήπως εκεί είναι τελικά το πρόβλημα ; Η ψήκτρα είναι αυτή και έχω βγάλει των stock ανεμιστήρα και έχω βάλει 2 τέτοιουςedit: Ακόμα θέλω να σας πω πως o stock ανεμιστήρας είχε 4 pin και οι turbo-x έχουν 3 pin αλλά αυτό δεν έχει σχέσει γιατί όταν έκανα την αλλαγή δούλευε έτσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
cna Ιούλιος 30, 2012 #76 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 Το πρόβλημα θα μπορούσε να εντοπιστεί στους ανεμιστήρες εφόσον τους αντικαθιστούσες με κάποιους άλλους και σταματούσαν οι προειδοποιητικοί ήχοι. Οι περισσότερες μητρικές προειδοποιούν τον χρήστη όταν ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή δεν δουλεύει. Πάντως το ένα pin που λείπει από τους ανεμιστήρες του πλαισίου αφορά στον αυτόματο έλεγχο στροφών. Τουτέστιν οι συγκεκριμένοι δουλεύουν συνεχώς στις μέγιστες στροφές ενώ ο εργοστασιακός της ψύκτρας μεταβάλλει τις στροφές του ανάλογα με το θερμικό φορτίο του επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 30, 2012 Author #77 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 Το πρόβλημα θα μπορούσε να εντοπιστεί στους ανεμιστήρες εφόσον τους αντικαθιστούσες με κάποιους άλλους και σταματούσαν οι προειδοποιητικοί ήχοι. Οι περισσότερες μητρικές προειδοποιούν τον χρήστη όταν ο ανεμιστήρας της ψύκτρας του επεξεργαστή δεν δουλεύει. Πάντως το ένα pin που λείπει από τους ανεμιστήρες του πλαισίου αφορά στον αυτόματο έλεγχο στροφών. Τουτέστιν οι συγκεκριμένοι δουλεύουν συνεχώς στις μέγιστες στροφές ενώ ο εργοστασιακός της ψύκτρας μεταβάλλει τις στροφές του ανάλογα με το θερμικό φορτίο του επεξεργαστή.Με αυτήν την προειδοποιήσει την έχει ο παλιός intel που είχα με αυτούς τους ανεμιστήρες δουλεύει έτσι ο υπολογιστή από τις 08-07-12 Δοκίμασα μια 4600 nvidia από έναν φίλο και κάνει τα ίδια 3 long & 1 Short beepΤώρα τι έμεινε ή έχει πρόβλημα η cpu ή το πλαίσιο μου έλεγε @@@@@ ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 30, 2012 Author #78 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 των έβγαλα από το κουτί και τα άπλωσα στο τραπέζι και τα ένωσα έτσι μόνο μητρική-cpu-ram και κάρτα γραφικών και πάλι τα ίδια Grrrrrrrrrπαρατήρησα πως τελικά κάνει 4 long beep :red: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 30, 2012 #79 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 Αλλες μνημες δοκιμασες; Επισης ξερω οτι με 10€ το πλαισιο κανει ελεγχο στο πισι σου κ σου λεει τι προβλημα εχει. Πες οτι μονο αυτο θες, οχι επισκευη, γιατι θα χρεωσουν κι αλλα.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrisOS Ιούλιος 30, 2012 Author #80 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2012 δεν έχω άλλες μνήμες .μάλλον μου έστειλε προβληματικές πάλι το visionstudio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.