Jump to content

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΧΟΛΗΨΙΑ

feidias

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας,

Θα ήθελα να μου προτείνετε νέο επεξεργαστή για μουσική παραγωγή. Χρήση σε εφαρμογές τύπου Cubase, Ableton

Αυτή την στιγμή δουλεύω με έναν AMD X2 6000+ SOCKET AM2.

Η αλήθεια είναι υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι και έχω μπερδευτεί.

Έπειτα απο αναζήτηση, κατέληξα σε αυτές τις λύσεις:

INTEL I3 2120

AMD A6 3650

Ποια η γνώμη σας?

Ο υπολογιστής θα παίζει σε περιβάλλον Windows XP 32bit

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ποια μητρική έχεις με τον X2 6000+ ??

Υπάρχει και άλλη μια οικονομική λύση:

AMD FX 8120 8-CORE 3,1Ghz

ASROCK 870 EXTREME 3 REV 2.0

------------------------------------

ΣΎΝΟΛΟ 207€

Adpanos,

Θα αλλάξω μητρική γτ δέχεται μόνο AM2. Απλά ξεκινάω πρώτα απο την επιλογή του επεξεργαστή

Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών θα υπάρχει στον FX 8120?

Adpanos,

Θα αλλάξω μητρική γτ δέχεται μόνο AM2. Απλά ξεκινάω πρώτα απο την επιλογή του επεξεργαστή

Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών θα υπάρχει στον FX 8120?

εννοεις μονο για επεξεργαστες ΑΜ2 ή μηπως εννοεις μνημες DDR2...??

ουτως ή αλλως..., αφου θα κανεις αναβαθμιση θα πας, ειτε σε μητρικες AM3+ με αντιστοιχο επεξεργαστη (οπως ο συνδυασμος που προτεινει ο adpanos απο πανω), ειτε σε i5 (οχι i3, καθοτι 2πυρηνος).

Για ηχοληψία θα ρίξεις βάρος σε καλή κάρτα ήχου, μνήμη, αποθηκευτικό χώρο και γενικά εξοπλισμό που αφορά την ηχογράφηση και όχι στον επεξεργαστή... Με την cpu που έχεις είσαι καλυμμένος μέχρι να δεις ότι την μπουκώνεις πραγματικά...

Επειδή είσαι με xp-32 θα περιοριστείς όσων αφορά την μνήμη, αλλά υπάρχουν tricks που μπορείς να κάνεις κατά την ηχογράφηση και την αναπαραγωγή, ώστε να αποφεύγεις το γονάτισμα του υπολογιστή από τα vst plugins που θα χρησιμοποιείς... Τα είχα αναφέρει πρόσφατα και σε ένα άλλο παρόμοιο thread, αν ψάξεις για nuendo στο search λογικά θα το βρεις...

Η αλήθεια είναι ότι "γονατίζει" απο τα vst και για αυτό θελω να πάω σε κατι καινούριο. 70% βελτιώση σε ταχύτητα θα την δω?

Γιατί 70 συγκεκριμένα..?

Και μαμάτο επεξεργαστή να πάρεις, αν χρησιμοποιείς πολλά vst θα έχεις πρόβλημα με την μνήμη, άρα το paging, άρα και η cpu θα δουλεύει περισσότερο, οπότε θα πρέπει να κάνεις αυτό που αναφέρω στο άλλο thread...

:) νταξει και 100% να είναι δεν με χαλάει .. απλά επειδή το budget μου είναι γυρω στα 200 ευρώ δεν περιμένω να δω και πολλά.

Το διάβασα το thread και όντως έχεις δίκιο. αλλά:

Τώρα είμαι με 2GB Ram 800Mhz DDR2

SATA IΙ σκληρό δίσκο

Το να αναβαθμίσω με άλλα 2GB το σύστημα θα ήταν δύσκολο να βρώ μνήμες στην αγορά

Αν αγοράσω νέα μητρική θα υποστηρίζει SATA 3 άρα θα μπορώ να αγοράσω σε κανα τρίμηνο και ένα νέο σκληρό δίσκο

Επίσης το DAW που χρησιμοποιώ δείχνει μόνο την CPU η οποία δουλεύει συνηθως στο 80%.

Αν είναι να κάνω και mastering.... δεν το συζητάω καν...

Άρα δεν είναι πρόβλημα της κάρτας... τι να σου πω, είναι τόσοι παράγοντες και ρυθμίσεις που πραγματικά είναι δύσκολο να βγάλεις άκρη για το κατά πόσο μπορείς να μειώσεις το cpu load... Αν είναι έτσι τότε πήγαινε για cpu και ddr3, επίσης δοκίμασε να βάλεις 7 και 64bit για να δεις αν θα έχεις πρόβλημα με τους drivers και το cubase, αν δεν έχεις μείνε εκεί και φόρτωσε το με μνήμη... Για επεξεργαστή δες και για κάποιον i5 αν σε παίρνει...

Ποια μητρικη εχεις? Δεχεται Athlon II/Phenom II επεξεργαστες?

Αλλιως πας σε FX-4100, μητρικη με 760G (ενσωματωμενη καρτα γραφικων) και 8GB μνημης (ή 4GB αν δεν πας σε Windows 7).

Αν βαλεις ενα 20αρικο παραπανω πας στον FX-6100.

Μια απο τα ιδια ειναι. Σε πιο βαρια φορτια ισως ειναι καλυτερος ο FX.

Η μητρικη που εχεις φαινεται να υποστηριζει καμποσους Athlon II/Phenom II αλλα οχι τα (τετραπυρηνα) μοντελα που ειναι στην αγορα. Δυο πραγματα σημαινει αυτο, ή τους υποστηριζει ολους και οι της Asus κλασικα σταματησαν να ασχολουντε με την μητρικη ή δεν τους υποστηριζει ολους :p

Αν δε φυγεις απο τα ΧΡ το πολυ πολυ να βαλεις 2 gb ram ακομα και αν δεν το λυπασαι εναν ssd.Δε βλεπω τι αλλο μπορει να γινει και να δεις καποια διαφορα.

Παντα γνωμη μου.

σε 32Bit XP τον σκοτώνεις τον Χ2 6000+. Που να έβαζες μεγαλύτερο cpu χαμένος θα πήγαινε. Βάλε windows 7 64Bit και όλα τα ανάλογα software σε 64Bit που έχουν βγεί πλέον. Και θα δείς χαοτική διαφορά.

Μνημάκια DDR2 βρίσκεις πανεύκολα

Kingston HyperX DDR2 1GB 800MHz | Skroutz.gr

με ένα ζευγάρι από αυτές έχεις άλλα 2GB, πας στα 4.

η ένα kit των 4GB

Corsair XMS2 4GB DDR2-800MHz | Skroutz.gr

για να πας σύνολο στα 6GB.

Αν θες επιπρόσθετα μπορείς να βάλεις και κάρτα που να επεξεργάζεται τα εφέ hardwareικά.

Εγώ που έχω ένα παλιό dual core στα 2300,και 4g μνημη και win xp 32 bit,και καρτα saphire 24dp pro,το cubase γονατίζει για πλακα ολο το σύστημα.

Αν ασχολείσαι κυρίως με vst,σε νοιαζει και σε παρανοιαζει και ο επεξεργαστης,αμα άνοιξεις 20 tracks με vst,με reverbs και delays και κομπρεσορες και eq και σούπα μουπες,τα βλέπεις κι αυτός κωλυομενα...

Αγόρασα ssd και θα δω πόση διάφορα θα κανει,σε κανα δυο τρεις μέρες που θα τον έχω σεταρει,θα δείξει...

sent from my Atrix

Το να φύγω απο τα XP είναι σχεδόν αδύνατο γιατι τα περισσότερα plugins δεν έχουν 64bit έκδοση ή crasharoun.

Επειδή αναφέρθηκε οτι δεν εκμεταλλεύονται τα XP όλες τις δυνατότητες του AMD x2 6000+ , όντως υπάρχει περιορισμός στους επεξεργαστές που υποστηρίζουν τα XP ? Είναι καλύτερα να πάω σε Windows 7 32bit?

Όταν ανοίγω vst equalizer , compressor, reverb για κάθε κανάλι παρατηρώ τον επεξεργαστή να ταλαιπωρείται παρά τον σκληρο δίσκο για αυτο και λέω να αγοράσω κάτι καινούριο.

Οταν φορτώνω sampler ή audiotracks τοτε είναι θέμα του σκληρού δίσκου. Το οποίο θέμα θα το λύσω με toυς νέους SATA 3 που δεν υποστηρίζει η παρούσα μητρική μου

Το να φύγω απο τα XP είναι σχεδόν αδύνατο γιατι τα περισσότερα plugins δεν έχουν 64bit έκδοση ή crasharoun.

Επειδή αναφέρθηκε οτι δεν εκμεταλλεύονται τα XP όλες τις δυνατότητες του AMD x2 6000+ , όντως υπάρχει περιορισμός στους επεξεργαστές που υποστηρίζουν τα XP ? Είναι καλύτερα να πάω σε Windows 7 32bit?

Όταν ανοίγω vst equalizer , compressor, reverb για κάθε κανάλι παρατηρώ τον επεξεργαστή να ταλαιπωρείται παρά τον σκληρο δίσκο για αυτο και λέω να αγοράσω κάτι καινούριο.

Οταν φορτώνω sampler ή audiotracks τοτε είναι θέμα του σκληρού δίσκου. Το οποίο θέμα θα το λύσω με toυς νέους SATA 3 που δεν υποστηρίζει η παρούσα μητρική μου

τα ΧΡ -ως γνωστον- γραφτηκαν πριν απο πολλαααα χρονια. οπως και να το κανεις, δεν μπορουν διαχειριστουν πολλους πυρηνες οπως τα 7. μεχρι 2 πυρηνες λειτουργουν καλα. για παραπανω, ειναι ενα θεμα...!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.