Jump to content

Μεταπτυχιακο

Tarlac

Recommended Posts

Καλησπερα αξιοτιμοι κυριοι και κυριες.... :p

Λοιπον η αδερφουλα μου φετος εδωσε πανελληνιες και πηγε παρα πολυ καλα(τουλαχιστον με αυτα που λεει)

Λογικα περναει μαθηματικο που θελει.Το ερωτημα μου/της ειναι το εξης αν με τι καλο τελιωσει το μαθηματικο

μπορει να παει στο εξωτερικο και να κανει μεταπτυχιακο στην φαρμακευτικη?

Θα μου πειτε και γιατι να κανει ολο αυτο και να μην εμπαινε απο θετικη εξαρχης φαρμακευτικη?

Απλα τελιωνοντας το μαθηματικο ή το χημικο μετα μπορεις να κανεις μεταπτυχιακο σε διαφορες αλλες

επιστημες(π.χ τελιωνοντας μαθηματικο μπορεις επισης να κανεις μεταπτυχιακο πανω στη πληροφορικη ας πουμε)

και η αδερφη μου ακομα δεν ξερει τι απ'ολα της αρεσει πιο πολυ{εκτος απο τα μαθηματικα).Αν καποιος

ξερει τιποτα παραπανω θα ηθελα να τον ακουσω....ευχαριστω προκαταβοιλικα!:banging:

Η αληθεια ειναι οτι το μαθηματικο ανοιγει πολλες πορτες, απλα το θεμα ειναι

αρχικα να το τελειωσει...ειναι ενα θεμα και αυτο.

Μεχρι τοτε επισης θα εχουν αλλαξει και πολυ τα δεδομενα ομως οποτε

ας κανει τις σκεψεις της και βλεπει....

Μεταπτυχιακό στην Φαρμακευτική λίγο αδύνατο μου φαίνεται. Το θέμα με σχόλες όπως η Ιατρική και η Φαρμακευτική είναι πως έχουν πολύ χημεία, βιολογία, βιοχημεία που σε σχολές όπως το Μαθηματικό δεν έχουν καθόλου και δεν ξερω αν μπορείς να καλύψεις τόσην ύλη σε ένα μεταπτυχιακό. Αλλά όπως λες και εσυ με ενα πτυχιο στα Μαθηματικά ανοίγουν πολλές πόρτες σε διάφορους τομείς άρα δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Aπό Μαθηματικό σε Φαρμακευτική πολύ δύσκολο εως αδύνατο. Θα της λείπουν οι βάσεις σε Φυσική και Χημεία, και στα περισσότερα μεταπτυχιακά στα μαθήματα δεν σε ξεκινάνε απο την αρχη, δηλαδή δεν θα ξεκινήσει χημεία από το μηδεν, αλλά προϋποθέτουν οτι έχεις κάποια γνώση στα μαθήματα. Το ίδιο έγινε και στο δικό μου μεταπτυχιακό όπου παιδιά απο θεωρητικές σχολές τα βρήκαν σκούρα σε μαθηματα όπως στατιστική και λογιστική.

Ευχαριστω για τις απαντησεις-συμβουλες σας.Απλα λεμε να μπει φαρμακευτικη γιατι οι γονεις μου εχουν φαρμακειο (το οποιο εχει αρκετη δουλεια) και μιας και εγω εχω πτυχιο ως βοηθος φαρμακοποιου και ειδη δουλευω στο φαρμακειο,λεγαμε να μη πηγαινα βουλγαρια/ρουμανια/πραγα να κανω αλλα 4 χρονια σπουδες,να πηγαινε η ιδια μιας και της αρεσει να παρει το χαρτι και μετα να το δουλευα εγω και αυτη να επαιρνε ενα ποσοστο και να εκανε οτι αλλη δουλεια θελει ξερω εγω.Αλλα δε μπορω να βρω αν μετα απο το μαθηματικο μπορει να κανει μεταπτυχιακο στη φαρμακευτικη ασχετα με το τι μαθηματα θα κανει και αν εχει κενα κτλ.Παντως και παλι ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας

Ευχαριστω για τις απαντησεις-συμβουλες σας.Απλα λεμε να μπει φαρμακευτικη γιατι οι γονεις μου εχουν φαρμακειο (το οποιο εχει αρκετη δουλεια) και μιας και εγω εχω πτυχιο ως βοηθος φαρμακοποιου και ειδη δουλευω στο φαρμακειο,λεγαμε να μη πηγαινα βουλγαρια/ρουμανια/πραγα να κανω αλλα 4 χρονια σπουδες,να πηγαινε η ιδια μιας και της αρεσει να παρει το χαρτι και μετα να το δουλευα εγω και αυτη να επαιρνε ενα ποσοστο και να εκανε οτι αλλη δουλεια θελει ξερω εγω.Αλλα δε μπορω να βρω αν μετα απο το μαθηματικο μπορει να κανει μεταπτυχιακο στη φαρμακευτικη ασχετα με το τι μαθηματα θα κανει και αν εχει κενα κτλ.Παντως και παλι ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας

Θα έχει μέγα πρόβλημα σε Χημεία και Φυσική εάν κάνει μεταπτυχιακό στην Φαρμακευτική.

Είναι σαν να έχεις τελειώσει Ηλεκτρολόγος και μετά να θέλεις να γίνεις Καρδιοχειρούργος.

Πληροφορική πολλά ++++++++++++ μετά το Μαθηματικό ή , επιμένω, Ναυτιλιακά.

Aν και για εμένα θα έπρεπε να δηλώσει πρωτη σχολή προτίμησης Φαρμακευτική απο την στιγμή που είχε τα μόρια. Πλεον η ζωή εχει γίνει να διαλέγεις για επάγγελμα οχι τι σου αρέσει, αλλά τι θα εχει δουλειά μετά.

Καλησπερα και παλι,εχτες βγηκαν τα αποτελεσματα των πανελλαδικων και η αδερφη μου περναει μαθηματικο αλλα στη Πατρα και στο Ηρακλειο.Βεβαια ακομα δεν εχουν πεσει οι βασεις γιατι το μαθηματικο της Αθηνας δεν το ποιανει για 600 μορια(εχουμε και την τριτεκνια,μπορει να περασει τελικα Αθηνα για να μην πληρωνουμε 2 νοικια).Αυτο που θελω να ρωτησω εκ μερους της ειναι αν του Ηρακλειου η σχολη ειναι καλη σαν σχολη γιατι η Πατρα δεν της αρεσει σαν πολη(αστε που θα εχω και ενα σπιτι στη Κρητη να πηγαινω τα καλοκαιρια!!! :p )

Καλησπερα και παλι,εχτες βγηκαν τα αποτελεσματα των πανελλαδικων και η αδερφη μου περναει μαθηματικο αλλα στη Πατρα και στο Ηρακλειο.Βεβαια ακομα δεν εχουν πεσει οι βασεις γιατι το μαθηματικο της Αθηνας δεν το ποιανει για 600 μορια(εχουμε και την τριτεκνια,μπορει να περασει τελικα Αθηνα για να μην πληρωνουμε 2 νοικια).Αυτο που θελω να ρωτησω εκ μερους της ειναι αν του Ηρακλειου η σχολη ειναι καλη σαν σχολη γιατι η Πατρα δεν της αρεσει σαν πολη(αστε που θα εχω και ενα σπιτι στη Κρητη να πηγαινω τα καλοκαιρια!!! :p )

Sorry αλλα σκέφτεται λάθος για εμένα. Θα τα δηλώσει και τα 2 και σε όποια πόλη περάσει. Ο σκοπός πρέπει να είναι να πάρει το χαρτί, όχι η πόλη. Σαν πόλη η Πάτρα ειναι όντως χάλια, αλλα εγω προσωπικα δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου. Πέρα απο αυτό ειναι και πιο ευκολο απο Πατρα να ερθει Αθήνα, έστω και αυθημερόν.

Ε, καλα αν μπορει (ΣΙΓΟΥΡΑ) να μπει Κρητη και η Πατρα δεν της αρεσει, γιατι να την δηλωσει?

Σαν πολη το Ηρακλειο της αρεσει πιο πολυ απλα δεν ξερουμε αν το πανεπιστημιο της Κρητης ειναι καλο σαν πανεπιστημιο...ειχε ακουστει και αυτο οτι καποια πανεπιστημια θα κλεισουν γι'αυτο το συζηταμε.

Sorry αλλα σκέφτεται λάθος για εμένα. Θα τα δηλώσει και τα 2 και σε όποια πόλη περάσει. Ο σκοπός πρέπει να είναι να πάρει το χαρτί, όχι η πόλη. Σαν πόλη η Πάτρα ειναι όντως χάλια, αλλα εγω προσωπικα δεν θα το σκεφτόμουν καθόλου. Πέρα απο αυτό ειναι και πιο ευκολο απο Πατρα να ερθει Αθήνα, έστω και αυθημερόν.

Στην Πατρα και στο Ηρακλειο περναει σιγουρα.Απλα αν περναγε Αθηνα θα μας καθοτανε καλυτερα οικονομικα γιατι μενει η μεγαλης μου αδερφη εκει.Αν δε περασει Αθηνα και περασει καπου αλλου,καλυτερα να περασει εκει που θα της αρεσει,αν παει Κρητη δεν θα πηγαινοερχεται συχνα ενταξει τι να κανουμε.(εκει που θα ερχοτανε απο τη Πατρα 10 φορες το χρονο θα ερθει 4 ας πουμε με καραβι,το ιδιο κανει)

Για το φαρμακευτικό που έγραψες, για να αποκτήσεις την επάρκεια κλπ. (= να έχεις το φαρμακείο στο όνομά σου) δεν νομίζω ότι αρκεί ένα μεταπτυχιακό, αλλά χρειάζεται πλήρης κύκλος σπουδών (=το προπτυχιακό πρόγραμμα). Πολλοί φοιτητές από το χημικό που θέλουν να ανοίξουν φαρμακείο (ή έχουν οι δικοί τους) μετά το χημικό πάνε στο φαρμακευτικό και κάνουν περίπου άλλα 3 χρόνια (που όμως είναι πολύ πιο εύκολα λόγω της γνώσης τους στη χημεία + αναγνωρίζονται κάποια μαθήματα). Είναι όμως σχετικά δύσκολο να περάσεις τις ενδοπανεπιστημιακές εξετάσεις διότι οι θέσεις είναι συνήθως λιγότερες από 5 ετησίως με τους ενδιαφερόμενους να αγγίζουν σίγουρα 40-50 άτομα (ειδικά για Αθήνα).

Όσον αφορά το αντικείμενο σπουδών, επειδή γενικά οι σχολές θετικών επιστημών έχουν αρκετά αυξημένο επίπεδο δυσκολίας, είναι καλό να είναι συνειδητοποιημένη εκ των προτέρων για το τι θέλει. Ιδιαίτερα στην Αθήνα, οι σχολές πολλές φορές αγγίζουν το όριο του αδύνατου (ότι τόσο λόγω του υπερ-επιπέδου, αλλά κυρίως λόγω περίεργων διδασκόντων). Στις επαρχιακές σχολές ο μέσος όρος διδασκόντων είναι λίγο μικρότερος και συνήθως δεν είναι τόσο κολλημένοι. Για Μαθηματικό δεν γνωρίζω, αλλά για Χημεία θα έλεγα μακριά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Πατρα και στο Ηρακλειο περναει σιγουρα.Απλα αν περναγε Αθηνα θα μας καθοτανε καλυτερα οικονομικα γιατι μενει η μεγαλης μου αδερφη εκει.Αν δε περασει Αθηνα και περασει καπου αλλου,καλυτερα να περασει εκει που θα της αρεσει,αν παει Κρητη δεν θα πηγαινοερχεται συχνα ενταξει τι να κανουμε.(εκει που θα ερχοτανε απο τη Πατρα 10 φορες το χρονο θα ερθει 4 ας πουμε με καραβι,το ιδιο κανει)

Kαλά απλά το "μου αρέσει μια πόλη" αλλιώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ειδικά οι φοιτητές. Για καποιον φοιτητή μπορει να σημαίνει μου αρέσει η πόλη σαν πόλη(περιβάλλον), για καποιον άλλον μου αρέσει η πόλη για τη βραδινή φοιτητοζωή και dolce vita. Aπο τα λεγόμενα σου μαλλον το κοιτάει απο την βραδυνή φοιτητοζωή το τι της αρέσει, γιατι σαν πόλη και το Ηράκλειο της Κρήτης είναι ενα έκτρωμα... Κάλλιστα μπορει να συναγωνιστεί την Αθήνα στο πιο μικρό της βέβαια.

Kαλά απλά το "μου αρέσει μια πόλη" αλλιώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας, ειδικά οι φοιτητές. Για καποιον φοιτητή μπορει να σημαίνει μου αρέσει η πόλη σαν πόλη(περιβάλλον), για καποιον άλλον μου αρέσει η πόλη για τη βραδινή φοιτητοζωή και dolce vita. Aπο τα λεγόμενα σου μαλλον το κοιτάει απο την βραδυνή φοιτητοζωή το τι της αρέσει, γιατι σαν πόλη και το Ηράκλειο της Κρήτης είναι ενα έκτρωμα... Κάλλιστα μπορει να συναγωνιστεί την Αθήνα στο πιο μικρό της βέβαια.

Ναι λογικα ετσι θα το βλεπει...και η Πατρα χαλια ειναι,ενω πηγαινα καθε χρονο στο καρναβαλι τωρα εδω και 3 χρονια το εχω κοψει.Τελοσπαντων θα δουμε τι θα κανουμε....Ελπιζω να μπει Αθηνα για το οικονομικο θεμα περισσοτερο.

Για το φαρμακευτικό που έγραψες, για να αποκτήσεις την επάρκεια κλπ. (= να έχεις το φαρμακείο στο όνομά σου) δεν νομίζω ότι αρκεί ένα μεταπτυχιακό, αλλά χρειάζεται πλήρης κύκλος σπουδών (=το προπτυχιακό πρόγραμμα). Πολλοί φοιτητές από το χημικό που θέλουν να ανοίξουν φαρμακείο (ή έχουν οι δικοί τους) μετά το χημικό πάνε στο φαρμακευτικό και κάνουν περίπου άλλα 3 χρόνια (που όμως είναι πολύ πιο εύκολα λόγω της γνώσης τους στη χημεία + αναγνωρίζονται κάποια μαθήματα). Είναι όμως σχετικά δύσκολο να περάσεις τις ενδοπανεπιστημιακές εξετάσεις διότι οι θέσεις είναι συνήθως λιγότερες από 5 ετησίως με τους ενδιαφερόμενους να αγγίζουν σίγουρα 40-50 άτομα (ειδικά για Αθήνα).

Όσον αφορά το αντικείμενο σπουδών, επειδή γενικά οι σχολές θετικών επιστημών έχουν αρκετά αυξημένο επίπεδο δυσκολίας, είναι καλό να είναι συνειδητοποιημένη εκ των προτέρων για το τι θέλει. Ιδιαίτερα στην Αθήνα, οι σχολές πολλές φορές αγγίζουν το όριο του αδύνατου (ότι τόσο λόγω του υπερ-επιπέδου, αλλά κυρίως λόγω περίεργων διδασκόντων). Στις επαρχιακές σχολές ο μέσος όρος διδασκόντων είναι λίγο μικρότερος και συνήθως δεν είναι τόσο κολλημένοι. Για Μαθηματικό δεν γνωρίζω, αλλά για Χημεία θα έλεγα μακριά από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για το φαρμακευτικο κομματι με βλεπω να πηγαινω Βουλγαρια(και δε θελω καθολου να ξενιτευτω),βεβαια μου ειπε μια κοπελα οτι στη Ferrara υπαρχει ενα πανεπιστημιο που ειναι 3 χρονια το πρωτο το κανεις μεσω ιντερνετ και τα υπολοιπα 2 πας εκει!!Θα τη ρωτησω αυριο περισσοτερες πληροφοριες.Για την αδερφη μου θα το συζητησουμε και θα δουμε που θα παει.Οσο για τους καθηγητες γνοριζω πολυ καλα πως ειναι και απο την κοπελα μου και τους φιλους μου αλλα και απο δικες μου εμπειριες σε ιδιωτικη σχολη!!!!!Παντως thanks για τις πληροφοριες

Να κάνει ότι της αρέσει και αν αυτό σημαίνει πως δεν θα βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση, αυτό να κάνει.

Το οτι υπάρχει μια πετυχημένη επιχείρηση είναι καλό αλλά αμφιβάλλω σοβαρά για το πόσο ευτυχισμένος μπορεί να είναι κάποιος αν αποφασίζει με βάση αυτό.

Καλό είναι να ψάξει να βρει τι θέλει να κάνει. Μόνη της.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.