saerdnaa Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2012 Παρακαλώ πολύ κάποιος σχετικός για βοήθεια!Έχω έναν HITACHI TOURO DESK 2TB TO USB2.0 και είναι τίγκα από αρχεία με όλη μου την ζωή μέσα σήμερα εκεί που δούλευε στα καλά καθούμενα άρχισε να σφυρίζει όταν ανακάλυψα οτι σφύριζε έκανα επακεκίνηση και από εκείνη την ώρα δεν τον ανοίγει το pc....τι τον αποσύνδεσα και τον επανασύνδεσα και στον δικό μου και σε άλλο υπολογιστή, τι τον πάγωσα μπας και ανέβασε θερμοκρασία, τι έκανα αναζήτηση νέων συσκευών στο σύστημα...τίποτε δεν τον βλέπει καθόλου σαν να μην δουλεύει.Τι μπορώ να κάνω για να πάρω τα αρχεία από μέσα μιλάμε για 2TB τίγκα τα πάντα όλη μου η ζωή λέμε ας με βοηθήσει κάποιος!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούνιος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Τι μπορώ να κάνω για να πάρω τα αρχεία από μέσα μιλάμε για 2TB τίγκα τα πάντα όλη μου η ζωή λέμε ας με βοηθήσει κάποιος!!!! [rage mode] Λαθος σου που δεν ειχες backup φιλε μου(2ο δισκο στη περιπτωση αυτη), παντα ετσι την παθαίνει ο κοσμος γιατι δεν δινει αλλα τοσα για εναν 2ο αλλα προτιμαει να σκαει 1-2 χιλιαρικα στις data recovery εταιρίες. [/rage mode] Το βασικο ειναι να μην το δουλέψεις καθολου και να βρεις πρόγραμμα για data recovery μπας και κάνεις κάτι.(κανε καμια αναζητηση στο φορουμ ή περιμενε να σου απαντήσει καποιος). Aν ο ηχος ηταν απο τα platter μεσα ή απο το μοτερ ειναι αδυνατο να παρεις τα δεδομενα σου αλλιως μονο με αλλαγη πλακέτας μπορει να κανεις δουλεια αν εχει καει τιποτα πανω σε αυτην Καλη τυχη στην επαναφορα Link to comment Share on other sites More sharing options...
saerdnaa Ιούνιος 20, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις καταρχάς είμαι φίλη και όχι φίλος και κατά δεύτερον θα σε κουφάνω αλλά δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που μου έγραψες. Εγώ για να μην φορτώνω τον υπολογιστή και χάσω τα αρχεία αν συμβεί κάτι πήρα τον εξωτερικό σκληρό...τώρα εσύ μου λές οτι θέλω άλλο σκληρό για το σκληρό;Δεν καταλαβαίνω αν δεν ανοίγει δηλ. δεν πρόκειτε να πάρω τα αρχεία μου ποτέ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούνιος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Κατά κανόνα οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι καταπονούνται περισσότερο από τους εσωτερικούς, είτε λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών είτε λόγω καταπόνησης του μοτέρ από μη συνεχόμενη λειτουργία.Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα. Αν δεν είσαι εξοικειωμένη με υπολογιστές βρες κάποιον που να γνωρίζει 5 πράγματα περισσότερα. Υπάρχει μια περίπτωση να έχεις μερική ανάκτηση ή ολική ανάκτηση των δεδομένων σου με κάποιο ειδικό πρόγραμμα όπως π.χ. getdataback καθώς και άλλα τέτοια του είδους. Προϋποθέτει αρχικά τη σάρωση του δίσκου για αρκετές ώρες και η ανάκτηση γίνεται με μεταφορά των αρχείων σε άλλο δίσκο. Στην χειρότερη περίπτωση τον εσωτερικό του Η/Υ σου.Αν ο δίσκος όταν παίρνει ρεύμα κάνει περίεργους θορύβους τότε τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.Υπάρχει περίπτωση ο δίσκος να έχει αρκετά μεγάλη ζημιά και να μην μπορεί να δουλέψει καθόλου. Εκεί πλέον μια extreme λύση είναι η αλλαγή πλακέτας που σου ανέφεραν παραπάνω που πλέον δεν είναι και ότι καλύτερο γιατί είναι από μόνο του δύσκολο (πρέπει να βρεις πλακέτα από ακριβώς ίδιο μοντέλο) αλλά και στις τελευταίες γενιές δίσκων από προϊόν σε προϊόν γίνεται ειδικό calibration της κεφαλής πριν φύγει από το εργοστάσιο.Υπάρχει περίπτωση τα platters να έχουν βλάβη. Είναι το υλικό του δίσκου πάνω στο οποίο γράφονται τα data. Εδώ είναι σχεδόν game over για τα data σου.Τέλος υπάρχουν και εξειδικευμένες επιχειρήσεις που ειδικεύονται στην ανάκτηση δίσκων από κατεστραμμένους ή ελαττωματικούς σκληρούς δίσκους. Σίγουρα δεν απευθύνονται σε οικιακούς χρήστες αφού και πάλι δεν είναι σίγουρη ή ανάκτηση ΟΛΩΝ των δεδομένων αλλά η αμοιβή τους είναι ιδιαίτερα τσουχτερή (κόστος πολλές φορές πολλαπλάσιο του δίσκου)Υ.Γ. Υπάρχει και μια extreme λύση είναι η προσωρινή ψύξη του δίσκου για κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως μιας ώρας) αφού έχει μονωθεί πάρα πολύ καλά για προβλήματα υγρασίας/στατικού ηλεκτρισμού. Η παραπάνω λύση θέλει εξαιρετική προσοχή και σίγουρα δεν είναι για αρχάριους για αυτό και δεν το ανέφερα παραπάνω. Αν δεν ξέρεις τι κάνεις οι πιθανότητες είναι ότι θα κάνεις μεγαλύτερη ζημιά στο δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούνιος 20, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Υπαρχει κ πιθανοτητα να χει χαλασει η θηκη κ οχι ο δισκος. Βγαλε το δισκο απο τη θηκη κ συνδεσε τον στον υπολογιστη απ ευθειας.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούνιος 20, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Υπαρχει κ πιθανοτητα να χει χαλασει η θηκη κ οχι ο δισκος. Βγαλε το δισκο απο τη θηκη κ συνδεσε τον στον υπολογιστη απ ευθειας.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk+1. Κι εγώ το ίδιο θα προσπαθούσα αν ήμουν στη θέση της φίλης μας εδώ, πριν απευθυνθώ σε μια εξειδικευμένη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων. Δεν φαντάζομαι ότι παίζει κάποιον ρόλο για αυτούς, το αν ο δίσκος είναι τοποθετημένος στη θήκη του ή όχι.[ame=http://www.youtube.com/watch?v=morhgz2OU_g]Εδώ[/ame] πάντως μπορείς να δεις το άνοιγμα ενός αντίστοιχου τέτοιου σκληρού από την Hitachi, στα 3ΤΒ μεν, αλλά η εξωτερική θήκη μου φαίνεται ίδια με αυτήν της έκδοσης για τα 2ΤΒ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Ιούνιος 20, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Αν δεν ακούγονται περίεργοι ήχοι από το δίσκο κατά την εκκίνηση είναι πιθανό αν συνδεθεί απευθείας με Η/Υ να είναι ΟΚ. Επίσης αν ο δίσκος ήταν σε FAT32 αντί του NTFS υπάρχει πιθανότητα να χάλασε το MBR από καμιά άγαρμπη απενεργοποίηση δίσκου αποσυνδέοντας το ρεύμα. Εκεί ίσως τα software να κάνουν θαύματα.ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ MODE ONΑν σφυρίζει πάντως κατά το άνοιγμα μου ακούγεται περισσότερο για πρόβλημα κεφαλών/platter Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.