dimmelis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2012 Γειά σας παίδες!Θέλω να βάλω ένα ακόμα case fan στο κουτί μου λόγω καλοκαιριού αλλά στη μητρική υπάρχει μόνο ένα 4-pin βύσμα διαθέσιμο. Απ' ότι έψαξα στα ιντερνετικά μαγαζιά, γενικά δεν λένε τι συνδεσιμότητα έχουν οι ανεμιστήρες που πουλάν.Έχει κανείς καμιά ιδέα για κάποιο καλό fan 80mm 4-pin όχι molex? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Ιούνιος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Δεν σε απασχολεί και τόσο η συνδεσιμότητά τους. Ως επί το πλείστον, έχουν 3pin σύνδεση που μπαίνει μια χαρά σε 4pin header. Τώρα για το καλό + 80mm, δεν έχω και μεγάλες βλέψεις Εκτός κι αν θέλεις να δώσεις ~20€ για να πάρεις κάτι σαν κι αυτό COOLER :: Case Cooler Noctua NF-R8 PWM 8 x 8 cm - Visionstudio.gr για να μην σου παίρνει και τα αυτά όταν δουλεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Ιούνιος 20, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Δες και αυτόν καλός και φτηνός Arctic Cooling Arctic F8 PWM System Fan 80mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Ιούνιος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Το 4-pin συνήθως είναι της cpu. Αλλά και πάλι μπορείς εύκολα να βάλεις 3-pin αντί για 4-pin.Στο θέμα fan είναι τι θέλεις να βάλεις; χρώμα, led, απόδοση, θόρυβο, λεφτά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmelis Ιούνιος 20, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Στη μητρικη μου εχει 2 4-pin (το 1 παει στη cpu) και 2 3-pin που ειναι ηδη κατειλημενα. Θελω να βαλω ενα ακομα στο 4- pin που περισσευει και με ενδιαφερει αποδοση και χαμηλος θορυβος οσο γινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
digitaltiger Ιούνιος 20, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Όλα εξαρτώνται από το budget σου που ακόμα δεν μας έχεις πει.Ο Noctua που προανέφερε ο Arkan είναι ότι καλύτερο γ'ιαυτά που ζητάς Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmelis Ιούνιος 20, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 20, 2012 Στα 10e το πολυ ειμαι οποτε λεω να παω για τον 2ο που μου προτεινατε. Βασικα η συνδεσιμοτητα pwm ειναι αυτη που ειναι για την μητρικη, σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmelis Ιούνιος 21, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Δεν σε απασχολεί και τόσο η συνδεσιμότητά τους. Ως επί το πλείστον, έχουν 3pin σύνδεση που μπαίνει μια χαρά σε 4pin header. Δοκίμασα να βάλω ένα απο τα 3-pin fans που ήδη έχω, στο 4-pin που έχει η μητρική μου αλλά όταν πάω να ανοίξω το pc κάνει ένα θόρυβο και δεν ανοίγει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkan Ιούνιος 21, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Δοκίμασα να βάλω ένα απο τα 3-pin fans που ήδη έχω, στο 4-pin που έχει η μητρική μου αλλά όταν πάω να ανοίξω το pc κάνει ένα θόρυβο και δεν ανοίγει ποτέ.1+2 pin: power3 pin: rpm4 pin: pwmΣτην περίπτωση που βάλεις 4pin fan σε 3pin header, δεν θα λειτουργεί το pwm που υποστηρίζει το fan.Στην περίπτωση που βάλεις 3pin fan σε 4pin header, δεν θα λειτουργεί το pwm γιατί δεν το έχει κάν το fan.Έχω κάνει πολλές τέτοιες συνδέσεις και της μιας και της άλλης περίπτωσης και δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Το μόνο που μου έρχεται, είναι να έχεις καμιά μητρική που να έχει επιλογή στο bios για το mode του header κι όταν βλέπει κάτι άλλο, να μην ανοίγει για "προστασία" ή κάτι σχετικό. Η δικιά μου παράδειγμα, έχει modes DC και PWM σε μερικά header της, ανάλογα με τον τύπο του fan που θα βάλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmelis Ιούνιος 21, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 1+2 pin: power3 pin: rpm4 pin: pwmΣτην περίπτωση που βάλεις 4pin fan σε 3pin header, δεν θα λειτουργεί το pwm που υποστηρίζει το fan.Στην περίπτωση που βάλεις 3pin fan σε 4pin header, δεν θα λειτουργεί το pwm γιατί δεν το έχει κάν το fan.Έχω κάνει πολλές τέτοιες συνδέσεις και της μιας και της άλλης περίπτωσης και δεν υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Το μόνο που μου έρχεται, είναι να έχεις καμιά μητρική που να έχει επιλογή στο bios για το mode του header κι όταν βλέπει κάτι άλλο, να μην ανοίγει για "προστασία" ή κάτι σχετικό. Η δικιά μου παράδειγμα, έχει modes DC και PWM σε μερικά header της, ανάλογα με τον τύπο του fan που θα βάλω.Αυτήν έχω GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 και μάλλον είναι αυτό που λες για την προστασία. Θα ψάξω στο bios μήπως και μπορέσω να βγάλω καμία άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimmelis Ιούνιος 21, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 21, 2012 Τελικά μετά από δοκιμές και των 3 (2 80mm εγκατεστημένοι κ ένας ξεθάφτηκε για να πειραματιστώ) ανεμιστήρων που έχω, δούλεψε ο ένας στο 4-pin που δεν άφηνε το pc να ανοίξει! :yes2:Οπότε τελικά θα το δουλέψω για την ώρα με αυτούς τους 3. Από Ιούλιο που θα σφίξουν οι ζέστες, βλέπουμε!Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.