Jump to content

XSPC Rasa RX360 + VGA block + single 120 radiator

kom

Recommended Posts

καλησπέρα στην παρέα

πρόκειται να παραγγείλω τα παρακάτω

1) XSPC RX360 kit

2) alphacool 120mm single radiator

3) fittings για το μονό ψυγείο

4) σωλήνα

5) full cover block για την asus 580dcu2

6) fittings για το block της vga

με τα παραπάνω θα δροσίσω έναν i7 920 και μια 580 γιαυτό πρόσθεσα και το μονό ψυγείο στο κύκλωμα - το έχω δει από κοντά να τρέχει με πολύ καλά αποτελέσματα

θέλω την βοήθεια σας λίγο με τα μεγέθη των fittings και σωλήνα ώστε να μη κάνω κάποιο λάθος,τα έχω υπολογίσει σωστά ή κάτι δεν ταιριάζει ;

ευχαριστώ

Αρχικά συγχαρητήρια για την απόφαση να βουτήξεις τα εξαρτήματά σου στο νερό! Όσο για τα κομμάτια που παραγγέλνεις η άποψή μου (αν και λίγο off-topic) είναι:

1) Γενικά προτιμώ τα τελείως ξεχωριστά κομμάτια για την υδρόψυξη γιατί οι "συλλογές" έχουν πάντα κάποιους συμβιβασμούς. Πχ σ' αυτό το κιτ η αντλία με το ενσωματωμένο δοχείο είναι κάπως μέτρια, το block είναι αρκετά καλό, τα παρελκόμενα είναι άγνωστη ποσότητα, αλλά το ψυγείο είναι ΚΟΡΥΦΑΙΟ.

2) Για το συγκεκριμένο ψυγείο δεν έχω άποψη. Από τη μία θα σου έλεγα ότι η γενική άποψη είναι ότι όσο πιο πολύ ψυγείο έχεις τόσο το καλύτερο, αλλά από την άλλη στο σύστημα μου με ένα RX360 ψύχω έναν i7 920@3400mhz και δύο 6950 stock, με θερμοκρασίες που σπάνια φτάνουν τους 50c για την CPU και τους 45c για τις GPU, και με ανεμιστήρες Noctua αρκετά αθόρυβους. Η επιλογή δική σου.

3) Νομίζω ότι τα συγκεκριμένα fittings έχουν διάμετρο μεγαλύτερη από την εσωτερική διάμετρο της σωλήνας που διάλεξες, και πλησιάζουν την εξωτερική της διάμετρο. Δεν ξέρω αν έχεις σκοπό να μην χρησιμοποιήσεις κάποια ασφάλεια στα fittings, αλλά γενικά αυτό δεν προτείνεται.

4) Επίσης δεν έχω άποψη, αλλά είμαι της σχολής bigger is better και θα προτιμούσα 1/2" εσωτερική διάμετρο. Η αλήθεια επίσης είναι ότι οι διαφορές είναι μικρές, οπότε είναι πιο πολύ θέμα προτιμήσεων.

5) Να έχεις υπ' όψη σου ότι τα επινικελωμένα block της ΕΚ έχουν προβλήματα με τις επιφάνειές τους.

6) Τα fittings αυτά είναι οκ για το μέγεθος της σωλήνας που θέλεις να παραγγείλεις.

Αυτά.... Ελπίζω να μην κούρασα και να σε βοήθησα λιγάκι.

ελπιζω να σε προλαβα και να μην εκανες ακομα την παραγγελια, η καρτα σου ειναι η asus direct cuii? γτ το μπλοκ που εχεις για την καρτα ειναι για αυτο το μοντελο αν εχεις reference δεν κανει. παρακατω, κοιτα και αυτα, Eworld Ο κόσμος της Πληροφορικής ειδικα τα ψυγεια της phobia ειναι κορυφαια και απο δικη μου εμπειρια ειναι και πιο προσεγμενα δεν θα δεις για παραδειγμα στραβα fins και τετια και εχουν και 30-40 ευρω λιγοτερα. δεν σου εχω βαλει σωληνες βαλε οτι χρωμα θες εσυ σε διαστασεις 13/10. (ειναι και ελληνικο μαγαζι ;))

η παραγγελία έγινε από aquatuning με άλλα κομμάτια τελικά,δεν πήρα το xspc kit

το μπλοκ για την vga είναι για την dcu2 την οποία και έχω,δεν έχω reference

μόλις ετοιμαστεί το κουτί θα ποστάρω

ευχαριστώ για τις προτάσεις

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.