Jump to content

Σύνδεση τοπικού WLAN με ασύρματο δίκτυο πολυκατοικίας

drlo

Recommended Posts

Λοιπόν η κατάσταση έχει ως εξής.

Στη πολυκατοικία που μένω υπάρχει ασύρματο δίκτυο "από τη μαμά" δηλαδή δίκτυο με AP στους διαδρόμους στα οποία συνδέονται όλοι οι ένοικοι. Αυτά τα έχει βάλει η εταιρεία που νοικιάζει το κτίριο. Δε ξέρω ακριβώς την τοπολογία του δικτύου αυτού, στο laptop πάντως βλέπω 3-4 AP με το ονομα της πολυκατοικίας (ας πούμε ΟΝΟΜΑ-1, ΟΝΟΜΑ-2 & ΟΝΟΜΑ-3). Δεν είμαι σίγουρος αν είναι 3 διαφορετικές συνδέσεις ή 3-4 ΑΡ που βγαίνουν προς internet από μία σύνδεση.

Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω υπερβολικά χαμηλές ταχύτητες στο LAN, στην ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα σε 2 laptop στο ίδιο ΑΡ (κάτω από 1ΜΒ/sec ακόμα και 200KB/Sec), δε ξέρω γιατί.

Έχω ένα παλιό αλλά αξιόπιστο WRT54G με dd-wrt (το είχα για client στο AWMN) και σκεφτόμουν να το φέρω, να το έχω για το LAN μου, είτε ενσύρματα είτε ασύρματα και να βγαίνω σαν διαμέρισμα προς το WLAN της πολυκατοικίας από αυτό. Έτσι όλη η κίνηση στο δικό μου LAN να έχει να κάνει μόνο με το WRT. Δε ξέρω όμως αν μπορεί αυτό να γίνει με τη χρήση ενός και μόνο ενός router το wlan interface του οποίου θα παίζει σαν AP στο δίκτυό μου. Καλώδιο δε νομίζω να παίζει να τραβήξω από κάποιο AP της πολυκατοικίας προς το WRT.

Τα AP της πολυκατοικίας είναι κάτι TP-Link (μοντέλο δε θυμάμαι αλλά μπορώ να το τσεκάρω). Παίζει ρόλο να υποστηρίζουν τα TP-link και το WRT κάποιο πρωτόκολλο.

Γενικά ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνω αυτό που περιγράφω ?

Από όσο καταλαβαίνω δε παίζει περίπτωση WDS καθώς δεν έχω πρόσβαση στο router της πολυκατοικίας άρα φαταζόμουν ότι θα στήσω το δικό μου WRT σαν client προς το δίκτυο της πολυκατοικίας αλλά θα πρέπει να βάλω 2ο WRT σαν AP στο οποίο θα συνδέομαι εγώ ?

Αν απλώς σε ενδιαφέρει η ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα στα 2 laptops χωρίς να βγαίνουν στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ καλωδιάκι crossover ανάμεσα στα 2 και τέρμα υποθέτω αυτό θα είναι και η πιο γρήγορη λύση.

Αν απλώς σε ενδιαφέρει η ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα στα 2 laptops χωρίς να βγαίνουν στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ καλωδιάκι crossover ανάμεσα στα 2 και τέρμα υποθέτω αυτό θα είναι και η πιο γρήγορη λύση.

Καλά αυτό είναι προφανές και για μια στο τόσο.

Το ένα laptop παίζει ρόλο serverάκου, Media player κλπ

θέλω να έχω πρόσβαση στους δίσκους του ανα πάσα στιγή από οπουδήποτε χωρίς καλώδια (δεν χρειάζεται καν crossover), χωρίς να καρφώνω IPs κλπ

Το θέλω ασύρματα από κάθε δωμάτιο ή ακόμα και από διπλανά σπίτια.

Στην ουσία θέλω το δικό μου ασύρματο υποδίκτυο.

Δοκίμασε με την έκδοση 24.

Την έκδοση 24?

Την έκδοση του dd-WRT ? (έχω και χρόνια να ασχοληθώ)

Θα το ψάξω,

Σε πρώτη φάση (μιας και δε το κατέχω το θέμα) είναι αν μπορεί να μου περιγράψει κάποιος την τοπολογία που πρέπει να ακολουθήσω.

Να σημειώσω ότι το WRT μου είναι της έκδοσης 1.1 με την μισή μνήμη από τα υπόλοιπα

Αυτό δεν είναι μεγάλο πρόβλημα. Το πρόβλημά μου είναι ότι έχω υπερβολικά χαμηλές ταχύτητες στο LAN, στην ανταλλαγή αρχείων ανάμεσα σε 2 laptop στο ίδιο ΑΡ (κάτω από 1ΜΒ/sec ακόμα και 200KB/Sec), δε ξέρω γιατί.

Για 2 λαπτοπ πανω στο ιδιο ΑΡ και μεσα σε κτηριο δεν ειναι καθολου λιγο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.