Jump to content

Ερώτηση περί μίξης Ram

georgi0s

Recommended Posts

Η ερώτηση είναι η εξής:

Έχω 2x2 gb, αυτές Kingston Hyper X Blu 2GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz | Skroutz.gr

μπορώ να προσθέσω αυτές? Kingston 4GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM HyperX Blu | Skroutz.gr

Σε κάτι ξενόγλωσσα forum είδα ότι μπορώ :) απλά εσάς σας εμπιστεύομαι περισσότερο.

Προκαταβολικά ευχαριστώ.

(εννοείται dual channel και έχω 2 slots free)

Θα βάλεις δηλαδή άλλες 2 των 4GB; Σύνολο 12GB;

Πάντως δεν έχεις πρόβλημα,οι 2GB έχουν κωδικό KHX1600C9D3B1/2G και οι 4GB KHX1600C9D3B1/4G (Συμφωνα με τα λινκ).Δηλαδή ίδιες εκτός απο χωρητικότητα.

Πάντως δεν ξέρω γιατί τόση φασαρία εάν έχεις διαφορετικές,ειδικά εάν δεν κάνεις overclock.Απ'το pc που είμαι τώρα έχω 3x1GB όλες διαφορετικές μεταξύ τους και κανένα πρόβλημα τόσα χρόνια

Καλό είναι γενικά να μήν κάνεις mix διάφορα κιτάκια. Άν βάλεις το ένα 4GB module ( δηλαδή 3 στικάκια 2gb -- 2gb -- 4gb) με τον τρόπο που λές, χάνεις το dual channel. Γενικά είναι καλό να μπορείς να δουλεύεις σε d.channel αντί για single όταν μπορείς, λόγω bandwith. Τέλος ανάλογα και με την μητρική σου, άν τελικά το κάνεις, μπορεί να μήν έχεις προβλήματα όπως ο φίλος πάνω, αλλά μπορεί και να δείς διάφορα άν υπάρχει θέμα με διαφορετικές τάσεις που θέλουν τα διάφορα αυτά κίτ για να παίξουν π.χ στα 1600.

εγώ πάντως σε παλιό συστημα είχα 2-1-2-1 GB δηλαδή σύνολο 6 σε dual channel.Τα μοντέλα ηταν πανομοιότυπα εκτος απ'το μέγεθος και έκαναν και αρκετά καλό overclock.απλά λέω ότι και διαφορετικές να είναι οι εταιρείες,ίσως να είχες πρόβλημα στο παρελθόν(απο θέμα σταθερότητας),τωρα σχεδόν όλες δουλεύουν στην ιδια τάση...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.