Georgesod Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2004 Ή μας δουλεύουν; Kingston Hyper-X 512MB DDR PC3000 CL2 with Heatspreader
Kostas7GTR Αύγουστος 1, 2004 #2 Αύγουστος 1, 2004 Μπά δεν νομίζω στην καλύτερη ch5 ή κανένα samsung...
Georgesod Αύγουστος 1, 2004 Author #3 Αύγουστος 1, 2004 Ναι τα timings όμως τα είδες; ch5 δύσκολα με 2,2,2
enduracell Αύγουστος 1, 2004 #4 Αύγουστος 1, 2004 ΒH-X είναι κατά 99%, εξάλλου αν δε παίζουν με 2-2-2-6 δικαιούσε να τις γυρίσεις πίσω, εγώ έτσι έκανα και βρήκα 2x512 KHX3000 BH-5, που παν καλούτσικα.
enduracell Αύγουστος 1, 2004 #5 Αύγουστος 1, 2004 Nα συμπληρώσω ότι να έιναι μπουρούχες αλλά αν δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις.
zyx Αύγουστος 1, 2004 #6 Αύγουστος 1, 2004 καλυτερα να τους ρωτησεις αν οντος τις εχουνε. μη σου στηλουν τπτ αλλες με την δικαιολογια "μα αυτες ειναι καλυτερες"
enduracell Αύγουστος 1, 2004 #7 Αύγουστος 1, 2004 έχει δίκιο ο Θοδωρής, το ram shop κάτι τέτοια τα κάνει στο πολύ το χαλαρό.
Kostas7GTR Αύγουστος 1, 2004 #8 Αύγουστος 1, 2004 Μακάρι να είναι bh... αν και δεν θα έχουν αρκετά τεμάχια.
enduracell Αύγουστος 1, 2004 #9 Αύγουστος 1, 2004 Στο Zoomfly υπάρχουν stadar ΚΗΧ3000 με ΒΗ-Χ πάνω stock ακόμα (φαίνεται από τους κωδικούς) το πρόβλημα είναι ότι τα chipάκια δεν είναι και ότι καλύτερο, και είναι ρίσκο να πάρεις... Βέβαια προσοχή γιατί τα καινούργια KHX3000 φοράν CH-6 που είναι μεγάλες μπουρούχες. Πάντως τα παρακάτω είναι BH-5 ή πιθανός και 6. Τα αντίστοιχα rev.00 ή είναι μπουρούχες τα chip (γράφουν Kingstone DW) ή φταίει το PCB (δεν είναι το κλασικό με τα caps πάνω από τα ICs) για Κ step πιθανός ισχύουν άλλα, και για τα Α δηλαδή KHX3000A δεν έιναι 100% ΒΗ-Χ αλλά CH-X)
Georgesod Αύγουστος 1, 2004 Author #10 Αύγουστος 1, 2004 Kαι γω πιστεύω ότι είναι bh κάτι γιατί στο pcmag δοκιμάσανε κάτι τέτοιες και παίζαν με 2,2,2,5 από spd. Πάντως σίγουρα δεν θα τις δοκιμάσω θα περιμένω τα bh5-6 του hipro5. Enduracell το spd των ch5 kingston hyperx 2,3,3,8 κάνει για αυτή τη δουλειά; ’ντε μπας και μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε επιτέλους και τα gat settings. Aυτά μόνο με bh δουλεύουν
enduracell Αύγουστος 1, 2004 #11 Αύγουστος 1, 2004 Αρχική απάντηση από georgesodkingston hyperx 2,3,3,8 κάνει για αυτή τη δουλειά; ’ντε μπας και μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε επιτέλους και τα gat settings. Aυτά μόνο με bh δουλεύουν γενικά οι KHX όταν είχαν πρωτο σκάσει μύτη στην αγορά κάναν πολλά κουλά με τις μητρικές, π.χ. στην ABIT NF-S μέχρι το D14 βγάζαν άπειρα errors (και επί της ουσίας δε μπαίναν ούτε Win) μετά το D14 η Abit της υποστήριξε σωστά σε αυτή την μητρική και παίξαν άψογα και ocάραν κανονικά (αυτός είναι και ο λόγος ότι πολλά παιδιά δε μπορούσαν να βάλουν το D10 για το CPUinter αφού είχαν αυτές τις μνήμες). Το περίεργο είναι ότι Value παλιές μνήμες τις Kingstone με ολόιδια PCB με την KHX (με ΒΗ-5 chipάκια πάνω μιλάμε πάντα) παίζαν άψογα και στα πρώτα BIOS. Αυτό με κάνει να πιστέψω ότι το SPD μπορεί να κάνει την μνήμη να μη συμπεριφέρεται σωστά ακόμα και αν τα βάλεις όλα με το χέρι. Μάλλον το SPD καθορίζει και άλλα timings στις μνήμες που η πλειοψηφία των BIOS δε σου δίνουν πρόσβαση σε αυτά... για να μπορέσεις να την φέρεις στα ίσια της...
Georgesod Αύγουστος 1, 2004 Author #12 Αύγουστος 1, 2004 Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 23:11] γενικά οι KHX όταν είχαν πρωτο σκάσει μύτη στην αγορά κάναν πολλά κουλά με τις μητρικές, π.χ. στην ABIT NF-S μέχρι το D14 βγάζαν άπειρα errors (και επί της ουσίας δε μπαίναν ούτε Win) μετά το D14 η Abit της υποστήριξε σωστά σε αυτή την μητρική και παίξαν άψογα και ocάραν κανονικά (αυτός είναι και ο λόγος ότι πολλά παιδιά δε μπορούσαν να βάλουν το D10 για το CPUinter αφού είχαν αυτές τις μνήμες). Το περίεργο είναι ότι Value παλιές μνήμες τις Kingstone με ολόιδια PCB με την KHX (με ΒΗ-5 chipάκια πάνω μιλάμε πάντα) παίζαν άψογα και στα πρώτα BIOS. Αυτό με κάνει να πιστέψω ότι το SPD μπορεί να κάνει την μνήμη να μη συμπεριφέρεται σωστά ακόμα και αν τα βάλεις όλα με το χέρι. Μάλλον το SPD καθορίζει και άλλα timings στις μνήμες που η πλειοψηφία των BIOS δε σου δίνουν πρόσβαση σε αυτά... για να μπορέσεις να την φέρεις στα ίσια της... Pε "ασημί" που τα έμαθες όλα αυτά; Σου βγάζω το καπέλο. Βασικά τι σπουδάζεις; Και πως το κόβεις για τις hyperx θα δουλέψουν λαμβάνοντας υπόψην και το υπάρχον πράσινο pcb; Πόσων layers είναι αυτό;
enduracell Αύγουστος 1, 2004 #13 Αύγουστος 1, 2004 όλα τα HyperX 6layers είναι οπότε δε νομίζω να είναι εκεί τόσο το πρόβλημα...(αναφέρονται στα αντίστοιχα pdfs από την Kingstone στο site της, αλλά και τα Value 6layers) βέβαια μπορεί να παίζουν ρόλο και τα smd πάνω σε αυτό, π.χ. oι συγκεκριμένες 3000 (οι δικές μου) έχουν αρκετούτσικες αντιστάσεις πάνω, ενώ οι Muskin είναι σχεδόν γυμνές από αντιστάσεις σε σχέση με τις πρώτες (δε έχω μετρήσει όμως την τιμή τους για να δω κατά πόσο και αν κόβουν ρεύμα). Γενικά οι ΚΗΧ για μένα δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο, αφού το PCB χρησιμοποιείται και σε Value, απλά είναι speedbinάρισμένες με άλλο SPD και πετάνε πάνω το HS. To μόνο ιδιαίτερο που έκανε με τις KHX οι Κιngstone θυμάμαι είναι πως έβαλε στην σειρά 3500 256 με 2-2-2-6 όπου φορούσαν BH-5 σε crossover διάταξη στο PCB διατηρώντας βέβαια πάντα το 1 Bank στις απολήξεις τον Pin της, αλλά οι κυκλοφορία τους δυστυχώς ήταν περιορισμένη και τώρα είναι εξαιρετικά δυσεύρετες. Τα έμαθα φίλε μου παθαίνοντας, γιατί αν δε πάθεις δε θα μάθεις, προσπαθώ να πάρω το πτυχίο του Γεωπόνου
Georgesod Αύγουστος 1, 2004 Author #15 Αύγουστος 1, 2004 Mάλλον πάρε τηλ. ή περίμενε τη φάση με τον hipro5;)
enduracell Αύγουστος 1, 2004 #16 Αύγουστος 1, 2004 Αρχική απάντηση από Elpis δλδ αυτες που πουλαει το ram-shop ειναι bh-x ??? εγώ πιστεύω πως το site έχει να ανανεωθεί καιρό και έχουν ξεμείνει και αυτές. Φίλος που έψαχνε τέτοιες το Πάσχα και πέρασε από το συγκεκριμένο μαγαζί δε είχαν KHX ούτε για δείγμα πόσο μάλλον τις συγκεκριμένες. Να τις φέραν πρόσφατα λίγο δύσκολο... πάρε τηλέφωνο αλλά συμφωνώ με το Γιώργο να περιμένεις τις Hi-pro αφού θα είναι εγγυημένα TOP αν όλα πάνε κατ ευχήν
Elpis Αύγουστος 2, 2004 #17 Αύγουστος 2, 2004 σημερα μου ηρθε 256mb με bh-6 και ψαχνω αλλο ενα 256αρι για dual για αυτο ρωταω
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.