taramas Αύγουστος 18, 2004 #301 Αύγουστος 18, 2004 Κι' εγω μέσα είμαι για 2 κομμάτια μην με ξεχάσετε ρεεεεεεε Hip, ρίξε σύρμα μολίς είσαι έτοιμος :clap:
Daidalos Αύγουστος 19, 2004 #302 Αύγουστος 19, 2004 Hipro εχουμε κανενα νεο απο την πορεια του maximizer???
mspant Αύγουστος 19, 2004 #303 Αύγουστος 19, 2004 Kαλημέρα .38-.45 και στους υπολοίπους του θέματος,το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω το power cable μου πρέπει να είναι :από το ένα άκρο του 24-pin αρσενικό και στο άλλο 24-pin θηλυκό και να βγάζει και 2 molex.Δεν πρέπει να πάρεις απευθείας τάση από τα molex του τροφοδοτικού γιατί το booster θέλει άλλες τάσεις για να λειτουργήσει. Οπότε ψάχνω να βρω τον παραπάνω αντάπτορα (το τροφοδοτικό μου και η μητρική μου θέλουνε 24 pin παροχή ρεύματος).Για το ocz ddr μένω στον ’γιο Δημήτρη (Αθήνα), οπότε κάποιο απόγευμα αν έχει κάποιος τη διάθεση μπορώ να το δείξω.
.38-.45 Αύγουστος 19, 2004 #304 Αύγουστος 19, 2004 καλημερα τωρα καταλαβα τι εννοεις με τα καλωδια . δεν κανεις μια βολτα στη στουρναρη; τα παιδια που ειναι απο αθηνα θα μπορεσουν να σε διαφωτισουν περισσοτερο. παντως ακουστηκε πως κυκλοφορουν τετοιοι ανταπτορες, μιας και τα 24πινα ειναι καινουργια. αν και μαλλον θα χρειαστεις 2, ωστε να η σειρα να παει 24Pin απο τροφοδοτικο-> booste cable-> 24Pin μητρικης.
hipro5 Αύγουστος 19, 2004 Author #305 Αύγουστος 19, 2004 U P D A T E Αυτή θα είναι η τελική έκδοση του Front Panel....... Όπως βλέπετε έχουν προστεθεί ΤΡΙΑ έξτρα διακοπτάκια ΟΝ - ΟΝ και τρία ακόμα ΔΙΠΛΑ led-άκια(λαμπάκια)....... Ο διακόπτης ανάμεσα στα Led Displays και στα dip swiches(μικροδιακοπτάκια) είναι γιά : Πατημένος μέσα = DDR2 μνήμες υποστήριξη , Πατημένος έξω(γιά την ακρίβεια είναι πάλι ΟΝ) = DDR μνήμες υποστήριξη....... Το διπλό led κάτω απ'αυτόν είναι : Πατημένο μέσα = Κόκκινο , Πατημένο έξω = Πράσσινο...... Ο άλλος διακόπτης κάτω απ'τα dip swiches - ο αριστερός - είναι γιά το VTT on και off ......... Γιά τις μητρικές πού μπορούν να ανιχνεύσουν το VTT(π.χ. ASUS) θα πρέπει να είναι OFF και γιά μητρικές πού δεν μπορούν να το ανιχνεύσουν (π.χ. ABIT IC7) θα πρέπει να είναι ΟΝ.......Μπορούμε επίσης να το αφήσουμε και ΟΝ αν θέλουμε χωρίς πρόβλημα..... Το μεσαίο διπλό led είναι κόκκινο όταν το VTT είναι ΟΝ και πράσσινο όταν το VTT είναι OFF..... Ο ακριανός δεξής διακόπτης - δίπλα στο τρίμμερ είναι : Πατημένος έξω = δουλεύουν τα dip swiches γιά την αλλαγή της τάσης , Πατημένος μέσα = δουλεύει το τρίμμερ για την αλλαγή της τάσης..... ’λλο ένα διπλό led έχει τοποθετηθεί γι'αυτή τη λειτουργία..... : Πατημένος ο διακόπτης τια τα dip swiches = πράσσινο (safe ) , Πατημένος ο διακόπτης γιά το τρίμμερ = κόκκινο(danger )..... Η τάση των μνημών μέσω των dip swiches ανά βήμα γιά DDR μνήμες , έχει ώς εξής : 2.85 - 2.90 - 2.95 - 3.00 - 3.05 - 3.10 - 3.15 - 3.20 - 3.25 - 3.30 - 3.35 - 3.40 - 3.45 - 3.50 - 3.55 - 3.60 Η τάση των μνημών μέσω των dip swiches ανά βήμα γιά DDR2 μνήμες , έχει ώς εξής : 2.25 - 2.30 - 2.35 - 2.40 - 2.45 - 2.50 - 2.55 - 2.60 - 2.65 - 2.70 - 2.75 - 2.80 - 2.85 - 2.90 - 2.95 - 3.00 Η τάση των μνημών μέσω τρίμμερ γιά DDR μνήμες φτάνει μέχρι και 4.1Volts...... Η τάση των μνημών μέσω τρίμμερ γιά DDR2 μνήμες φτάνει μέχρι και 3.5Volts...... Πώς σας φαίνεται?.......
Dagalidis Αύγουστος 19, 2004 #307 Αύγουστος 19, 2004 Tέλειο ..... BTW.... πιστωτικές δέχεσαι ????? :hehe:
hipro5 Αύγουστος 19, 2004 Author #308 Αύγουστος 19, 2004 Αρχική απάντηση από mspant [Χθες, στις 23:27] Χαιρετίζω την προσπάθεια τόσο του HiPro5 όσο και των φίλων που ανακαίνησαν και συντηρούν το θέμα DDR Maximizer και έτσι δεν χρειάζεται να "μπει" χεράκι για mod στις μητρικές για ορισμένους από εμάς (συμπεριλαμβανομένου και εμένα και θα ελπίζω να αντιληφθείτε γιατί στην υπογραφή μου). Περνάω στο κυρίως θέμα με 2 ερωτήσεις. 1. Τι γίνεται αν δεν έχω καθόλου επιλογή στο ΒΙΟS για παραμετροποίηση της τάσης για τις μνήμες, το maximizer θα εκκινήσει με την defualt τάση πχ 2.5volt για μένα , και με το τριμεράκι θα ανεβάζω όσο θελήσω? Μέχρι 3.2-.3 είμαι καλά πιστεύω (ποιο προγραματάκι δείχνει την τάση μέσα από τα winblows....?) 2. Για να μην σας λέω βλακείες σας ενημερώνω ότι σήμερα παρέλαβα το ocz ddr booster (είμαι ανοικτός όμως στο maximizer αν χρειαστεί) αλλά βρέθηκα με μια έκπληξη. Συνοδεύεται με ένα 20-pin ATX12V power cable adapter with two color coded 4-pin connectors ενώ εγώ έχω ήδη ΕPS12V PS 24-pin. Aυτό που ρωτάω είναι πως/που θα βρω ένα 24-pin EPS12V power cable adapter with two color coded 4-pin connectors (έχω ήδη επικοινωνήσει με ocz και περιμένω απάντηση). Πιστεύω ότι το πρόβλημα αυτό ίσως το αντιμετωπίσει ο HiPro5 με το maximizer αφού τα EPS12V 24-pin PS γίνονται πια απαραίτητα σιγά σιγά. Zητάω συγνώμη αν σας κούρασα και ακόμα πιο μεγάλη αν δεν έπρεπε να αναφερθώ σε αυτό το θέμα στο συγκεκριμένο. Πάντως με το που ο HiPro5 καταφέρει και ετοιμάσει το maximizer με τις προδιαγραφές που χρειάζομαι (ας είναι σε 3.5 φατνείο) είμαι διαθέσιμος για την αγορά του και χρήση του με την προϋπόθεση ότι δεν θα "κάψουμε" κάτι ..... )) Eυχαριστώ πολύ Καλώς ήλθες στο φόρουμ..... :flower: 1. Το DDR Maximizer ΔΕΝ το απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ το άν έχεις ρυθμίσεις στο bios γιά τις μνήμες ή όχι.....Παρέχει τις δικές του τάσεις..... 2. Το DDR Maximizer ΔΕΝ το απασχολούν καθόλου τα adaptors γιατί απλά ΔΕΝ ασχολείται με adaptors......Τροφοδοτείται μόνο με ένα 4άπινο βίσμα από το τροφοδοτικό - αυτό πού βάζουμε σε οποιαδήποτε συσκευή μας π.χ. CD Rom , σκληρός δίσκος , κ.τ.λ......’ρα δέν νομίζω να συναντήσουμε κάποιο περίεργο πρόβλημα πάνω σ'αυτό...... Τώρα όσο γιά το τελευταίο πού λές "με την προϋπόθεση ότι δεν θα "κάψουμε" κάτι" ..... )) , αυτό ΔΕΝ μπορεί να στο εγγυηθεί ΚΑΝΕΙΣ....’ν γιά παράδειγμα εσύ τροφοδοτήσεις τις μνήμες σου με 4.1Volts , μήν περιμένεις και το καλύτερο - άν και στην πράξη μνήμες DDR έχουν "φάει" και 4.7Volts γιά μικρό χρονικό διάστημα (κάνα δύο λεπτά) και δεν έπαθαν απολύτως τίποτα-....... Ελπίζω να σε κάλυψα κάπως.....
hipro5 Αύγουστος 19, 2004 Author #310 Αύγουστος 19, 2004 Αρχική απάντηση από mspant [Σήμερα, στις 08:12] Kαλημέρα .38-.45 και στους υπολοίπους του θέματος, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω το power cable μου πρέπει να είναι : από το ένα άκρο του 24-pin αρσενικό και στο άλλο 24-pin θηλυκό και να βγάζει και 2 molex. Δεν πρέπει να πάρεις απευθείας τάση από τα molex του τροφοδοτικού γιατί το booster θέλει άλλες τάσεις για να λειτουργήσει. Οπότε ψάχνω να βρω τον παραπάνω αντάπτορα (το τροφοδοτικό μου και η μητρική μου θέλουνε 24 pin παροχή ρεύματος). Για το ocz ddr μένω στον ’γιο Δημήτρη (Αθήνα), οπότε κάποιο απόγευμα αν έχει κάποιος τη διάθεση μπορώ να το δείξω. ΜΗΝ ξεχνάμε επίσης ότι στην εποχή μας με τις απαιτήσεις που έχουν τα σημερινά σηστήματα γιά μεγάλα ρεύματα , οι αντάπτορες ΔΕΝ είναι και ότι καλύτερο!.....’ν κάποιος μετρήσει την τάση πρίν και μετά τον αντάπτορα σε βαριά φορτία θα δεί ότι έχουμε μία πτώση τάσεως πάνω στον αντάπτορα και τα καλώδια.....Όσο περισσότερα βίσματα και αντάπτορες βάζουμε τόσο το χειρότερο γιά μας......ΣΥΝ ότι οι αντάπτορες στην πορεία μπορούν να ζεσταθούν τόσο από τα ρεύματα πού μπορεί να αρχίσουν ΚΑΙ να λειώνουν.....
Daidalos Αύγουστος 19, 2004 #311 Αύγουστος 19, 2004 Εξαιρετικη δουλεια Γιωργο! Ποτε να το περιμενουμε?? Αν θες beta tester εδω ειμαι εγω!
voudas Αύγουστος 19, 2004 #312 Αύγουστος 19, 2004 πολύ πολύ ωραίος...η σχεδίαση τελικά είναι για 5,25? ή για 3,5? επίσης θα εχει "κάλυμμα"?η μόνη μου αντίρρηση για 3,5 είναι ότι πάρα πολλοί χρησιμοποιούμε το 2ο σλοτ (όπου υπάρχει και 2ο) για κάποιο φανμπας. Αν ήταν εύκολο να ενσωματωθεί και φανμπας θα έλεγα με τα 1000 για 3,5... αλλιώς μάλλον το 5,25 βολεύει...
Georgesod Αύγουστος 19, 2004 #313 Αύγουστος 19, 2004 Cool!!! Οι ocz-άδες θα πάθουν πλάκα. Με τους extra διακόπτες και leds που πρόσθεσες μάλλον για 5,25 καλύτερα
YDinopoulos Αύγουστος 19, 2004 #314 Αύγουστος 19, 2004 To πιο σωστο θα ηταν να βγει σε 3.5 και με ενα ανταπτόρι να το βαλουμε στο 5.25...(για να ειχουμε κ τις 2 πλευρες καλυμενες.....)
Daidalos Αύγουστος 19, 2004 #315 Αύγουστος 19, 2004 Αρχική απάντηση από YDinopoulos To πιο σωστο θα ηταν να βγει σε 3.5 και με ενα ανταπτόρι να το βαλουμε στο 5.25...(για να ειχουμε κ τις 2 πλευρες καλυμενες.....) Συμφωνω απολυτα!
JiMk Αύγουστος 19, 2004 #316 Αύγουστος 19, 2004 Ωραίος Hipro.... Α Ψ Ο Γ Ο, και πάρε τα ΜΠΡΑΒΟ για άλλη μια ακόμη φορά. Τιμή μου να είμαι ένας beta tester σου αφεντικό
greekfragma Αύγουστος 19, 2004 #317 Αύγουστος 19, 2004 δυστυχως εδω κ 2 μηνες μπαινω πολυ σπανια στο εργαστηρι λογω διακοπων και αναβαθμισης του πισιου μου.............................................ΕΥΤΥΧΩΣ οταν μπαινω βλεπω στανταρ και ενα τρομερα καλο νεο......................μπραβο γιωργο και παλι........συνεχισε να μας εκπλησσεις ευχαριστα.........
blade_pan Αύγουστος 20, 2004 #318 Αύγουστος 20, 2004 μου φαινεται οι mushkin μου θα πανε φέτες....ποτε θα ξεκινήσουν τα tests?
hipro5 Αύγουστος 20, 2004 Author #319 Αύγουστος 20, 2004 Ευχαριστώ παιδιά....... Κι εγώ νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να βγεί σε 3.5 bay και όποιος θέλει να το τοποθετεί σε αντάπτορα από 3.5 σε 5.25.....
icy20 Αύγουστος 20, 2004 #320 Αύγουστος 20, 2004 ναι καλυτερα γιατι τα 3.5 του lianli δεν τα εχω χρησιμοποιησει ολα Ενω στα 5.25 εχω απο πισω το ψυγειο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.