stemac Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2012 Ψαχνοντας να αγορασω ενα νεο ups, ο τεχνικος της apc μου ειπε να ελενξω αν η psu μου ( Corsair Enthusiast Series V2 TX650 Power Supply - 650W , CMPSU-650TXV2EU ) εχει active pfc γτ υπαρχει περιπτωση να κλεινει το pc οταν παει να γυρισει σε τροφοδοσια απο τη μπαταρια ή πολυ σπανια να χαλασει το ups και να παρει μαζι πιθανως και το pc. Αυτο εχει να κανει συμφωνα με το google οτι το ups στελνει ενα τυπο ρευματος ( square wave ); και η psu χρησιμοποιει ενα διαφορετικο ( true Sine wave), τελος παντως σιγουρα καποιος εδω μεσα θα ξερει να το εξηγησει σωστα Το θεμα ειναι οτι και το ups που εχω τωρα, ουτε αυτο το υποστηριζει και το 1-1.5 χρονο που εχω αυτη τη psu το ups εχει λειτουργησει αψογα. Απο οτι φαινεται πολλες active pfc psus αντεχουν να δουλεψουν με ups χωρις true sine wave. Οποτε τελικως εχει κανεις αυτο το combo? Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W 80+ Bronze Certified (CMPSU-650TXV2EU) + APC Back-UPS ES 700 (BE700G-GR) Eχω βασιμους λογους να το φοβαμαι ή υπερβαλλω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιούνιος 15, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Το σίγουρο είναι ότι θα κάνει θόρυβο, όταν είναι σε λειτουργία το UPS.απο κει και πέρα ούτε εγώ είχα πρόβλημα όταν είχα αυτό τέτοιο συνδυασμό.από την άλλη τα true sine wave της APC για τα βαττ που θέλεις (και θέλω) ξεκινάνε από κανένα 500αρικο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 15, 2012 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Ταπό την άλλη τα true sine wave της APC για τα βαττ που θέλεις (και θέλω) ξεκινάνε από κανένα 500αρικο...smt750i και smt1000i στα ~250 και 360Ε αντιστοιχα ειναι μια χαρα και με ημιτονο.Αν βρεις κανενα ξεχασμενο sua παιζει να ειναι ελαφρως φθηνοτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Ιούνιος 15, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 NTG μιλάω για 1500VΑ, τα υπόλοιπα δεν θα το σηκώνουν.(και το 1000αρι ίσως υπερφορτώσει σε μελλοντική επέκταση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούνιος 15, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 για 700αρη (VA) ενδιαφερεται ο stemac..εξου και τα 2 προιοντα της apc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemac Ιούνιος 15, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 ναι αλλα 250 ειναι 2.5x τα 100 που ελεγα να δωσω XDοταν λες θορυβο; να φανταστω πυκνωτες; (αυτο δε κανει συνηθως θορυβο, μη μπερδευτει κανεις και νομισει οτι ξερω).Με αυτο που εχω τωρα, Back UPS ES 500 δε ακουω καποιο θορυβο εκτος απο το cpu fan ^^. Στους γονεις μου εχω το BE700-GR ακριβως το προηγουμενο μοντελο δλδ. Βεβαια δε θυμαμαι ποια psu εχει για να τσεκαρω για a pfc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιούνιος 15, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Έχω εγκαταστήσει πάνω από 25-30 APC ακριβώς ίδια με αυτό που έχεις. Σε πολλά διαφορετικά τροφοδοτικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα τέτοιας φύσεως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemac Ιούνιος 15, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 οποτε νομιζω με σχετικη ασφαλεια μπορω να παω να αγορασω το APC Power-Saving Back-UPS ES 8 Outlet 700VA 230V CEE 7/7 (BE700G-GR )και ετσι για να ειμαι hardcore noobas, αυτο εδω δεν ειναι; APC Back-UPS ES 700 - Σύστημα UPS | Multirama (εχει λιγο διαφορετικο ονομα και απο multi δε μπορεσαν να μου βρουν το apc κωδικο του.)ps. το συγκεκριμενο εχει συνδεση για το pc σωστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirGeorge Ιούνιος 15, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο Standby UPS της αγοράς με διαφορά. Έχω την εντύπωση οτι το 1ο είναι το πιο πλήρες με μοντέλο με τη σύνδεση USB. Πάρτο από το mediamartk εκεί το έχουνε και μάλιστα 90 ευρώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemac Ιούνιος 15, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 15, 2012 Κατά την γνώμη μου είναι το καλύτερο Standby UPS της αγοράς με διαφορά. Έχω την εντύπωση οτι το 1ο είναι το πιο πλήρες με μοντέλο με τη σύνδεση USB. Πάρτο από το mediamartk εκεί το έχουνε και μάλιστα 90 ευρώ.Μπορει να δοκιμασω και κατι πωλητες της apc, τα παιδια εκει μου ειπαν αν δε το βρω σε μεγαλες αλυσιδες να τους παρω παλι να μου δωσουν μερικα τηλεφωνα.Τhx σε ολους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemac Ιούνιος 25, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 κατι τελευταιο, πηρα παλι στην apc και μπηκε το παιδι στο site της e-gate που το εχει και ελενξαν αν ειναι το ιδιο, πραγμα που ισχυει.Πραγματικα τα παιδια εκει με βοηθησαν οσο δε παει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Ιούνιος 25, 2012 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2012 Ψαχνοντας να αγορασω ενα νεο ups, ο τεχνικος της apc μου ειπε να ελενξω αν η psu μου ( Corsair Enthusiast Series V2 TX650 Power Supply - 650W , CMPSU-650TXV2EU ) εχει active pfc γτ υπαρχει περιπτωση να κλεινει το pc οταν παει να γυρισει σε τροφοδοσια απο τη μπαταρια ή πολυ σπανια να χαλασει το ups και να παρει μαζι πιθανως και το pc.Αυτο εχει να κανει συμφωνα με το google οτι το ups στελνει ενα τυπο ρευματος ( square wave ); και η psu χρησιμοποιει ενα διαφορετικο ( true Sine wave), τελος παντως σιγουρα καποιος εδω μεσα θα ξερει να το εξηγησει σωστα Το θεμα ειναι οτι και το ups που εχω τωρα, ουτε αυτο το υποστηριζει και το 1-1.5 χρονο που εχω αυτη τη psu το ups εχει λειτουργησει αψογα. Απο οτι φαινεται πολλες active pfc psus αντεχουν να δουλεψουν με ups χωρις true sine wave. Οποτε τελικως εχει κανεις αυτο το combo? Corsair Enthusiast Series TX650 V2 650W 80+ Bronze Certified (CMPSU-650TXV2EU) + APC Back-UPS ES 700 (BE700G-GR) Eχω βασιμους λογους να το φοβαμαι ή υπερβαλλω; διαβασε και αυτό για να σου λυθούν κάποιες απορίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
stemac Ιούνιος 27, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2012 διαβασε και αυτό για να σου λυθούν κάποιες απορίες ευχαριστω, λιγο που το διαβασα λεει λιγο πολυ οτι βρηκα απο το google και οτι μου ειπαν τα παιδια της apc. Πριν λιγο ηρθε και το courier με το ups, οποτε σε λιγο θα ξερω ακριβως τι θα γινει, οτι και να ειναι αυτο... (υπερβαλω 95% θα ειμαι οκ ) update: εγινε και η φορτιση, το συνεδεσα και ξεκινησε ο υπολογιστης χωρις κανενα προβλημα, υστερα το εβγαλα απο τη πριζα και παλι ολα καλα, το Ups εκανε ενα μικρο "μουρμουρισμα" οταν τραβαγε ρευμα απο τη μπαταρια, αλλα νομιζω οτι ειναι normal κατι παρομοιο εκανε και το παλιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.