Jump to content

Επισκευή dc power jack σε hp compaq 620.

Fu Manchu

Recommended Posts

Καλησπέρα

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και να μου απαντήσουν όσοι έχουν μια σχετική εμπειρία πάνω στο θέμα σχετικά με επισκευές dc power jack σε μητρικές από laptop.

Εχω το μοντέλο laptop που αναφέρω στο θέμα. Το πρόβλημα με το dc jack του είναι ότι έφυγε από μέσα η βελόνα του προφανώς από άτσαλη χρήση κατα την σύνδεση του φορτιστή. Αν επιχειρήθεί να κολληθεί από έναν έμπειρο τεχνικό η βελόνα υπάρχει περπτωση βραχυκυκλώματος ή είναι προτιμότερο να αντικατασταθεί με νέο jack; Παραθέτω φωτογραφία για το πως είναι η υποδοχή κάτω από την Motherboard.

post-21125-1416076335,965_thumb.jpg

Οι εικόνες που παραθέτω είναι από μία προσπάθεια που έκανα να αποκολλήσω ένα dc jack σε ένα ήδη χαλασμένο board. Θα ήθελα όποιος έχει μια σχετική εμπειρία να μου πεί εάν έκανα καλή δουλειά...

post-21125-1416076336,0166_thumb.jpg

post-21125-1416076336,0475_thumb.jpg

Λίγο προσοχή θέλεις για να μην κάψεις την πλακέτα (έχει αρπάξει λίγο βλέπω) και να μην κάψεις/ξεκολλήσεις κανά SMD τριγύρω.

Δες και κανένα videάκι να μελετήσεις τεχνικές:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=Im_n9K-14_I]How to repair broken DC power jack in a laptop computer - YouTube[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=imtrMML6vl8&feature=plcp]TheLab.gr: Samsung TFT repair - YouTube[/ame]

Δεν θα έχει πάθει τίποτα, αλλά καλό είναι να μην έχεις παράπλευρες απώλειες.

Για πρώτη φορά πολύ καλά είναι, συνέχισε δοκιμάζοντας να αποκολλήσεις και άλλα πράγματα, θα σε βοηθήσει να συνηθίσει το χέρι :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.