Jump to content

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΣΙΔΩΝ

ΓιαγκΤ

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Όπως και να το δούμε, το τρύπημα του πλαϊνού με ποτήρι και η τοποθέτηση προστατευτικού του εμπορείου, αλλάζει την εμφάνιση του κουτιού.

Ο τρόπος που προτείνω δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα.

Σχεδιάζουμε ένα κύκλο σύμφωνα με τον ανεμιστήρα που θα τοποθετήσουμε.

Κόβουμε με πλαγιοτροχό και δίσκο χιλιοστού ανά ένα πόντο και στα όρια του κύκλου.

Φροντίζουμε κάτω από την λαμαρίνα όταν κόβουμε να υπάρχει ξύλο, αν είναι δυνατόν βρεμένο.

post-93-1416071127,051_thumb.jpg

Με πλατοτσίμπιδο στραβώνουμε τις λωρίδες που δημιουργήσαμε, και βιδώνουμε τον ανεμιστήρα.

post-93-1416071127,0897_thumb.jpg

Oμορφο το αποτελεσμα,αλλα περιοριζει αρκετα τον εισαγωμενο αερα,μαλλον θα αυξανει κ τον θορυβο.

Ο θόρυβος γιατί να αυξηθεί;

Αν θέλεις μεγαλύτερο άνοιγμα αυξάνεις την γωνία των περσίδων.

Νομιζω οτι το αποτελεσμα οπτικα ειναι πανεμορφο. Για να μην πω οτι φτανει ενα εργοστασιακο.

Πολυ καλο. Μπραβο.

Ενδεικτικα (ασχετο με τις περσιδες) θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις πλαστικα παξιμαδια απο την εξω μερια της λαμαρινας (και την μεσα)εκει που μπαινουν οι βιδες για μειωση των κραδασμων.

αντε μπραβο μαστορα, ανοιξες μας τα ματια (και τρυπες για τα ανεμιστηρια μας) :T:

Αισθητικά είναι πολύ καλή ιδέα. Από απόδοση κατά την ροή του αέρα δεν ξέρω τί γίνετε.

πολυ ομορφο ΓιαγκΤ....:T:

εργοστασιακο look....

και οσο για τον θορυβο....

λιγο dremel στο γρεζακι στα σημεια κοπης νομιζω αρκει ...

αποτι εχω διαπιστωσει το χειλος της επιφανειας ειναι αυτο που προκαλει στροβιλισμους

και κατ'επεκταση θορυβο απο τη ροη αερα...

οταν ειναι λειο και κατα προτιμηση με μορφη πτερυγιου στο τελειωμα του δεν υπαρχει προβλημα...

οσο για το μεγεθος της επιφανειας που ισως και να εμποδιζει τη μεγαλυτερη ροη αερα \

η λυση ειναι απλη... στραβωνεις περισσοτερο τις περσιδες προς τα μεσα ...

και το οπτικο αποτελεσμα μενει αναλοιωτο ενω το μεγεθος της τρυπας μεγαλωνει....

Πολυ καλο Γιαγκ Τ....!Ετσι φτιαχνουν τους εξαερισμους στα κουτια σκυλων(φτιαχνει ο μπαμπας μου)....μονο που δεν βαζουν ανεμηστηρια...!χε!

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ

Ο θόρυβος γιατί να αυξηθεί;

Αν θέλεις μεγαλύτερο άνοιγμα αυξάνεις την γωνία των περσίδων.

Και πάλι δε θα έχεις vacuum effect; Αυτό εξαλείφεται οριστικά όταν τίποτα δεν υπάρχει μπροστά στον ανεμιστήρα. Θέλω να δοκιμάσω να ανοίξω με ποτηροτρύπανο κανονική τρύπα εκεί που το κουτί έχει απλώς τρυπούλες. Πιστεύω πως θα αξίζει τον κόπο.

Η μόντα αυτή είναι πολύ χρήσιμη σε ταρατσοπισί! Με φορά των περσίδων προς τα κάτω εμποδίζει το νερό να μπεί στο εσωτερικό.

Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 21:13]

Και πάλι δε θα έχεις vacuum effect; Αυτό εξαλείφεται οριστικά όταν τίποτα δεν υπάρχει μπροστά στον ανεμιστήρα. Θέλω να δοκιμάσω να ανοίξω με ποτηροτρύπανο κανονική τρύπα εκεί που το κουτί έχει απλώς τρυπούλες. Πιστεύω πως θα αξίζει τον κόπο.

Η μόντα αυτή είναι πολύ χρήσιμη σε ταρατσοπισί! Με φορά των περσίδων προς τα κάτω εμποδίζει το νερό να μπεί στο εσωτερικό.

το ιδανικο ειναι σιγουρα να μην υπαρχει τιποτα μπροστα απο το Fan...

αλλα αντι να βαλεις οποιαδηποτε αλλη γριλια, κατι τετοιο ειναι μια πολυ καλη εναλλακτικη λυση με εργοστασιακο look ιδιαιτερα χρησιμο ακομα και σε case-mods αναλογου υφους....

τωρα , τα προτερηματα των περσιδων εναντι της συμβατικης γριλιας ειναι οτι,

τραβανε αερα κατευθυνομενο απο το δαπεδο,δλδ τον ψυχροτερο διαθεσιμο του χωρου....

κατι ιδιαιτερα αποτελεσματικο οταν χρησιμοποιηθει στα Fans εξαγωγης με αντιστροφη φορα περσιδων (προς τα πανω) ....

ειδικα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων οπου το πισω μερος του κουτιου βλεπει σε καποιο τοιχο....

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

κατι ιδιαιτερα αποτελεσματικο οταν χρησιμοποιηθει στα Fans εξαγωγης με αντιστροφη φορα περσιδων (προς τα πανω) ....

ειδικα στην πλειοψηφια των περιπτωσεων οπου το πισω μερος του κουτιου βλεπει σε καποιο τοιχο....

Κοπρίτη με έσωσες. Έχω ένα τέτοιο pc και δε μου περνούσε από το μυαλό κάτι τέτοιο. Ελπίζω να δουλέψει και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.