Jump to content

επεκταση οικιακου δικτύου ,διερευνηση δυνατοτητας,τομεας network and internetsecurity

Γεώργιος

Recommended Posts

καλησπέρα σε όλα τα καλα παιδιά του φόρουμ . μπορείτε να μου πείτε γνωμες εαν αξιζει η επεκταση του ηδη υπαρχοντος δικτύου που εχω στο σπίτι με την προσθήκη ενος ακόμα υπολογιστή ως αυτου που θα αναλάβει τον κύριο ογκο του ελεγχου του διαδικτύου και τον ελεγχο των υποπτων αρχειων με σκοπο να απαλλάξω τους αλλους δυο απο την ενεργεια των antivirus?

για να γίνω συγκεκριμενος εχω δύο πι σι ανεξαρτητα το ενα με το άλλο , συνδέονται ανεξαρτητα το ενα με το αλλο μεσω ρούτερ στο ιντερνετ αλλα καποιες φορες υπολειτουργουνε η φορτωνονται πολυ λογω της υπαρξης και ενεργειας αντιβαιρους σε ταυτοχρονη χρηση με παιχνιδια σε μεγιστες εντάσεις. ειχα μια γνωμη απο ενα παλιο φιλο να φτιαξω με υπολειματα απο πισι ενα τριτο πισι σαν σερβερ κατι , φορτωμενο με αντιβαιρους για να τρεχουν , που τρεχουν πραγματικά, πιο γρηγορα και αναλαφρα.

πιστεύετε οτι αξίζει τον κόπο ? εαν ναι μπορειτε να μου πειτε καποια συνδεσμολογια εφαρμοσμενη που αξίζει ? να φτιαξω απο τα υπολοιματα καποιων παλιων πι σι ή να παρω ενα htpc me thira dvd rom ?

εχω ιντερνετ σεκιουριτι στους αλλους δυο και αυτο θα εγκαταστησω και σε αυτον . γνωριζει κανεις εαν θα καθυστερει καθολου το πισι το δευτερο στη σειρα , αυτο που θα παιρνει τα δεδομενα μεσω αυτου ι του ρουτερ μεσω αυτού?

Αν δε βάλεις κανένα χρέπι δε θα έχεις πρόβλημα, άλλωστε οι ταχύτητες των 15Mbps που συνήθως δίνουν οι dsl στην ελλάδα είναι πολύ μικρές για να μην προλαβαίνει να τις επεξεργαστεί. Κοίτα αυτό που σου έγραψε ο ydinopoulos και επιπλέον zeroshell, pfsense, m0n0wall, PF και ipcop.

ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια. να ρωτήσω κατι ακόμα . το ιντερνετ σε φυσικη μορφη πρεπει να ειναι κυματα η παλμοι κυματων και καποια λογικοτητα που μετατρεπεται ή μεταγλωτίζεται σε άλλα σήματα. γνωρίζεις εαν ειναι σαν το σωλήνα του νερου με τις ακαθαρσίες μεσα σε αυτό????? η ειναι κατι διαφορετικό? ρωταω γιατι το αντιβαιρους σκαναρει τα τελικα αρχεια που επιλεγει ο φυλομετρητης και δεν νομιζω να ελεγχει οπως το σωληνα νερου τα εισερχομενα μορια των διαφορων ουσιών. θελω να καταλήξω οτι δεν ειμαι σιγουρος εαν βαλω ενα πι σι μονο για αντιβαιρους κτλ και πανω σε αυτον συνδεσω το ρουτερ για να εχω δυο ανεξαρτητα πισι εαν θα ελεγχει τα αρχεια που εισερχονται στα αλλα πισι. εχω ακουσει οτι στον οτε ελεγχουν τα αρχεια αλλα παρεμαβαλλονται και αλλα πισι μεχρι τις τελικες αποληξεις του συστηματος .

θελω να πω οτι δωρον αδωρον ενα τριτο πισι με software antivirus giati δεν μπορει να ελεχξει τα αρχεια για τα οποία ενδιαφερομαι. δεν γνωρίζω εαν υπαρχει hardware antivirus ypo την λογική του σωλήνα βρώμικου νερού με μορια = γραμμή μολυσμένου ρεύματος με αρχεια ιων. γνωρίζει κανεις στο εργαστηρι εαν γινεται κατι τετοιο? η γραμμη ρευματος μεταφέρει μόνο σηματα και μαλιστα κινουνται εντος αυτής χωρις να τα μεταφέρει η ιδια. ευχαριστώ πολύ . γνωρίζει καποιος τεχνικός δικτύων να μου απαντήσει??

Hardware firewall είναι αυτό που λες αλλά είναι ακριβά και πάλι οι "ακαθαρσίες" που λες μπορούν να περάσουν απο μέσα.Μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο

Για downloads και έλεγχο για virii στήνεις ένα virtual machine και του φοράς ότι antivirus θες.Κατεβάζεις μόνο απο εκεί.

ευχαριστώ για τα καλα σου λόγια. να ρωτήσω κατι ακόμα . το ιντερνετ σε φυσικη μορφη πρεπει να ειναι κυματα η παλμοι κυματων και καποια λογικοτητα που μετατρεπεται ή μεταγλωτίζεται σε άλλα σήματα. γνωρίζεις εαν ειναι σαν το σωλήνα του νερου με τις ακαθαρσίες μεσα σε αυτό????? η ειναι κατι διαφορετικό? ρωταω γιατι το αντιβαιρους σκαναρει τα τελικα αρχεια που επιλεγει ο φυλομετρητης και δεν νομιζω να ελεγχει οπως το σωληνα νερου τα εισερχομενα μορια των διαφορων ουσιών. θελω να καταλήξω οτι δεν ειμαι σιγουρος εαν βαλω ενα πι σι μονο για αντιβαιρους κτλ και πανω σε αυτον συνδεσω το ρουτερ για να εχω δυο ανεξαρτητα πισι εαν θα ελεγχει τα αρχεια που εισερχονται στα αλλα πισι. εχω ακουσει οτι στον οτε ελεγχουν τα αρχεια αλλα παρεμαβαλλονται και αλλα πισι μεχρι τις τελικες αποληξεις του συστηματος .

θελω να πω οτι δωρον αδωρον ενα τριτο πισι με software antivirus giati δεν μπορει να ελεχξει τα αρχεια για τα οποία ενδιαφερομαι. δεν γνωρίζω εαν υπαρχει hardware antivirus ypo την λογική του σωλήνα βρώμικου νερού με μορια = γραμμή μολυσμένου ρεύματος με αρχεια ιων. γνωρίζει κανεις στο εργαστηρι εαν γινεται κατι τετοιο? η γραμμη ρευματος μεταφέρει μόνο σηματα και μαλιστα κινουνται εντος αυτής χωρις να τα μεταφέρει η ιδια. ευχαριστώ πολύ . γνωρίζει καποιος τεχνικός δικτύων να μου απαντήσει??

η παρομοιωση του ιντερνετ με τον σκ@τοσωληνα, ολα τα λεφτα!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ

εσυ δηλαδη νομιζεις οτι το antivirus θα ελεγχει ενα-ενα τα ηλεκτρονια? Οτι τι? Αν εχουν καμια γρατζουνια στο παρμπριζ?

Ενα απλο antivirus θα βαλεις, οχι τον ανιχνευτη του LHC!

edit: Η αληθεια οτι τπτ δε σε προστατευει 100%. Η σωστη συνταγη ειναι antivirus και προσοχη στα site που επισκεπτεσαι!

φίλε gaig δεν εχω καταλαβει εαν το πρωτο πισι στην σειρα που θα ελεγχει το διαδικτυο με τα αντιβαιρους εαν μπορει να ελενξει το ιντερνετ του δευτερου πισι. απο οτι εχω καταλαβει μαλλον οχι . αλλα ειναι περιτη η υπαρξη στο δικτυο ενος κεντρικου πισι φυλακα μιας και το καθε πισι μπαινει ανεξαρτητα στο διαδικτυο και δεν μπορει κανεις να ελεγξει τα αρχεια που κατεβαζει , μιας και δεν ειναι σαν το σωληνα με το νερο και τα βρωμικα στοιχεια του που στην συνεχεια καταληγουν σε αλλες δευτερες βρύσες (πισι). επίσης το φιρεγουαλ του πρώτου πισι φυλακα θα κοιταει τις ανοιχτες θυρες του δικτύου ή του πισι του δευτερου που θα τρέχει από πισω ή του δικού του λειτουργικού μονο ?? μου το ειχαν προτείνει αλλα δεν νομίζω οτι αξίζει . μιας και ο ελεγχος ειναι ελλιπής . τι πιστεύεις γαιγ???

τα πισι υπολειτουργουν λογω ταυτοχρονης χρησης σε μεγιστες εντασεις τοσο του προγραμματος προστασιας απο ιους οσο και απο και του παιχνιδιου σε μεγιστη ενταση . ειναι αρκετα συγχρονα και τα δυο.

Θεωρώ ΤΡΟΜΕΡΗ υπερβολή για 2 τερματικά να πρέπει να βάλεις 3ο PC για να παίξει τον ρόλο διακομιστή σύνδεσης Internet καθώς και προστασίας. Κάτι πηγαίνει στραβά με τα PC σου, τι antivirus έχεις και τι παιχνίδι παίζουνε και τα δύο. Επίσης δώσε περισσότερες πληροφορίες για τo hardware/OS που έχουνε. Με ένα καλό ρούτερ θα πρέπε να δουλεύει κομπλέ ακόμη και μέχρι 9 τερματικά χωρίς παρέμβαση άλλου υπολογιστή σε ρόλο server.

φίλε gaig δεν εχω καταλαβει εαν το πρωτο πισι στην σειρα που θα ελεγχει το διαδικτυο με τα αντιβαιρους εαν μπορει να ελενξει το ιντερνετ του δευτερου πισι. απο οτι εχω καταλαβει μαλλον οχι . αλλα ειναι περιτη η υπαρξη στο δικτυο ενος κεντρικου πισι φυλακα μιας και το καθε πισι μπαινει ανεξαρτητα στο διαδικτυο και δεν μπορει κανεις να ελεγξει τα αρχεια που κατεβαζει , μιας και δεν ειναι σαν το σωληνα με το νερο και τα βρωμικα στοιχεια του που στην συνεχεια καταληγουν σε αλλες δευτερες βρύσες (πισι). επίσης το φιρεγουαλ του πρώτου πισι φυλακα θα κοιταει τις ανοιχτες θυρες του δικτύου ή του πισι του δευτερου που θα τρέχει από πισω ή του δικού του λειτουργικού μονο ?? μου το ειχαν προτείνει αλλα δεν νομίζω οτι αξίζει . μιας και ο ελεγχος ειναι ελλιπής . τι πιστεύεις γαιγ???

βρε ξεκολλα με τον σκ@τοσωληνα! Yδραυλικος εισαι?

firewall σε καποιο main pc θα παιξει ικανοποιητικα. Antivirus ισως οχι οπως το θες.

Η σωστη συνταγη ειναι να βαλεις ενα global antivirus, αλλα να προσεχεις οσο μπορεις και να site που σπισκεπτεσαι. Κοινως, κοψε τσοντες και φρουτακια οσο ειναι νωρις και κατεβαζε τες απο torrents.

δεν κατεβαζω τσοντες και ρωταω για το εαν το αντιβαιρους θα μπορει να ελεγξει τα αρχεια του δευτερου πισι και οχι του εαυτου του. το γνωρίζει κανενας αυτο? μαλλον οχι μιας και ειναι εξειδικευμενη διαδικασια μεσα στο πισι και οχι εξω αυτου.

προς τον sir george windows 7 pro 6950 565 phenom και αναλυση 2500 χ 1440 κασπερσκυ λαβσ ιντερνετ σουιτα . τα πισι υπολειτουργουν - ψιλοκολλανε σε μεγιστες εντασεις οπως σας ειπα με το βαττλεφιελδ 3 να τρεχει ταυτοχρονα με live to antivairous. για αυτο σκέφτομαι να απαλλαξω τα πισι των games από το προγραμμα αντιβαιρους εαν αυτο ειναι δυνατο που μαλλον δεν ειναι . γνωρίζει κανεις τεχνικος δικτύου εαν το δευτερο πισι μεσω ρουτερ δεν θα κολλησει ιο εαν το ιντερνετ ελεγχεται μεσω ενος πρωτου πισι φύλακα απευθειας στην πριζα του ιντερνετ??? λογικά όχι . και στο φιρεγουολ το ιδιο πρεπει να συμβαινει . ποιες θυρες ειναι ανοικτες στο ιδιο το πισι και οχι σε πισι του δικτύου.

Αγαπητέ φίλε Γεώργιε, με απόλυτη σιγουριά μπορώ να σου πω το εξής:

Για το κολλήματα αυτά ΔΕΝ φταίει η σύνδεση στο Internet και ΔΕΝ θα λυθούν με τις λύσεις που έχεις στο μυαλό σου. ΔΕΝ έχουν καμία σχέση με την κεντρική διαχείριση της σύνδεσης και του Antivirus.

Τι σου προτείνω:

1ον Χαμήλωσε τα settings του battlefield.

2ον Ζήτα από τεχνικό που γνωρίζει το Kaspersky Internet Security να στο παραμετροποιήσει σωστά με βάση τα χαρακτηριστικά του PC σου και της χρήσης που κάνεις. Έχει 100άδες ρυθμίσεις.

Το Kaspersky άμα το εγκαταστήσεις out of the box (χωρίς παραμετροποίηση) κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό το πρόβλημα που έχεις, δηλαδή σου γονατίζει όλο το σύστημα ακόμη και εάν είναι υψηλών προδιαγραφών πόσο μάλλον το δικό σου που θεωρείται mid-range.

Σαν 3η εναλλακτική καταργείς το Kaspersky τελείως και κάνεις downgrade το account των windows σε guest. Με τα σωστά group policies (εφόσον έχεις Windows 7 Pro+) ακόμη και χωρίς antivirus δεν κολλάς ιό που να χτυπιέσαι......

Αν στησεις ενα pc/mini-board -σωστα- μπορεις και παιζεις BF3, να κανεις update σε τυχον antivirus, να κατεβαζεις p0rn η οτι αλλο θες. Ολα ξεκινανε απο το τι θες/μπορεις να κανεις.

Εγω εχω αγορασει ενα μικρο συστηματακι ALIX (AMD 300Ghz, 256MB Ram, 3 LAN, IDE & CF interface). ΜΕ μια καρτουλα CF 8GB και ολα στο μεγεθος ενος σκληρου δισκου 3.5', εχω firewall, antivirus, switch, dhcp, OpenVPN, Dynamic DNS, Web proxy να τρεχουν ταυτοχρονα. Το δικτυο μου ειναι αρκετα ασφαλεις (τιποτα δεν ειναι 100% ασφαλες) αλλα και η επικοινωνια μου με τον εξω κοσμο δεν εχει επηρεαστει ΚΑΘΟΛΟΥ !

Φυσικα τα pop'ups απο λαθος κλικ, σταματανε ΜΟΝΟ με καποιο plugin τυπου adblock και πολυ προσοχη στο που και τι κλικαρεις !

δεν ειμαι τύπος που εχω κατεβαστηρι μιας και τα περρισσοτερα κατεβασματα ειναι παρανομα μοιρασμενα αρχεια . δεν με ενδιαφερει να κατεβαζω αρχεια . ΄με ενδιαφερει να ελλαφρύνω το συστημα ωστε να παιζω πολυ ευκολα και ανετα αρκετα παιχνίδια . απο οτι καταλαβαίνω δεν υπαρχει τρόπος ελεγχου των ιων απο το πρωτο πισι στο δευτερο ανεξαρτητο και χωρις καθολου προστασια . μονο οι θυρες μπορουν να ελεχθουν μεσω καποιου ιπ φιρεγουολ. το κασπερσκυ σιγουρα ειναι καλο προγραμμα και οχι τοσο βαρυ σε σχεση απο παλαια μου εμπειρια με το νορτον που ειναι υπερ βαρυ . απλα εχω παρατηρησει τοσο σε φρεσ ινσταλλ τοσο και σε κανονική χρήση οτι το πισι ειναι πολυ πιο ελαφρυ χωρις τις εξτρα σουητες προστασίας. επίσης το μικροσοφτ εσσεντιαλσ μου φαίνεται πολύ ελαφρύ για ενα απλό και ελαφρύ αντιβαιρούς .με ενδιαφέρει το να ελαφρύνω το πισι για να εχω περισσοτερους πορους για υπολοιπες εφαρμογες. ο 565 ο φενομ ειναι αρκετα δυνατος σε ωμη δυναμη σε σχεση με καποιους τετραπυρηνους που ειναι πολυ υποχρονισμενοι . παρολαυτα το πισι σε ταυτοχρονη χρηση ορισμενες στιγμες μπορει να παρουσιασει κολληματα εξαιτιας των πορων που απαιτουν ταυτοχρονα δυο απαιτητικα προγραμματα , βφ3 και το κασπερσκυ. ορισμενες στιγμές όμως . για μεση χρήση δεν υπάρχει πρόβλημα . ειναι ολοφανερη η ελαφρυνση του συστηματος χωρις την υπαρξη σουιτας ελεγχου αντιβαιρους και φιρεγουολ . μπορει το πισι να ειναι 15 με 20/100 πιο ελαφρυ .

Καλησπέρα φίλε, αυτή την στιγμή φοράει αντιιβαιρους το pc. Οι ιοί και τα συναφή σκουλήκια θα σου καθυστερούσαν τον υπολογιστή λιγότερο απτο kaspersky. Πρόταση δικιά μου είναι να το βγάλεις το kaspersky, εφόσον δεν κατεβάζεις.Παρε και εναν ssd, κρατα ενα image σε άλλο δίσκο για recovery και τέλος ανέβασε και το cpu αν έχει επαρκή ψύξη. Θα δεις μεγάλη διάφορα στο game? Δεν θα το έλεγα.. Αλλά θα μειωθούν τα framedrops αρκετά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.