Jump to content

Αναζήτηση νέου Desktop

savatage1416003592

Recommended Posts

Όπως έγραψα και στο τίτλο θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα καινούργιο desktop. Με ενδιαφέρει για προγράμματα ( autocad, solidworks και άλλα προγράμματα για μεταπτυχιακό ) αλλά και για internet, μουσική, ταινίες. Τα παιχνίδια δεν είναι η προτεραιότητα μου άλλα προφανώς ένας καλός υπολογιστής θα παίζει και παιχνίδια.

Θέλω κάτι αξιόπιστο ,σταθερό (δεν θέλω να κάνω OC), και με καλή εγγύηση. Έχω οθόνη (LG 22”), ηχεία, mouse, πληκτρολόγιο, 2 σκληρούς δίσκους WD 320GB και 500GB sata 2 καθώς και κάρτα γραφικών Gigabyte 7770. Άρα ψάχνω για πύργο και όχι όλα τα κομμάτια αφού έχω κάποια.

Στο πύργο ψάχνω τα εξής κομμάτια :

1) Κουτί

2) Επεξεργαστή με ψήκτρα

3) Μητρική

4) Μνήμες

5) Τροφοδοτικό

6) Dvd rom

7) Σκέφτομαι για δίσκο ssd

Για όλα τα παραπάνω σκέφτομαι να δώσω μέχρι 700-800 ευρώ. Αν είναι κάτι εξαιρετικό μπορεί να δώσω και λίγα παραπάνω άλλα να αξίζει τα λεφτά του.

Υ.Γ Να σημειώσω ότι ο υπολογιστή που έχω τώρα αποτελείται από Intel quad core Q6600 με την ψήκτρα της Intel, Μητρική Asus P5QPL-AM, Μνήμες Kingston 2x2gb ddr2 και κουτί, dvd-rom και τροφοδοτικό της σειράς.

Επειδή θέλεις autocad & solidworks θα πρότεινα οπωσδήποτε i7 και αρκετή μνήμη Ram.

SSD για το boot time και για να φορτώνει γρήγορα οτιδήποτε plugins πχ αλλά και τα προγράμματα. δυστυχώς όμως επειδή θα επεξεργάζεσαι αρχεία που είναι σε μηχανικούς δίσκους θα έλεγα να πάρεις άλλον έναν μηχανικό και να κάνεις raid1 για να κερδίσεις εκεί σε ταχύτητα στα αρχεία σου.

post-10170-1416076326,3458_thumb.jpg

AMD FX- 8120 8-CORE 3,1Ghz (138€)

AMD FX Series FX-8120 - 3,1 GHz - Socket AM3+ (FD8210FRGUBOX)

Xigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm (Intel 775, 1156, 1366 & AMD AM2/AM3) (32€)

Xigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm (Intel 775, 1156, 1366 & AMD AM2/AM3) - Case Fans - plaisio.gr

ASROCK 870 EXTREME 3 REV 2.0 (AM3+ , 140Watt TDP, ROCK SOLID, DIGI DRIVER MOSFED, 2X 8 LANES για CROSSFIRE, E-SATA III, 5X SATA III, 2X USBIII, EUFI BIOS, CLEAR CMOS B.)(69€)

MOTHERBOARD :: Asrock Socket AM3 870 Extreme3 R2.0 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

GEIL EVO CORSA 8GB (2X 4GB) DDR3 2133Mhz (60€)

Geil Μνήμη PC EVO Corsa 2 x 4 GΒ DDR3-2133 - PC3-17000 - CL10 (GOC38GB2133C10ADC)

SAMSUNG 830 128Gb SSD sata 3 (113€) (ότι καλύτερο κυκλοφορεί)

Samsung Σετ Desktop SSD εσωτερικός 830 Series MZ-7PC128D/EU - 128 GΒ

Thermaltake Commander MS-I (VN400A1W2N) (usb III front panel) (41€)

Thermaltake Commander MS-I (VN400A1W2N) | Skroutz.gr

Akasa ES Power AK-P550AG8-SLEU - Τροφοδοτικό υπολογιστή - 550 Watt (52€)

Akasa ES Power AK-P550AG8-SLEU - Τροφοδοτικό υπολογιστή - 550 Watt | Multirama

Samsung DVD+-R/RW/DL/LS/RAM SATA BULK LIGHTSCRIBE (21€)

Samsung DVD+-R/RW/DL/LS/RAM SATA BULK

-------------------------------------------------------

527€

Καλησπέρα και από δω! :)

Ας καταθέσω την πρότασή μου.

Kουτί: Corsair Carbide Series 300R

Τροφοδοτικό: Corsair Builder Series CX500 V2

Επεξεργαστής: Intel Core i5-3450

Ψύκτρα: Cpu Cooler Xigmatek Dark Knight

Μητρική: Gigabyte GA-H77M-D3H

Μνήμη: Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM

SSD: Samsung 128GB 2.5-inch SSD 830 Series

DVD-RW: Samsung SH-222AB

665 ευρώ.

Λοιπόν για να περιορίσω λίγο το εύρος των επιλογών να γράψω τι σκέφτομαι για να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι προτάσεις σας.

1) Για επεξεργαστή σκέφτομαι τον intel i7 3770 (όχι τον 3770k) με το δικό του ανεμιστηράκι.

2) Μητρική μάλλον με το chipset h77 κάτι σε gigagyte ή asus. Όμως έχει τόσες πολλές επιλογές που χάνομαι. Επίσης ποια η διαφορά του h77 με z77 και z75 που υποστηρίζουν τους ivy bridge. Παρακάτω έχει ένα διάγραμμα άλλα δεν καταλαβαίνω και πολλά

http://www.insomnia....bridge-r96?pg=5

3) Μνήμες 4 gb ddr3 (4x2=8 gb) ή σκέφτομαι να βάλω 4χ4=16 gb. Τι να βάλω??

4) Τροφοδοτικό κάτι σε thermaltake σκέφτομαι στα 650+ watt.

5) Κουτί είδα ένα corsair που μου άρεσε.(Corsair Carbide Series 300R)

Ακούω τις προτάσεις σας.

Επειδή θέλεις autocad & solidworks θα πρότεινα οπωσδήποτε i7 και αρκετή μνήμη Ram.

SSD για το boot time και για να φορτώνει γρήγορα οτιδήποτε plugins πχ αλλά και τα προγράμματα. δυστυχώς όμως επειδή θα επεξεργάζεσαι αρχεία που είναι σε μηχανικούς δίσκους θα έλεγα να πάρεις άλλον έναν μηχανικό και να κάνεις raid1 για να κερδίσεις εκεί σε ταχύτητα στα αρχεία σου.

Που τις βρήκες αυτές τις τιμές. Εγώ όπου και να έψαξα τα έχουν 20-30% ακριβότερα από τον πίνακα που παρέθεσες.

μα γράφει σύνολο με φπα.

Αν κόψεις τιμολόγιο απλά γλυτώνεις το ΦΠΑ στην εφορία ως πάγια έξοδα. το πληρώνεις τώρα αλλά δικαιολογείς έξοδα στην καθάριση τριμήνου.

Για να καταλήγω σιγά σιγά. Έχω καταλήξει στα παρακάτω.

1) Επερξεργαστής intel i7 3770 με το δικό του ανεμιστηράκι.

2) Μητρική μάλλον με το chipset h77 κάτι σε gigagyte ή asus. Πρέπει όμως να διαυκρινήσω ακόμα κάποια πράγματα. Στο chipset h77 βλέπω ότι παντού λένε μια pci express x16 θύρα. Εγώ τέτοια θύρα όντως θέλω μια αφού θα βάλω την gigabyte 7770. Όμως θέμα να βάλω κια κάρτα ήχου που μάλλον θα είναι και αυτή pci express άλλα όχι με τα πολλά ποδαράκια. Οι κάρτες με το h77 θα παίρνουν εκτός την κάρτα γραφικών και μια κάρτα ήχου σαν την asus stx??

3) Μνήμες corsair βέβαια !!! άλλα ποιο μοντέλο. Έχει τόσες πολλές που πρέπει να ψάχνω 1 μήνα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το Intel XMP (Extreme Memory Profile) Ready που λένε κάποιες μνήμες? Είναι λέει συμβατές με τους καινούργιους i7!!Ντεν καταλαβαίνει..

4) Τροφοδοτικό (Corsair Gaming Series GS600) αν και με προβληματίζει που δεν έχει αποσπώμενα καλώδια!!

5) Κουτί Corsair Carbide Series 300R

6) DVD ενοείται θα πάρω κάποιο να ταιριάζει με το χρώμα του κουτιού!

Ακούω τις γνώμες σας!

2) ASUS - Motherboards- ASUS P8H77-V

Expansion Slots

1 x PCIe 3.0/2.0 x16 (blue)

1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black) *2

2 x PCIe 2.0 x1

3 x PCI

Ναι θα πάρει και την κάρτα ήχου.

3)Intel and Overclocking DDR3 Memory για το τι είναι XMP.

Aν δεν αλλάξεις ποτέ την stock ψυχτρα παίρνεις αυτές Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit (2x4GB, PC3-12800, 9-9-9-24) | Skroutz.gr.

Aν την αλλάξεις κάποτε και για να είσαι καλυμμένος με την καινουρια ψυχτρα παίρνεις αυτές Corsair Vengeance Low Profile 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CML8GX3M2A1600C9) | Skroutz.gr

Κάτι ακόμα που θυμήθηκα. Την κάρτα γραφικών που έχει ο επεξεργαστής εφόσον δεν την χρησιμοποιήσουμε και βάλουμε εξωτερική πηγαίνει τελείως άχρηστη. Δηλαδή πληρώνουμε κάτι που δεν χρησιμοποιούμε?? Γιατί δεν βγάζει και έκδοση χωρίς την κάρτα γραφικών??

Παρακάτω έκανα μια λίστα με το κομμάτια που σκέφτομαι να πάρω. Σας τα δίνω(μαζί με τις τιμές που βρήκα από ένα κατάστημα στην Θεσσαλονίκη) και ακούω τυχόν βελτιώσεις.

Έχω ψιλοκαταλήξει στα εξής κομμάτια :

1) Κουτί ( Corsair Carbide 300R 88,71 ευρώ)

2) Επεξεργαστή με ψήκτρα ( Intel i7 3770 304,45 ευρώ)

3) Μητρική ( ASUS P8H77-M PRO 112,57 ευρώ)

4) Μνήμες ( Corsair Vengeance 16GB DDR3 122,42 ευρώ)

5) Τροφοδοτικό ( Corsair Power Supply 500W 65,77 ευρώ)

6) Dvd rom( sony 15,35 ευρώ)

Σκέφτομαι αν θα βάλω ταυτόχρονα έναν ssd και την κάρτα stx. Αν τα βάλω και μαζί με όσα έβαλα παραπάνω θα τα αντέξει το τροφοδοτικό??

Ακούω γνώμες!!

Υ.Γ Κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιήσω την Gigabyte GV-R777D5-1GD HD 7770 1GB DDR5 και δύο σκληρούς (WD blue και black caviar) 320 και 500 gb αντίστοιχα.

Επειδή είμαι πολύ κοντά στην παραγγελία θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε να μου προτείνετε μια καλή θερμοαγώγιμη πάστα επεξεργαστή και κάθε πότε πρέπει να την αλλάζω.

Υ.Γ Επεξεργαστής intel i7 3770 με την ψήκτρα του και μητρική την Asus P8H77-M PRO

Παρακάτω έκανα μια λίστα με το κομμάτια που σκέφτομαι να πάρω. Σας τα δίνω(μαζί με τις τιμές που βρήκα από ένα κατάστημα στην Θεσσαλονίκη) και ακούω τυχόν βελτιώσεις.

Έχω ψιλοκαταλήξει στα εξής κομμάτια :

1) Κουτί ( Corsair Carbide 300R 88,71 ευρώ)

2) Επεξεργαστή με ψήκτρα ( Intel i7 3770 304,45 ευρώ)

3) Μητρική ( ASUS P8H77-M PRO 112,57 ευρώ)

4) Μνήμες ( Corsair Vengeance 16GB DDR3 122,42 ευρώ)

5) Τροφοδοτικό ( Corsair Power Supply 500W 65,77 ευρώ)

6) Dvd rom( sony 15,35 ευρώ)

Σκέφτομαι αν θα βάλω ταυτόχρονα έναν ssd και την κάρτα stx. Αν τα βάλω και μαζί με όσα έβαλα παραπάνω θα τα αντέξει το τροφοδοτικό??

Ακούω γνώμες!!

Υ.Γ Κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιήσω την Gigabyte GV-R777D5-1GD HD 7770 1GB DDR5 και δύο σκληρούς (WD blue και black caviar) 320 και 500 gb αντίστοιχα.

Άλλα 3 τέτοια συστήματα αντέχει το τροφοδοτικό, μην αγχώνεσαι.

Την Δευτέρα μάλλον θα γίνει η παραγγελία οπότε θα ήθελα να ακούσω τις τελευταίες σας συμβουλές. Το σύστημα στο οποίο έχω καταλήξει είναι το εξής :

1) Κουτί Corsair Carbide 300R Midi Tower

2) Τροφοδοτικό Corsair GS600W

3) Επεξεργαστής με ψήκτρα Intel i7 3770

4) Μητρική Asus P8H77-M PRO

5) Μνήμες Corsair Vengeance 16GB DDR3

6) Σκληρός δίσκος SSD Corsair 120GB Force 3 sata 3

7) Microsoft Set Keyboard & mouse Wired Digital Media Desktop 3000 USB Gr/En

8) Κάρτα γραφικών Asus HD7770-DC-1GD5-V2

9) Κάρτα ήχου Asus STX

10) Σκληρός δίσκος WD Caviar Black 500GB sata 2

11) Οθόνη LG W2254TQ

12) Ηχεία Corsair SP2500

Τα κομμάτια 8,9,10,11,12 είναι ήδη στην κατοχή μου.

Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν υπάρχει κάποια ασυμβατότητα μεταξύ τους??Πειράζει που ο ένας σκληρός θα είναι sata 3 και ο άλλος sata 2??Μήπως κάπου να δώσω λίγο παραπάνω χρήματα ή να κάνω κάποια άλλη επιλογή ????

Θα βάλω τα windows 7 Ultimate 64 bit Greek. Ίσως στο μέλλον να βάλω windows 8. Η συναρμολόγηση θα γίνει από μένα. Πρέπει κάτι να προσέξω?? Έχω ξανακάνει συναρμολόγηση άλλα κάποια θα μου ήταν χρήσιμα κάποια tips και συμβουλές.

Οι μνήμες που θέλω να πάρω έχουν δύο εκδόσεις. Το μόνο που βλέπω να διαφέρουν είναι στο χρώμα! Υπάρχει άλλη διαφορά τους??

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23959&cat=4⊂=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2

MEMORY :: Corsair Vengeance 16GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ16GX3M4A1600C9) (Kit 4 x 4096) - Visionstudio.gr

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Τελικά η παραγγελία έγινε μέσα στην εβδομάδα. Η μόνη αλλαγή που έκανα σε σχέση με το σύστημα που ανέφερα παραπάνω έχει να κάνει με το τροφοδοτικό. Πήρα το Corsair ΗΧ 650W διότι είναι Modular και έχει 7 χρόνια εγγύηση.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια σας. Θα επανέλθω όταν παραλάβω τα κομμάτια και αρχίσω την συναρμολόγηση.

PSU :: Corsair Power Supply 650W ATX 24 pin HX CMPSU-650HXEU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.