johnyb98 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 12, 2012 Σε φρέσκια εγκατάσταση XP, όταν τα Windows εφτασαν desktop, πήρα το γνωστό μήνυμα "OS has recovered from a serious error...".Δεν ξέρω αν προκλήθηκε από ΒSOD (δεν είχα απενεργοποιημένο το "Automatically restart" σε πρίπτωση "System failure"). Δεν ήμουν εκείνη τη στιγμή μπροστά στον υπολογιστή για να ξέρω αν είχα failure.Έτυχε να έχω κάνει επανεκκίνηση στα Windows και μέχρι να φτάσουν desktop δεν ήμουν μπροστά. Οπότε, μιλάμε για δύο ή για μία επανεκκίνηση (μία=κανονική , δύο=με system failure).Όπως και να 'χει, επισυνάπτω το minidump για μία βοήθεια.Υ.Γ. Το error προήλθε αφού εγκατέστησα MS .NET Framework 2.0 (επιτυχώς) και έκανα επανεκκίνηση.Mini061212-01.zip
nucleus Ιούνιος 12, 2012 #2 Ιούνιος 12, 2012 Τα windows 7 με Visual studio αρνούνται να ανοίξουν το dump.Το notepad δεν το εμφανίζει σωστά.Δεν έχεις text μορφή απο το error?
Predator_Crack Ιούνιος 12, 2012 #4 Ιούνιος 12, 2012 Παρόλο που είναι καθαρή εγκατάσταση και για να έχεις και το κεφάλι σου ύσηχο, τρέξε ένα memtest για να δείς άν η RAM σου έχει "λαθάκια" στα δεδομένα.Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Toolhttp://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-4.20.iso.zip* Εφόσον το κάνεις και το τρέξεις 2 φορές τουλάχιστον και δείς ότι περνάει τα TEST, κατέβασε και τρέξε το .NET Framework Setup Verification Tool για να τσεκάρεις άν τρέχει κάτι σοβαρό με την εγκατάσταση του net framework (2.0 ή ότι άλλο). Άν βγάλει σφάλματα, θα σου προτείνει να το κατεβάσεις. Ακύρωσέ το και κατέβασε το NET Framework Cleanup Tool για να καταργήσεις το net framework και να το ξαναπεράσεις μέσω windows update.* Άν πάει καλά το setup, κάνε ένα full windows update και πέρνα τα πάντα απο net framework (3.5 sp1) ... το 4 δέν είναι σημαντικό.* Άν δείς πάλι προβλήματα μπορείς να τρέξεις ένα scan (sfc- system file checker) με το sfc των windows AN άν έχεις cd των XP διαθέσιμο.Παρόλο που λές ότι πέτυχε η εγκατάσταση του FRAMEWORK, τα πάντα γίνονται όταν μιλάμε για PC/τεχνολογία. Το sfc θα τσεκάρει τα σημαντικά αρχεία συστήματος/windows και θα τα επαναφέρει άν έχουν πειραχτεί/καταστραφεί.////\\\\ Τελευταίο και σημαντικό. Αναβάθμισε drivers απο motherboard/chipset, κάρτα δικτύου κ.α στην τελευταία έκδοση. Κατέβασε τα πάντα από το site των κατασκευαστών.
Gi0 Ιούνιος 13, 2012 #5 Ιούνιος 13, 2012 Τα windows 7 με Visual studio αρνούνται να ανοίξουν το dump.Το notepad δεν το εμφανίζει σωστά.Δεν έχεις text μορφή απο το error?Για την ιστορια, ειναι απλουστερο να το ανοιξεις με καποιον debugger σαν τον windgb ή εαν δεν θελεις gui,τον kernel debugger των windows. Με notepad δεν ανοιγουν τα minidumps. Εαν θελεις να δοκιμασεις κατι διαφορετικο, ριξε μια ματια σ ενα προγραμμα που εχω γραψει γι αυτο το σκοπο, το οποιο χρησιμοποιει τον kernel debugger.Τελικα το προβλημα ηταν οι μνημες απ οτι αναφερει σε αλλο φορουμ ο johnnyb98 (..εαν δεν ειναι αρκετα ατυχος και ειναι η μητρικη).
serpico75 Ιούνιος 13, 2012 #6 Ιούνιος 13, 2012 Τελικα το προβλημα ηταν οι μνημες απ οτι αναφερει σε αλλο φορουμ ο johnnyb98 (..εαν δεν ειναι αρκετα ατυχος και ειναι η μητρικη). Gi0, σωστός πρέπει, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, να είναι ελαττωματικά τα RAM modules Μπορεί όμως να είναι και ελαττωματική μητρική (όπως λες):εάν βγάλουν error και τα δύο modules κάνοντάς τα scan ένα-ένα, τότε δε βγαίνει συμπέρασμα. Εκεί ή και τα δύο έχουν πρόβλημα ή έχει πρόβλημα η μητρική. Εάν όμως βγάλει error μόνο το ένα, τότε αποκλειεται η περίπτωση της μητρικής και έχουμε μόνο ένα χαλασμένο module.
Gi0 Ιούνιος 13, 2012 #7 Ιούνιος 13, 2012 Οπως ειπες, μπορει να εχουν και τα δυο προβλημα. 99% το/τα dimms ειναι και οχι η μητρικη, δεν χρειαζεται να αγχωνεσαι. Για να πιασεις και το υπολοιπο 1% θα πρεπει να δοκιμασεις με καποια επιβεβαιωμενα καλη μνημη. Θα πρεπει δηλαδη να πας για της ατοπου και να αποκλεισεις ολα τα υπολοιπα για να καταληξεις στην μητρικη.Προς το παρον οι μνημες σου πανε για αλλαγη εαν εισαι εντος εγγυησης.
nucleus Ιούνιος 13, 2012 #8 Ιούνιος 13, 2012 Δοκιμάζεις τα dimm σε άλλο pc.Νο errors εκει = μητρική errors εκει = module.Μετά δοκιμάζεις άλλες μνήμες στο δικό σου.No errors = όλα οκ errors = η δικιά σου μητρική.Να είναι κατεστραμμένα όλα (και τα dimms και η μητρική σου) μόνο αν βγάλουν errors και τα δυο παραπάνω. Άντε ξεκίνα τώρα είναι πολλα τα memtest :Ρ
johnyb98 Ιούνιος 13, 2012 Author #9 Ιούνιος 13, 2012 Συμφωνώ και με τους δυό σας. Χρειάζονται ένα άλλο σίγουρα ok module και ένα άλλο επίσης σίγουρα ok mobo. Και πάμε για ελέγχους. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω spare ούτε module ούτε mobo. Και γω πιστεύω ότι είναι 99% κάτι στη RAM. Απλά, επειδή τα Μαθηματικά είναι συνδεδεμένα άρρηκτα με τους υπολογιστές, αυτό το 1% υπάρχει στην περίπτωσή μου, και ελπίζω να μην είμαι εκεί μέσα !! Πόση ώρα λέτε να αφήσω το κάθε module? Στην περίπτωση των errors, στα 10 λεπτά είχαν βγει τα λάθη που αναφέρω. Δεν ξέρω ακριβώς πότε, διότι δεν ήμουν μπροστά στην οθόνη. Εσείς τί λέτε; Πόση ώρα κάθε ένα? Υ.Γ. Μέχρι τώρα, το πρώτο, είναι 6 passes, 50 λεπτά και errors 0.
johnyb98 Ιούνιος 13, 2012 Author #10 Ιούνιος 13, 2012 module 1: 1 ώρα 20' , passes 9 , errors:0module 2: στο 1ο pass ξεκινάει τα errors στα 2' 57"Οπότε ξερω πιά για ποιό module μιλάμε.Ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις και την πολύτιμη βοήθεια !!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.