Jump to content

Razer BlackWidow - αλλαγή σε μηχανικό keyboard

HellhammeR

Recommended Posts

Δηλαδή όπως καταλαβαίνω είναι ποιο αποδοτικό σε σχέση με αυτά που διαθέτουν blue διότι αυτά θέλουν να πάει στην αρχική του θέση το κουμπί, ή κάνω λάθος?:wassat:

:OT:Με ενημέρωσαν ότι ήρθε και ο samsung 830 και το Sensei απο Amazon και το BlackWidow σήμερα, και θα είμαι στην δουλειά μέχρι τις 21:00, ελεος σήμερα βρήκαν όλα να έρθουν :o:O

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply
Δηλαδή όπως καταλαβαίνω είναι ποιο αποδοτικό σε σχέση με αυτά που διαθέτουν blue διότι αυτά θέλουν να πάει στην αρχική του θέση το κουμπί, ή κάνω λάθος?:wassat:

Οχι δεν κάνεις λάθος "Although many people find them just fine for gaming, some don't like the fact that the release point is above the actuation point. This can cause some trouble with double-tapping."

Εξαρτάται τι αρεσει στον καθένα ;)

(Αλλοι παιζουν με black, αλλοι με red, άλλοι με brown κλπ κλπ)

Σε απάντηση του thread starter είμαι κάτοχος του Razer Lycosa Mirror GR και πρόσφατα αγόρασα και το Black Widow Ultimate Stealth edition. Οποιοδήποτε μηχανικό πληκτρολόγιο και να πάρεις η διαφορά με τα συμβατικά θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Το δικό μου δεν είναι διαθέσιμο ακόμη σε Ελλάδα. Βγαίνει και στην κλασσική έκδοση χωρίς backlit. Χρησιμοποιεί brown switches και ΔΕΝ έχει γυαλιστερή επιφάνεια. Αυτά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά είναι με blue switches, έχουν χαραγμένα και Ελληνικά και έχουν γυαλιστερή επιφάνεια η οποία είναι καλή εμφανισιακά αλλά μετά από μερικές ώρες χρήσης θέλει καθάρισμα με πανάκι για να φύγουν οι δαχτυλιές.

Ακόμα έχω παραγγείλει αλλά δεν έχω παραλάβει ακόμα ένα Ducky από PC Home Global με red switches και blue backlit. Το μοναδικό πρόβλημα με τα μηχανικά είναι ποιο είδος διακόπτη θα διαλέξεις. Τα razer που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά έχουν blue switches που είναι λίγο πιο θορυβώδη, αλλά άκρως απολαυστικά, και είναι ιδιαίτερα καλά για δαχτυλογράφηση. Τα Black/red switches είναι κάπως πιο καλά σε gaming καταστάσεις ειδικά αν χρειαστεί να πατηθεί πολλαπλές φορές το ίδιο κουμπί συνεχόμενα και τα brown switches είναι κάτι ενδιάμεσο.

Έχω δοκιμάσει και τα razer με blue switches και δεν σου κρύβω ότι μελλοντικά αν τα οικονομικά είναι καλά θα αντικαταστήσω και το τελευταίο keyboard του σπιτιού με μηχανικό με blue switches :tomato:

Σε απάντηση του thread starter είμαι κάτοχος του Razer Lycosa Mirror GR και πρόσφατα αγόρασα και το Black Widow Ultimate Stealth edition. Οποιοδήποτε μηχανικό πληκτρολόγιο και να πάρεις η διαφορά με τα συμβατικά θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ.

Το δικό μου δεν είναι διαθέσιμο ακόμη σε Ελλάδα. Βγαίνει και στην κλασσική έκδοση χωρίς backlit. Χρησιμοποιεί brown switches και ΔΕΝ έχει γυαλιστερή επιφάνεια. Αυτά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά είναι με blue switches, έχουν χαραγμένα και Ελληνικά και έχουν γυαλιστερή επιφάνεια η οποία είναι καλή εμφανισιακά αλλά μετά από μερικές ώρες χρήσης θέλει καθάρισμα με πανάκι για να φύγουν οι δαχτυλιές.

Ακόμα έχω παραγγείλει αλλά δεν έχω παραλάβει ακόμα ένα Ducky από PC Home Global με red switches και blue backlit. Το μοναδικό πρόβλημα με τα μηχανικά είναι ποιο είδος διακόπτη θα διαλέξεις. Τα razer που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά έχουν blue switches που είναι λίγο πιο θορυβώδη, αλλά άκρως απολαυστικά, και είναι ιδιαίτερα καλά για δαχτυλογράφηση. Τα Black/red switches είναι κάπως πιο καλά σε gaming καταστάσεις ειδικά αν χρειαστεί να πατηθεί πολλαπλές φορές το ίδιο κουμπί συνεχόμενα και τα brown switches είναι κάτι ενδιάμεσο.

Έχω δοκιμάσει και τα razer με blue switches και δεν σου κρύβω ότι μελλοντικά αν τα οικονομικά είναι καλά θα αντικαταστήσω και το τελευταίο keyboard του σπιτιού με μηχανικό με blue switches :tomato:

Ευχαριστώ για το feedback, οι δαχτυλιές δεν με πολυ ενοχλούν, δεν εχω θέμα με αυτό και το lycosa μέσα στην μπίχλα ήταν όλη την ώρα έχω συνηθήσει. Θα το δώ το βράδυ και θα πω την γνώμη μου.:flower:

[MENTION=1215]nucleus[/MENTION] απο εδώ το πειρα. [ame=http://www.amazon.co.uk/SteelSeries-Sensei-Grade-Laser-Mouse/dp/B005HGCNU2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1339675592&sr=8-1]SteelSeries Sensei Pro Grade Laser Mouse (PC): Amazon.co.uk: PC & Video Games[/ame]

62 Ευρώ πλήρωσα, μεταφορικα δωρεάν παράδοση σε 12 μέρες μου ήρθε σήμερα, θα πάω να το τεστάρω και αυτό το βράδυ :p

ψήθηκες ε? :p

:OT: [MENTION=3765]HellhammeR[/MENTION]

Ποντικι έχω (Zowie AM) ρώτησα για το steelseries 6gv2.

on topic οπότε άλλος ένα ψήφος και από εμένα για το steelseries.

Και εγώ φίλε αυτή την περίοδο ψάχνω mechanical keyboard και ανάμεσα στις επιλογές μου είναι το Black Widow και το 6gv2 της Steelseries.

Καταλήγω προς το 6gv2 λόγω Black Switches και επίσης ένα μεγάλο + είναι ότι το 6gv2 έχει και PS/2 και USB interface, ενώ το Black Widow μόνο USB.

Και το 6gv2 είναι usb απλα περιέχει στην συσκευασία usb to ps/2 ανταπτορα.

Με ps/2 έχεις full NKRO ενώ με usb 6KRO.

Η έλλειψη Wrist Rest απο τα συγκεκριμένα σας απασχολεί καθόλου ? Το θεωρήτε σημαντικό-απαραίτητο να υπάρχει γενικά?:blink:

Όχι ιδιαίτερα αν και ξέρω άτομα που έχουν wrist rest σιλικόνης ακόμη και στο mousepad.

Αυτό που δεν έχω συνηθίσει ακόμα είναι τα keys για macros. Όταν θέλω το CTRL ασυναίσθητα πηγαίνω στο m5.

Χρησιμοποιώ το blackwidow εδώ και 3 μήνες και δεν το έχω μετανιώσει. Άλλη αίσθηση το μηχανικό.

Το συγκεκριμένο όμως θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Και εγώ είχα (έχω) θέμα με το Μ5 όπως και με το ΤΑΒ το οποίο είναι πιο μικρό από το σύνηθες.

Το δοκίμαζω τώρα και η αίσθηση είναι τελείως διαφορετική, το πρώτο πράγμα που παρατήρησα είναι πως με αυτό δεν κοιτάω τα γράμματα καθόλου όταν γράφω ίσως επειδη ακούγεται όταν γράφω, με το παλιό κοιτούσα συχνά. Είναι αρκετά βαρύ θα έλεγα και στοιβαρό. Το on the fly mode που έχει για τα macro με το FN key αρκετα χρήσημο. Και εμένα πάει ασυνέσθητα το δάχτυλο μου στο m5 όταν θέλω να πατήσω το ctrl αλλά αυτό οκ συνηθίζεται.

Γενικά όλο το πληκτρολόγιο πρέπει να το συνηθήσεις είναι τελείως διαφορετικό απο τα standar. Ο ήχος αν και δυνατός δεν έχω πρόβλημα οι άλλοι τριγύρω ίσως έχουν :p

Σχετικά με το spam των πλήκτρων που με απασχολούσε, γίνετε αρκετά εύκολα δεν κουράζει όπως φανταζόμουνα, το πλήκτρο δεν χρειάζεται να πάει 100% μέχρι πάνω δλδ να αφήσεις το δάχτυλο σου απο το κουμπί, έχει λίγο κενό μέχρι να γίνει το register δλδ θα έλεγα ανεβαίνει έως 80% και αμα ασκήσεις πολύ λίγο πίεση πατιέται απευθείας, σαν να πηγαίνει το δάχτυλο μόνο του φανταστείτε το.

Είναι μαζεμένο, κομψό χωρίς πολλά φρου φρου και αρώματα όπως έχεις συνηθήσει η razer, στην απλή έκδοση τουλάχιστον που έχω εγώ στην Ultimate δεν ξέρω τι γίνετε. Μόνο το logo αναβοσβήνει και αυτό επιλέγεις πόσο bright θες να είναι.

Μπορείς να πληκτρολογείς αρκετά γρήγορα άμα το συνηθήσεις και με λιγότερα λάθη απο τα κλασικά πληκτρολόγια ίσως γιατί σε δίνει την αίσθηση του "αυθεντικού" πληκτρολογίου, άμα το δουλέψεις αρκετά πιστεύω ότι τα χέρια θα πετάνε πάνω στα κουμπιά κατα την πληκτρολόγηση. :p

To ultimate έχει backlit σε όλα τα πλήκτρα και όχι μόνο στο logo. Σε αντίθεση όμως με το lycosa κάθε κουμπί έχει το δικό του led και όπως φαντάζεσαι έχει τρομερά καλύτερο φωτισμό. Επίσης το ultimate έχει usb υποδοχή στο πλάι μαζί με είσοδο μικροφώνου/έξοδο ακουστικών και κάπου 40-50€ πάνω στην τιμή ...

Όσο για τα πλήκτρα είναι θορυβώδη όταν κάνεις bottom out δηλαδή φτάνει τέρμα κάτω το πλήκτρο και το actuation γίνεται σε μικρότερη δύναμη από αυτή που χρειάζεται για το bottom out αν θυμάμαι καλά στα cherry blue.

Ρίξε και μια ματιά εδώ ... πολύ κατατοπιστικό

Mechanical Keyboard Guide

• 6 months later...

το δοκίμασα και εγώ, μέσω synapsis 2.0 μπορείς να ρυθμίσεις τα ίδια όπως το έκανες από το πληκτρολόγιο. δλδ σβησμένα και 3 σκάλες φωτεινότητας

Συγκεκριμένα πλήκτρα δεν φωτίζονται. Δεν υπάρχει background που φωτίζει τα πλήκτρα.

Κάθε πλήκτρο έχει το δικό του led που το φωτίζει αυτόνομα αλλά ο backlit φωτισμός είναι ενεργοποιημένος σε όλα τα πλήκτρα. Αισθητικά σημαίνει πολύ πιο δυνατό και ομοιόμορφο φωτισμό σε όλα τα πλήκτρα από θέμα έντασης.

Δεν ξέρω αν το τελευταίο BlackWidow 2013 μπορεί μέσω software να φωτίσει κάποιες κατηγορίες πλήκτρων. Έχει ειδικό mode πάντως που ανάβει μόνο το πλήκτρο που πατάς ή κάτι τέτοιο συν τα κλασσικά modes που έχουν τα "παλιά" μοντέλα.

Και το Ducky Shine που έχω πάντως υποστηρίζει επιλεκτική ενεργοποίηση ομάδων πλήκτρων. Έχει επιλογή για μόνο τα WASD, όλα τα γράμματα μαζί με αριθμούς στην αριστερή πλευρά του πληκτρολογίου και φωτισμών όλων των πλήκτρων (+numpad δηλαδή στην δεξιά πλευρά).

Επιλεκτική ενεργοποίηση backlit με input από χρήστη δεν ξέρω αν θα βρεις εύκολα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.