vagelisda Ιούνιος 13, 2012 #21 Ιούνιος 13, 2012 Η σιγμα δεν είναι ότι είναι κακη,απλα δεν είναι σε καμια περίπτωσή τόσο σοφιστικέ τα συστήματα τις σε σχέση με τον αμερικάνου και τον καναδο (paradox,caddx) ενώ έχει καταντήσει ακριβή.Κοιτάς και την crow επίσης,οι Εβραίοι σε θέματα ασφαλείας είναι καλοι,και είναι καπως πιο προσιτοί...sent from my Atrix
Samael Ιούνιος 13, 2012 #22 Ιούνιος 13, 2012 Τωρα που ειπες Εβραιοι, ο Siemens μου ειναι made in Irael εξ ολοκληρου,Δεν καταλαβαινω με ποια λογικη λετε μαπα, μακρια κ αλλα ομορφα.Εχετε καποια προσωπικη εμπειρια?
swatoner Ιούνιος 13, 2012 Author #23 Ιούνιος 13, 2012 Τωρα που ειπες Εβραιοι, ο Siemens μου ειναι made in Irael εξ ολοκληρου,Δεν καταλαβαινω με ποια λογικη λετε μαπα, μακρια κ αλλα ομορφα.Εχετε καποια προσωπικη εμπειρια?Και τα ρούχα μας όλα made in china/FYROM/Albania/Turkey είναι και ας λένε made in EU. Δε σημαίνει οτι όλα είναι καλά ή για πέταμα ομοίως.Αλλά ναι θα ήθελα και εγώ πιο προσωπικές εμπειρίες. Γιατί είναι σαν να λέμε Apple για πέταμα android da best.
theo_mich Ιούνιος 13, 2012 #24 Ιούνιος 13, 2012 Καταρχην δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης για προιοντα εταιρειων στις οποιες δεν εχουμε μετοχες. Αν καταλαβα καλα εισαι εμπορος/εγκαταστατης. Εγω ουτε καν εγκαταστατης δεν ειμαι, ουτε εμπορος. Project engineer σε συστηματα πυρασφαλειας κυριως και κατι λιγα ξερουμε απο συναγερμους, access ktl Αρα στα το θεμα υπερτασεων που αναφερεις το δεχομαι λογω της εμπειριας που φαινεται να εχεις στην εγκατασταση. Απο την αλλη ομως το να μιλας για αλγοριθμους, επεξεργαστες και κενα ασφαλειας σε συστημα caddx προκαλει γελιο. Μιλαμε για συστηματα αξιοπιστα μεν, της προηγουμενης χιλιετιας δε. Στην IFSEC πχ δεν τους ειδα. Και φετος ηταν ολοι. Οταν λεω ολοι, εννοω ολοι Καθε καρυδιας καρυδι. So, για κατι απλο και κυριως φθηνο (τις απαιτησεις της εγκαταστασης εννοω) με caddx, paradox κτλ εισαι μια χαρα. Εγω δεν θα την χτυπουσα τη δουλεια παντως
adpanos Ιούνιος 13, 2012 #25 Ιούνιος 13, 2012 Έχει ασχοληθεί κανείς επι του θέματος είτε είναι η δουλειά του;Έχετε να προτείνεται κάτι;Μένω Αθήνα και τους τελευταίους 4 μήνες έχουν ξεκινήσει κρούσματα απανωτά.Έχω υπόψη μου κάποια πράγματα, πχ διπλή σειρήνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.Απο εταιρείες όμως; Sigma, Paradox?Ψάχνω και συναγερμό που να δέχετε FCT ώστε να κάνει κλήση προς κινητό και όχι μέσω σταθερής γραμμής.Θέλω να αποφύγω το ετήσιο πάγιο για εταιρεία φύλαξης κλπ.Καλωδίωση στον σπίτι υπάρχει έτοιμη ευτυχώς.eldes perseas 6+6 ζωνών με ενσωματωμένο gsm κέντρο για κλήση σε κινητό, αποστολή μηνύματος συμβάντων, ενεργοποίηση απενεργοποίηση από κλήση κινητού (συγκεκριμένου), + κλήση μέσω σταθερού δικτύου.touch screen οθόνη πληκτρολογίου με +80€ .Αυτή είναι μια σχετικά φτηνή και καλή λύση.
theo_mich Ιούνιος 13, 2012 #26 Ιούνιος 13, 2012 Αλλά ναι θα ήθελα και εγώ πιο προσωπικές εμπειρίες. Γιατί είναι σαν να λέμε Apple για πέταμα android da best.Αποψη μου ειναι οτι σε μια εγκατασταση οπως η δικη σου και οταν ο παραγοντας κοστος ειναι υψιστης σημασιας, δεν υπαρχει λογος να το ψαχνεις. Πιο πολυ για το γενικοτερο interface ψαξου(πανε δες στημενα συστηματα) να μην σου σπαει τα νευρα, ειναι δυσκολο κτλ και τελικα δεν το οπλιζεις και εσυ οπως 1 στους 4 ιδιοκτητες
swatoner Ιούνιος 13, 2012 Author #27 Ιούνιος 13, 2012 eldes perseas 6+6 ζωνών με ενσωματωμένο gsm κέντρο για κλήση σε κινητό, αποστολή μηνύματος συμβάντων, ενεργοποίηση απενεργοποίηση από κλήση κινητού (συγκεκριμένου), + κλήση μέσω σταθερού δικτύου.touch screen οθόνη πληκτρολογίου με +80€ .Αυτή είναι μια σχετικά φτηνή και καλή λύση.Ενημερωτικά υπολογίζω να μου πάει ο συναγερμός κάπου στα 700€ με εγκατάσταση σε ήδη υπάρχουσα καλωδίωση (πάνω κάτω).Η eldes θεωρείται καλή προς μέτρια; Ή μάλλον να το θέσω σωστά μέτρια προς καλή;[MENTION=6825]theo_mich[/MENTION] σίγουρα πριν κλείσω οτιδήποτε θα πάω να δώ πως δουλεύει. Δεν αγοράζω τηλεόραση, απλά θέλω να είμαι λίγο ενημερωμένος επι του θέματος και μην πάω γυμνός στα αγγούρια. Δυστυχώς πια πολλοί ψάχνονται να στον πιάσουν
adpanos Ιούνιος 13, 2012 #28 Ιούνιος 13, 2012 Ενημερωτικά υπολογίζω να μου πάει ο συναγερμός κάπου στα 700€ με εγκατάσταση σε ήδη υπάρχουσα καλωδίωση (πάνω κάτω).Η eldes θεωρείται καλή προς μέτρια; Ή μάλλον να το θέσω σωστά μέτρια προς καλή;Η eldes είναι Ιταλική εταιρία η οποία τώρα πρόσφατα έφερε προϊόντα της στην Ελλάδα. Δεν είναι πολύ γνωστή, αλλά είναι καλή και προσφέρει το πακέτο κέντρο+gsm+πληκτρολόγιο σε καλή τιμή. Θα σου έλεγα πάντως να πάρεις προσφορές από αυτούς που θα σου τον τοποθετήσουν, οι οποίοι δουλεύουν συγκεκριμένα μοντέλα. Ειναι καλύτερα έτσι !Επίσης να ψάξεις για σωστό μάστορα γιατί πολλοί συναγερμοί είναι καλοί, τα λάθη γίνονται στην εγκατάσταση και μπορεί πολύ εύκολα ένας κλέφτης γνώστης να τον προσπεράσει !!Πχ. κάθε βρόγχος με μαγνητικές επαφές έχει επάνω του σε σειρά με τις επαφές μια αντίσταση. αν η αντίσταση αυτή είναι πάνω στο κέντρο τότε αν καταφέρει να ενώσει τα καλώδια ο κλέφτης χωρίς να τα κόψει ο συναγερμός δεν θα σφυρίξει γιατί στο κλειστό βρόγχο θα συνεχίσει να βλέπει την αντίσταση. Ετσι μπορεί να παρακάμψει μια μαγνητική επαφή, αν βέβαια τα καλώδια έρχονται από μέρος που μπορεί να έχει πρόσβαση.Αν η αντίσταση είναι επάνω στην μαγνητική επαφή, ακόμα και αν ο κλέφτης καταφέρει να ενώσει τα 2 καλώδια χωρίς να τα κόψει τότε ο συναγερμός θα δει 0 αντίσταση και θα ενεργοποιηθεί. Αν μιλάμε για radar ή για σειρήνα υπάρχει επαφή tamper η οποία ενεργοποιεί τον συναγερμό αν κάποιος προσπαθήσει να ανοίξει το μηχάνημα. Αυτές μερικοί δεν τις βάζουν κάν........Ένα απλό παράδειγμα.
vagelisda Ιούνιος 13, 2012 #29 Ιούνιος 13, 2012 Πολλα λες ,αμα πας σε εγκαταστατη και του πεις θέλω κάτι μέχρι 700 θα σου πει "έχω κάτι στα 680"Οσο για το φίλο πιο πάνω που τονίζει ότι η caddx ήταν απούσα,και δεν έχει βγάλει κάτι νεο,χωρίς να θέλω να τους υπερασπίζομαι άλλο,γιατι σαφώς υπάρχουν κι άλλοι καλοι,από τη στιγμή που είναι ασπαστοι και έχουν την τρελή παραμετροποίηση και δεν τους λείπει κάτι,δεν βρίσκω το λόγο γιατι να μην τους κρατήσουν ως έχουν...sent from my Atrix
theo_mich Ιούνιος 13, 2012 #30 Ιούνιος 13, 2012 Πολλα λες ,αμα πας σε εγκαταστατη και του πεις θέλω κάτι μέχρι 700 θα σου πει "έχω κάτι στα 680"Οσο για το φίλο πιο πάνω που τονίζει ότι η caddx ήταν απούσα,και δεν έχει βγάλει κάτι νεο,χωρίς να θέλω να τους υπερασπίζομαι άλλο,γιατι σαφώς υπάρχουν κι άλλοι καλοι,από τη στιγμή που είναι ασπαστοι και έχουν την τρελή παραμετροποίηση και δεν τους λείπει κάτι,δεν βρίσκω το λόγο γιατι να μην τους κρατήσουν ως έχουν...sent from my AtrixΜπορεις σε παρακαλω να μου εξηγησεις τι ακριβως δυναται να "σπασει" σε ενα <<<αναλογικο>>> συστημα if you know what i mean...
vagelisda Ιούνιος 13, 2012 #31 Ιούνιος 13, 2012 Μα δεν είναι αναλογικό,ψηφιακό είναι.Οι συναγερμοί γενικά δουλεύουν με λογικες πυλες,όπως και οι πυρασφαλειες άλλωστε.Ειχα κάποτε καθηγητές που παίδευαν συναγερμούς και καταφέρναν πχ να τους γυρίσουν στους default κωδικούς,να διαβάσουν κωδικό εγκαταστατη από την επρομ και αλλα διάφορα...Σου ξαναλέω επίσης πως δεν έχω διάθεση να αντιπαρατίθεμαι,το ότι έκφραζω τη γνώμη μου ,δε σημαίνει ότι προσπαθω να στην επιβάλω η κάτι τέτοιο...sent from my Atrix
theo_mich Ιούνιος 13, 2012 #32 Ιούνιος 13, 2012 Ναι βρε αγορι μου.. omg δλδ. Σε ευχαριστω για το μαθημα. Γι'αυτο το αναλογικο το ειχα με σε 3 εισαγωγικα.Καταλαβαινεις οτι για να φτασεις στην epprom εχεις ηδη περασει απο παγιδες, ρανταρ, εχεις ανοιξει το κουτι, και εισαι ετοιμος να σπασεις κωδικους... Πολλες ταινιες βλεπεις. Βαλε caddx γιατι δεν θα μπορουν να βρουν κωδικο προγραμματιστη ευκολα... over and out .-
vagelisda Ιούνιος 13, 2012 #33 Ιούνιος 13, 2012 Αφού θεωρείς ασήμαντο το ποσό δύσκολο είναι να γινει σε 10 δεύτερα reset σε default ρυθμίσεις ,έγινες και εσύ άλλος ένας έλλην ειδικός.Και δε γνωριζόμαστε και από χτες,θα μιλάς όπως σου μιλάω,ειπαμε να είμαστε ευγενείς αλλα παραγνωριστήκαμε βλέπω.sent from my Atrix
vagelisda Ιούνιος 13, 2012 #34 Ιούνιος 13, 2012 Και για να σου πω κι ένα τιπ ,κάποια τσακαλια δε χρειάζονται να είναι μέσα στο σπίτι για να παραβιάσουν το σύστημα,και οι καθημερινοί κλεφτές εκμεταλλεύονται πλήρης τα 30 δευτερόλεπτα που έχει ο συναγερμός μέχρι να μπει σε κατάσταση alarmsent from my Atrix
swatoner Ιούνιος 13, 2012 Author #35 Ιούνιος 13, 2012 Το να πάρει πρόσβαση κάποιος στην κεντρική πλακέτα δεν είναι τόσο δύσκολο.Οι περισσότερες καλωδιώσεις την φέρνουν δίπλα στην πόρτα και πολλές φορές απο πίσω είναι ντουβάρι με πρόσβαση. Αν σκεφτείς οτι με ένα τρυπάνι αν πετύχει την πλακέτα έχει πρόσβαση χωρίς καν να χτυπήσει ούτε να κουνηθεί τίποτα είσαι ευάλωτος.
cosmic Ιούνιος 13, 2012 #36 Ιούνιος 13, 2012 Επειδη και εγω σκεφτομαι για αγορα συναγερμού εχει κανεις να προτίνει μια φθηνη λυση με ασυρματους αισθητηρες.Επισης ποια ειναι τα αδυνατα σημεια της ασυρματης λυσης.Για ενσυρματο συναγερμο δεν υπαρχει δυνατοτητα αφου θα πρεπει να τραβηξω παντου εξωτερικα καλωδια. Τελος εχω δει στο ebay καποιους φθηνους κινεζικους ασυρματους 99 ζωνων.Εχει κανεις προσωπικη εμπειρία?Ευχαριστ'ω προκαταβολικά.
nodas21 Ιούνιος 13, 2012 #37 Ιούνιος 13, 2012 Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση να μου πουν τα παλικάρια που το κατέχουν Έβαλα πριν κάνα χρόνο στο σπίτι εγκατάσταση της Crow. Έχω 3 ενσύρματες επαφές και 3 ασύρματες συνδέσεις που με τη σειρά τους πιάνουν 2,2 και 1 επαφή. Η εγκατάσταση έγινε από το Μηδέν με συνολικό κόστος ~1100€. 1ον: Αξιόπιστη η crow?2ον: Λογική η τιμή;Σόρι για το :OT:
Jaco Ιούνιος 14, 2012 #38 Ιούνιος 14, 2012 Αξιόπιστος είναι ο συναγερμός ο οποίος θα χτυπήσει όταν πρέπει... Όλες οι γνωστές μάρκες είναι αξιόπιστες... Η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει από κάποιον που ξέρει, αλλά γενικά "τσιμπάνε" πολύ στην αγορά... Το κόστος του εξοπλισμού είναι αρκετά χαμηλό, αλλά χρεώνουν πολύ την εγκατάσταση... Τις εξωτερικές σειρήνες τις απενεργοποιούν πολύ εύκολα, χωρίς πολυουρεθάνες και τέτοια... Η εσωτερική σειρήνα είναι απαραίτητη για όταν είσαι μέσα στο σπίτι, επειδή θα σε ειδοποιήσει ότι κάποιος μπήκε... Τα ασύρματα είναι γενικά ακριβά και θέλουν 2 φορές τον χρόνο αλλαγή στις μπαταρίες τους... Ποτέ δεν βάζουμε ασύρματη σειρήνα... Ανάμεσα σε 2-3 γνωστές εταιρίες και μάρκες, επιλέξτε αυτή της οποίας η εξωτερική εμφάνιση του εξοπλισμού σας αρέσει, πληκτρολόγιο πχ, αλλά για τα ραντάρ ρωτήστε τον εγκαταστάτη σας... Καλή τύχη με τους εγκαταστάτες...
spH3RiCal Ιούνιος 14, 2012 #39 Ιούνιος 14, 2012 Η Roiscok που εχει γενικα πολυ καλες τιμες λεει τιποτα η παιζει made in china?
nezoski Ιούνιος 14, 2012 #40 Ιούνιος 14, 2012 εγω σαν εγκαταστατης πρωτεινω cadxx,paradox και univel!θα ελεγα μακρια απο ασυρματα καθοτι ακριβα.Sent from my iPhone using Tapatalk
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.