Jump to content

"Χτίσιμο" new PC - need help !

DwS

Recommended Posts

Καλησπέρα παίδες, χαιρετώ και ελπίζω να έκανα το θέμα στο σωστό subforum!

Όπως λέω και στον τίτλο θα ήθελα τη βοήθεια σας για να χτίσω ένα νέο PC μιας και είμαι αρκετά έως πολύ άσχετος με το αντικείμενο.

-Καταρχήν, συμφέρει να το πάρω από κάποιο μεγάλο κατάστημα που έχει τη δυνατότητα "build-up"(τύπου Πλαίσιο) ή από κάποιο μικρότερο μαγαζί ή να απευθυνθώ σε κάποιον ιδιώτη(γνωστό-φίλο) που ασχολείται με την πληροφορική;

-Το PC προορίζεται για το μικρό μου ξαδερφάκι που είναι 10 χρονών και θέλουμε με το θείο μου να του κάνουμε ένα καλό δώρο εν όψη των γενεθλίων του.Γενικά θα θέλαμε να είναι κάτι που τα λεφτά του θα πιάσουν τόπο σε βάθος χρόνου, δηλαδή να είναι κάτι που σε μία 5ετια θα θεωρείται τουλάχιστον αξιοπρεπές.(λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τον τωρινό ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η τεχνολογία γιατί ντάξει στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις :p ).

-Πέρα από τις απλές χρήσεις, προορίζεται και για gaming, γι' αυτό θα ήθελα να δοθεί έμφαση στην κάρτα γραφικών.

- Budget: έως 1000€.

Θα ήθελα να μου προτείνετε όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένα πακέτα, δηλαδή να το δείξω κατευθείαν σε ένα μαγαζί και να του πω θέλω αυτό ακριβώς.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

-Καταρχήν, συμφέρει να το πάρω από κάποιο μεγάλο κατάστημα που έχει τη δυνατότητα "build-up"(τύπου Πλαίσιο) ή από κάποιο μικρότερο μαγαζί ή να απευθυνθώ σε κάποιον ιδιώτη(γνωστό-φίλο) που ασχολείται με την πληροφορική;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά γνωρίζει ο ιδιώτης-φίλος και ειδικότερα από το πόσο θα κοστίσει! Πιθανόν να συμφέρει να αγοραστεί από καταστήματα με χαμηλές τιμές και την διαφορά να την πάρει ένας γνώστης (υποθέτωντας ότι είναι πάντα) ώστε να το στήσει σωστά και προσεκτικά.

-Το PC προορίζεται για το μικρό μου ξαδερφάκι που είναι 10 χρονών και θέλουμε με το θείο μου να του κάνουμε ένα καλό δώρο εν όψη των γενεθλίων του.Γενικά θα θέλαμε να είναι κάτι που τα λεφτά του θα πιάσουν τόπο σε βάθος χρόνου, δηλαδή να είναι κάτι που σε μία 5ετια θα θεωρείται τουλάχιστον αξιοπρεπές.(λαμβάνοντας βέβαια υπόψη τον τωρινό ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η τεχνολογία γιατί ντάξει στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις :p ).

-Πέρα από τις απλές χρήσεις, προορίζεται και για gaming, γι' αυτό θα ήθελα να δοθεί έμφαση στην κάρτα γραφικών.

Σε γενικές γραμμές:

Intel i5 3570K

Μητρική Ζ77 (μέση κατηγορία)

Μνήμες 8GB 1600MHz (φτηνές σειρές)

Μία AMD Radeon 7850

Έναν 120GB SSD

Ένα μηχανικό σκληρό για αποθήκη

Ένα κουτί με τροφοδοτικό της προκοπής

Και πρέπει το budget να είναι εντάξει.

Αν χρειάζεται οθόνη κτλ και δεν "βγαίνει" το νούμερο, κατεβαίνεις κατηγορία επεξεργαστή σε έναν i3 και γραφικών σε 7750. Έτσι και αλλιώς οι γραφικών δεν αντέχουν πολλά έτη, κάποια στιγμή πιθανόν να χρειαστεί η αλλαγή σε αυτή όποια και αν πάρεις.

AMD FX-4170 - 133.54

Thermaltake-FrioOCK 68.2

ATI 7850 2GB 279.09

Gigabyte-GA-990XA-UD3 - 107.9

Kingston-8GB-1600MHz-DDR3 60.55

Corsair Carbide Series 300R 106.14

Corsair Enthusiast Series TX750M 119.27

Samsung SH-222BB 18.15

SSD 120GB Vertex 3 128,98

=1021.82E σύνολο, εντελώς αθόρυβο και προσεγμένο.

Οι τιμές είναι από το MGmanager.

-Το PC προορίζεται για το μικρό μου ξαδερφάκι που είναι 10 χρονών

Kάτι i5 βλέπω, κάτι γομαρόψύκτρες, κάτι τουμπανιασμένες μητρικές, 750 watt τροφοδοτικά...

Φίλε Topic Starter, αυτό που χρειάζεται το ξαδερφάκι σου είναι ένα entry level μηχάνημα που θα κάνει λίγο απ όλα και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να δώσει τόσα χρήματα. Κι αυτό γιατί όταν αρχίσει να συνειδητοποιεί τι έχει και να το αξιοποιεί, το μηχάνημα θα είναι ήδη παλιό. Καλύτερα να δώσει τώρα τα μισα, και σε 3-4 χρόνια που θα αλλάξουν και οι απαιτήσεις του μικρού αλλά θα έχει εξοικειωθεί κιόλας, παίρνει άλλο.

Πρόταση (από ένα κατάστημα για ευκολία)

Κουτί: Msystems.gr - Προϊόντα - Asus TA-822

Τροφοδοτικό: Msystems.gr - Προϊόντα - Corsair Builder Series CX500 V2

Επεξεργαστής: Msystems.gr - Προϊόντα - AMD A8-3850 x4 Core APU

Μητρική: Msystems.gr - Προϊόντα - Gigabyte A75M-D2H

Μνήμη: Msystems.gr - Προϊόντα - Kingston 4GB HyperX blu 1600MHz CL9 (Kit of 2)

SSD: Msystems.gr - Προϊόντα - OCZ 120GB Agility 3 Series 2.5¨ SATA III

Σκληρός: Msystems.gr - Προϊόντα - Seagate 500GB Barracuda SATA III

DVD-RW: Msystems.gr - Προϊόντα - Samsung SH-222BB (SATA) Black

475 ευρώ. (εννοείται ότι υπάρχει η δυνατότητα να σας το στήσουν δωρεάν στο κατάστημα).

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας παίδες θα τις έχω υπόψη μου !

Όπως το κόβω βέβαια το ιδανικότερο θα ήταν κάτι που να φτάνει έως 750€, το ενδιάμεσο απ' αυτά που προτείνατε! :p

Αν κάποιος άλλος έχει κάποια πρόταση feel free to post guys !

• 3 weeks later...
BUMP γιατί ακόμα το ψάχνω! :p

Βασικά, εδώ που τα λέμε o Trexx έχει απόλυτο δίκιο. Αν το είχα προσέξει ότι το σύστημα είναι για 10-χρόνο, μεταχειρισμένο C2D πενταετίας θα πρότεινα. Μάλιστα, ακόμα και το σύστημα των 475€ που πρότεινε είναι σπατάλη χρημάτων. Για ένα παιδί πολύ απλά δεν έχει καμία σημασία.

Για εμένα, πάρε το σύστημα που προτείνει ο Trexx, με την μόνη διαφορά ότι αφαίρεσε τον SSD και βάλε μία μεσαία κάρτα γραφικών για να μπορεί να παίζει παιχνίδια αφού θέλει gaming.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.