Jump to content

gigabyte-usb προβλημα

masa13

Recommended Posts

Καλησπέρα "παιδιά" και καλώς όρισα στο όμορφο forum σας :D

Έχω το mobo ga-z68ma-d2h-b3 και πρόβλημα μου είναι το εξής! Όταν μεταφέρω σε ένα φλασακι ένα αρχείο με το που κάνω το paste ξεκάνει με μεγάλες ταχύτητες(400-50mb/s και εννοώ σε usb2 και όχι σε 3) και μειώνεται απότομα μέχρι και τα 10mb/s,βεβαια μόλις φτάσει η μπάρα στο τέλος εκεί κολαει το παράθυρο μερικά λεπτά και μετά κλείνει τελείως, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στα Linux λειτουργικά!!!

bios έχω το F9 και επίσης απενεργοποίησα μήπως κάνει τίποτα(και δεν έκανε τελικά) τον usb3 controller

Δεν είναι παράξενο αυτό που σου συμβαίνει. Ξεκινάει με μεγάλες ταχύτητες επειδή cach-αρει-δεν είναι πραγματική ταχύτητα, μετά από λίγο πέφτει στην κανονική του ταχύτητα. Επειδή όμως η μπάρα της εξέλιξης "γέμισε" επειδή υπολόγιζε ότι αντέγραφε με μεγάλες ταχύτητες, σταματάει στο τέλος μέχρι να αντιγραφεί το αρχείο.

Για να δεις άμα έχεις πρόβλημα, μετέφερε ένα αρχείο, π.χ. 1GB. Γνωρίζοντας πόσο είναι η "πραγματική" ταχύτητα του flash σου (εκεί που σταθεροποιείται-π.χ. 10ΜΒ/s), θεωρητικά θα πάρει 1024/10=102s, 1 λεπτό και 42 δευτερόλεπτα. Κάνε την αντιγραφή, και δες, παίρνει τόσο χρόνο; Αμα παίρνει πολύ παραπάνω τότε έχεις πρόβλημα.

δοκίμασες κάποιο άλλο usb flashaki ?

Εάν ολοκληρώνετε η μεταφορά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα ισχύουν ότι είπε ο φίλος απλά κατάλαβα ότι το αρχείο σου δεν μεταφέρετε .

Φυσικά και δοκίμασα και το κάνει σε όλα δυστηχως,usb3 δεν έχω δοκιμάσει ακόμα!

Η μεταφορά ολοκληρώνεται κανονικά ευτυχώς!!!

Δεν είναι παράξενο αυτό που σου συμβαίνει. Ξεκινάει με μεγάλες ταχύτητες επειδή cach-αρει-δεν είναι πραγματική ταχύτητα, μετά από λίγο πέφτει στην κανονική του ταχύτητα. Επειδή όμως η μπάρα της εξέλιξης "γέμισε" επειδή υπολόγιζε ότι αντέγραφε με μεγάλες ταχύτητες, σταματάει στο τέλος μέχρι να αντιγραφεί το αρχείο.

Για να δεις άμα έχεις πρόβλημα, μετέφερε ένα αρχείο, π.χ. 1GB. Γνωρίζοντας πόσο είναι η "πραγματική" ταχύτητα του flash σου (εκεί που σταθεροποιείται-π.χ. 10ΜΒ/s), θεωρητικά θα πάρει 1024/10=102s, 1 λεπτό και 42 δευτερόλεπτα. Κάνε την αντιγραφή, και δες, παίρνει τόσο χρόνο; Αμα παίρνει πολύ παραπάνω τότε έχεις πρόβλημα.

Αυτό πίστευα και εγω, μετρησα σε 2 φλασακια την ταχύτητα, υπολόγισα πόσο χρόνο θέλει και κάνει λίγο παραπάνω, αντί για 1:10(700mb) κάνει 1:30 (η ταχύτητα του bench αλλάζει στις πραγματικές συνθήκες λογικα, ελπίζω:hm:)!

Το πρόβλημα μου είναι ότι θέλω να υπολογίζω περίπου τι ώρα θα τελειώσει η μεταφορά και ακόμα χειρότερα στα λειτουργικά Linux εκεί η μπάρα κλείνει ενώ η μεταφορά συνεχίζεται στο background κανονικά!!!

Υπάρχει τρόπος έστω στα windows να σταματήσω αυτό το cash-αρισμα??(απο disk>properties>hardware>propertie>policies εκει ειναι disabled)

• 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.