Jump to content

Αθόρυβα ανεμιστήρια για αντικατάσταση στην PSU

Fandom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά όπως είπα κ σε άλλο πόστ θέλω να αντικταστήσω τα ανεμιστήρια στο Q-tec 550w μου γιατί έχουν πιεί και κάνουν θόρυβο. Τι προτείνετε σαν εντελώς αθόρυβους αντικαταστάτες (αλλά κ αποδοτικούς συνάμα ε!).

Κατ' αρχήν μπορείς να πάρεις αέρα ή λιπαντικό υγρό υπό πίεση και να τα καθαρίσεις. Εκτός αν θέλεις κάθε 6μηνο να παίρνεις καινούργια ανεμιστήρια, οπότε πάρε κάποια φτηνά και καλά (Sunon στο Φανό στην Πλατεία Κάνιγγος) και αν θες να ρίξεις κι άλλο το θόρυβο τους βάζεις και ένα ροοστάτη να ρυθμίζεις εσύ τις στροφές.

Παιδιά ψάχνω για καλά ανεμιστηράκια, π.χ. Thermaltake, ώστε να είναι κ εντελώς αθόρυβα και να με βγάλοουν ασπροπρόσωπο.

Για ροοστάτες κ μόντες στην PSU δεν το πολυρισκάρω, καθώς ζεσταίνεται κ δεν παίζουν με την τροφοδοσία του συστήματος :-)!

Μπορείς να πάρεις 2x ThermalTake SmartFan2, έχουνε ροοστάτη αλλά θα σου βγούνε κάπου στα 45. Με 40 παίρνεις καινούριο QTec 550W με 12cm fan.....

Αλλιώς παίρνεις 2x Sunon με 3-4 ο καθένας, φτιάχνεις και έναν ροοστάτη και είσαι οκ....

http://www.bit-tech.net/article/56/

Σημείωση: Qtec PSU, χαμηλή θερμοκρασία και αθόρυβο, είναι όλα άσχετα μεταξύ τους....

Πηρα απο Hac ενα ανεμιστηρα Artic cooling με leds περιπου 7 ευρο, ο οποιος ειναι σουπερ αθορυβος και εχει 3 επιλογες για ταχυτητα. Το προβλημα ειναι οτι ειναι λιγο ποιο παχυς απο τους κανονικους αλλα κανει φοβερη δουλεια.

Κοίτα Dmylona δεν ξέρω τι έχεις δεί απο Qtec αλλά οι επιδόσεις του στις τάσεις είναι κορυφαίες...και δεν το λέω επειδή μου ανήκει, δεν θα έβαζα με τίποτα σε ρίσκο την ακεραιότητα του συστήματος μου! Για να εξηγήσω, με full load επεξεργασία βίντεο, μεταφορά αρχείων απο το dvd στον ενα δίσκο και απο το dvdr στον δεύτερο δίσκο (δηλ, πιο loaded δεν παει :-) έχω τάσεις:

12V: 11,855 lowest, 5V: 5,08, 3,3V: 3,36. Τώρα αν οι μετρήσεις πέφτουν λίγο έξω ,και πάλι κομπλέ είναι!

Τέλοσπάντων, στο θέμα τώρα. Τροφοδοτικό δεν έχω όρεξη να σκάσω άλλα 90 ευρώ για να πάρω κανα Antec που στην τελική πάλι παρόμοιο θόρυβο θα κάνει..

Οπότε...ανεμιστήρες κανείς; Προτάσεις;

Perlepes, λίγο κουλό να ποστάρεις τέτοια μνμ όταν έχεις το ίδιο τροφοδοτικό...τι να πώ!

Τροφοδοτικά από τα χέρια μου έχουνε περάσει εκατοντάδες. Όταν είδα την απόδοση που έχουνε τα Antec, τους έβγαλα το καπέλο που λέμε....

Όσο για το Qtec... Είχε ένας πελάτης ένα 400W με 2 ερυθρούς fan. Μου έφερε το μηχάνημά του καμμένο... Μόλις 2 μηνών το Qtec και σκότωσε την μητρική, σκότωσε τον σκληρό, σκότωσε μνήμη και μετά για να μην το πάμε "αυτόφορο" αυτοκτόνησε μόνο του....

Ευτυχώς γλυτώσαμε τον επεξεργαστή..... Ο κύριος αυτός μου έδωσε χρήματα και πήρε τελικά ένα Levicom 550W από Γερμανία....

Έχω δεί ότι τα καινούρια τα QTec με τον 12cm fan είναι πιο σταθερά, αθόρυβα και αξιόπιστα... Έχω βάλει 2 των 500W και προς το παρόν δεν έχει έρθει κανένας πίσω....

Θα σου πρότεινα στο δικό σου αντί να δώσεις λεφτά για fans, να το πουλήσεις ένα 25 και να βάλεις άλλα 20 και να πάρεις ένα QTec 500W Big Fan.... Που είναι αθόρυβο από την μάνα του...

Οκαy, shit happens...μην μου πείς οτι δεν έχεις δεί και "επώνυμο" τροφοδοτικό να κλατάρει έτσι...! Ούτε σε καμία περίπτωση αμφισβητώ την εμπειρία σου. Απλά θέλω μια φτηνή κ αθόρυβη λύση για το Psu μου :-)!

και μενα ετσι ετσι μου τα σκοτωσε ολα το ατιμο q-tec 550 ακομα το καταργιεμαι Mobo , cpu , και μετα αυτοκτονησε !!! απο την ντροπη του μαλλον

ολο το θεμα εχει να κανει πολυ με την τυχη ενταξει απλα απο τα πολυ επωνυμα τροφοδοτικα ειναι πολυ σπανιο να συμβει κατι τετοιο !

OK, νομίζω οτι έχουμε βγεί αρκετά Off topic..τέσπα αύριο θα παραγγείλω ανεμιστήρες, αν έχει κανείς να προτείνει κάτι καλώς...

ειχα το ιδιο και μου καικε...πριν λιγες μερες ειχα παει απο πατρα να παω στη σχολη παω να βαλω το pc μπροστα πεταει κατι σπιθες κατι φωτιες και καικε.δεν ξερω αν μου εχει καψει και τπτ αλλο....δεν τα εχω ελεγξει.ΓΑΜΩΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ του κερατα ειναι,γ@μω το home του.ακουγα και εγω που ελεγαν για προβληματα απο αλλα ατομα αλλα τπτ.ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΟΣΟ ΕΙΝΑΘ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ.δεν κανω πλακα απο το να την παθεις αργοτερα και να βαρας το κεφαλι σου........:wall:

Αρχική απάντηση από Fandom

Παιδιά ψάχνω για καλά ανεμιστηράκια, π.χ. Thermaltake, ώστε να είναι κ εντελώς αθόρυβα και να με βγάλοουν ασπροπρόσωπο.

Για ροοστάτες κ μόντες στην PSU δεν το πολυρισκάρω, καθώς ζεσταίνεται κ δεν παίζουν με την τροφοδοσία του συστήματος :-)!

’ργησα λίγο να το δω, αλλά...

Συγγνώμη αλλά πώς πιστεύεις ότι τα Thermaltake κάνουν λιγότερο θόρυβο από ένα όχι-και-τόσο-επώνυμο-fan, αν όχι με κάποιο ροοστάτη ή μόντα ώστε να τροφοδοτείται σταθερά με λιγότερα volt; Ρίξε μια ματιά στα specs των fans που θες να πάρεις και δες στα ίδια CFM τι θόρυβο βγάζουν.

Αλλά όπως σου είπα και στην αρχή κοίτα πρώτα να καθαρίσεις τα ανεμιστήρια σου, γιατί αν τα αλλάξεις μετά από 6 μήνες πάλι θα θες καινούργια.

Πουλα το κ παρε αλλο....δεν ειναι τροφοδοτικα τα Q-tec....αν θες να δεις αληθινα σταθερο συστημα κ ασπρη μερα παρε κανενα antec η tagan........πολυ πιο μπροστα απο τα q tec......:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.