Jump to content

2500k turbo mode off??

hAic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μολις εβαλα το cpu στο συστημα της υπογραφης μου..Προηγουμενως ειχα ενα celeron g530..!!Λοιπον παω να τρεξω ενα prime και ανοιγω και cpu-z...Και βλεπω να τρεχει στα 2.4ghz...Παταω stop κανω επανεκκινηση μπαινω bios κανω ενα reset bios..Ανοιγει το pc πανω να τρεξω παλι ενα τεστ και μου δουλευει στ 3.4ghz...Κλεινω παλι παω bios..Το turbo boost ειναι enabled απο το bios..!!! Μηπως πρεπει να περασω κανενα Utility απο το cd της μητρικης???Οταν εβαλα την μητρικη ειχα τον celeron!! Καμια ιδεα??

post-22945-1416076304,3817_thumb.jpg

Και εγω τα ιδια πιστευω. Το λαπτοπακι μου μεσα στο cd με τους drivers ειχε και για την cpu. Παιζει να ειχε να κανει με το turbo mode αλλα..

Παιδες καμια ιδεα??

Παιδες εαν γνωριζει καποιος τι να κανω ας μου πει γιατι εαν παιζει κανα προβληματακι με το cpu να το στειλω πισω..!!!

Που είναι το πρόβλημα; +1 είναι το turbo για όλους τους πυρήνες από το default.

Που είναι το πρόβλημα; +1 είναι το turbo για όλους τους πυρήνες από το default.

Δεν σε καταλαβα..!! Το προβλημα ειναι οτι το cpu κανονικα θα επρεπει να τρεχει στα 3.7 αν δεν κανω λαθος..Και πανω απο 3.4 δεν παει.!!!!

Αν τρέχεις single thread προγράμματα και δεν υπάρχει load σε άλλους πυρήνες τότε είναι 3.7. Δοκίμασε με 1,2,3 και 4 threads, θα δεις 3.7,3.6,3.5 και 3.4 αντίστοιχα.

Λοιπον ετρεξα και prime και Intelburn και αλλαζα τις επιλογες των πυρηνων...Μονο στο Intel burn οταν εβαλα 2 πυρηνες πηγε μεχρι 3.5 και αυτο στιγμιαια.!!

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.

Πρώτα από όλα, δεν σκοπεύεις να κάνεις OC δηλαδή ?

Πράγμα που σημαίνει turbo mode who gives a sh1t.

Βάζεις 40x100 ή 42x100 και παίζεις 4GHz ή 4.2GHz σταθερά και πάπαλα.

Για τωρα ειδικα καλοκαιριατικα με τοση ζεστη...30 βαθμους εχει εδω λεω να τον αφησω ως εχει...Ειμαι με Α50 βεβαια.!!! Στα τεστ που ετρεξα η θερμοκρασια επαιζε απο 49-51 ..!!!!

Αυτή είναι η έννοια του turbo, ανάλογα το load πάει εως ένα σημείο. Το οτι βάζεις 1 thread στο linx δε σημαίνει οτι τρέχει ένα 1 thread, το λειτουργικό έχει ένα σωρό επιπλέον από πίσω.

Λοιπον απλα πηγα τον Multi στο χ40 ..!!Ετρεξα λιγο ενα burn και με Speecy εβλεπα θερμοκρασιες..!!(Δεν πηραξα καν το turbo-+enabled ηταν στο bios) Εχω βαλει παστα απο την Α50..!οταν την εβαλα παρατηρησα οτι ηταν πολυ συμπαγης..Σαν πλαστελινη..Ετσι πρεπει να ειναι??Θερμοκρασιες απο το Speecy ηταν 65-66 και κατεβαινε στους 53 και μετα παλι 60+...!!!

Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου.

Πρώτα από όλα, δεν σκοπεύεις να κάνεις OC δηλαδή ?

Πράγμα που σημαίνει turbo mode who gives a sh1t.

Βάζεις 40x100 ή 42x100 και παίζεις 4GHz ή 4.2GHz σταθερά και πάπαλα.

Ειμαι καλα απο θερμοκρασιες???Ταση δεν πειραζω ετσι??? Να απενεργοποιησω το turbo απο bios?

temps = realtemp....

Λοιπον εκανα reset bios..Μπηκα απενεργοποιησα το turbo και εβαλα Per core το multi x40 ....!! Save και μπηκα windows να τρεξω ενα prime???Ποιο απο ολα ομως?? Με τι να ελεγχω τις θερμοκρασιες??

Ξεχναω να κανω διορθωση Damn..!!Μην με χεσεις παλι κανεις mod δεν το κανω επιτηδες.!! :(

Είπαμε, θερμοκρασίες βλέπεις με το Realtemp

40x100MHz

1.225V CPU Voltage

1.7Vpll

1.05Vtt

Και δοκίμασε LinX εκεί, βλέποντας ταυτόχρονα τις temps με το realtemp

Ωραια..Τα γραφω σε ενα χαρτι και κανω restart..Να σου πω το LinX απλα το ανοιγω και παταω Start???

Τι ρυθμισεις να κανω στο Linx?

Στο CPU voltage εχει offset voltage και ήταν +0.005v !!!

Ανοίγεις LinX, βάζεις Use All memory και τρέχεις.

Αν έχεις πάνω από 8GB RAM, γράψε εσύ 8192 ή 4096 αντί για Use All memory και πάτα run.

Δεν έχει manual voltage setting ή mobo σου ?

Μόνο offset mode ?

Δεν χρειάζεται να στέλνεις PM, κάνε mention [MENTION=324]billpeppas[/MENTION] ή QUOTE το post.

Ανοίγεις LinX, βάζεις Use All memory και τρέχεις.

Αν έχεις πάνω από 8GB RAM, γράψε εσύ 8192 ή 4096 αντί για Use All memory και πάτα run.

Δεν έχει manual voltage setting ή mobo σου ?

Μόνο offset mode ?

Δεν χρειάζεται να στέλνεις PM, κάνε mention [MENTION=324]billpeppas[/MENTION] ή QUOTE το post.

Αυτο που σου λεω εχει..!!!

Και απο AXtu

post-22945-1416076306,9479_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.