Jump to content

Προταση για fan 140-120 ???

Laseras

Recommended Posts

θα το κανω αυτο αλλα λογικα η ψυξη της Corsair δεν θα επιρεαστει λιγο αν περνει ζεστο (σχετικα) αερα απ το mobo περιβαλον ? καλυτερο δεν ειναι να περνει κρυο απ εξω και εγω μετα με τα 2 εχτρα φανακια να τραβαω οτι ζεστο υπαρχει απ το κουτι εξω? συν 1χ140μμ στο κατω μερος να δεινει ροη κρυου ??

Πάντως αυτό με το MTBF μην σε ανησυχεί thread starter. Το κανονικό είναι κοντά στις 50.000 ώρες που το δίνουν συνήθως fan με ρουλεμάν (ball bearing). Μετά είναι τα πιο αθόρυβα αλλά και λιγότερο αξιόπιστα sleeve bearing με 20.000 ώρες και εδώ θα δεις να πέφτει αρκετά ο θόρυβος.

Μετά υπάρχουν νέες τεχνολογίες όπως fluid bearing ή magnetic bearing αλλά εκει όπως καταλαβαίνεις το λιγότερο διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει η τιμή. Όλα τα MTBF αν δεν κάνω λάθος είναι στους 25 oC. Στην πράξη έχω δει αρκετά sleeve bearing ανεμιστήρια να χαλάνε. Βέβαια μπορείς να προσθέσεις κάποιες φορές λιπαντικό και είναι ΟΚ. Πολύ λίγες φορές έχω δει χαλασμένα ball bearing fans και τις περισσότερες φορές έχω δει παρατημένα fans πλήρως λειτουργικά αλλά επειδή άλλαξε η απαίτηση σε fans να παροπλίζονται.

Μην σε ανησυχεί ο χρόνος ζωής.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.