SirDiman Απρίλιος 16, 2013 #121 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 Το ποιο ευκολο ειναι απλα να μεταφερεις τη βαση απο το pc σου στο okeanos Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpyrosRo Απρίλιος 16, 2013 #122 Κοινοποίηση Απρίλιος 16, 2013 Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τι εννοείς... Στον Ωκεανό έχω στήσει το ΧΑΜPP και το site... Toπικά το βλέπω μια χαρά, αυτό που θέλω είναι να βλέπω το site που έχω στον Ωκεανό από άλλο υπολογιστή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
darien Απρίλιος 17, 2013 Author #123 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Τσέκαρε τα firewall. Και των windows και του okeanos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Απρίλιος 17, 2013 #124 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τι εννοείς...Στον Ωκεανό έχω στήσει το ΧΑΜPP και το site... Toπικά το βλέπω μια χαρά, αυτό που θέλω είναι να βλέπω το site που έχω στον Ωκεανό από άλλο υπολογιστή... Ό,τι λέει ο darien από πάνω. Το firewall του ωκεανού δεν σε κόβει (by default είναι ανενεργό, εκτός αν το άλλαξες), αλλά στο firewall των Windows θα πρέπει να ανοίξεις τη θύρα 80 στα incoming connections για να μπορείς να βλέπεις το site εξωτερικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpyrosRo Απρίλιος 17, 2013 #125 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 (edited) Ό,τι λέει ο darien από πάνω.Το firewall του ωκεανού δεν σε κόβει (by default είναι ανενεργό, εκτός αν το άλλαξες), αλλά στο firewall των Windows θα πρέπει να ανοίξεις τη θύρα 80 στα incoming connections για να μπορείς να βλέπεις το site εξωτερικά. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Τελικά οκ το κατάφερα, κάνοντας disable τελείως το firewall...Γιατί με rules στα incoming connections δε δούλευε...Μόλις το έκανα τελείως disable, το είδε μια χαρά! Eυχαριστώ και πάλι! Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 17, 2013 από SpyrosRo Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Απρίλιος 17, 2013 #126 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Μπορείτε να συνδεθείτε με VNC σε linux (Ubuntu/Kubuntu) machine του okeanos ?Αν ναι πώς ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Απρίλιος 17, 2013 #127 Κοινοποίηση Απρίλιος 17, 2013 Μπορείτε να συνδεθείτε με VNC σε linux (Ubuntu/Kubuntu) machine του okeanos ?Αν ναι πώς ?Δεν το είχα καταφέρει (μάλλον θέμα firewall θα ήταν πάλι, αλλά βαριόμουν να το ψάξω τότε).Επομένως, είχα βάλει TeamViewer (που δεν έπαιζε υποδειγματικά, αλλά οκ).Πλέον έχουν κάνει αυτό στα images που δίνουν και πρέπει να είναι πιο απλά τα πράγματα:https://okeanos.grnet.gr/blog/2013/04/01/x2go-now-okeanos-images/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgios1989 Απρίλιος 24, 2013 #128 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2013 Δεν πειράζεις το nameserver αλλά το Α record και βάζεις απλώς host και την ip του server.Πχ. example.eu 83.212.x.x*Αν θες να έχεις πολλά domain στον ίδιο server κάνεις το ίδιο και απλώς πειράζεις τον apache για να σε στείλει εκεί που πρέπει.Αυτό το κάνεις στον machine του okeanos σωστά?Και τι ακριβώς βάζεις στον καταχωρητή (papaki.gr / goddady etc) σαν nameservers?Πρέπει να σετάρεις το bind9 σε ubuntu server? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Απρίλιος 24, 2013 #129 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2013 Αυτό το κάνεις στον machine του okeanos σωστά?Και τι ακριβώς βάζεις στον καταχωρητή (papaki.gr / goddady etc) σαν nameservers?Πρέπει να σετάρεις το bind9 σε ubuntu server?Όχι αυτό το κάνεις στον καταχωρητή του ονόματος. Πχ. στο papaki.Εγώ στο papaki εχω αφήσει σαν nameserver αυτούς που έχει default το papaki, δηλαδή dns1.papaki.gr και dns2.papaki.gr.Επίσης έχω βάλει στο A record κάτι σαν αυτό που βρίσκεται στο ποστ που quotaρες και παίζει μια χαρά.Το bind9 δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgios1989 Απρίλιος 24, 2013 #130 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2013 (edited) Όχι αυτό το κάνεις στον καταχωρητή του ονόματος. Πχ. στο papaki.Εγώ στο papaki εχω αφήσει σαν nameserver αυτούς που έχει default το papaki, δηλαδή dns1.papaki.gr και dns2.papaki.gr.Επίσης έχω βάλει στο A record κάτι σαν αυτό που βρίσκεται στο ποστ που quotaρες και παίζει μια χαρά.Το bind9 δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.Αααα στο A record του καταχωρητή εννοείς! Ευχαριστώ! Έγινε επεξεργασία Απρίλιος 24, 2013 από georgios1989 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Απρίλιος 24, 2013 #131 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2013 Bind9 ειναι για να στησεις εσυ δικους σου DNS Server.Θελει 2 ip (2 vms) και ενα domain.The Perfect Server - Debian Squeeze (Debian 6.0) With BIND, Dovecot & Nginx [iSPConfig 3] | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorialsεπι της ουσιας με 1 Domain..και 2 vm..κανετε δικο σας Hosting Panel ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavrosicsd Ιούνιος 25, 2013 #132 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 (edited) Παιδιά καλησπέρα,Θέλω να ρωτήσω για ποιό λόγο δεν μπορώ να κάνω περισσότερα των 2 vm στο account μουΕυχαριστώ εκ των προτέρων. Έγινε επεξεργασία Ιούνιος 25, 2013 από stavrosicsd Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιούνιος 25, 2013 #133 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Γιατί έτσι επέλεξαν οι υπεύθυνοι του GRnet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιούνιος 25, 2013 #134 Κοινοποίηση Ιούνιος 25, 2013 Νομίζω ειναι default περιορισμό της υπηρεσίας. Δεν μπορεις να κανεις κάτι για αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Ιούνιος 26, 2013 #135 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2013 Επίσης να ενημερώσουμε ότι το Okeanos περνάει από την alpha στην beta φάση. Μέχρι να γίνει η μετάβαση, δεν είναι δυνατή η δημιουργία νέων accounts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobis Ιούλιος 10, 2013 #136 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2013 Όσο με εντυπωσίασε το "unlimited" bandwidth που προσφέρουν τα vm του οkeanos , τόσο με ξενέρωσε η πολύ αργή απόδοση τους (cpu power) με αποτέλεσμα , ακόμα και σήμερα , να μην μπορεί να στηθεί πάνω τους , ένας counter strike server , χωρίς να έχει fps drops , (πάνω από 10-14 άτομα , το game είναι unplayable , δηλαδή γονατίζει ο server).Mα να μην μπορούμε να στήσουμε έναν ultra low latency server της προκοπής?Eλπίζω να το διορθώσουν αυτό κάποια στιγμή , δηλαδή να βάλουν δυνατότερα cpu στο beta , αλλιώς με βλέπω να hostarw από το i5 μου , με vdsl.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Ιούλιος 10, 2013 #137 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2013 Εγώ πάλι εύχομαι στο beta να μπλοκάρουν τις πόρτες 1200,27000-27016 και 27030-27039 μπας και καταφέρουμε να κάνουμε καμιά δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Ιούλιος 10, 2013 #138 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2013 Εγώ πάλι εύχομαι στο beta να μπλοκάρουν τις πόρτες 1200,27000-27016 και 27030-27039 μπας και καταφέρουμε να κάνουμε καμιά δουλειά.Torrent? Μέχρι στιγμής μου έχουν. Διαγράψει 2 φορές το vm... Το κατάλαβα ότι κάτι παίζει γιατί εκεί που γράφει τι οσ έχεις έλεγε (deleted) Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Ιούλιος 10, 2013 #139 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2013 Torrent? Μέχρι στιγμής μου έχουν. Διαγράψει 2 φορές το vm... Το κατάλαβα ότι κάτι παίζει γιατί εκεί που γράφει τι οσ έχεις έλεγε (deleted) Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2Με μέτρο ρε συ... :whistle2:Εγώ δεν έχω κανένα θέμα, αλλά προσέχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inglor Ιούλιος 10, 2013 #140 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2013 Εγώ πάλι εύχομαι στο beta να μπλοκάρουν τις πόρτες 1200,27000-27016 και 27030-27039 μπας και καταφέρουμε να κάνουμε καμιά δουλειά. Δεν νομίζω να γίνει κάτι έτσι.. Το βασικό θέμα είναι ότι δίνουν public IP και δεν περνάνε τα VMs πάνω από proxy. Αν τα περνούσανε θα μπορούσαν να κόψουν ό,τι ήθελαν. Μπορεί βέβαια και απλά να μην τους νοιάζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts