papajim Αύγουστος 19, 2012 #81 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 Αρκετα κατατοπιστικος , ευχαριστω.Λες, δε σερφαρεις με την ταχυτητα του σερβερ, το upload δεν επηρεαζει την δικη μου ταχυτητα αν ειναι μικροτερη απο αυτη της γραμμης του πισι->ιντερνετ?Και κατι αλλο αμα βαλω την 80 για πορτα δε θα παιξει?1) Ναι (Αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι για upload από το server). Γενικά όση ταχύτητα και να έχει ο server 100mbit/1gbit εσύ θα σερφάρεις με την ταχύτητα της γραμμής σου γιατί σε καθυστερεί το κομμάτι pc->server.2) Δες αν χρησιμοποιείται. Αν έχεις πχ. κάνα Apache ή Skype στημένο στο pc σου μάλλον δε θα παίξει. Αλλά και πάλι δεν έχω δοκιμάσει να μπλέξω πόρτες για να ξέρω.Αν δε χρησιμοποιείται λογικά θα παίξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Αύγουστος 19, 2012 #82 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2012 1) Ναι αυτο λεω 2) μια δοκιμη δε χανω κατι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reselie Αύγουστος 20, 2012 #83 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 Ακόμα δε με έχουν ενεργοποιήσει :X: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reselie Αύγουστος 20, 2012 #84 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 yay! ενεργοποιήθηκα :yes2: Τώρα όταν τελειώσει το alpha παίζει να τα πάρουμε όλα στο χέρι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Αύγουστος 20, 2012 #85 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2012 yay! ενεργοποιήθηκα :yes2: Τώρα όταν τελειώσει το alpha παίζει να τα πάρουμε όλα στο χέρι? Παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobis Αύγουστος 21, 2012 #86 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Παιδιά να ρωτήσω κάτι ? Υπάρχει περίπτωση στον οκεανό να συνδυάσεις με κάποιον τρόπο την υπολογιστική δύναμη από 2 ή περισσότερα vm? (εξάλλου , μπορεί να βρίσκονται όλα πάνω στο ίδιο physical machine). Θέλω απλά να βελτιώσω την απόδοση , γιατί το lag στα game server δεν παίζεται με τπτ. Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Αύγουστος 21, 2012 #87 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 Παιδιά να ρωτήσω κάτι ?Υπάρχει περίπτωση στον οκεανό να συνδυάσεις με κάποιον τρόπο την υπολογιστική δύναμη από 2 ή περισσότερα vm? (εξάλλου , μπορεί να βρίσκονται όλα πάνω στο ίδιο physical machine). Θέλω απλά να βελτιώσω την απόδοση , γιατί το lag στα game server δεν παίζεται με τπτ. Ευχαριστώ. όχι,δεν μπορείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Αύγουστος 21, 2012 #88 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 [MENTION=19339]roybatty[/MENTION] εργάζεσαι στο πρότζεκτ, ή γενικότερα στο ΕΔΕΤ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
roybatty Αύγουστος 21, 2012 #89 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 @roybatty εργάζεσαι στο πρότζεκτ, ή γενικότερα στο ΕΔΕΤ;δες τα πμ σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavadias Αύγουστος 21, 2012 #90 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2012 δήλωσα και γω με το μέιλ της σχολής μάλιστα.. αλλά δεν είδα φως προς το παρόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Νοέμβριος 3, 2012 #91 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2012 Αν έχει ασχοληθεί κανείς με το στήσιμο vpn server στον ωκεανό, θα ήθελα λίγη βοήθεια. Προσπάθησα να στήσω pptp και l2tp + ipsec με psk, αλλά δε τα κατάφερα να το κάνω σωστά. Επίσης, δεν ενδιαφέρομαι για openvpn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weqwer1416003414 Δεκέμβριος 17, 2012 #92 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 δεν μου λειτουργεί ο apache... ξέρει κανείς τίποτα;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Δεκέμβριος 17, 2012 #93 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2012 Αν σου δούλευε και σταμάτησε δοκίμασε να κάνεις restart το service.sudo /etc/init.d/apache2 stopsudo /etc/init.d/apache2 startήsudo /etc/init.d/apache2 restartΉ γενικά τον serversudo shutdown -r nowΑν τώρα δοκίμασες να το εγκαταστήσεις και απλά δεν παίζει, κάτι δεν έκανες καλά. Οπότε ακολούθα πάλι τα βήματα κάποιου από τα τόσα tutorials που κυκλοφορούν στο net.PS. Η υπηρεσία δε μπλοκάρει κάτι, εμένα παίζει κανονικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Ιανουάριος 12, 2013 #94 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2013 Σε ubuntu 12.04 όταν πήγα να κάνω Update από το manager έδωσα τον κωδικό που εμφανίζει όταν δημιουργείς το μηχάνημα, κι όλα καλά. Όταν πάω σε γραμμή εντολώνε και πατάω su μου ζητάει κωδικό κι εκεί δεν του κάνει ο κωδικός αυτός. Ούτε -προφανώς- ο κωδικός που χρησιμοποιώ για το login στο okeanos. Ούτε μου δώθηκε ή μου ζητήθηκε άλλος κωδικός. Πρόσβαση su/root από terminal πως παίρνω; Τι χάνω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Ιανουάριος 12, 2013 #95 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2013 (edited) [MENTION=4171]deninho[/MENTION] Δοκίμασε sudo su και μετά τον κωδικό σου. Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 12, 2013 από papajim Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Ιανουάριος 16, 2013 #96 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2013 όπως θα έχετε δει όσοι έχετε στήσει μηχανακι στον Okeano, για να συνδεθεις απομακρυσμένα σου δίνει και ένα τυχαίο κωδικό περα από το username, τον οποίο δεν μπορείς να τον ξαναδεις μέσω του Okeanos παρά μονο αν τον έχεις αντιγράψει κάπου. Έχω στήσει Windows server και το χαρτάκι δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά. Στο μηχανακι μπαινω κανονικα αλλά θα ήθελα να τον αλλάξω σε κάτι πιο εύκολο για να μπορώ να μπαίνω ανα πάσα στιγμή και από άλλα σημεία πέρα του desktop μου. Υπάρχει τρόπος να τον ανακτήσω μέσα από τα Windows ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
z3et Μάρτιος 15, 2013 #97 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 https://okeanos.grnet.gr/blog/2013/03/14/new-vm-flavors-higher-limits-increased-flexibility/Πλεον εως 8 πυρηνες, εως 8GB μνημης, εως 100GB χωρου. iLike... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Μάρτιος 15, 2013 #98 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 :clap::clap::clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nasos1416003258 Μάρτιος 15, 2013 #99 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 Ποιο καλό παιδί θα μας βρει mail για εμάς που έχουμε τελειώσει τα φοιτητικά χρόνια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reselie Μάρτιος 15, 2013 #100 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 όπως θα έχετε δει όσοι έχετε στήσει μηχανακι στον Okeano, για να συνδεθεις απομακρυσμένα σου δίνει και ένα τυχαίο κωδικό περα από το username, τον οποίο δεν μπορείς να τον ξαναδεις μέσω του Okeanos παρά μονο αν τον έχεις αντιγράψει κάπου.Έχω στήσει Windows server και το χαρτάκι δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά. Στο μηχανακι μπαινω κανονικα αλλά θα ήθελα να τον αλλάξω σε κάτι πιο εύκολο για να μπορώ να μπαίνω ανα πάσα στιγμή και από άλλα σημεία πέρα του desktop μου. Υπάρχει τρόπος να τον ανακτήσω μέσα από τα Windows ; Μα και εσύ άφησες τον τυχαίο??? πρέπει να αλλάξεις το user password όπως θα έκανες σε οποιονδήποτε υπολογιστή αλλα για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις τον παλαιό. Δεν ξέρω εάν θές να μπλέξεις ,να 'hackεψεις' τον κωδικό με τίποτα pass removal tool ώστε να βάλεις απο την αρχή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts