Jump to content

προβλημα αναπαραγωγης βιντεο σε τηλεοραση

apostatis

Recommended Posts

καλησπερα και ελπιζω να ειμαι στο σωστο topic

εχω μιλησει ξανα για παρομοιο θεμα και εχω διαβασει αρκετα και σε αυτο το φορουμ και σε αλλα το προβλημα ειναι το εξης

εχω βιντεο σε μορφη M2TS και θελω να το μετατρεψω σε καιποια αλλη μορφη χωρις απωλεια ποιοτητας και να το παιζει η τηλεοραση μου

η samsung LE40B650T2W της οποιας το ενσωματωμενο player υποστηριζει αυτα που λενε οι φωτο απο το manual

το θεμα ειναι οτι εχω κανει πολλες προσπαθειες αλλα δεν εχει πιασει.Δοκιμασα με edius και εξαγωγει σε mpg το παιζει αλλα μολι πας να το προχωρησεις μπροστα κολλαει

δοκιμασα σε mkv με tsmuxer και mkvmerge αλλα τα παιζει με μειωμενη ποιοτητα και αλλα καθολου κ.α.

πιστευω οτι ισως η πιο σωστη μορφη να ειναι το mkv αλλα καπου το χαλαω στον αποκωδικοποιητη βιντεο ή φορματ του βιντεο ή codecs πειτε το οπως θελετε

μιας και το mkv σαν container το υποστηριζει μια χαρα

στο media info που φαινεται το codecs του βιντεο ή οπως λενε η φωτο ο αποκωδικοποιητης?

περιμενω τις γνωμες σας!!!

και για να σας προλαβω τα βιντεο M2TS παιζουν μια χαρα σε εξωτερικο media player WD

ImageShack

Έχεις ένα αρχείο m2ts. Περιέχει ένα stream εικόνας και ένα ήχου. Και τα 2 περιέχονται μέσα σε έναν container, m2ts.

Προφανώς η τηλεόραση δεν υποστηρίζει ένα από τα 2 streams (εικόνας ή ήχου). Οπότε και να αλλάξεις container, πάλι δύσκολο να στα παίξει.

Μετατροπή χωρίς απώλεια δεν γίνεται (αλλαγή container όμως ναι), απλά μπορεί να μην είναι αισθητή (υπάρχει και το ενδεχόμενο να φταίει ο ήχος οπότε λιγότερο το κακό).

Έχουμε την ίδια τηλεόραση, στείλε μου αν θες ένα sample να κάνω δοκιμές.

σε πολλα βιντεο συνηθως mkv οταν δεν υποστηριζει τον ηχο στο λεει και απλα παιζει την εικονα

Δεν αναφερόμουν σε μη υποστηριζόμενα φορμά (βλέπε DTS) αλλά σε άλλα κολλήματα, πχ μεγάλο bitrate κλπ.

Φιλαρακι καλημερα,

Δοκιμασε να το κανεις με το MediaCoder (ειναι free) και θα με θυμηθεις.

Θα το κανεις mkv με encoder x264 με bitrate απο 1500 εως 2000 και ηχο AC3. Βαλε στο picture και 16:9 και πιστεψε με, αν οντως ειναι καλη η ποιοτητα του πρωτοτυπου αρχειου που εχεις (που λογικα ειναι, αφου ειναι M2TS αρα ψηφιακο), λογικα (επαναλαμβανω λογικα) θα παρεις αψογο αποτελεσμα.

Συνεχεια αυτη τη δουλεια κανω με δικα μου αρχεια και το αποτελεσμα ειναι απο 98% εως 100% τελειο.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Δοκιμασε και πες.

Θα περιμενω.

Φιλικα,

Τακης

Φιλαρακι καλημερα,

Δοκιμασε να το κανεις με το MediaCoder (ειναι free) και θα με θυμηθεις.

Θα το κανεις mkv με encoder x264 με bitrate απο 1500 εως 2000 και ηχο AC3. Βαλε στο picture και 16:9 και πιστεψε με, αν οντως ειναι καλη η ποιοτητα του πρωτοτυπου αρχειου που εχεις (που λογικα ειναι, αφου ειναι M2TS αρα ψηφιακο), λογικα (επαναλαμβανω λογικα) θα παρεις αψογο αποτελεσμα.

Συνεχεια αυτη τη δουλεια κανω με δικα μου αρχεια και το αποτελεσμα ειναι απο 98% εως 100% τελειο.

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Δοκιμασε και πες.

Θα περιμενω.

Φιλικα,

Τακης

φιλε τακη το δοκιμασα αυτο που λες αλλα και παλι μου λεει μη υποστηριζομενο βιντεο

το εκανα με h264 και οχι x264 που μου ειπες γιατι στο mediacoder 0,8,12,5248 που κατεβασα δεν εχει τετοια επιλογη

mkv παιζει κανονικα η τηλεοραση διαφορα δηλαδη βιντεο που εχω κατεβασει

και να σας πω και ενα κουφο?

εχω 2 τηλεορασεις το ιδιο μοντελο μια 32'' και μια 40''

οταν

περναω το MTS-M2TS απο το mkvmerge και κανω muxing

μου το κανει mkv το οποιο στην 32" παιζει τελεια σχεδον και στην 40" παιζει οπως παρακατω στο βιντεο που ανεβασα.Βλεπετε το τρεμοπαιξιμο που κανει πανω δεξια

και εχουν τις ιδιες ρυθμισεις απλα να πω οτι η 32'' εχει το παλιο λογισμικο 1003,2 ενω η 40'' το τελευταιο 3001,1 [ame]http://www.youtube.com/watch?v=_lo6upFRf0I[/ame]

χαρη στην βοηθεια του φιλου Raider πετυχε να αναπαραγει σχεδον τελεια τα βιντεο και οι 2 τηλεορασης σε μορφη ts ονο που δεν υποστηριζει το ac3 ηχο σε αυτη την μορφη βιντεο και θελουμε να το γυρισουμε σε aac

χαρη στην βοηθεια του φιλου Raider πετυχε να αναπαραγει σχεδον τελεια τα βιντεο και οι 2 τηλεορασης σε μορφη ts ονο που δεν υποστηριζει το ac3 ηχο σε αυτη την μορφη βιντεο και θελουμε να το γυρισουμε σε aac

Την μετατροπή του ήχου θα την κάνεις με αυτό εδώ, αλλά για πές μας πως έκανες την μετατροπή για το βίντεο??

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.