Jump to content

Χρειαζομαι ψυκτρα;

abc

Recommended Posts

Γεια σας παιδια.:hi:

Εχω εναν ι7 860 2 χρονων με την μαμα ψυκτρα ιντελ και βλεπω θερμοκρασια 42-43 σε idle και οταν βαζω κανενα παιχνιδακι παει 75+ σε 10 λεπτα. Ειναι φυσιολογικο?

Ο υπολογιστης δουλευει ιντερνετ και μικρα προγραμματακια. (cpu 15-20%----->ετσι χαζευει...)

Παστα δεν εχω αλλαξει ποτε. Δεν ξερω κιολας να αλλαξω...

Να παρω μια ψυκτρα η δεν την χρειαζομαι?

Πιο πολυ μηπως κατεβασω το θορυβο του ανεμιστηρα. Μου εχει παρει τα αυτια τωρα τελευταια!!!

Λεω να παρω την noctua NH-L12 low profile η την xigmatek dark night και να κανω μια προσπαθεια να την αλλαξω.

Τι λετε ? :hmm:

Σας ευχαριστω.

Η σειρά i3 και i5 πάντως είχαν stock cooler από intel που ήταν τρισάθλιες και μόλις άρχιζες και δούλευες τον επεξεργαστή για κάνα game το fan έκανε τον κουτί του Η/Υ να μοιάζει σαν ελικόπτερο έτοιμο για απογείωση.

Πάρε μια απλή ψύκτρα με heatpipes και θα έχεις τουλάχιστον 10 οC κάτω σε full load και το κεφάλι ήσυχο από θόρυβο. Ακόμα και οι C2D είχαν καλύτερη ψύκτρα. Μιλάμε για αλουμίνιο με περίπου 1-1,5 εκατοστο πάχος και ένα τεράστιο ανεμιστήρα με υψηλές στροφές για ψύξη

Η σειρά i3 και i5 πάντως είχαν stock cooler από intel που ήταν τρισάθλιες και μόλις άρχιζες και δούλευες τον επεξεργαστή για κάνα game το fan έκανε τον κουτί του Η/Υ να μοιάζει σαν ελικόπτερο έτοιμο για απογείωση.

Πάρε μια απλή ψύκτρα με heatpipes και θα έχεις τουλάχιστον 10 οC κάτω σε full load και το κεφάλι ήσυχο από θόρυβο. Ακόμα και οι C2D είχαν καλύτερη ψύκτρα. Μιλάμε για αλουμίνιο με περίπου 1-1,5 εκατοστο πάχος και ένα τεράστιο ανεμιστήρα με υψηλές στροφές για ψύξη

Ακριβώς αυτό, τελειώς άθλιες, το επιβεβαιώνω και στον 2600Κ που έχω. Ιδικά σε full load ανέβαζε αρκετά θερμοκρασίες 80 κάπου εκεί, σαν να μην μπορούσε να ακολουθήσει η ψύκτρα τον επεξεργαστή ένα πράγμα (not o/c). Πείρα μία aftermarket και σώθηκα. Κάνε το ίδιο θα δείς πραγματικά διαφορά.

Οποτε παω για ψυκτρα χωρις πολυ σκεψη λετε.

Εχετε να προτεινετε καμια καλη και ΑΘΟΡΥΒΗ μεχρι 50 ευρω?

Τι λετε για την dark night?

Corsair A50 (παιζει στα 25 ευρω)και αν σου ακουγεται το ανεμιστηρι του παιρνεις 2 με χαμηλα db και θα σαι κομπλε

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Corsair A50 (παιζει στα 25 ευρω)και αν σου ακουγεται το ανεμιστηρι του παιρνεις 2 με χαμηλα db και θα σαι κομπλε

νομίζω η corsair πρέπει να δίνει adaptores δεν ξέρω πως τα ονομάζει ακριβώς μέσα στη συσκευασία που μειώνουν σε 1600rpm τα FANs απο 2000 απο ότι αμα τους κουμπώσεις απευθείας, στην Α70 είχε μέσα που έχω εγώ.

Air Series

νομίζω η corsair πρέπει να δίνει adaptores δεν ξέρω πως τα ονομάζει ακριβώς μέσα στη συσκευασία που μειώνουν σε 1600rpm τα FANs απο 2000 απο ότι αμα τους κουμπώσεις απευθείας, στην Α70 είχε μέσα που έχω εγώ.

Air Series

Δινει τον ανταπτορα που λες και στην Α50 αλλα δεν ξερω αν θα τον καλυψει στο θεμα θορυβου (κανουν και τρομεη βαβουρα τα αναθεματισμενα)

Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclocking δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις 50€ σε ψύκτρα. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες λύσεις μεταξύ 25-35€ που κάνουν μια χαρά τη δουλεία τους.

CoolerMaster Hyper TX3

THERMALTAKE CLP0552 CPU COOLER SILENT s 1156

Αυτές τις 2 τις χρησιμοποιώ στους υπολογιστές μου. Έχουν pwm ανεμιστήρα οπότε από το BIOS μπορείς να "παίξεις" με τις στροφές του ανεμιστήρα. Προσωπικά επειδή και εμένα μου αρέσει η ησυχία έχω 12.5% στροφές και αύξηση στροφών μόνο άμα περάσει τους 55 οC η CPU. Στην πρώτη μπορείς να εγκαταστήσεις και δεύτερο fan αν πας σε κάπως πιο απαιτητικό OC.

Γενικά οποιαδήποτε ψύκτρα τύπου πύργου θα σε καλύψει απόλυτα. Δεν αξίζει τον κόπο να αγοράσεις μια και να αντικαταστήσεις το fan. Δες σε site κατασκευαστή για το θόρυβο που κάνει το fan σε μέγιστες στροφές και έχε κατά νου ότι σε pwm αυτό μπορεί να ρυθμιστεί επιπλέον. Αν δεν είναι pwm μην το αγοράσεις.

Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclocking δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις 50€ σε ψύκτρα. Υπάρχουν πάρα πολλές αξιόλογες λύσεις μεταξύ 25-35€ που κάνουν μια χαρά τη δουλεία τους.

Ακριβώς αυτό. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στα 50€ για μία ψύκτρα, άνετα στην κατηγορία των 25-30 παίρνεις πάρα πολύ καλά προϊόντα.

Αυτή π.χ. για αθόρυβη λειτουργία είναι ότι πρέπει:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650158

Ακριβώς αυτό. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στα 50€ για μία ψύκτρα, άνετα στην κατηγορία των 25-30 παίρνεις πάρα πολύ καλά προϊόντα.

Αυτή π.χ. για αθόρυβη λειτουργία είναι ότι πρέπει:

ARCTIC COOLING FREEZER 13 - - E-SHOP.GR

Θα προτεινα κατι με 12αρι ανεμηστηρα

O 92άρης ανεμιστήρας είναι καταδίκη σε σύγχρονο μηχανάκι, γιατί να περιορίσει τόσο το δυναμικό της ψήκτρας, όταν μπορεί να έναν 120άρη να κάνει πολύ καλή δουλειά και μάλιστα ασύγκριτα πιο ήσυχα?

Οι αερόψηκτρες της Corsair θα ήταν καλή λύση, αλλά τα fan που χρησιμοποιεί σε όλα τα προϊόντα της είναι επιεικώς για μπάτσες. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μόνη overall συμφέρουσα και ικανοποιητική από κάθε άποψη λύση θα ήταν αυτή:

Xigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm (Intel 775, 1156, 1366 & AMD AM2/AM3) - Case Fans - plaisio.gr

ή κάτι τέτοιο (αν και κοστίζουν το ίδιο)

Arctic Cooling Freezer i30 CPU Cooler

O 92άρης ανεμιστήρας είναι καταδίκη σε σύγχρονο μηχανάκι, γιατί να περιορίσει τόσο το δυναμικό της ψήκτρας ότι μπορεί να έναν 120άρη να κάνει πολύ καλή δουλειά και μάλιστα ασύγκριτα πιο ήσυχα?

Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Δεν ορίζεται το επίπεδο της ψύκτρας από το μέγεθος του ανεμιστήρα. Μία καλοσχεδιασμένη ψύκτρα μπορεί άνετα να έχει καλύτερες επιδόσεις με 92mm ανεμιστήρα από μία πολύ πιο ογκώδη με 120mm ανεμιστήρα.

Η συγκεκριμένη που πρότεινα μπορεί να μην έχει τις καλύτερες επιδόσεις μα είναι από τις πιο αθόρυβες στην κατηγορία της, το οποίο είναι το κύριο ζητούμενο σε τέτοια μηχανήματα.

Αλλά αφού και η i30 κάνει τα ίδια λεφτά, τι συζητάμε...

Δυστυχώς δεν είναι έτσι. Δεν ορίζεται το επίπεδο της ψύκτρας από το μέγεθος του ανεμιστήρα. Μία καλοσχεδιασμένη ψύκτρα μπορεί άνετα να έχει καλύτερες επιδόσεις με 92mm ανεμιστήρα από μία πολύ πιο ογκώδη με 120mm ανεμιστήρα.

Η συγκεκριμένη που πρότεινα μπορεί να μην έχει τις καλύτερες επιδόσεις μα είναι από τις πιο αθόρυβες στην κατηγορία της, το οποίο είναι το κύριο ζητούμενο σε τέτοια μηχανήματα.

Δεν ειπε κανεις οτι η ψυκτρα που προτεινεις ειναι θορυβοδες το θεμα εινια ομως να μπορει να εχει και περισοτερες επιλογες σε περιπτωση που θελησει να αλλαξει ανεμηστηρα και καλως η κακως αυτη τη στιγμη οι περισσοτερες επιλογες υπαρχουν στους ανεμηστηρες 120*120

Μιας και ψάχνει ο φίλος οικονομική λύση δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η δυνατότητα αναβάθμισης μελλοντικά του fan. Θα πρέπει να είναι ικανοποιητική η ψύξη και τα επίπεδα θορύβου χαμηλά εξ' αρχής. Αγορά ψύκτρας και αλλαγή fan ανεβάζει αρκετά το budget.

Παιδια ειδα ολες τις προτασεις σας.

Πολλες αξιολογες λυσεις στα 30-40 ευρω.

Σας ευχαριστω για το χρονο σας και τις συμβουλες σας.

Εχω φαει κολλημα με την xigmatek dark night γμτο....μου αρεσει το μαυρο.

Ειδα και το review του Αρη...

Αλλα που να την βρω εδω..

Και που 'σαι man... Πριν παραγγείλεις οτιδήποτε πάρε χάρακα και μέτρα την απόσταση από το mοtherbοard μέχρι το αριστερό πλαινό του κουτιού σου. Πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το ύψος (Η) της ψύκτρας αλλιώς... Σε βλέπω να κόβεις :whistle2::hang3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.