Jump to content

Sandy Bridge vs Ivy Bridge @ Gaming

billpeppas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

SB_vs_IB_Intro_Image_80percent.jpg

Πρίν μερικούς μήνες είχα γράψει ένα αρθράκι σχετικά με τον επίκτυπο της συχνότητας λειτουργίας του επεξεργαστή Core i7-2600K και Core i7-980X καθώς και διάφορων άλλων εξαρτημάτων [ συχνότητα μνημών RAM, συχνότητα BCLK, συχνότητα UnCore, συχνότητα του διαύλου PCI-Express, link width της θύρας PCI-Express ( 16x-16x SLI vs 8x-8x SLI ), κλπ ].

Σήμερα επιτέλους τελείωσα ένα ακόμα παρόμοιο άρθρο, αυτή την φορά πραγματοποίησα μετρήσεις σε διάφορα games στα 1080p με μια overclocked GeForce GTX 680 και δύο επεξεργαστές σε διάφορες συχνότητες ( καθώς και στην ίδια συχνότητα για σύγκριση Clock-per-Clock ), έναν Core i7-2600K "Sandy Bridge" εναντίων ενός Core i7-3770K "Ivy Bridge".

Sandy_Bridge_vs_Ivy_Brige_Gaming_Performance_Test_System_Specs.png

Παρότι δαπάνησα αρκετό χρόνο, δεν μπόρεσα να testάρω όσα παιχνίδια θα ήθελα, έτρεξα γύρω στα 12 παιχνίδια αν δεν απατώμαι, σε διάφορες συχνότητες βεβαίως στις CPU αλλά και στην VGA ( 1202MHz/1778MHz & 1254MHz/1778MHz ).

Ίσως σε λίγο καιρό προσθέσω και άλλα games, δεν είμαι σίγουρος, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες αυτό.

Anyway, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά παραδείγματα από το άρθρο για αρχή να σας ανοίξω την όρεξη :p

bf3_avp399ib4.jpg

dow2_lp2c3ciu.jpg

Εδώ θα βρείτε το πλήρες άρθρο ( 11 σελιδούλες μόνο! ) με περισσότερες λεπτομέρεις και παιχνίδια φυσικά.

Τα λέμε σύντομα και με άλλα ενδιαφέροντα αρθράκια :)

sweet spot (very sweet) τα 4.2-4.3 στον Ι7-3770Κ !

Ακόμα και με την μαμά ψύξη παίζει μια χαρά εκεί !

Συγχαρητήρια για το πληρέστατο άρθρο κ ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσες γι'ακόμα μια φορά. Αλλωστε actiοns speak lοuder than wοrds, κάτι που δεν καταλαβαίνουν πολλοί. Πάντως με τόσα tests δεν πρέπει να σου μένει και πολύς χρόνος να παίξεις ο ίδιος, εεεε? :)

Συγχαρητήρια για το πληρέστατο άρθρο κ ευχαριστούμε για το χρόνο που διέθεσες γι'ακόμα μια φορά. Αλλωστε actiοns speak lοuder than wοrds, κάτι που δεν καταλαβαίνουν πολλοί. Πάντως με τόσα tests δεν πρέπει να σου μένει και πολύς χρόνος να παίξεις ο ίδιος, εεεε? :)

Danke schon!

Βασικά και χρόνο να είχα δεν παίζω πλέον games, γιατί απλά δεν μου προσφέρουνε καθόλου διασκέδαση και ευχαρίστηση.

Από την άλλη και να ήθελα ο ελεύθερος χρόνος μου είναι μηδαμινός, με μερικές μέρες να μην υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος, οπότε προτιμώ όποτε βρίσκω ευκαιρία να βγαίνω για ποτάκι/καφέ/φάι με φίλους-φίλες ( άλλωστε δεν θα τους ξαναδώ, δεν ξαναέρχομαι Ελλάδα ξανά παρά να παίζω games, κλπ κλπ.

Ωραιος :T:

Απο προσωπικη περιεργια για την επιδραση του στα παιχνιδια, ειναι κανενα τεστ με HT off;

Σε ποια σελιδα ειναι τα "αμαγειρευτα" νουμερα?

Σελίδες 7-8 είναι ότι πιο κοντινό στα driver defaults ρε πρόβατο :p

Μόνη διαφορά το High Quality @ Text. Filtering αντί Quality, και 4xTrSSAA αντί 0xTrAA καθώς και τα απαραίτητα Single Display performance mode αντί multiple display, και το prefer max performance και όχι adaptive ( power saving, less oc, lower boost clocks, etc ).

Δεν είναι για να συγκρίνεις κάτι με AMD το άρθρο πάντως, οπότε άσκοπο ότι και να είχες κατά νου :)

Ωραιος :T:

Απο προσωπικη περιεργια για την επιδραση του στα παιχνιδια, ειναι κανενα τεστ με HT off;

Όλα με HT on είναι.

On ή Off διαφορά δεν υπάρχει.

Τέστ HT on vs off εδώ -> http://www.benchzone.com/page.php?al=gaming_performance_part1&pg=14

Ποιος μιλησε για AMD?

Δεν μου αρκει το "πιο κοντινό στα driver defaults "

Θελω παντα driver defaults.

τα gap με Driver defaults θα ηταν αλλα....

Ποιος μιλησε για AMD?

Δεν μου αρκει το "πιο κοντινό στα driver defaults "

Θελω παντα driver defaults.

τα gap με Driver defaults θα ηταν αλλα....

Καθόλου διαφορετικά δεν θα ήταν ;)

Ωραίος !!!

Μία ερώτηση να κάνω μόνο, στο BattleField 3 βλέπω ότι ο 2600k στα 4.7GHz είναι πιο αργός από τον 4.3GHz ξέρουμε για ποιόν λόγο γίνετε αυτό?

Ωραίος !!!

Μία ερώτηση να κάνω μόνο, στο BattleField 3 βλέπω ότι ο 2600k στα 4.7GHz είναι πιο αργός από τον 4.3GHz ξέρουμε για ποιόν λόγο γίνετε αυτό?

Δεν είναι συγκρίσιμα τα tests μεταξύ διαφορετικών σελίδων του άρθρου.

Αν είναι στο ίδιο γράφημα, τότε μάλλον μιλάς για διαφορά 1-2 fps πάνω κάτω, που είναι και φυσιολογικό να συμβαίνει, γιατί είναι μέσα στην τυπική διακύμανση του test, δηλαδή αν το τρέξεις 100 φορές το test το average μεταξώ των 2 θα είναι στα ίδια νούμερα, ενώ σε 5-6 runs δεν υπάρχουνε τόσα πολλά δείγματα ώστε να αποκλειστούνε οι ψιλοδιαφορές που μπορεί να συμβούνε έστω και στιγμιαία σε κάποια φάση του gaming.

επομένως φίλε μου το pci-e 1.1 με το 3.0 δεν έχουν διαφορά απο αυτό που βλέπω και μάλιστα στο Average

επομένως φίλε μου το pci-e 1.1 με το 3.0 δεν έχουν διαφορά απο αυτό που βλέπω και μάλιστα στο Average

Δίχως να spoilάρω, δεν είναι συμπερασματικό το παραπάνω γράφημα.

Υπομονή λίγες μερούλες ;)

Φοβερό review που μπορείς να δεις μόνο σε μεγάλα ευρωπαικα forum ή περιοδικα!Άξιος...Συγχαρητηρια από μένα.

3770Κ ftw

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.