savatage1416003592 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6, 2012 Όπως έγραψα και στο τίτλο ασχολούμαι με τον υπολογιστή της μάνας μου που έχει ένα πρόβλημα. Τον ανοίγω και ενώ φαίνεται να φορτώνει κανονικά δεν δείχνει τίποτα στην οθόνη. Είχα βάλει και εξωτερική οθόνη(μπας και χάλασε η οθόνη) και πάλι δεν έδειχνε τίποτα. Πριν καιρό το πήγαμε σε ένα μαγαζί με υπολογιστές και είπαν ότι το έκαναν. Τους ρωτάει ο πατέρας μου τι είχε,επειδή γνωρίζει από υπολογιστές, και του λένε και καλά τα μυστικά της δουλειάς και δεν γίνεται να πούνε!!Το παίρνουμε σπίτι το λειτουργεί μια μέρα η μάνα μου και μετά πάλι τα ίδια. Το πηγαίνουμε πίσω και μας λένε ότι δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο το ανοίξανε και το ξανακλείσανε. Ίσως κάτι δεν κάνει καλή επαφή. Που να κοιτάξω??Διότι ο υπολογιστής είναι τόσο παλιός που δεν αξίζει να δώσεις λεφτά να τοπν φτιάξεις. Αν είναι να το φτιάξω και να μπαίνει λίγο internet μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
savatage1416003592 Ιούνιος 7, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2012 Άνοιξα τον υπολογιστή και τον έχω κάνει κομμάτια. Προσπάθησα να το ανοίξω έχοντας μόνο την μητρική στα χέρια άλλα δεν τα κατάφερα. Το μόνο που έχω δει να έχει πρόβλημα είναι ένα κουμπάκι που υπάρχει για να αναγνωρίζει αν είναι ανοιχτή η οθόνη.Αυτό το κουμπάκι όταν κλείνει η οθόνη , "πατιέται" μέσα, και μάλλον με αυτόν τον τρόπο "καταλαβαίνει" ο υπολογιστής ότι έκλεισε η οθόνη. Μήπως ξέρεις κάποιος ποια είναι η ακριβής λειτουργία αυτού του κουμπιού? Στην προσπάθεια μου να το φτιάξω(έμπαινε μέσα και και δεν ξαναέβγαινε) το χάλασα. Μήπως ο υπολογιστής βλέπει λανθασμένα ότι είναι κλείστή η οθόνη και γιαυτό δεν βλέπω κάτι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
savatage1416003592 Ιούνιος 8, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 8, 2012 Με λίγο ψάξιμο που έκανα μάλλον φταίει η κάρτα γραφικών. Το θέμα είναι ότι η κάρτα είναι ενσωματωμένη κια δεν αλλάζει. Το service που το πήγαμε μάλλον έκανε gpu reflow που είπε .Αν το gpu reflow γίνεται γιατί έχουν ξεκολήσει τα ποδαράκια της κάρτας μήπως μπορώ να το κάνω με το κολλητήρι???Στην πίσω μεριά από το τσιπάκι φτάνουν οι τρυπούλες από το τσιπάκι. Θα ζεστένω μια τις τρυπούλες μήπως και ξαναγίνει η κόλληση.Τι λέτε??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
savatage1416003592 Ιούνιος 12, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2012 Μάλλον πάει για πέταμα. Θα πουλήσω ότι κομμάτια μπορώ και τα άλλα για πέταμα..Δεν αξίζει να φτιαχτεί. Και πολύ ασχολήθηκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Ιούνιος 22, 2012 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2012 Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω. Αν έχεις ένα δυνατό κολλητήρι και μία παλιά χάλκινη ψήκτρα ή ένα χοντρό φύλλο χαλκού μπορείς να το κάνεις μόνος σου χωρίς πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Ιούνιος 22, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2012 Τα ποδαρακια που ξεκολλανε ειναι κατω απο το chip της vga. Πρεπει να σηκωθει το chip και να γινει νεα κολληση. Απο τη στιγμη που περασε ηδη ενα reflow και ξανα εσκασε μπορει να χρειαστει αντικατασταση το chip. Με IR μηχανημα γινεται η δουλεια που θελεις. Για περισσοτερα ινφο ΠΜ ΥΓ αυτο που λεει φιλος λιγο πιο πανω καλυτερα να μην το δοκιμασεις, ΕΚΤΟΣ και αν θελεις να καψεις και καμμια πλακετα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandertm8 Ιούνιος 22, 2012 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2012 Το έχω κάνει στο laptop μου και δεν κάηκε καμία πλακέτα. 1 χρόνο και 2 μήνες τρέχει χωρίς πρόβλημα με 0€ κόστος επισκευής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
o polonos Ιούνιος 26, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 26, 2012 Το έχω κάνει στο laptop μου και δεν κάηκε καμία πλακέτα. 1 χρόνο και 2 μήνες τρέχει χωρίς πρόβλημα με 0€ κόστος επισκευής.Αυτο δεν σημαινει κατι. Καν'το σε 50 καρτες για να εχεις μια πιο ολοκληρωμενη εικονα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.