ea6gka Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2004 η διαφορα στην τιμη τους ειναι 50 . το προβλημα ειναι οτι εμπιστευομαι τις Κανον πιο πολυ αλλα η ολυμπους ειναι καλυτερη στην ποιοτητα ληψης και ειναι και 5 μεγαπιξελ(δεν με πειραζει που ειναι 5 , τα 3.2 για ερασιτεχνες ειναι αρκετα.). Η ολυμπους εχει πλαστικο περιβλημα η κανον μεταλικο. διαβασα reviews και εχω καταλαβει οτι η ολυμπους ειναι ενα κλικ επανω στην ποιοτητα. Η κανον ομως δεν μπορω να πω οτι ειναι χειροτερη. τι λετε ρε παιδια?Η ixus 500 πηγε πισω , την ειχα μια μερα και κοντεψα να την χασω, προσεχετε με τις μικρες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 30, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 μεταξυ των 2 μοντελων που αναφερεις..και μονο...η canon εχει λιγο πιο ευρηγωνιο φακοη olympus εχει λιγο καλυτερο teleη olympus εχει μεγαλυτερο sensoraη canon εχει καλυτερο συστημα focusingη olympus εχει καλυτερο macroη canon εχει πιο γρηγορο κλειστροη olympus εχει καλυτερο digi zoomη olympus εχει δυνατοτερο φλαςη olympus εχει πιο ευαισθητο isoη canon εχει φθηνοτερα media (C.F)οι διαφορες τους ειναι μικροσκοπικες αλλα υπαρχουν...το 90% θα σου προτεινει canon....(το μαρκετιν κανει 8αυματα...)Μαζι με την κανον μαλλον 8α σου δωσουν κανα εκτυπωτη καμια φρυγανιερα...μη μασας...παρτα!Δεν σημαινει οτι σου προτεινω την olympus...μεταξυ των 2 μαλλον 8α επαιρνα την canon...αλλα ξαναλεω μεταξυ αυτων των 2 συγκεκριμενων compact digital μοντελων Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 30, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 εγω την ολυμπους θελω ζαρρα , (εχει και 2 χρονια εγγυηση) αλλα μοιαζει σα ψευτικη ρε γμτ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 30, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 ναι το ξερω ειναι και το ψυχολογικο στην μεση....τι να σου πω.....παντως καταλαβαινεις και εσυ οτι αυτο δεν εχει να κανει με το ποσο καλα "τραβαει" η μηχανη.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 30, 2004 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 ακριβως , θεμα επιδοσεων δεν τιθεται .η ολυμπους ειναι σαφως καλυτερη. αλλα μονο επιδοσεις εχει η ολυμπους απο εμφανιση, κατασκευη κλπ ερχεται δευτερη. ΠΟΛΥ δυσκολη επιλογη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 30, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 8ες να βγαζεις φωτογραφιες 'η να κανεις Pull mour?στο λεω οχι για να στην πω...απλως ρωταωπαντως αν καταλαβες τα παραπανω συγκριτικα 8α δεις οτι δεν εχουν ιδιαιτερες διαφορες...για να το πω αλλιως αν δεν ασχοληθεις σοβαροτατα με το θεμα φωτογραφια δεν προκειται να τις αντιληφθεις ποτε, ασχετο με το τι λενε τα specs τους..και να να φερω ενα παραδειγμα....η μηχανη του Antonisk87 ειναι απο πλαστικο....η μηχανη ομως μαμαει, ειναι εξαιρετικη...και βαζει κατω πολλες... μεταλλικες και δεν ξερω γω τι αλλο....ναι με χαλαει που ειναι πλαστικη και οχι απο τιτανιο οπως η nikon που εχω, αλλα τι να λεει αυτο... η μηχανουλα ειναι Super!μπες στο dpreview να δεις τις sample φωτογραφιες τους διαβασε τα review τους και κατελεληξε μετα..δες ομως οποσδηποτε τα samples και συγκρινε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 30, 2004 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 ποια εχει ο αντωνις και ποια εχεις εσυ? θελω μια μηχανη που να βγαζει αριστη ποιοτητα εικονας και να αντεχει στο χρονο. εχω διαβασει σχεδον ολα τα τεστ απο 3 διαφορετικες σελιδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 30, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 η ΝΙΚΟΝ ζαρρα ξερω οτι ηταν η επιλογη των επαγγελματιων οσον αφορα μηχανες με φιλμ. Με τις ψηφιακες δεν εξερω τι παιζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 30, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 τι μηχανη εχω??χμ...αυτα ειναι μυστικα....δεν λεγονται...αλλα βλεπονται ενιοτε στο lab... o antonisk αν θυμαμαι canon απο την σειρα ΕΟS...Παντως και οι Nikon εχουν τα κουλα τους... :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 30, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ...οτι και αν παρεις...ειτε Olypmus ειτε Canon ειτε Contax...Μην ξεχασεις να παρεις το σημαντικοτερο πραμα σε μια μηχανη....ΤΟ ΤΡΙΠΟΔΟ.....εκτος, αν οταν τραβας, μπουκονεις χαπες διαζεπαμινης οπως οι σκοπευτες...χιχιχιχιχ Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1416003167 Ιούλιος 30, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Εγω εχω την C5000z απο το πασχα και την εχω καταβρει.... Πολυ καλο μηχανακι με πολλες ευκολιες για τους αρχαριους και πολλες χειροκινητες ρυθμισεις για τους ψαγμενους . Παντως αν σε ενδιαφερει να εκτυπωνεις καμια φωτογραφια καπου καπου , παρε μηχανη απο 5ΜΡ και πανω. Ο μεγαλος αισθητηρας κανει διαφορα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 30, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Αρχική απάντηση από bizimis [Σήμερα, στις 14:10] 1. Παντως αν σε ενδιαφερει να εκτυπωνεις καμια φωτογραφια καπου καπου , παρε μηχανη απο 5ΜΡ και πανω. 2. Ο μεγαλος αισθητηρας κανει διαφορα.... 1. θες να προσδιορισεις καλυτερα το "εκτυπωνεις" ? εννοεις σε εκτυπωτη σπιτι? αν ναι τοτε και η 5megapixels σου κανει και με το παραπανω δινει 16x14cm με 304dpi χαλαρα... εκτος και αν μιλας για offset που δε το νομιζω...οπου εκει εισαι 2400-2540dpi. Kαι μιλαω για τα dpi δωσμενα στο Photoshop και ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ... 2. εμ...συγνωμη αλλα μαλλον εισαι τελειως λαθος... γιανα το πω καλυτερα ο μεγαλος αισθητηρας θα σου δωσει πιο μεγαλη foto. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ....για αυτο...ειναι υπευθυνα αλλα πραματα στην μηχανη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1416003167 Ιούλιος 30, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Εγραψα οτι μεγαλος αισθητηρας κανει διαφορα και οχι ΤΗΝ διαφορα .Σιγουρο ειναι οτι παιζουν ρολο και τα λοιπα στοιχεια της μηχανης ...... αν ειναι δυνατον .......:giveup: Εγω εκτυπωνω με τον Canon i865 στο σπιτι μου φυσικα ........Θελεις δηλαδη να μου πεις οτι αν η μηχανη μου ειχε 2ΜΡ λιγοτερα θα ειχα την ιδια ποιοτητα φωτο στο Α4....... ;Ο.Κ. μπορεις να το πεις αλλα......:whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 30, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 Ok megapixel παιζει ρολο απο οτι βλεπω, ολυμπους ερχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Ιούλιος 30, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2004 την ιδια ποιοτητα σε μικροτερο μεγεθος..και για να ειμαι πιο σαφης.παρε την μηχανη σου τραβα κατι στα max MP.και με τις ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες ρυθμισειςτραβα την ΙΔΙΑ φωτο με τα 2/3max MP.ολες οι ρυ8μισεις ομως ιδιες κα8ως και η συμπιεση του jpgτυπωσε τες σε Proof χρωμαλινη...και 8α δεις οτι διαφερουν μονο στο ...μεγεθος..ουφ αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jose Αύγουστος 12, 2004 #16 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 A75 οχι γιατι την εχω γιατι ειναι CANON ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Αύγουστος 12, 2004 #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Αρχική απάντηση από Zarras τι μηχανη εχω??χμ...αυτα ειναι μυστικα....δεν λεγονται...αλλα βλεπονται ενιοτε στο lab... o antonisk αν θυμαμαι canon απο την σειρα ΕΟS...Παντως και οι Nikon εχουν τα κουλα τους... :whistling Αρχική απάντηση από Zarrasκαι να να φερω ενα παραδειγμα....η μηχανη του Antonisk87 ειναι απο πλαστικο....η μηχανη ομως μαμαει, ειναι εξαιρετικη...και βαζει κατω πολλες... μεταλλικες και δεν ξερω γω τι αλλο....ναι με χαλαει που ειναι πλαστικη και οχι απο τιτανιο οπως η nikon που εχω, αλλα τι να λεει αυτο... η μηχανουλα ειναι Super! Tωρα εξηγουνται ολα!!Αλλα αυτες οι μηχανες εχουν ξεφυγει πολυ απο το budjet του ea6gka!Aπορω πλεον ν αδω τι μηχανη εχεις εσυ(ζαρρα)!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagalidis Αύγουστος 12, 2004 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Aπό εκτυπωτές πάντως αν και λίγο Off Topic θα έλεγα ότι οι CANNON είναι οι καλύτεροι..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.