Jump to content

Corsair 650D ή Lian Li

elias74gr

Recommended Posts

μετά από πολύ- πολύ διάβασμα στο forum κατέληξα για τη δημιουργία του πρώτου μου μη φορητού υπολογιστή , όσον αφορά το κουτί σε 2 εταιρείες τη Corsair και τη Lian li.

Τo 650D της Corsair το επέλεξα: για την ποιότητα της εταιρείας, την άριστη υποστήριξη της, την απουσία πλαστικού στο συγκεκριμένο μοντέλο, την ύπαρξη 2 θυρών USB 3.0, τις άριστες κριτικές του (και στο forum και στο newegg.com), το σχετικά μικρό του βάρος και την κάτω από 200 ευρώ τιμή του.

αυτό που δε μου αρέσει στη Corsair είναι το ''made in china'' (φυσικά και η toshiba, denon κ.α είναι από κίνα πλεον).

για τη ταιβανέζικη lian li δε διαβάζω πολλά και δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τα κουτιά της. αλλά φαίνεται να έχει ποιοτικά κουτιά (αλουμίνιο) και δεν κατασκευάζονται στην κίνα. αυτό που δε γνωρίζω καθόλου είναι για την υποστήριξη της στην Ελλάδα και φυσικά οι τιμές της υπερβαίνουν τη corsair.

προσωπικά δε θα ασχοληθώ με πειράγματα αλλά επιθυμώ το κουτί μου να επιτρέπει να αλλάξω μόνος μου (αδαής του είδους) κάποιο σκληρό δίσκο, φυσικά να είναι σχετικά αθόρυβο και να μην παρουσιάσει για πολλά χρόνια πρόβλημα.

Βασικά και οι δυο εταιρίες βγάζουν πολύ ποιοτικά κουτιά ισως της lian li λίγο τσιμπημένα στην τιμή αλλά είναι ολα ολο αλουμίνιο.

Το made in china δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα που έχεις πλεον ολα στην Κίνα κατασκευάζονται αλλά η διαφορά ειναι στις προδιαγραφές που δίνει η κάθε εταιρία για τα προϊόντα της. Το 650D ειναι πολύ καλό κουτί και αξίζει τα χρήματα που κοστίζει και για mid tower πιστεύω οτι εχει χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας κουτιών.

Γενικότερα οσο αφορα τις ευκολίες που ψαχνεις σε ενα κουτι (usb 3, αλλαγη δίσκου εύκολα) ολα τα κουτιά αυτη την εποχή τα προσφέρουν απο εκει και πέρα ειναι θεμα γούστου και μεχρι που θέλεις να φτάσεις οικονομικά.

Η Corsair είναι 2 χρόνια; στην αγορά κουτιών; Τροφοδοτικά και μνήμες έφτιαχνε και τώρα το γύρισε σε all around.

H Lian Li είναι απο 1983 και κατασκευάζει ποιοτικά cases.

Η lian li είναι πολύ καλύτερη απο corsair σε αυτό το κομμάτι.

Το οτι δεν έχουν πολλοί δεν σημαίνει οτι δεν είναι καλά. Επίσης πολλοί δεν έχουν ferrari. :D

Αν μπορείς να τα δώσεις πάρε Lian Li ή silverstone. Αν δεν μπορείς πάρε Corsair

πραγματικα το made in china δεν είναι πλεον αποτρεπτικός παράγοντας αλλά αν μπορώ να βρω κάτι μη κινέζικο με τα ίδια χαρακτηρηστικά θα το προτιμήσω. καθαρά υποκειμενικό κριτήριο. επειδή δεν έχουν πολλοί lian li κουτιά δεν έχω πολλές τους κριτικές. αυτό που δε γνωρίζω καθόλου για τη ταιβανέζικη εταιρεία, εν αντιθέση με τη corsair, είναι η υποστήριξη της μετα την αγορά. στον τομέα αυτό η corsair, απόσα διαβάζω κυριαρχεί.

πραγματικα το made in china δεν είναι πλεον αποτρεπτικός παράγοντας αλλά αν μπορώ να βρω κάτι μη κινέζικο με τα ίδια χαρακτηρηστικά θα το προτιμήσω. καθαρά υποκειμενικό κριτήριο. επειδή δεν έχουν πολλοί lian li κουτιά δεν έχω πολλές τους κριτικές. αυτό που δε γνωρίζω καθόλου για τη ταιβανέζικη εταιρεία, εν αντιθέση με τη corsair, είναι η υποστήριξη της μετα την αγορά. στον τομέα αυτό η corsair, απόσα διαβάζω κυριαρχεί.

ΕΕΕ όχι και την πρωτιά η Corsair στα cases. Επειδή πούλησε σε ένα χρόνο 300.000 cases δεν σημαίνει οτι βγήκε και πρώτη.

Ο άνθρωπος λέει ότι η corsair κυριαρχεί στο after-sale, όχι οτι κυριαρχεί στην αγορά.

Για μένα, κοίτα ποιο κουτί σου αρέσει περισσότερο. Το 650d είναι πανέμορφο, αλλά ποιο είναι το αντίστοιχο μοντέλο της lian li;

Τα lian li είναι πολύ πιο ποιοτικά απο αυτά της corsair και σίγουρα ειναι πολυ περισότερα χρονια στην αγορα με κουτία που εχουν αφήσει ιστορία οπως το PC-80

pc-p80-sidebfn3.jpg

το V2000

59667d1102841349-looking-for-new-computer-case-opinions-prd_1197.jpg

κλπ.

Κατι αντιστοιχο του 650d θα ηταν μαλλον το V1020 ή το PC-8

Αλλα σίγουρα εδω στην Ελλάδα λιγο δύσκολο να τα βρεις οποτε μονο απο εξωτερικο αλλα δεν ξέρω κατα ποσο συμφέρει με τα μεταφορικά.

Αν μπορείς να πάρεις κάποιο Fortress ή Temjin της Sivlestone, go for it, αλλιώς Corsair.

Η Corsair είναι 2 χρόνια; στην αγορά κουτιών; Τροφοδοτικά και μνήμες έφτιαχνε και τώρα το γύρισε σε all around.

H Lian Li είναι απο 1983 και κατασκευάζει ποιοτικά cases.

Η lian li είναι πολύ καλύτερη απο corsair σε αυτό το κομμάτι.

Το οτι δεν έχουν πολλοί δεν σημαίνει οτι δεν είναι καλά. Επίσης πολλοί δεν έχουν ferrari. :D

Αν μπορείς να τα δώσεις πάρε Lian Li ή silverstone. Αν δεν μπορείς πάρε Corsair

Αυτό δεν λέει τίποτα. Αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα Corsair από Lian Li. H Lian Li τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει να εξελίσεται.

Πρέπει να πάρουμε χαμπάρι οτι τα κουτιά δεν είναι ντενεκέδες για τυρί.

Έχουν πλέον πολλά ηλεκτρονικά μέρη (hot swap pcb, fan controllers κλπ) τα οποία μπορούν να πάθουν ότι ζημιά μπορεί να πάθει και οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό σύστημα.

Παίζει ρόλο το after-sales της εταιρίας και χωρίς υπερβολές, η corsair (και η logitech αλλά είναι ψιλοάσχετο) είναι πολύ μπροστά στο θέμα αυτό.

Για την Lian li ας μας πει κάποιος που τους χρειάστηκε.

κάποιος που έχει Lian Li κουτί μπορει να κρίνει το after sale της εταιρείας;

εκτός και τα κουτιά της Lian Li δε χαλάνε ποτέ!

Σε ένα κουτί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε καίει τόσο πολύ το after sales support. H λαμαρίνα εκεί θα μείνει :)

[MENTION=23277]Vag02[/MENTION] εντάξει αν έχει fan controller να στον καλύψει. Αλλά δεν νομίζω να είναι τόόόόσο μεγάλη υπόθεση το after sales σε ένα κουτί :)

Καλησπερα! Εγω εχω ενα lian li PC-A05N εδω και 4 χρονια. Πολυ καλο ειναι και το γουσταρω απιστευτα(κανει λιγο παραπανω θορυβο απο οτι θα επρεπε αλλα φταιει σιγουρα οτι παραειναι μικρο). Ενα απο τα πιο εντυπωσιακα στοιχεια ηταν τα περιεχομενα της συσκευασιας που απλα ειχε τα παντα!

Τωρα να σου πω οτι τους χρειαστηκα ποτε, δεν θα στο πω. Μια χαρα δουλευουν ολα τα κουμπια, usb κλπ ακομα και τωρα. Πλεον βεβαια δεν εχει εγγυηση αλλα και παλι αν θελω οτιδηποτε μπορω να το βρω ανετα στο amazon ή στο ebay.

Γενικα ο βασικοτερος λογος ομως, θεωρω, που με ικανοποιει το κουτι ειναι γιατι μου αρεσει εμφανισιακα απο την αρχη και ακομα μου αρεσει! Βασικα η εμφανιση, θεωρω οτι ειναι και το πιο συμαντικο(παντα μιλαω για λιγο καλυτερα κουτια που η ποιοτητα ειναι λιγο δεδομενη και αφου εισαι σιγουρος οτι σου χωρανε αυτα που θες να βαλεις μεσα).

διαβάζοντας στο Newegg.com - Computer Parts, Laptops, Electronics, HDTVs, Digital Cameras and More! για κριτικές διαπιστώνω ότι για το corsair 650d υπάρχουν και κριτικες ιδιαίτερα αρνητικές για την ποιότητα του κουτιού ενώ για τη lian li, απόσα γράφονται, υπάρχουν λίγοι, σε σχέση με τη corsair, φανατικοί από παλιά αγοραστές της εταιρείας που διαπιστώνουν πλεον ότι η ποιότητα αν και παραμένει κορυφαία παρουσιάζει πτωτική πορεία.

η ταιβανέζικη εταιρεία κατακρίνεται έντονα για το after sale της.

να σημειώσω και τις ανεβασμένες τιμές των high end κουτιών της.

Σίγουρα Lian Li! Όχι πως το Corsair είναι κακό,αλλά θεωρώ πολύ καλύτερο ένα κουτί εξολοκλήρου κατασκευασμένο από αλουμίνιο!

Θα δώσεις περισσότερα φράγκα,άλλα θα δεις και άλλη ποιότητα!

Προσωπικά έχω φουλ αλουμινένιο κουτί 4-5 χρονιά και δεν πρόκειται να το αλλάξω με τίποτα!

...btw το Corsair έχει μόνο το faceplate αλουμινένιο! :whistle2:

η αγορά ενός κουτιού της corsair είναι για μένα εύκολη υπόθεση και σίγουρα αξιόπιστη λύση γιατί το βρίσκω σε πληθώρα ελληνικών καταστημάτων (δόσεις!) αλλά και ευρωπαϊκών (σε καλύτερη τιμή αλλά μετρητοις), εξυπηρετεί, βάση των κριτικών, τον μέσο χρήστη και φυσικά δε ξεχνάω την άριστη υποστήριξη της εταιρείας.

για τη lian li o δρόμος της αγοράς είναι δύσκολoς μια και τα κουτιά της δεν υπάρχουν σε ποικιλία στην Ελλάδα μας (και σε τιμές ανεβασμένες) ενώ στην ευρώπη η ποικιλία είναι μεγαλύτερη αλλά όχι πλήρης. δηλαδή και να επιλέξεις κουτί lian li πρέπει στη συνέχεια να ψάξεις πολύ από που θα το βρεις (και σε λογική τιμή+ μεταφορικά).

όπως καταλαβαίνετε η lian li με έχει πείσει περισσότερο από την corsair (ελπίζοντας να μην χρειαστώ υποστήριξη) και σαρώνοντας την παλαιομοδίτικη ιστοσελίδα της, παραβλέποντας τα πολύ ακριβά και αχρείαστα για μένα κουτιά της, στοχεύω πλέον στα: PC-Z70, Lian Li Industrial Co., Ltd. PC-V1020, Lian Li Industrial Co., Ltd.

παραβλέποντας τα πολύ ακριβά και αχρείαστα για μένα κουτιά της

Έχεις δει τιμές για τα δυο που λες ότι στοχεύεις; Γιατί κάτω από 260€ δεν θα τα βρεις!

Πάντως το PC-V1020 δείχνει αρκετά καλύτερο από το PC-Z70!

ας δούμε λίγο το σκεπτικό μου για την επιλογή κουτιού πλεον της lian li.

απο τα ''συνηθισμένα σασι'', όπου και τα περισσότερα κουτιά της εταιρείας, εξαιρέθηκαν:

τα mini, όσα δε διαθέτουν usb 3.0 και υποδοχή 2,5'', τα παλαιότερα και τα πολυ φθηνότερα.

απο τα ''ποιοτικότερα σασι'':

PC-V2120, απο 360 λιρες και βαρυ (14,5 κιλα).

PC-X2000F, απο 400 λιρες και απουσια 2,5''.

PC-A77F, δε διατιθεται πλεον, απουσια 2,5''.

PC-A71F, απο 190 λιρες, απουσια 2,5''.

PC-A70F, απο 130 λιρες, απουσια 2,5''.

PC-P80N, απο 290 λιρες, τα χει όλα, σε καλυτερη τιμή θα το επαιρνα!

PC-Z70, απο 170 λιρες, το νεοτερο.

Εγώ πάντως θα τσίμπαγα απο εδώ αυτό...

2700K + Asus Maximus IV Extreme-Z68 + Nvidia GeForce GTX 590 - Insomnia.gr

Θα αγόραζα και ένα panel για usb3 firewire κλπ, ανάλογα και την κατάσταση που είναι ίσως το πήγαινα και για βάψιμο και θα ησύχαζα.

Δυστυχώς Lian Li είναι ακριβά τα cases. Αν μπορείς να τα δώσεις παίρνεις καινούργιο, αν βρείς μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση και καλά λεφτά επίσης το παίρνεις.

Αν ψάχνεις οικονομικά και ποιοτικά (vfm)τότε θα κοίταγα αλλού γιατί καινούργια είναι ακριβά. Δεν λέω οτι δεν αξίζουν τα λεφτά τους αλλά είναι ακριβά και πχ η δικιά μου τσέπη δε το σηκώνει.

Βέβαια και εγώ πια αγοράζω full atx κουτιά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.